Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Diana94 wrote:Hej! Powiedzcie mi czy w tym cyklu jest jeszcze szansa na owulację? Od 2 mcy biorę metformine i suplementy (Wit D, inozytol, Wit B, kwas foliowy) i poprzedni cykl wręcz książkowy bo był skok temperatury i śluz i trwał 26 dni, a obecny znów taki dziwny... Od dwóch dni tak mnie boli jajnik że czuję go nawet chodząc czy siadając, pojawiał się się też śluz rozciągliwy i przezroczysty ale ta temperatura taka dziwna...
Diana, szansa jest zawsze, dopóki @ nie przyjdzie 🙈 -
Dziewczyny znowu zanotowałam wzrost temperatury - kolejny w tym cyklu. 🙈
Ja chyba jednak kompletnie nie ogarniam interpretacji tych wykresów. 😃 . Starałam się pozmieniać wszystko względem tego co doradziła mi Pcosik (chociaż wiem, że w tym cyklu wykres i tak nie będzie jakiś super mirodajny).
Od pierwszego wzrostu temperatury ciągle kłuje mnie macica... Już powoli zaczynam się stresować. 🙈
https://ovufriend.pl/graph/c727cde908dfb9cbe295b39769326a78Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 10:22
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Kormik wrote:Diana, szansa jest zawsze, dopóki @ nie przyjdzie 🙈
Wiem, teoretycznie może się owulacja przesunąć. Ale czy takie skoki temperatury raz w górę raz w dół nie spisują cyklu na straty? Czy jest np możliwe że skok temperatury nie wystąpił ale owulacja była? 🤔 -
nick nieaktualnyNoelle wrote:Dziewczyny znowu zanotowałam wzrost temperatury - kolejny w tym cyklu. 🙈
Ja chyba jednak kompletnie nie ogarniam interpretacji tych wykresów. 😃 . Starałam się pozmieniać wszystko względem tego co doradziła mi Pcosik (chociaż wiem, że w tym cyklu wykres i tak nie będzie jakiś super mirodajny).
Od pierwszego wzrostu temperatury ciągle kłuje mnie macica... Już powoli zaczynam się stresować. 🙈
https://ovufriend.pl/graph/c727cde908dfb9cbe295b39769326a78Noelle lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem tu nowa i dopiero zaczęłam swoją przygodę z pomiarami tempki
To mój 9 cykl starań, poprzedni miesiąc była ciąża biochemiczna. Czy któraś z Was też w fazie lutealnej ma takie "zęby" na wykresie? Z tego co interpretuje to temperatury wyższe się trzymają, ale takie spadki mnie troche niepokoją, co to może oznaczać? -
Patii96 wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa i dopiero zaczęłam swoją przygodę z pomiarami tempki
To mój 9 cykl starań, poprzedni miesiąc była ciąża biochemiczna. Czy któraś z Was też w fazie lutealnej ma takie "zęby" na wykresie? Z tego co interpretuje to temperatury wyższe się trzymają, ale takie spadki mnie troche niepokoją, co to może oznaczać?
Mierzysz w pochwie? Jeśli tak to słyszałam, że to może być kłopot z prolaktyna.. ja też czasem mam takie zęby, myślę że to nie jest jakiś wielki powód do zmartwien -
Oficjalnie przyznaję się, że fiksuję 🙈
opowiedzcie mi proszę, co myślicie o moim wykresie :*
Wiem, że to dopiero 23dc, ale tak mało "spadków" w fazie lutealnej jeszcze nie miałam. Trochę mnie to zastanawia...
Tu bieżący wykres: https://ovufriend.pl/graph/6f5c0fdad05daeb4f75dcd0126f45c38#
Poprzedni dla porównania: https://ovufriend.pl/graph/54b25791e49835666794f9ee70446ccb
Będę wdzięczna za wszystkie opinie, a zwłaszcza za te sprowadzające na ziemię xDWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 11:17
-
Kormik wrote:Oficjalnie przyznaję się, że fiksuję 🙈
opowiedzcie mi proszę, co myślicie o moim wykresie :*
Wiem, że to dopiero 23dc, ale tak mało "spadków" w fazie lutealnej jeszcze nie miałam. Trochę mnie to zastanawia...
Tu bieżący wykres: https://ovufriend.pl/graph/6f5c0fdad05daeb4f75dcd0126f45c38#
Poprzedni dla porównania: https://ovufriend.pl/graph/54b25791e49835666794f9ee70446ccb
Będę wdzięczna za wszystkie opinie, a zwłaszcza za te sprowadzające na ziemię xD
To są pomiary z pochwy? Trochę i tak skacze wykres.. generalnie trzymam kciuki, ale z własnego doświadczenia wiem, że wykres robi często nadzieje ogromne, a małpa przychodzi. Trzeba to traktować z dużym dystansem bo można zwariować od analizowania każdego skoku i dołka.. to co się dzieje do 13dpo wg mnie nie ma znaczenia, ważniejsza jest temperatura w dniu i po terminie spodziewanej miesiączki (jeśli jest wówczas wysoko wtedy jest szansa że jest baby). Poogladaj galerię wykresów ciążowych tu na ovu i zobaczysz że praktycznie każda dziewczyna ma inny wykres. Jedne są "ładne" a inne takie niepozorne, a ciąża jest. Jak zwykle nie ma żadnych reguł 😁Kormik lubi tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:To są pomiary z pochwy? Trochę i tak skacze wykres.. generalnie trzymam kciuki, ale z własnego doświadczenia wiem, że wykres robi często nadzieje ogromne, a małpa przychodzi. Trzeba to traktować z dużym dystansem bo można zwariować od analizowania każdego skoku i dołka.. to co się dzieje do 13dpo wg mnie nie ma znaczenia, ważniejsza jest temperatura w dniu i po terminie spodziewanej miesiączki (jeśli jest wówczas wysoko wtedy jest szansa że jest baby). Poogladaj galerię wykresów ciążowych tu na ovu i zobaczysz że praktycznie każda dziewczyna ma inny wykres. Jedne są "ładne" a inne takie niepozorne, a ciąża jest. Jak zwykle nie ma żadnych reguł 😁
Pomiary robię w ustach. Co do skoków, to podobno może być powodem podwyższona prolaktyna. Badałam ostatnio to była na poziomie ok. 53 w 21dc.
Oglądanie galerii wykresów nie pomaga, bo tam są tak różne wykresy, że każdy można sobie dopasować do ciążowego xD Mój obecny mnie zastanawia, bo jest bardzo nietypowy jak na MNIE. Zwykle temperatura w fazie lutealnej raczej trzymała poziom (raz w górę, raz w dół), a teraz rośnie, wahnięcie w dół i znów rośnie. Ale czekam jeszcze kilka dni i zobaczymy co z tego będzie. Albo @ albo 👶 innej opcji nie ma 🤣🤣
kokoszka31 - dziękuję :* -
Kormik wrote:Pomiary robię w ustach. Co do skoków, to podobno może być powodem podwyższona prolaktyna. Badałam ostatnio to była na poziomie ok. 53 w 21dc.
Oglądanie galerii wykresów nie pomaga, bo tam są tak różne wykresy, że każdy można sobie dopasować do ciążowego xD Mój obecny mnie zastanawia, bo jest bardzo nietypowy jak na MNIE. Zwykle temperatura w fazie lutealnej raczej trzymała poziom (raz w górę, raz w dół), a teraz rośnie, wahnięcie w dół i znów rośnie. Ale czekam jeszcze kilka dni i zobaczymy co z tego będzie. Albo @ albo 👶 innej opcji nie ma 🤣🤣
kokoszka31 - dziękuję :*
No to trzymam kciuki, daj znać jaki efekt będzie 🙂 myślę że pomiary w pochwie są jednak stabilniejsze.. a co do prolaktyny (jeśli norma do 20 kilku) to chyba musisz iść do lekarza po lekiKormik lubi tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:Mierzysz w pochwie? Jeśli tak to słyszałam, że to może być kłopot z prolaktyna.. ja też czasem mam takie zęby, myślę że to nie jest jakiś wielki powód do zmartwien
Tak w pochwie
Prolaktynę mam obniżoną Dostinexem od 2 miesięcy i jest w widełkach normy. Wczoraj wreszcie udało mi się złapac progesteron 7dpo i wyszedł 18,2 więc wszystko tutaj gra
No nic, zobaczymy, to mój pierwszy miesiąc pomiarów więc się dopiero zapoznaję z wykresem temp i chyba mam ogólnie dość wysoką temperaturę, bo przed owu doskakiwała do 36.7 a po owu do 37.1, zobaczymy czy za tydzień przyjdzie znów @ czy nie. -
janda wrote:
Tak, jak najbardziej. Pomiar po wieczorze z alko i jeszcze po późnym położeniu się spać zaburza wynik. Pomiar jest do zignorowania.janda lubi tę wiadomość
-
Żonkil wrote:Tak, jak najbardziej. Pomiar po wieczorze z alko i jeszcze po późnym położeniu się spać zaburza wynik. Pomiar jest do zignorowania.
Tak też myślałam o zignorowaniu dzisiejszej temperatury, ale wolałam zapytać się kogoś bardziej doświadczonego bardzo dziękuję -
kokoszka31 wrote:No to trzymam kciuki, daj znać jaki efekt będzie 🙂 myślę że pomiary w pochwie są jednak stabilniejsze.. a co do prolaktyny (jeśli norma do 20 kilku) to chyba musisz iść do lekarza po leki
Oczywiście zbyt szybko zaczęłam sie emocjonować 🤦♀️ od następnego dnia temperatura stoponiowo zaczęła spadać i cały czas utrzymuje tendencję spadkową, więc tylko czekam na @ 😅 -
Witam Was kobietki, dołączam do tego wątku
chciałam się Was poradzić, czy według wykresu owulacja już była? temeratura wczoraj poszła w górę, dziś delikatnie spadła (nie poniżej lini) ale trochę mnie to zmartwiło.. muszę zacząć zazywac luteine a boję się przybklowować jeśli jakimś cudem jest przedemną jeszcze
-
Alexis456 wrote:Witam Was kobietki, dołączam do tego wątku
chciałam się Was poradzić, czy według wykresu owulacja już była? temeratura wczoraj poszła w górę, dziś delikatnie spadła (nie poniżej lini) ale trochę mnie to zmartwiło.. muszę zacząć zazywac luteine a boję się przybklowować jeśli jakimś cudem jest przedemną jeszcze
Wygląda że była, taki spadek jak dziś to żaden spadek.. zazwyczaj temperatura trochę skacze, grunt żeby nie spadła do linii podstawowejAlexis456 lubi tę wiadomość