Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
KredkaB wrote:Hej
Mogę prosić o interpretacje tego wykresu? W niesziele, 16.08 test owulacyjny był pozytywny, we wtorek milam bóle podbrzusza, kręgosłupa najwyższa temperaturę, porem temp spadła, później znów poszła do gory... jest jakaś szansa z tego cyklu czy raczej owulacji nie było?
https://ovufriend.pl/graph/f06675c088ec5893157f2cf0b2c546f6
Wg mnie owu mogłaś mieć w 32dc,bo 2 dni wcześniej test pozytywny,ale nie mierzysz od początku cyklu więc ciężko stwierdzić.Po owu powinno być 3dni wyższych tempek,które są po 6 niższych.Jeśli tak było to ten spadek był 6dpo,może implantacja😎a może tak po prostu,bo tak czasem bywa.
Czy zawsze masz takie dłuugieee cykle i późną owulacje?😮
-
kalcia64 wrote:
Tempka i testy owu pokazują owu w 5dc,ale nie wiem czy to możliwe tak wcześnie,może OF nie spotkało sie z tym wcześniej,oblicza na podstawie algorytmów.A może owu jeszcze nie było,może rób nadal testy.
W sumie mam znajomą która zaszła w ciążę z bzyku dzień po skończonej@wiec chyba możliwa tak wczesna owulacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 10:30
-
Marzenia wrote:Tempka i testy owu pokazują owu w 5dc,ale nie wiem czy to możliwe tak wcześnie,może OF nie spotkało sie z tym wcześniej,oblicza na podstawie algorytmów.A może owu jeszcze nie było,może rób nadal testy.
W sumie mam znajomą która zaszła w ciążę z bzyku dzień po skończonej@wiec chyba możliwa tak wczesna owulacja[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Marzenia wrote:Wg mnie owu mogłaś mieć w 32dc,bo 2 dni wcześniej test pozytywny,ale nie mierzysz od początku cyklu więc ciężko stwierdzić.Po owu powinno być 3dni wyższych tempek,które są po 6 niższych.Jeśli tak było to ten spadek był 6dpo,może implantacja😎a może tak po prostu,bo tak czasem bywa.
Czy zawsze masz takie dłuugieee cykle i późną owulacje?😮
To mój drugi cykl przy karmieniu piersią, miesiąc temu odstawiłam synka z powodu niedoboru żelaza, wiec bardzo liczę na ten cykl. Przed ciaza miałam cykle 32dnowe i owu 18dc.
Właśnie z tymi testami to mega dziwne bo od porodu były negatywne a w tym cyklu 9 dni pozytywy z czego właśnie 30dc pierwszy test był pozytywny, porem wzrost temperatury, kolejne dni testy pozytywne- dwie tak samo ciemne kreski, a 5 dnia testowania jedna lekko ciemniejsza kreska ta wskazująca poziom lh
Tu zdjęcie testów https://zapodaj.net/2658be6d24fc9.jpg.html
Najwyższa temperatura była dnia najciemniejszej kreski -
KredkaB wrote:To mój drugi cykl przy karmieniu piersią, miesiąc temu odstawiłam synka z powodu niedoboru żelaza, wiec bardzo liczę na ten cykl. Przed ciaza miałam cykle 32dnowe i owu 18dc.
Właśnie z tymi testami to mega dziwne bo od porodu były negatywne a w tym cyklu 9 dni pozytywy z czego właśnie 30dc pierwszy test był pozytywny, porem wzrost temperatury, kolejne dni testy pozytywne- dwie tak samo ciemne kreski, a 5 dnia testowania jedna lekko ciemniejsza kreska ta wskazująca poziom lh
Tu zdjęcie testów https://zapodaj.net/2658be6d24fc9.jpg.html
Najwyższa temperatura była dnia najciemniejszej kreski
A to co innego.Po odstawieniu od piersi hormony muszą się uregulować,ale nie wiem ile to trwa.Jeśli chodzi o testy to bierz uwagę tylko ten pierwszyKredkaB lubi tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:Wiesz co nigdy nie miałam i nie spotkałam się z tak wczesna owulka . Jestem 10 miesięcy po porodzie . Przez ostatnie 5 miesięcy cykle były nie regularne krwawienia między cyklowi występowały . I cykl poprzedzający ten był już na progesteronie żeby wyregulować wszystko . Może to przez to tak wczesna przypuszczaln owulacja 🙈
Możliwe,że przez proga,aż tak się nie znam😉Podpytaj ginekologa.Ale trzymam kciuki✊ -
unify wrote:Ja jestem dzis chyba 7dpo ,tenperatura rosnie nie zapeszajac...do kiedy powinna sie utrzymywać wysoka ? Az do planowanej miesiaczki lub pozytywnego testu?
Jeżeli w terminie miesiączki będzie dalej wysoko to jest duża szansa że się udało. Zasada mówi że 18dni po owulacji wyższych temperatur to praktycznie pewniak -
unify wrote:To sporo..u mnie dopiero 7dpo . Codziennie rano sie stresuje patrzac na wynik.
A jesli to nie ciaza to temperatura tez rosnie po owu? Czy do pewnego momentu tylko?
W cyklu owulacyjnym temperatura zawsze wzrasta po owulacji na skutek działania progesteronu. Jeżeli dojdzie do zapłodnienia to progesteron jest dalej na wysokim poziomie po terminie miesiączki i temperatura utrzymuje się wysoko. Jeżeli do zapłodnienia nie dojdzie progesteron zaczyna spadać i tym samym temperatura też. Spadek można zauważyć czasami 10, 12 lub dopiero po rozpoczęciu miesiączki. Każda kobieta ma inaczej, mało tego w każdym cyklu może być inaczej. Po prostu uzbroj się w cierpliwość.. tylko tyle pozostaje 🙂unify lubi tę wiadomość
-
Anna-mama3 wrote:
Jeżeli test pozytywny dziś to od momentu testu owu wystąpi prawdopodobnie w przeciągu 12 do 36h.Anna-mama3 lubi tę wiadomość
-
Witam dziś mam 20 dc i dziś temp o tej porze co mierze była bardzo niska.. 36,51.. Wczoraj temp była na poziomie 36,82. Czy termometr mógł źle zmierzyć 🤔dodam że po 2 godzinach bez wstawania z łóżka zmierzyłam jeszcze raz i było 36,91..miał ktoś podobną sytuację 🤔
-
Witam,
proszę o interpretację wyników, STARAM SIĘ O DRUGIE DZIECKO OD PONAD ROKU ..... :
robione w 4 D.C
TSH = 0,135 ! ( 0,20-4,200 )
FT4 = 24,1 ! ( 12,0-22,0)
LH = 21,7 ! ( 2,4-12,6 )
FSH = 12,3 ( 3,5-12,5 )
PRL = 74,2 ! ( 102- 496 )
SHBG = 120 ! ( 26,1 -110 )
E2 = 93 ( 12,4-233 )
TST = 1.28 ( 0,29-1,67 )
DHEAS = 123 (98,8-340 )
AMH = 2,11 > 1,20 PRAWIDŁOWA PŁODNOŚĆ