Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, przychodzę do Was po poradę z moim wykresem. Co prawda to mój pierwszy cykl, w którym mierzę temperaturę. Czy możecie zerknąć i coś powiedzieć na temat tego mojego wykresu? Czy dzisiejszy skok temp jest normalny?
Będę ogromnie wdzięczna ☺️ -
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj ovufriend przesunął mi owulacje o jeden dzień (po wprowadzeniu temperatury) wcześniej była wyznaczona w poprzedzającym dniu, przy spadku temperatury. Czy to możliwe żeby jednak ovu była po spadku? Dodam, że w tym cyklu miałam zastrzyk na pęknięcie 🤷♀️ i wychodziłoby że pękł dopiero 3 dni po zastrzyku.30 lat 🙋♀️ 31 lat 🙋♂️
starania od 10.2017
endometrioza 3 stopnia
HSG - październik 2018 - prawy jajowód niezdrożny
laparoskopia - styczeń 2019 - usunięcie torbieli
marzec 2019 - nawrót torbieli
HSG - lipiec 2019 - jajowody obustronnie drożne
laparoskopia - luty 2020 - brak nawrotu
AMH - 2,340 ng/ml
🙋♂️ słabe parametry nasienia - lekka poprawa po zmianie diety
Obecnie:
monitoring cyklu
25.08 - 10dc - zastrzyk Ovitrelle (pęcherzyk 19 mm/endometrium 10mm)
7 dpo - progesteron 28,30 ng/ml
9 dpo - beta hcg 2,96 mlU/ml 😧(pewnie pozostałość po Ovitrelle) -
Hej
czy pomiar temperatury dokonany godzinę wcześniej niż zwykle ignorujecie ?
Ja zawsze w piątki wstaję o godzinę prędzej i nie wiem jak w tej sytuacji odnotować to na wykresie.
Pozdrawiam !16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
unify wrote:
Po pozytywnym teście owulacja następuję zwykle w ciągu 24-36 godzin. Więc moim zdaniem powinnaś teraz robić jeszcze testy i kontrolować czy kreseczka jest jaśniejsza czy ciemniejsza.unify lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Hej dziewczyny zetknęły byście na mój wykres . Jestem10 miesięcy po porodzie jakieś 5 miesięcy okres zaczął być umnie nie regularny . Miałam wizytę u lekarza i poprzedni cykl był już na progesteronie. Od 2 dc czułam ze libido szaleje w czwarty dzień coś mnie tknęło i zrobilam test wyszedł mega pozytywny wczoraj zreszta tez dziś miałam skok tempki . Możliwe ze owulacja była by tak wcześnie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 10:35
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnykalcia64 wrote:Hej dziewczyny zetknęły byście na mój wykres . Jestem10 miesięcy po porodzie jakieś 5 miesięcy okres zaczął być umnie nie regularny . Miałam wizytę u lekarza i poprzedni cykl był już na progesteronie. Od 2 dc czułam ze libido szaleje w czwarty dzień coś mnie tknęło i zrobilam test wyszedł mega pozytywny wczoraj zreszta tez dziś miałam skok tempki . Możliwe ze owulacja była by tak wcześnie .
-
Pcosik wrote:Dla mnie pozytyw. Możliwe, w przypadku krótkich cykli owulacja może wystąpić jeszcze podczas trwania @. A robiłaś test ciążowy w poprzednim cyklu ? bo owulaki lubią wychodzić + gdy jest beta pozytywna.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Red555 wrote:Hej, zerknięcie na mój wykres? Wydaje mi się że owulacja powinna być 2 dni wcześniej niż aplikacja zaznaczyła, no a po drugie czy ten wzrost temperatur nie jest za mały Waszyn zdaniem?
Na moje oko wszystko jest ok. Dużo dziewczyn ma niższe tempki, liczy się skok a nie wartość.Red555 lubi tę wiadomość
-
Hej
Mogę prosić o interpretacje tego wykresu? W niesziele, 16.08 test owulacyjny był pozytywny, we wtorek milam bóle podbrzusza, kręgosłupa najwyższa temperaturę, porem temp spadła, później znów poszła do gory... jest jakaś szansa z tego cyklu czy raczej owulacji nie było?
https://ovufriend.pl/graph/f06675c088ec5893157f2cf0b2c546f6 -
KredkaB wrote:Hej
Mogę prosić o interpretacje tego wykresu? W niesziele, 16.08 test owulacyjny był pozytywny, we wtorek milam bóle podbrzusza, kręgosłupa najwyższa temperaturę, porem temp spadła, później znów poszła do gory... jest jakaś szansa z tego cyklu czy raczej owulacji nie było?
https://ovufriend.pl/graph/f06675c088ec5893157f2cf0b2c546f6
Wygląda że owu była, ten jednorazowy spadek czasami się zdarza. Mierz skrupulatnie dalej i zobaczymy jak dalej będzie wykres się kształtować 🙂