Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • kokoszka31 Autorytet
    Postów: 344 230

    Wysłany: 6 października, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kormik wrote:
    Oczywiście zbyt szybko zaczęłam sie emocjonować 🤦‍♀️ od następnego dnia temperatura stoponiowo zaczęła spadać i cały czas utrzymuje tendencję spadkową, więc tylko czekam na @ 😅

    Szkoda, ale dopóki nie ma 🙊 jest zawsze nadzieja.

  • Alexis456 Koleżanka
    Postów: 32 22

    Wysłany: 6 października, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, a jest możliwość zmian temperatur w całym cyklu przez zrzucenie wagi (dieta) ? W poprzednich cyklach w pierwszej fazie temperatury na poziomie 36.4 natomiast w tym również w pierwszej fazie oscylują w granicy 36.1. Dzień owulacji najprawdopodbniej 35.9 jestem w szoku. Termometru, a nie miejsca pomiaru nie zmieniałam

    ps. na diecie jestem od 1.5msc. Spadek wagi to około 5kg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 10:12

  • Kormik Znajoma
    Postów: 19 2

    Wysłany: 7 października, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Szkoda, ale dopóki nie ma 🙊 jest zawsze nadzieja.

    Niee, zbyt wiele dni z rzędu temperatura regularnie spada ;) Ale potwierdzam, wczoraj @ przyszła jak się spodziewałam ;)

    Alexis456 wrote:
    kochane, a jest możliwość zmian temperatur w całym cyklu przez zrzucenie wagi (dieta) ? W poprzednich cyklach w pierwszej fazie temperatury na poziomie 36.4 natomiast w tym również w pierwszej fazie oscylują w granicy 36.1. Dzień owulacji najprawdopodbniej 35.9 jestem w szoku. Termometru, a nie miejsca pomiaru nie zmieniałam

    ps. na diecie jestem od 1.5msc. Spadek wagi to około 5kg

    A nie zmieniłaś godziny (pory) mierzenia temperatury?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 07:21

  • ilenka Ekspertka
    Postów: 173 65

    Wysłany: 8 października, 00:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę popatrzcie na mój wykres , owu byla prawdopodobnie 22dc , 26dc wzięłam luteinę w razie czego (mialam problemy z niskim poziomem progesteronu) , dzisiaj jest 13 dzien fazy lutealnej i dzisiaj tez wzielam 10 ostatnią tabletkę , temperatura nadal wysoka sie utrzymuje, brak dzisiaj konkretnych objawów przedokresowych , test negatywny (po ok.godzinie od wykonania testu bardzo balda kreska więc nawet nie biore tego pod uwage). Nie wiem czy utrzymująca sie wysoka temperatura jest spowodowana luteina czy może jest jakas szansa na ciaze.. wczesniej po luteinie dostawałam okres po ok.5 dniach od odstawienia (cykle bezowulacyjne) czasami nawet w 6-7 dnu przyjmowania luteiny okres występował.
    Link do bieżącego cyklu e2b4cb93ba2f7ca2d731148b06cd1cda.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 00:47

    0fc3fc2ab00918b1e6c0fdac37a9dda7.png
  • Gośka29 Koleżanka
    Postów: 45 14

    Wysłany: 8 października, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wklejam swój wykres z tego cyklu. Dziś robiłam test ciążowy i negatywny. Temperatura spada już trzeci dzień ale wciąż jest powyżej linii wysokich temperatur. Jest szansa, że jutro znów pójdzie do góry czy lepiej nastawić się na miesiączkę?

    0b65b4bf3a16e74e3d82af0c01939e41.png

  • kokoszka31 Autorytet
    Postów: 344 230

    Wysłany: 8 października, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Hej. Wklejam swój wykres z tego cyklu. Dziś robiłam test ciążowy i negatywny. Temperatura spada już trzeci dzień ale wciąż jest powyżej linii wysokich temperatur. Jest szansa, że jutro znów pójdzie do góry czy lepiej nastawić się na miesiączkę?

    0b65b4bf3a16e74e3d82af0c01939e41.png

    Jeśli test 14 dpo jest negatywny to raczej szanse niewielkie, ale nie takie historie się tu zdarzały 🙂

  • Kinia97 Znajoma
    Postów: 20 1

    Wysłany: 13 października, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, uważacie ze cykl był owulacyjny? Nie wiem czy nie zbyt mały skok temperatur. No i ta pierwsza faza cyklu... duża rozbieżność temperatur. Sama nie wiem co o tym myśleć 😫

    Dodam ze brałam pierwszy raz clo od 2 do 5 dc

    Jest szansa na ciąże czy za niska tempka?

    Mam z natury bardzo niska temperaturę w pierwszej fazie przeważnie 35,6 ...

    Pozdrawiam.

    f7acd09b0157a186fc3a7c2270e55b1d.png

    Gośka29 lubi tę wiadomość

  • julka_kulka Ekspertka
    Postów: 490 172

    Wysłany: 14 października, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Jeśli test 14 dpo jest negatywny to raczej szanse niewielkie, ale nie takie historie się tu zdarzały 🙂

    dokładnie, czasami jak niektóre historie się czyta, to aż się wierzyć nie chce ;)

    km5sgu9r4z5eztia.png

    Czekamy na Ciebie <3
  • DK Debiutantka
    Postów: 8 1

    Wysłany: 14 października, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z innym problemem. Nie na temat ale mam nadzieję, że pomożecie ✊. Są to moje początki z tą aplikacją i za Chiny nie wiem jak ustawić długość cykli 🤦‍♀️. Klikam ma "?", na całą nazwę i nigdzie nie mogę zmienić a przez to źle mi wylicza kiedy prawdopodobnie owulacja

  • kokoszka31 Autorytet
    Postów: 344 230

    Wysłany: 15 października, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DK wrote:
    Dziewczyny a ja z innym problemem. Nie na temat ale mam nadzieję, że pomożecie ✊. Są to moje początki z tą aplikacją i za Chiny nie wiem jak ustawić długość cykli 🤦‍♀️. Klikam ma "?", na całą nazwę i nigdzie nie mogę zmienić a przez to źle mi wylicza kiedy prawdopodobnie owulacja

    Wejdź w ustawienia-->mój profil i tam masz pole zadeklarowana długość cyklu

  • Ladym Nowa
    Postów: 2 1

    Wysłany: 16 października, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Hejo, uważacie ze cykl był owulacyjny? Nie wiem czy nie zbyt mały skok temperatur. No i ta pierwsza faza cyklu... duża rozbieżność temperatur. Sama nie wiem co o tym myśleć 😫

    Dodam ze brałam pierwszy raz clo od 2 do 5 dc

    Jest szansa na ciąże czy za niska tempka?

    Mam z natury bardzo niska temperaturę w pierwszej fazie przeważnie 35,6 ...

    Pozdrawiam.

    f7acd09b0157a186fc3a7c2270e55b1d.png

    Gdzie mierzysz temperature ? Ja jestem po 3 cs po clo i dopiero temperatura mi się ustabilizowała. Mierze w pochwie

    Kinia97 lubi tę wiadomość

  • Kinia97 Znajoma
    Postów: 20 1

    Wysłany: 16 października, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladym wrote:
    Gdzie mierzysz temperature ? Ja jestem po 3 cs po clo i dopiero temperatura mi się ustabilizowała. Mierze w pochwie

    Hej, dotychczas zawsze mierzylam w ustach. Ale od nowego cyklu zacznę w pochwie. Jutro zaczynam drugi cykl z clo. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

  • golinder Nowa
    Postów: 2 1

    Wysłany: 17 października, 06:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/bea1fb2ddaaa549193a3c7e9e0d1ebec

    Dziewczyny zerknijcie prosze czy jest nadzieja - jestem tu od niedawna - czytając wpisy tak miło się robi na sercu - ogromna grupa wsparcia, zaangażowanie na wysokim poziomie. Cieszę się, że odkryłam tą aplikację 🥰

    Ps. Nie wiem czy mi się uda wkleić wykres

  • Sikorka.ka Debiutantka
    Postów: 15 14

    Wysłany: 20 października, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mogłybyście rzucić okiem na mój aktualny wykres? Ovu wyznaczyło owu na 15 dc, wiecie może dlaczego? Po temp powiedziałabym że owu była 16 dc. Na jakiej zasadzie apka ustala owulację?
    Dziękuję z góry 🤗

    a1251ae14b76f7759077852ed8d33326.png

  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1266 77

    Wysłany: 22 października, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie czy liczymy od dnia spadku i późniejszych temp w górę owulacje czy od dnia ostatniej wysokiej później spadku i wzrostu? Przesyłam wykres proszę o pomoc mam liczyć od 20.10?

    a1f0713723b85cdf6ca2c9d4d24a76e9.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 17:28

    Sikorka.ka lubi tę wiadomość

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    2 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 ❌—> neoparin
  • Morgana Przyjaciółka
    Postów: 115 27

    Wysłany: 22 października, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Hej, mam pytanie czy liczymy od dnia spadku i późniejszych temp w górę owulacje czy od dnia ostatniej wysokiej później spadku i wzrostu? Przesyłam wykres proszę o pomoc mam liczyć od 20.10?

    a1f0713723b85cdf6ca2c9d4d24a76e9.png

    Ja bym uznała 20-ty, wtorek za dzień owulacji. Jest lekki spadek a później wzrost, więc to musiałby być ten dzień :)

    Nadzieja28 lubi tę wiadomość

    30l. ♀
    ➥PCOS
    ➥Brak owulacji ✗
    ➥Lekkie Hashimoto

    ➟Prolaktyna 13,03 (5,18-26,53)
    ➟Testosteron 52,25 (13,84-53,35)
    ➟SHBG 55 (19,8-155,2)
    ➟AMH 16,35 ( <12,6)
    ➟Androstendion 3,27 (0,4-3,4)
    ➟Chlamydia ujemna
    ➟Przeciwciała przeciw plemnikom (++)

    ➥3dc
    ➟FSH 4,54 (3,03-8,08)
    ➟LH 7,82 (1,8-11,78)
    ➟Estradiol 49,6 (21-251)
    ➟Inhibina B 123 (0-341)

    On 31l. ♂ Wszystko ładnie. Morfologia 12%

    09.2020 Sono-HSG ➟ Drożne ✓
    10.2020 Lamette + Mensinorm 75 (3) ➟ Jest owu! Ciąży brak
    11.2020 Mensinorm 75 (6) ➟ Bezowulacyjny
  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1266 77

    Wysłany: 22 października, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo was bolą jajniki po owulacji ?

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    2 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 ❌—> neoparin
  • Morgana Przyjaciółka
    Postów: 115 27

    Wysłany: 22 października, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    A jak długo was bolą jajniki po owulacji ?

    Ja bólu nie czuję, więc nie pomogę. U mnie to jedynie takie dziwne mrowienie, ciągnięcie było i dalej je czuję tylko słabiej, a jestem 3dpo.

    30l. ♀
    ➥PCOS
    ➥Brak owulacji ✗
    ➥Lekkie Hashimoto

    ➟Prolaktyna 13,03 (5,18-26,53)
    ➟Testosteron 52,25 (13,84-53,35)
    ➟SHBG 55 (19,8-155,2)
    ➟AMH 16,35 ( <12,6)
    ➟Androstendion 3,27 (0,4-3,4)
    ➟Chlamydia ujemna
    ➟Przeciwciała przeciw plemnikom (++)

    ➥3dc
    ➟FSH 4,54 (3,03-8,08)
    ➟LH 7,82 (1,8-11,78)
    ➟Estradiol 49,6 (21-251)
    ➟Inhibina B 123 (0-341)

    On 31l. ♂ Wszystko ładnie. Morfologia 12%

    09.2020 Sono-HSG ➟ Drożne ✓
    10.2020 Lamette + Mensinorm 75 (3) ➟ Jest owu! Ciąży brak
    11.2020 Mensinorm 75 (6) ➟ Bezowulacyjny
  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1266 77

    Wysłany: 23 października, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Ja bólu nie czuję, więc nie pomogę. U mnie to jedynie takie dziwne mrowienie, ciągnięcie było i dalej je czuję tylko słabiej, a jestem 3dpo.
    Można powiedzie ze jesteśmy w tym samym „momencie” u mnie zastrzyk owitrell w poniedziałek 19.10 teoretycznie owu chyba była we wtorek 20.10. 16.10 Pani Dr widziała trzy jajka a w poniedziałek były dwa jakby sklejone nie wiem o co chodzi ale widziała przekorę i nie wiem czy pękły dwa mam dziwna sytuacje bo zawsze czułam i wiedziałam a teraz dalej pobolewają jajniki i dziwne uczucie w macyci miałam wczoraj 🤷🏼‍♀️.

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    2 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 ❌—> neoparin
  • ilenka Ekspertka
    Postów: 173 65

    Wysłany: 25 października, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was moze mi wytłumaczyć dlaczego aplikacja wyznaczyła mi owulację na 16dc? Od kilku dni wystąpił u mnie śluz wodnisto-rozciagliwy , wczoraj mocno czułam lewy jajnik ale nie pojawił sie dzisiaj skok temperatury. Raczej mało możliwa jest owu bez skoku temperatury?
    da5d62eb8a7284b69c1a113b47388875.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 15:49

    0fc3fc2ab00918b1e6c0fdac37a9dda7.png
‹‹ 906 907 908 909 910
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego