X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Masz nieznaczną różnice między temperaturami przed owulacją a tymi po owulacji. To oznaka że owulka najpewniej była tylko u ciebie trochę mała ta różnica. Gdzie i o której godzinie mierzysz tempke?
    Porównując do moich poprzednich cykli, to ten jest naprawdę dziwny jeśli chodzi o temperatury. We wcześniejszych była bardzo ładna widoczna różnica temperatur. Testy owulacyjne pozytywne zawsze wychodziły mi dokładnie 14 dnia cyklu, tylko w tym 12. Czy możliwe że owulacja się przesunęła i nastąpiła wcześniej? Temperaturę mierzę w pochwie codziennie rano, ale teraz z racji tego, że było dużo wolnego, wstawałam o różnych porach więc wiem, że może nie być ona miarodajna.. własnie spojrzałam na Twój wykres. Rzeczywiście jest bardzo podobny do mojego. I weź tu bądź mądry i odgadnij co się dzieje z organizmem 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Porównując do moich poprzednich cykli, to ten jest naprawdę dziwny jeśli chodzi o temperatury. We wcześniejszych była bardzo ładna widoczna różnica temperatur. Testy owulacyjne pozytywne zawsze wychodziły mi dokładnie 14 dnia cyklu, tylko w tym 12. Czy możliwe że owulacja się przesunęła i nastąpiła wcześniej? Temperaturę mierzę w pochwie codziennie rano, ale teraz z racji tego, że było dużo wolnego, wstawałam o różnych porach więc wiem, że może nie być ona miarodajna.. własnie spojrzałam na Twój wykres. Rzeczywiście jest bardzo podobny do mojego. I weź tu bądź mądry i odgadnij co się dzieje z organizmem 🙈

Owulacja może się przesunąć do przodu lub do tyłu, wiele czynników na nią wpływa, choćby leki. Czytałam że do 7:30 utrzymuje się poziom melatoniny w organizmie i organizm pozostaje w spoczynku. Po 7:30 poziom melatoniny spada i zaczyna rosnąć temperatura. Dlatego można łączyć temperatury od 4:30 /5:00 do 7:30. A temperatury po 7:30 można łączyć z tymi późniejszymi czyli np. z tymi do 10:00. Jeśli miałaś tak że w tych dwóch przedziałach czasowych mierzylaś to możliwe że wykres jest trochę zaburzony. U mnie też tak jest przez dwa dni tylko że u mnie jest na odwrót. Zawsze mierzę po 8:00 a przez dwa dni mierzyłam tempke po 6:00 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:

A jaka była dziś tempka, znów spadek czy trochę odbiło do góry? 🙂

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy z mojego wykresu wynika że nie mam owulacji? Te temperatury w linii prostej są mam wrażenie.

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Owulacja może się przesunąć do przodu lub do tyłu, wiele czynników na nią wpływa, choćby leki. Czytałam że do 7:30 utrzymuje się poziom melatoniny w organizmie i organizm pozostaje w spoczynku. Po 7:30 poziom melatoniny spada i zaczyna rosnąć temperatura. Dlatego można łączyć temperatury od 4:30 /5:00 do 7:30. A temperatury po 7:30 można łączyć z tymi późniejszymi czyli np. z tymi do 10:00. Jeśli miałaś tak że w tych dwóch przedziałach czasowych mierzylaś to możliwe że wykres jest trochę zaburzony. U mnie też tak jest przez dwa dni tylko że u mnie jest na odwrót. Zawsze mierzę po 8:00 a przez dwa dni mierzyłam tempke po 6:00 🙂
    Dzisiaj wzrost temperatury na 37.0 🙂 więc zobaczymy co z tego będzie.
    Ciekawe jest to co napisałaś o tych temperaturach. Ja tak samo jak Ty zazwyczaj mierzę koło 8, ale przez pracę zmianową zdarza się że zmierzę o 3 nad ranem, albo i 10 🙈 słyszałam również o możliwości regulowania temperatury, że za każde pół godziny różnicy od wyznaczonej godziny dodaje się lub odejmuje 0,5stopnia. Powiem szczerze, że robiłam tak przez kilka cykli, wahania były nawet po 3 godziny i sprawdzało się, wychodziły piękne wykresy. Warto prowadzić oddzielnie jeszcze taki dodatkowy wykres.
    Natka a u Ciebie jak dzisiaj z temperaturą? Bo pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres 😁 kiedy masz mieć okres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Dzisiaj wzrost temperatury na 37.0 🙂 więc zobaczymy co z tego będzie.
    Ciekawe jest to co napisałaś o tych temperaturach. Ja tak samo jak Ty zazwyczaj mierzę koło 8, ale przez pracę zmianową zdarza się że zmierzę o 3 nad ranem, albo i 10 🙈 słyszałam również o możliwości regulowania temperatury, że za każde pół godziny różnicy od wyznaczonej godziny dodaje się lub odejmuje 0, 5 stopnia. Powiem szczerze, że robiłam tak przez kilka cykli, wahania były nawet po 3 godziny i sprawdzało się, wychodziły piękne wykresy. Warto prowadzić oddzielnie jeszcze taki dodatkowy wykres.
    Natka a u Ciebie jak dzisiaj z temperaturą? Bo pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres 😁 kiedy masz mieć okres?

Karo Lina mi skoczyła nieznacznie tempka, mam 36,8 🙂. Rosnąć za bardzo nie rośnie ta tempka ale i tak jest lepiej niż w tamtym miesiącu 🙂. Okres mam mieć za 7 lub 8 dni. Miałam strasznie dziwny sen kilka dni po ovu, że robiłam testy ciążowe i z początku była jedna kreseczka a później pojawiła się druga. 3 te testy były. Także sen mega dziwny 🙈. Ciekawe czy to się sprawdza takie odejmowanie i dodawanie do tempki po te 0,05 stopnia za każde pół godziny, bo ja znowu tak słyszałam 🙈. Nawet to wypróbowałam jak ostatnio przez te 2 dni mierzyłam o tej 6:00 i miałam tempki wyższe. W sumie do 37 dobijały także byłyby wszystkie ostatnio wyższe. Ale nie wiem sama czy to tak działa dlatego zapisałam stan faktyczny na wykresie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    Hej dziewczyny, czy z mojego wykresu wynika że nie mam owulacji? Te temperatury w linii prostej są mam wrażenie.

Hejka Karola 🙂. Temperatury są odrobinę wyższe niż w pierwszej połowie. Chociaż ja bym obstawiała że owulka była 11 albo 12 bo masz ładny spadek a później skok. Mi temperatura spada w sumie dopiero w 1 dniu po okresie i od tego dnia liczę pierwszą połowę temperatur, no a drugą to wiadomo po owulacji. Jak tak u ciebie się spojrzy to widać tą różnicę między tymi tempkami przed i po owulce. Dawaj znać czy skoczy tempka do góry 🙂

Wysłany: 6 stycznia 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natka. Dzisiaj skoczyła ale nie brałabym temperatury pod uwagę bo wczoraj piłam piwa. Ogólnie zmierzyłam o 7.30 i temperatura wynosiła 36.98, ale odjęłam 0.2 z racji że zawsze mierze o 5.30. Powiedzmy że ta temperatura zaburzona jest.

age.png

10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natka. Dzisiaj skoczyła ale nie brałabym temperatury pod uwagę bo wczoraj piłam piwa. Ogólnie zmierzyłam o 7.30 i temperatura wynosiła 36.98, ale odjęłam 0.2 z racji że zawsze mierze o 5.30. Powiedzmy że ta temperatura zaburzona jest.

Czytałam że do 7:30 poziom melatoniny się utrzymuje w orgazmie a po tej 7:30 on spada i zaczyna tempka rosnąć. Dlatego można łączyć temperatury od około 5:00 do 7:30. A te od 7:30 można łączyć z tymi późniejszymi czyli np. tymi do 10:00. Więc na to bym tak nie patrzyła. Ale jak piłaś w dużych ilościach piwo to raczej ma to wpływ na tempke. Chyba że piłaś mało to wtedy tempka byłaby normalna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 08:56

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz tego nie wiedzialam.
    4 piwa wypilam, skończyłam jakoś o 20.30😊

age.png

10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz tego nie wiedzialam.
    4 piwa wypilam, skończyłam jakoś o 20.30😊

A byłaś mocno "wstawiona"? Jeśli tak nie odczułaś tego alkoholu to myślę, że to tak mocno nie wpłynęło na temperaturę 🙂

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poczułam ale po 4 piwach to normalne mi się wydaje 😅
    A pytanie jeszcze mam czy macie niekiedy takie klucie jajnika przy wstawaniu? Dzisiaj mnie kluje ale tylko jak wstaje z łóżka np lub jak chodzę. Nie wiąże tego z ciaza ale ciekawi mnie czy mialyscie tak kiedyś.

age.png

10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poczułam ale po 4 piwach to normalne mi się wydaje 😅
    A pytanie jeszcze mam czy macie niekiedy takie klucie jajnika przy wstawaniu? Dzisiaj mnie kluje ale tylko jak wstaje z łóżka np lub jak chodzę. Nie wiąże tego z ciaza ale ciekawi mnie czy mialyscie tak kiedyś.

Hmm. Czasem zakluje raczej po owulacji niż przed, ale to nawet jak leżę. Jak z wanny wychodziłam z synkiem ostatnio to tak mnie jajnik zarwał że aż oddech wstrzymałam. Pierwszy raz tak mocno

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Karo Lina mi skoczyła nieznacznie tempka, mam 36,8 🙂. Rosnąć za bardzo nie rośnie ta tempka ale i tak jest lepiej niż w tamtym miesiącu 🙂. Okres mam mieć za 7 lub 8 dni. Miałam strasznie dziwny sen kilka dni po ovu, że robiłam testy ciążowe i z początku była jedna kreseczka a później pojawiła się druga. 3 te testy były. Także sen mega dziwny 🙈. Ciekawe czy to się sprawdza takie odejmowanie i dodawanie do tempki po te 0,05 stopnia za każde pół godziny, bo ja znowu tak słyszałam 🙈. Nawet to wypróbowałam jak ostatnio przez te 2 dni mierzyłam o tej 6:00 i miałam tempki wyższe. W sumie do 37 dobijały także byłyby wszystkie ostatnio wyższe. Ale nie wiem sama czy to tak działa dlatego zapisałam stan faktyczny na wykresie 🙂
    Najważniejsze to aby temperatura nie spadała 🙂 może to był akurat proroczy sen, który lada chwila się spełni 😁 co do tego dodawania i odejmowania po 0,5 stopnia to wg mnie może się sprawdzać. Ale tylko wtedy jak jest niewielka różnica czasowa. Bo jak zmierzysz np o godzinie 15 i wyjdzie Ci 37.5 i cofając się aż 7 godzin to już nie miałoby to najmniejszego sensu 🙈 ale tak do 2godzin to myślę, że jak najbardziej 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Najważniejsze to aby temperatura nie spadała 🙂 może to był akurat proroczy sen, który lada chwila się spełni 😁 co do tego dodawania i odejmowania po 0,5 stopnia to wg mnie może się sprawdzać. Ale tylko wtedy jak jest niewielka różnica czasowa. Bo jak zmierzysz np o godzinie 15 i wyjdzie Ci 37.5 i cofając się aż 7 godzin to już nie miałoby to najmniejszego sensu 🙈 ale tak do 2godzin to myślę, że jak najbardziej 🙂

Dziś była 36,7 czyli odrobinę spadła ale do tego poziomu gdy była owulka albo nawet była odrobinę wyższa 🙂. To byłaby niespodzianka bo starań jako takich nie ma 😀

• Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie zerknąć na moj wykres ?

• Paulina 1991 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie w mój wykres, 5 dzień po owulacji wczoraj ból podbrzusza a dzisiaj plamienie .

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    Możecie zerknąć na moj wykres ?
    A co byś chciała wiedzieć?

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Julka2210 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w poprzednim cyklu mialam punkcje. Dzis jest 25dc i testy clearblue nadal negatywne ( ale jak zajrzałam do środka urządzenia to te kreski jakby takiego samego odcienia) . Mam miec transfer na cyklu naturalnym. Niby lekarz mowil mi na monitoringu we wtorek, że owulacje powinnam dostać w weekend, ale sama juz nie wiem . Możecie zerknąć na moj wykres jest na mojej tablicy udostepniony

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka2210 wrote:
    Hej w poprzednim cyklu mialam punkcje. Dzis jest 25dc i testy clearblue nadal negatywne ( ale jak zajrzałam do środka urządzenia to te kreski jakby takiego samego odcienia) . Mam miec transfer na cyklu naturalnym. Niby lekarz mowil mi na monitoringu we wtorek, że owulacje powinnam dostać w weekend, ale sama juz nie wiem . Możecie zerknąć na moj wykres jest na mojej tablicy udostepniony

Julka dziś masz ładny spadek tempki. Jak jutro odbije do góry to ovulke jutro najpewniej będziesz miała ❤️. Tu gdzie zaznaczyła apka to raczej wątpię bo masz malutki ten spadek tempki i później praktycznie bez wzrostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 15:44

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ