X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Julka2210 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Julka dziś masz ładny spadek tempki. Jak jutro odbije do góry to ovulke jutro najpewniej będziesz miała ❤️. Tu gdzie zaznaczyła apka to raczej wątpię bo masz malutki ten spadek tempki i później praktycznie bez wzrostu
    Wtedy kiedy apka zaznaczyla to napewno nie miałam owulacji bo testy wychodziły negatywne i we wtorek bylam u lekarza na monitoringu i mowil że będzie w weekend owulacja 🙂dzięki za nadzieję, bo juz bym chciała mieć ten transfer jak najszybciej

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka2210 wrote:
    Wtedy kiedy apka zaznaczyla to napewno nie miałam owulacji bo testy wychodziły negatywne i we wtorek bylam u lekarza na monitoringu i mowil że będzie w weekend owulacja 🙂dzięki za nadzieję, bo juz bym chciała mieć ten transfer jak najszybciej

Julka to trzymam kciuki żeby ta owulka przyszła i transfer się udał 😀❤️

Julka2210 lubi tę wiadomość

• Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    A co byś chciała wiedzieć?
    Czy coś wynika ze będzie ciąża ?

• kociamama Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Moglybyscie zerknąć na mój wykres? To mój pierwszy cykl z apką i pierwszy z mierzeniem temperatury. Wyników temperatury jeszcze nie ogarniam. Czy można przypuszczać, że owu już była? Czy to dopiero na podstawie kilku następnych pomiarów i tego czy będzie skok temperatury? Dzisiaj nie znaczenie boli mnie jajnik i podbrzusze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 07:41

endometrioza

03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.

15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
    17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
    ciąża naturalna
  • Julka2210 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Julka to trzymam kciuki żeby ta owulka przyszła i transfer się udał 😀❤️
    Dzięki kochana. Dzis test pozytywny wiec jak wszystko dobrze pójdzie i lekarz potwierdzi że owulacja byla transfer w piątek albo w sobotę 🙂🙂🙂

Natka23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny i nie bardzo umiem w te wykresy 🙈 powiedzcie mi czy w ogole po moim wykresie widać żeby owulacja była?

Co można powiedzieć o tym moim wykresie tak ogólnie?
    Bo nie wiem czy ja dobre wnioski wyciągam... (wg mnie ovu była ale czy to nie za mały wzrost temp?)

Proszę o opinię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 12:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malakejti wrote:
    Hej dziewczyny,
    Moglybyscie zerknąć na mój wykres? To mój pierwszy cykl z apką i pierwszy z mierzeniem temperatury. Wyników temperatury jeszcze nie ogarniam. Czy można przypuszczać, że owu już była? Czy to dopiero na podstawie kilku następnych pomiarów i tego czy będzie skok temperatury? Dzisiaj nie znaczenie boli mnie jajnik i podbrzusze.

Ja też pierwszy raz mam cykl z mierzeniem temp (śmieje się że pierwsze "poważne" mierzenie temp, wcześniej mialam próby ale nie miałam stałej godziny pomiarów albo za późno zaczynałam)
    Najlepiej mierzyć temp jakieś 5 dni przed spodziewaną owulacja, żeby widac było bardziej tą 2fazowość wykresu.
    Ból jajnika i podbrzusza z mojego doświadczenia mówi, że zbliża się owulacja... (mówi się że ból jest wynikiem ruchu jajników w kierunku strzępek jajowodów jeszcze przed owulacją,lub kiedy jajeczko zostaję uwolnione i drażniona jest tym samym otrzewna)
    Także na dwoje babka wróżyła. Albo Ovu albo zaraz przed 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 12:17

• Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    Z wykresu chyba wyglada na zbliżający się okres

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jak u Ciebie?

• pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia24 wrote:
    Ja też pierwszy raz mam cykl z mierzeniem temp (śmieje się że pierwsze "poważne" mierzenie temp, wcześniej mialam próby ale nie miałam stałej godziny pomiarów albo za późno zaczynałam)
    Najlepiej mierzyć temp jakieś 5 dni przed spodziewaną owulacja, żeby widac było bardziej tą 2fazowość wykresu.
    Ból jajnika i podbrzusza z mojego doświadczenia mówi, że zbliża się owulacja... (mówi się że ból jest wynikiem ruchu jajników w kierunku strzępek jajowodów jeszcze przed owulacją,lub kiedy jajeczko zostaję uwolnione i drażniona jest tym samym otrzewna)

Jak chcecie faktycznie cokolwiek z tych wykresów wyciągnąć, to temperaturę mierzymy codziennie, a nie tylko w srodku cyklu :) Wtedy będziecie wiedzieć z jaką temperaturą zaczynacie, kiedy zaczyna wzrastać, do jakiego poziomu wzrasta i kiedy (ewentualnie) zaczyna malec na kolejną @ :)
    Wyrywkowe pomiary nie mają sensu :(

01.22 - cp (6tc)
  • kociamama Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Jak chcecie faktycznie cokolwiek z tych wykresów wyciągnąć, to temperaturę mierzymy codziennie, a nie tylko w srodku cyklu :) Wtedy będziecie wiedzieć z jaką temperaturą zaczynacie, kiedy zaczyna wzrastać, do jakiego poziomu wzrasta i kiedy (ewentualnie) zaczyna malec na kolejną @ :)
    Wyrywkowe pomiary nie mają sensu :(
    Tak zamierzam robić, ale za późno kupiłam termometr 😀 najwyraźniej muszę uzbroić się w cierpliwość. A jeśli chodzi o owu to trzeba liczyć że ona jest w przeddzień wzrostu czy w tym dniu w którym wzrost następuje?

endometrioza

ciąża naturalna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malakejti wrote:
    Hej dziewczyny,

Malakejti obserwuj czy tempka rośnie. Masz ogólnie mało tych temperatur na wykresie i w pierwszej połowie cyklu. Ale możliwe, że ten spadek na wykresie był przed owulką. Jak będzie rosła tempka to znaczy, że mogła być owulka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Natka jak u Ciebie?

Karo Lina tempka utrzymuje się w miarę wyskoko. Wczoraj była 36,85 a dziś 36,80. Zobaczymy czy spadnie. Dziś 26 dzień cyklu. Za 3 lub 4 dni powinna przyjść miesiączka. A jak u ciebie? Jak tempka? 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:

Gosia obserwuj czy tempka rośnie. Miałaś spadek, teraz znów. Taki w zygzaki wykres. Jak odbije do góry tempka to jest nadzieja na ciążę ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia24 wrote:

Piwonia ogólnie najlepiej zacząć mierzyć temperaturę w ostatni dzień okresu, kiedy właściwie już końcówka jest. Bo nie wiadomo kiedy dokładnie będzie owulacja. Może być, że na 14 dzień a może też przyjść wcześniej albo później. Jak mierzysz pod koniec okresu to na pewno owulacja cię nie zaskoczy wcześniej i masz wtedy fajny wykres w pierwszej połowie cyklu i możesz spokojnie oszacować, kiedy jest owulacja 🙂

Piwonia24 lubi tę wiadomość

• kociamama Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Malakejti obserwuj czy tempka rośnie. Masz ogólnie mało tych temperatur na wykresie i w pierwszej połowie cyklu. Ale możliwe, że ten spadek na wykresie był przed owulką. Jak będzie rosła tempka to znaczy, że mogła być owulka
    Dziękuję! Mam nadzieję, że coś z tego będzie 😀

endometrioza

ciąża naturalna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malakejti wrote:
    Dziękuję! Mam nadzieję, że coś z tego będzie 😀

Malakejti trzymam kciuki, żeby ten cykl był tym szczęśliwym🙂 ✊❤️

kociamama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Piwonia ogólnie najlepiej zacząć mierzyć temperaturę w ostatni dzień okresu, kiedy właściwie już końcówka jest. Bo nie wiadomo kiedy dokładnie będzie owulacja. Może być, że na 14 dzień a może też przyjść wcześniej albo później. Jak mierzysz pod koniec okresu to na pewno owulacja cię nie zaskoczy wcześniej i masz wtedy fajny wykres w pierwszej połowie cyklu i możesz spokojnie oszacować, kiedy jest owulacja 🙂

Zgadzam się, i też właśnie mam zagwostkę w sumie z moim wykresem... jak myślicie czy to jest prawidłowa temp ? Czy jednak za niski skok ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia24 wrote:
    Zgadzam się, i też właśnie mam zagwostkę w sumie z moim wykresem... jak myślicie czy to jest prawidłowa temp ? Czy jednak za niski skok ?

Z początku po wyznaczonej ovu masz trochę niskie te tempki jednak różnica wprawdzie mała ale jest między pierwszą połową cyklu a drugą połową. Teraz ci ładnie tempka rośnie. Śluz już lepki i szyjka twarda lub średnia a wcześniej była miękka, więc ogólnie obstawiam, że owulka była

• Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia24 wrote:

Na oko moim zdaniem owulka była, teraz temperatura ładnie wyżej się utrzymuje 😊😊

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ