Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka23 wrote:Julka dziś masz ładny spadek tempki. Jak jutro odbije do góry to ovulke jutro najpewniej będziesz miała ❤️. Tu gdzie zaznaczyła apka to raczej wątpię bo masz malutki ten spadek tempki i później praktycznie bez wzrostu
-
nick nieaktualnyJulka2210 wrote:Wtedy kiedy apka zaznaczyla to napewno nie miałam owulacji bo testy wychodziły negatywne i we wtorek bylam u lekarza na monitoringu i mowil że będzie w weekend owulacja 🙂dzięki za nadzieję, bo juz bym chciała mieć ten transfer jak najszybciej
Julka to trzymam kciuki żeby ta owulka przyszła i transfer się udał 😀❤️Julka2210 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Moglybyscie zerknąć na mój wykres? To mój pierwszy cykl z apką i pierwszy z mierzeniem temperatury. Wyników temperatury jeszcze nie ogarniam. Czy można przypuszczać, że owu już była? Czy to dopiero na podstawie kilku następnych pomiarów i tego czy będzie skok temperatury? Dzisiaj nie znaczenie boli mnie jajnik i podbrzusze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 07:41
endometrioza
03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.
15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
ciąża naturalna -
Natka23 wrote:Julka to trzymam kciuki żeby ta owulka przyszła i transfer się udał 😀❤️
Natka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, dziewczyny i nie bardzo umiem w te wykresy 🙈 powiedzcie mi czy w ogole po moim wykresie widać żeby owulacja była?
Co można powiedzieć o tym moim wykresie tak ogólnie?
Bo nie wiem czy ja dobre wnioski wyciągam... (wg mnie ovu była ale czy to nie za mały wzrost temp?)
Proszę o opinięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 12:15
-
nick nieaktualnymalakejti wrote:Hej dziewczyny,
Moglybyscie zerknąć na mój wykres? To mój pierwszy cykl z apką i pierwszy z mierzeniem temperatury. Wyników temperatury jeszcze nie ogarniam. Czy można przypuszczać, że owu już była? Czy to dopiero na podstawie kilku następnych pomiarów i tego czy będzie skok temperatury? Dzisiaj nie znaczenie boli mnie jajnik i podbrzusze.
Ja też pierwszy raz mam cykl z mierzeniem temp (śmieje się że pierwsze "poważne" mierzenie temp, wcześniej mialam próby ale nie miałam stałej godziny pomiarów albo za późno zaczynałam)
Najlepiej mierzyć temp jakieś 5 dni przed spodziewaną owulacja, żeby widac było bardziej tą 2fazowość wykresu.
Ból jajnika i podbrzusza z mojego doświadczenia mówi, że zbliża się owulacja... (mówi się że ból jest wynikiem ruchu jajników w kierunku strzępek jajowodów jeszcze przed owulacją,lub kiedy jajeczko zostaję uwolnione i drażniona jest tym samym otrzewna)
Także na dwoje babka wróżyła. Albo Ovu albo zaraz przed 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 12:17
-
Piwonia24 wrote:Ja też pierwszy raz mam cykl z mierzeniem temp (śmieje się że pierwsze "poważne" mierzenie temp, wcześniej mialam próby ale nie miałam stałej godziny pomiarów albo za późno zaczynałam)
Najlepiej mierzyć temp jakieś 5 dni przed spodziewaną owulacja, żeby widac było bardziej tą 2fazowość wykresu.
Ból jajnika i podbrzusza z mojego doświadczenia mówi, że zbliża się owulacja... (mówi się że ból jest wynikiem ruchu jajników w kierunku strzępek jajowodów jeszcze przed owulacją,lub kiedy jajeczko zostaję uwolnione i drażniona jest tym samym otrzewna)
Także na dwoje babka wróżyła. Albo Ovu albo zaraz przed 🧐
Jak chcecie faktycznie cokolwiek z tych wykresów wyciągnąć, to temperaturę mierzymy codziennie, a nie tylko w srodku cyklu Wtedy będziecie wiedzieć z jaką temperaturą zaczynacie, kiedy zaczyna wzrastać, do jakiego poziomu wzrasta i kiedy (ewentualnie) zaczyna malec na kolejną @
Wyrywkowe pomiary nie mają sensu
01.22 - cp (6tc) -
pani_sztygar wrote:Jak chcecie faktycznie cokolwiek z tych wykresów wyciągnąć, to temperaturę mierzymy codziennie, a nie tylko w srodku cyklu Wtedy będziecie wiedzieć z jaką temperaturą zaczynacie, kiedy zaczyna wzrastać, do jakiego poziomu wzrasta i kiedy (ewentualnie) zaczyna malec na kolejną @
Wyrywkowe pomiary nie mają sensuendometrioza
ciąża naturalna -
nick nieaktualnymalakejti wrote:Hej dziewczyny,
Moglybyscie zerknąć na mój wykres? To mój pierwszy cykl z apką i pierwszy z mierzeniem temperatury. Wyników temperatury jeszcze nie ogarniam. Czy można przypuszczać, że owu już była? Czy to dopiero na podstawie kilku następnych pomiarów i tego czy będzie skok temperatury? Dzisiaj nie znaczenie boli mnie jajnik i podbrzusze.
Malakejti obserwuj czy tempka rośnie. Masz ogólnie mało tych temperatur na wykresie i w pierwszej połowie cyklu. Ale możliwe, że ten spadek na wykresie był przed owulką. Jak będzie rosła tempka to znaczy, że mogła być owulkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiwonia24 wrote:Ja też pierwszy raz mam cykl z mierzeniem temp (śmieje się że pierwsze "poważne" mierzenie temp, wcześniej mialam próby ale nie miałam stałej godziny pomiarów albo za późno zaczynałam)
Także na dwoje babka wróżyła. Albo Ovu albo zaraz przed 🧐
Piwonia ogólnie najlepiej zacząć mierzyć temperaturę w ostatni dzień okresu, kiedy właściwie już końcówka jest. Bo nie wiadomo kiedy dokładnie będzie owulacja. Może być, że na 14 dzień a może też przyjść wcześniej albo później. Jak mierzysz pod koniec okresu to na pewno owulacja cię nie zaskoczy wcześniej i masz wtedy fajny wykres w pierwszej połowie cyklu i możesz spokojnie oszacować, kiedy jest owulacja 🙂Piwonia24 lubi tę wiadomość
-
Natka23 wrote:Malakejti obserwuj czy tempka rośnie. Masz ogólnie mało tych temperatur na wykresie i w pierwszej połowie cyklu. Ale możliwe, że ten spadek na wykresie był przed owulką. Jak będzie rosła tempka to znaczy, że mogła być owulkaendometrioza
ciąża naturalna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka23 wrote:Piwonia ogólnie najlepiej zacząć mierzyć temperaturę w ostatni dzień okresu, kiedy właściwie już końcówka jest. Bo nie wiadomo kiedy dokładnie będzie owulacja. Może być, że na 14 dzień a może też przyjść wcześniej albo później. Jak mierzysz pod koniec okresu to na pewno owulacja cię nie zaskoczy wcześniej i masz wtedy fajny wykres w pierwszej połowie cyklu i możesz spokojnie oszacować, kiedy jest owulacja 🙂
Zgadzam się, i też właśnie mam zagwostkę w sumie z moim wykresem... jak myślicie czy to jest prawidłowa temp ? Czy jednak za niski skok ? -
nick nieaktualnyPiwonia24 wrote:Zgadzam się, i też właśnie mam zagwostkę w sumie z moim wykresem... jak myślicie czy to jest prawidłowa temp ? Czy jednak za niski skok ?
Z początku po wyznaczonej ovu masz trochę niskie te tempki jednak różnica wprawdzie mała ale jest między pierwszą połową cyklu a drugą połową. Teraz ci ładnie tempka rośnie. Śluz już lepki i szyjka twarda lub średnia a wcześniej była miękka, więc ogólnie obstawiam, że owulka byłaPiwonia24 lubi tę wiadomość
-
Piwonia24 wrote:Zgadzam się, i też właśnie mam zagwostkę w sumie z moim wykresem... jak myślicie czy to jest prawidłowa temp ? Czy jednak za niski skok ?
Na oko moim zdaniem owulka była, teraz temperatura ładnie wyżej się utrzymuje 😊😊Piwonia24 lubi tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚