Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka23 wrote:Napisałaś, że szacujesz, że owulację miałaś 27 ? Od tego dnia licząc dziś jest 11 dzień po owulacjiStaranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Cześć Dziewczyny, byłabym bardzo wdzięczna gdybyście mogły zerknąć na mój wykres.
Aplikacja wyznaczyła mi owulację na wczoraj, co by się zgadzało ze śluzem i testami (choć wszystkie wyszły negatywne to 16 dnia cyklu wieczorem i 17 w ciagu dnia kreska byla najciemniejsza). Natomiast temperatura nie jest taka oczywista (choć pobodnie to wyglądało w zeszłym cyklu to apka mi raczej w złym miejscu ustawiła) i stąd moje pytanie, myślicie że rzeczywiście wczoraj była? Pytam bo lekarz kazał mi brać Duphaston po owulacji i boję sie że jak zaczanę za szybko to ją zablokuje.
Swoja drogą to prawda że Duphaston wzięty za szybko zablokuje owulację?
*Chyba moje pytanie jest nieważne, zrobiłam dzisiaj test i wyszedł mi negatywny ale już na granicy pozytywu.
Natomiast nadal będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje o DuphastonieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 16:19
-
nick nieaktualny
-
Natka a Ty wybierasz się na bete? Lub planujesz powtórzyć test? Jakiś podejrzany masz ten wykres 🤭
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
nick nieaktualny
-
Natka23 wrote:Masz ładną tempke i miałaś plamienie widzę jednodniowe, jutro spokojnie możesz zatestować 🤞
Zrobiłam test domowy o czułości 10 i jest negatywny robiłam go rano ale w nocy byłam siku kilka razyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 13:48
Staranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Cały czas się wacham czy iść na będę skoro test był negatywny ale tempka nie spada a może to przez laparoskopie usunięcie torbieli.
Doradzcie mi proszę co robić
Po jedzeniu mam mdłości kręci mi się w głowie i mam biegunkę jajnik od czasu do czasu kujeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 13:52
Staranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
nick nieaktualnyKika1994r wrote:Cały czas się wacham czy iść na będę skoro test był negatywny ale tempka nie spada a może to przez laparoskopie usunięcie torbieli.
Doradzcie mi proszę co robić
Po jedzeniu mam mdłości kręci mi się w głowie i mam biegunkę jajnik od czasu do czasu kuje
Zrób betę jutro, bo tak to faktycznie dużo domysłów. Będziesz miała jasną sytuację 🙂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola :) wrote:A co na to ginekolog? Podwyższony testosteron to też nie dobrze, LH również. Ja miałam leki na obniżenie lh bo to blokuje owulacje. Za mało o sobie napisałaś, nie wiem czy chodzisz do ginekologa, czy masz stymulację, czy badania zleca Ci ginekolog czy robisz na własną rękę. PCOS wykluczone?
Jakieś suplementy bierzesz?
Fajnie ze dołączyłaś, razem raźniej!😊
Hej dziewczyny, byłam dzisiaj u ginekologa. PCOS wykluczone. Lekarz nie zwrócił uwagi na podwyższone LH, natomiast na podwyższony testosteron już tak. Podobno to może być przyczyna moich długich i nieregularnych cyklów. Lekarz zaproponował mi tabletki antykoncepcyjne, ale ja nie chce się na to decydować bo każdy cykl to dla mnie jakaś nadzieja.
Mam testosteron lekko podwyższony to fakt ale nie chciała bym brać tabletek. Co uważacie ? -
Ja.aiza wrote:Hej dziewczyny, byłam dzisiaj u ginekologa. PCOS wykluczone. Lekarz nie zwrócił uwagi na podwyższone LH, natomiast na podwyższony testosteron już tak. Podobno to może być przyczyna moich długich i nieregularnych cyklów. Lekarz zaproponował mi tabletki antykoncepcyjne, ale ja nie chce się na to decydować bo każdy cykl to dla mnie jakaś nadzieja.
Mam testosteron lekko podwyższony to fakt ale nie chciała bym brać tabletek. Co uważacie ?
Ja na antykoncepcję bym się zgodziła jak bym była to o przynajmniej na 2 miesiace bo potem jak masz jajowody drożne i jajniki czyste a anty usowa torbiele to bardzo łatwo się zachodzi w ciążę ja z córką po roku zastrzyków antykoncepcyjnych zaszłam za pierwszym razem bo organizm jest wyregolowany i wypoczętyStaranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Natka23 wrote:Jest, nawet tak naprawdę nie wiadomo kiedy dokładnie miałaś owulację bo testy negatywne ci wychodziły. Póki @ nie ma ... ♥️🤞
Testy wyszły mi pozytywny w 27.lutego i 9 marca z owu dwie silne kreskiStaranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Kika1994r wrote:Ja na antykoncepcję bym się zgodziła jak bym była to o przynajmniej na 2 miesiace bo potem jak masz jajowody drożne i jajniki czyste a anty usowa torbiele to bardzo łatwo się zachodzi w ciążę ja z córką po roku zastrzyków antykoncepcyjnych zaszłam za pierwszym razem bo organizm jest wyregolowany i wypoczęty
Dziękuje za odpowiedź. Czyli po dwóch miesiącach antykoncepcji jest możliwe że wyreguluje mi się cykl i będzie łatwiej mi zajść w ciąże? -
Ja.aiza wrote:Dziękuje za odpowiedź. Czyli po dwóch miesiącach antykoncepcji jest możliwe że wyreguluje mi się cykl i będzie łatwiej mi zajść w ciąże?Staranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018