Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Angelika_1984 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yavanna wrote:
    Hej :) czy Waszym zdaniem jest jeszcze jakaś szansa na fasolkę w obecnym cyklu czy już tracić nadzieję? Wykres udostępniam na profilu. Owulacja niby 18dc, potem temperatura rosła (minus jedna zakłócona) i tak do teraz rośnie. Cykle zawsze mam co do dnia i w teorii jutro powinien się pojawić. Obserwuje już wiele swoich cykli i jeszcze nie zdarzyło mi się, aby temperatura w ostatniej fazie poszła tak wysoko (zazwyczaj max 36.45). Zawsze też spadała 3 - 2 dni przed @. Robiłam dzisiaj betę z krwi i negatywna, ale nie wzięłam poprawki na to, że owulację miałam koło 18dc a nie 13-15dc. Co uważacie? :) Tracić już nadzieję?
    Wykres wygląda bardzo obiecująco ✊️✊️

• Yavanna Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika_1984 wrote:
    Wykres wygląda bardzo obiecująco ✊️✊️

Dzięki za słowa pocieszenia ❤️❤️

Eh, dzisiaj spadek temperatury do 36.54. Niby sporo nad linią nadal, ale to chyba tyle by tego było. 😭 Może to błąd pomiaru (pewnie nie). Eh.

PCOS
    Hashimoto
    insulinooporoność
  • LizzieM Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)
    Mam pytanie, może któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tej sprawie :)
    Moje cykle są długie, ok 33-35 dni.
    Owulacja wystąpiła w tym miesiącu 18 kwietnia czyli w 18. Dniu mojego obecnego cyklu.
    Przedwczoraj czyli w 10. Dniu cyklu czułam silniejszy niż zazwyczaj ból prawego jajnika , nawet lekko promieniujący do nogi.
    Wczoraj czyli 11. Dzień cyklu na bieliznie zauważyłam plamkę w kolorze zolto-brazowej, nawet jakby z kropla dosłownie krwi.
    Dziś czyli 12 dni po owulacji zrobiłam test i wyszedł negatywny.
    Co o tym myślicie?
    Czy mogła to być implantacja?
    Pozdrawiam! :)

• LizzieM Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście chodziło wcześniej o 10 i 11 dzień po owulacji :)

• Polaya Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy jeśli zaczęłam mierzyć temperaturę dopiero po owulacji (owulację stwierdziłam po objawach i pozytywnym teście owulacyjnym) to czy jest sens na zwracanie uwagi na temperaturę do końca cyklu? Wcześniej po prostu miałam zepsuty termometr :( Chodzi mi o to czy temperatura po owulacji do okresu różni się od temperatury gdy doszło do zapłodnienia

MamaGai lubi tę wiadomość

• AngEla Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) potrzebuję pomocy w interpretacji cyklu. Jestem tutaj nowa i nie do końca się w tym odnajduję. Czy może któraś z Was miała problem z niewydolnością ciałka żółtego lub zbyt niskim progresteronem w II fazie cyklu? Zastanawiam się czy moja temperatura w cyklu może wskazywać na taki problem. Cykl udostępniam na profilu. Będę wdzięczna za pomoc 🥰 link do wykresu: 12d84fc6794b251a7d706045c8d4fa7c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 18:12

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngEla wrote:
    Hej :) potrzebuję pomocy w interpretacji cyklu. Jestem tutaj nowa i nie do końca się w tym odnajduję. Czy może któraś z Was miała problem z niewydolnością ciałka żółtego lub zbyt niskim progresteronem w II fazie cyklu? Zastanawiam się czy moja temperatura w cyklu może wskazywać na taki problem. Cykl udostępniam na profilu. Będę wdzięczna za pomoc 🥰 link do wykresu: 12d84fc6794b251a7d706045c8d4fa7c.png
    O niedomodze lutealnej mogą świadczyć plamienia przed miesiączką lub skrócona faza lutealna. Po samej temperaturze chyba się nie da tego określić, a tym bardziej, że u Ciebie był ładny skok, który się utrzymał ;).

AngEla lubi tę wiadomość

• AngEla Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bezimienna za odpowiedź :) to mnie trochę uspokoiło 🥰

• Nowaanna Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny proszę o pomoc, wiem że zaczęłam mierzyć temperaturę dość późno. Ale ovu wyznaczył mi owualcje na 17dc i myślę że właśnie wtedy ona była. Dziś mam teoretycznie 12dpo. Moja faza lutea trwa właśnie 12 dni. 12 dpo zawsze notuje spadek temperatury, 13dpo kolejny i właśnie 13 przychodzi miesiączka. Dziś zamiast temperatura spadać, to wzrosła na 36,91. Wcześniej miesiączki miałam dość długie, nieregularne. W marcu poroniłam w 7tc. Po poronieniu kolejne 2 cykle były bardzo ładne, 31-33 dni. Jutro powinnam dostać miesiączkę. Czy jak zrobie test w sobotę to powinien wyjść już wiarygodny ?
    Proszę o poradę 🙏

480925e8b5ddbc1d8a1eaefb592a3806.png

• Olciao101 Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak można tu dodać wykres ?

• Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 3 cykl mierze temperature, i nie mam aż takich skoków jak u innych dziewczyn, czy możliwe jest że nie mam owulacji? Mimo że owulaki w premom są na poziomie 3.62 🙈🙈🙈 zaczynam sie martwić ze trace czas….

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • san95 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Dziewczyny, 3 cykl mierze temperature, i nie mam aż takich skoków jak u innych dziewczyn, czy możliwe jest że nie mam owulacji? Mimo że owulaki w premom są na poziomie 3.62 🙈🙈🙈 zaczynam sie martwić ze trace czas….

Każdy organizm jest inny. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że mam owulacje potwierdzone monitoringiem i w poprzednim cyklu były wyższe niż w 1 fazie, ale nigdy nie przekroczyły 36.8 w tym z kolei najwyższa to 36.96. Nie ma co się sugerować innymi, u Ciebie widać ten skok po owulacji 😊

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    prosba o analize mojego wykresu. Czy z niego wynika ze owulacji nie bylo? Niby temp rosnie ale powoli i juz sama nie wiem co o tym myslec. W poprzednich cyklach po owulacji mialam temp nawet 37, a w tym cyklu gdy postanowilismy sie starac o fasolke to takie dziwne wariacje 🙈
    Dodatkowo teraz w 16dc-19dc mialam lekkie brazowe plamienie (tylko czasem podczas podcierania sie)

Udostepniam wykres:

c89c7c34dcbef0ce79f6992931ee0a60.png

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Dalia Nowa

Wysłany: 20 lipca 2023, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa i to mój pierwszy obserwowany cykl. Nie było u mnie jakiegoś dużego skoku temperatury i mimo, że aplikacja potwierdziła owulację to nie jestem co do tego przekonana. Zależy mi na wyznaczeniu niepłodności bezwzględnej, czy jest to możliwe?
    9b361c4102c3776c6deb4af4dc3c1da9.png
    https://photos.app.goo.gl/ZryazZRoV66tQfn87

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 06:55

• M0210 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Wiem, że jeszcze wcześnie na interpretację, ale jest szansa?

f640501e58d2fc1f4b430fd1af13129b.png

• WS Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Pisze w sprawie mojego wykresu możecie spojrzeć, czy miałam wgl owulacje i czy aplikacje dobrze mi pokazała. Pozostało mi 8 dni ro okresu

https://photos.app.goo.gl/cM9T8WoDLm5v9UJb8

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane , możecie zerknąć na mój wykres co sądzicie ?
    Cykl bezowulacyjny ?

• Paolka123 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogłybyście zerknąć na mój wykres .. ale.chyba nie ma już nadzieji

• Lumi Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka123 wrote:
    Dziewczyny mogłybyście zerknąć na mój wykres .. ale.chyba nie ma już nadzieji
    A gdzie można zobaczyć wykres ?

Lumi

---

2011 ciąża zatrzymana w 8TC
    06.2023 nieudane IVF
    08,09,10 cykl stymulowany
    03.2023 nieudane IVF
  • Paolka123 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [url=https://ovufriend.com/graph/3151bda5054c21beef02842801412f1c

Nie wiem czy się otworzy ale udostępnilam też na tablicy wykresów

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ