Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Yavanna wrote:Hej czy Waszym zdaniem jest jeszcze jakaś szansa na fasolkę w obecnym cyklu czy już tracić nadzieję? Wykres udostępniam na profilu. Owulacja niby 18dc, potem temperatura rosła (minus jedna zakłócona) i tak do teraz rośnie. Cykle zawsze mam co do dnia i w teorii jutro powinien się pojawić. Obserwuje już wiele swoich cykli i jeszcze nie zdarzyło mi się, aby temperatura w ostatniej fazie poszła tak wysoko (zazwyczaj max 36.45). Zawsze też spadała 3 - 2 dni przed @. Robiłam dzisiaj betę z krwi i negatywna, ale nie wzięłam poprawki na to, że owulację miałam koło 18dc a nie 13-15dc. Co uważacie? Tracić już nadzieję?
-
Angelika_1984 wrote:Wykres wygląda bardzo obiecująco ✊️✊️
Dzięki za słowa pocieszenia ❤️❤️
Eh, dzisiaj spadek temperatury do 36.54. Niby sporo nad linią nadal, ale to chyba tyle by tego było. 😭 Może to błąd pomiaru (pewnie nie). Eh.PCOS
Hashimoto
insulinooporoność -
Hej dziewczyny!
Mam pytanie, może któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tej sprawie
Moje cykle są długie, ok 33-35 dni.
Owulacja wystąpiła w tym miesiącu 18 kwietnia czyli w 18. Dniu mojego obecnego cyklu.
Przedwczoraj czyli w 10. Dniu cyklu czułam silniejszy niż zazwyczaj ból prawego jajnika , nawet lekko promieniujący do nogi.
Wczoraj czyli 11. Dzień cyklu na bieliznie zauważyłam plamkę w kolorze zolto-brazowej, nawet jakby z kropla dosłownie krwi.
Dziś czyli 12 dni po owulacji zrobiłam test i wyszedł negatywny.
Co o tym myślicie?
Czy mogła to być implantacja?
Pozdrawiam! -
Cześć, czy jeśli zaczęłam mierzyć temperaturę dopiero po owulacji (owulację stwierdziłam po objawach i pozytywnym teście owulacyjnym) to czy jest sens na zwracanie uwagi na temperaturę do końca cyklu? Wcześniej po prostu miałam zepsuty termometr Chodzi mi o to czy temperatura po owulacji do okresu różni się od temperatury gdy doszło do zapłodnienia
MamaGai lubi tę wiadomość
-
Hej potrzebuję pomocy w interpretacji cyklu. Jestem tutaj nowa i nie do końca się w tym odnajduję. Czy może któraś z Was miała problem z niewydolnością ciałka żółtego lub zbyt niskim progresteronem w II fazie cyklu? Zastanawiam się czy moja temperatura w cyklu może wskazywać na taki problem. Cykl udostępniam na profilu. Będę wdzięczna za pomoc 🥰 link do wykresu:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 18:12
-
AngEla wrote:Hej potrzebuję pomocy w interpretacji cyklu. Jestem tutaj nowa i nie do końca się w tym odnajduję. Czy może któraś z Was miała problem z niewydolnością ciałka żółtego lub zbyt niskim progresteronem w II fazie cyklu? Zastanawiam się czy moja temperatura w cyklu może wskazywać na taki problem. Cykl udostępniam na profilu. Będę wdzięczna za pomoc 🥰 link do wykresu:
AngEla lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o pomoc, wiem że zaczęłam mierzyć temperaturę dość późno. Ale ovu wyznaczył mi owualcje na 17dc i myślę że właśnie wtedy ona była. Dziś mam teoretycznie 12dpo. Moja faza lutea trwa właśnie 12 dni. 12 dpo zawsze notuje spadek temperatury, 13dpo kolejny i właśnie 13 przychodzi miesiączka. Dziś zamiast temperatura spadać, to wzrosła na 36,91. Wcześniej miesiączki miałam dość długie, nieregularne. W marcu poroniłam w 7tc. Po poronieniu kolejne 2 cykle były bardzo ładne, 31-33 dni. Jutro powinnam dostać miesiączkę. Czy jak zrobie test w sobotę to powinien wyjść już wiarygodny ?
Proszę o poradę 🙏
-
Dziewczyny, 3 cykl mierze temperature, i nie mam aż takich skoków jak u innych dziewczyn, czy możliwe jest że nie mam owulacji? Mimo że owulaki w premom są na poziomie 3.62 🙈🙈🙈 zaczynam sie martwić ze trace czas….11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
-
Soldier-Woman wrote:Dziewczyny, 3 cykl mierze temperature, i nie mam aż takich skoków jak u innych dziewczyn, czy możliwe jest że nie mam owulacji? Mimo że owulaki w premom są na poziomie 3.62 🙈🙈🙈 zaczynam sie martwić ze trace czas….
Każdy organizm jest inny. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że mam owulacje potwierdzone monitoringiem i w poprzednim cyklu były wyższe niż w 1 fazie, ale nigdy nie przekroczyły 36.8 w tym z kolei najwyższa to 36.96. Nie ma co się sugerować innymi, u Ciebie widać ten skok po owulacji 😊 -
Hej dziewczyny,
prosba o analize mojego wykresu. Czy z niego wynika ze owulacji nie bylo? Niby temp rosnie ale powoli i juz sama nie wiem co o tym myslec. W poprzednich cyklach po owulacji mialam temp nawet 37, a w tym cyklu gdy postanowilismy sie starac o fasolke to takie dziwne wariacje 🙈
Dodatkowo teraz w 16dc-19dc mialam lekkie brazowe plamienie (tylko czasem podczas podcierania sie)
Udostepniam wykres:
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Hej, jestem tu nowa i to mój pierwszy obserwowany cykl. Nie było u mnie jakiegoś dużego skoku temperatury i mimo, że aplikacja potwierdziła owulację to nie jestem co do tego przekonana. Zależy mi na wyznaczeniu niepłodności bezwzględnej, czy jest to możliwe?
https://photos.app.goo.gl/ZryazZRoV66tQfn87Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 06:55