Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, planuje zbadać sobie progesteron 7dpo. Chciałabym spytać czy wg Was aplikacja poprawnie wyznaczyła dzień owulacji? Czy może jeszcze w ogóle jej nie było? Według testów owulacyjnych pik LH był 13 dc, ale zastanawia mnie trochę ten spadek temperatury w 16dc... Dodam, że od 16dc zaczęłam brać Duphaston. To mój drugi cykl z tym lekiem, w poprzednim cyklu owulacja wyznaczona była na 16dc i nie miałam takich dziwnych spadków temperatury
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2023, 20:30
-
Jeśli 3 wyzsza temperatura nie jest o 0.2 wyzsza od linii pokrywającej to patrzymy na 4 wyzsza i wtedy już nie musi być ona wyzsza o te kryterium 0.2, wystarczy że jest po prostu wyzsza niż 6 niższych. Wtedy ostatni dzień niższej temperatury przyjmujemy jako dzień owulacji. Ale nie wiem czy tak to wyznacza aplikacja. Mi czasami prognozuje głupoty. Miałam owu potwierdzoną monitoringiem, śluzem i temperaturą,a aplikacja i tak pokazała coś innego bo cykl był trochę krótszy niż zazwyczaj więc jakoś to się chyba nie zgadzało ze statystykami
-
klaudiaaa wrote:Hej dziewczyny, nie wiem co myśleć o moim wykresie. Patrząc na inne wykresy skok temperatury po owulacji od razu rzuca się w oczy, u mnie jest to niewielki wzrost. Potem z dnia na dzień temperatura rośnie ale nie przekracza 37 stopni. Mój wykres co miesiąc wygląda podobnie😕Baby #1 Wrzesień 2024
-
klaudiaaa wrote:W pochwie, codziennie o 7 rano
Niektórzy mierza lub testują 2 razy dziennie bo mają krótkie fazy piku
Ale nie ma co się też AŻ tak przejmować tymi wynikami
Seksuj co 2-3 dni kiedy pojawia się płodny śluzBaby #1 Wrzesień 2024 -
Testuj!!!!!!! Ja bym chyba nie wytrzymała przy takim długim cyklu wow✊🏼
Lilka27 lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Natka_xx wrote:Hej, dziewczyny czy możecie zerknąć na mój wykres? Dziś 15 dpo, czy to już spadek na okres?Baby #1 Wrzesień 2024
-
kleopatr4 wrote:Ciężko powiedzieć, bo raczej masz temperatury w górnej granicy. Zrobiłabym test rano i powinno coś być jeśli jest:)
To był spadek na okres 😅 także zaczynamy 9 cykl👩 26 l. ➡️ IO, AMH 2,77 mg/ml
💊Letrox 75, Siofor 500 XR
🧑 34 l. 👌🏻 -
kleopatr4 wrote:Testuj!!!!!!! Ja bym chyba nie wytrzymała przy takim długim cyklu wow✊🏼
-
Lilka27 wrote:Dziewczynki, co sądzicie o moim dziwactwie wykresowym?
Hej, badalas kiedyś hormony? Skąd taka długa faza przed owu? Teraz długa po owu.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Hej nie wiem czy tu ktoś zagląda, ale może ktoś cos podpowie o moim wykresie?🙋🏼♀️28 🙋🏻♂️30
👩🏼❤️💋👨🏻 2015
💒 2021
👧 2021
Czekamy na drugiego bobasa ♥️
29.11 ⏸️ beta 12,3 (11dpo) 1.12 beta 60,7 4.12 beta 291 6.12 772 11.12 3678
Planowane wizyty:
16.12 (6+1) pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
21.12 (6+6) 0,34cm kropka z serduszkiem (raczej ciaża młodsza o pare dni)
Termin porodu: 8.08.24
-
Hej,
Jak myślicie czy w tym cyklu mam jeszcze szanse na ciążę? 🤔
Owulacja potwierdzona monitoringiem.👩🏻 32
MTHFR homo, PAI hetero, adenomioza podśluzówkowa, CD4/CD8=2,8
🧑🏼 33
Słaba morfologia, obniżona objętość nasienia
Do tego pozytywny test owu wyszedł dzień przed wyznaczoną owulacja, później już negatywny. Teraz zrobiłam owulacyjne jeszcze raz (bo dziwnie bolały mnie jajniki dokładnie tak samo jak przy owu i nagle znów pozytywne testy). Czy może być tak że owu mi się przesunęła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 11:28
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Hej, i ja mam pytanie. Czy po temperaturze możemy stwierdzić, że owulacja odbyła się na 100%? Jeśli jest wyraźny spadek, a później wyraźny skok temperatury. Czy świadczy to o odbytej owulacji, czy jedynie w takiej sytuacji można podejrzewać, że do owulacji doszło i nie jest to gwarancją że odbyła się ona NA PEWNO? Obserwuję swoje cykle już od 2 lat. Od pół roku się staramy. Za każdym razem na wykresach w 12- 13dc jest spadek a później wzrost temperatury, aż do okresu. Raz tylko nie zaobserwowałam ani spadku, ani wzrostu, cykl bezowulacyjny ?
-
Karo Lina wrote:Hej, i ja mam pytanie. Czy po temperaturze możemy stwierdzić, że owulacja odbyła się na 100%? Jeśli jest wyraźny spadek, a później wyraźny skok temperatury. Czy świadczy to o odbytej owulacji, czy jedynie w takiej sytuacji można podejrzewać, że do owulacji doszło i nie jest to gwarancją że odbyła się ona NA PEWNO? Obserwuję swoje cykle już od 2 lat. Od pół roku się staramy. Za każdym razem na wykresach w 12- 13dc jest spadek a później wzrost temperatury, aż do okresu. Raz tylko nie zaobserwowałam ani spadku, ani wzrostu, cykl bezowulacyjny ?
Wiesz, biorąc pod uwagę, że na temperaturę mogą wpływać też inne czynniki, typu infekcja czy niewyspanie, to niestety nie jest to w 100% wiarygodna metoda. Czasem jest też tak, że na wykresie jest ładny skok temperatury, a tak naprawdę nie było owulacji, tylko zrobiła się torbiel.
Także trudno powiedzieć, co się u Ciebie podziało, ale nie martw się, jakby nawet to był cykl bezowulacyjny, to takie się zdarzają nawet u zdrowych kobiet - o ile nie są zbyt częste, to nie jest powód do niepokoju .