X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Paolka123 Znajoma
    Postów: 20 1

    Wysłany: 17 sierpnia 2023, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3151bda5054c21beef02842801412f1c.png

  • Pelargonia94 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 20 sierpnia 2023, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak oceniacie wykres ? Owulacja była ?
    101e6dd7f3ac9e6a6dcce331c3c85be8.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 16:02

  • M0210 Koleżanka
    Postów: 35 2

    Wysłany: 25 sierpnia 2023, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelargonia94 wrote:
    Dziewczyny, jak oceniacie wykres ? Owulacja była ?
    101e6dd7f3ac9e6a6dcce331c3c85be8.png

    Niestety nie można otworzyć.

  • M0210 Koleżanka
    Postów: 35 2

    Wysłany: 25 sierpnia 2023, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka123 wrote:
    3151bda5054c21beef02842801412f1c.png

    To samo nie można otworzyć. Sprawdź ustawienia.

  • Butterfly23 Autorytet
    Postów: 6915 6873

    Wysłany: 26 sierpnia 2023, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, możecie zerknąć na mój wykres? Ovufriend wyznaczył owu na 12 dc, a mi się wydaje, że jednak była w 14 dc. Jeśli chodzi o objawy to praktycznie żadne, delikatne kłucie jajnika w 14 dc z rana.

    Starania od 2017r.

    03.2023 💔 8tc

    👩🏼
    Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, PAI-1 4G homo

    🤵‍♂️
    Wszystko ok ✔️
  • Rica Autorytet
    Postów: 618 466

    Wysłany: 27 sierpnia 2023, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej dziewczyny, możecie zerknąć na mój wykres? Ovufriend wyznaczył owu na 12 dc, a mi się wydaje, że jednak była w 14 dc. Jeśli chodzi o objawy to praktycznie żadne, delikatne kłucie jajnika w 14 dc z rana.

    Ja nie widzę Twojego wykresu

    Staranie od 08.2022

    TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

    ✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Billadonudle Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 27 sierpnia 2023, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Czy myślicie, że jest szansa na ciążę?
    Miałam problemy z owulacja. Pierwsza owulacja w lipcu w tym miesiącu druga.
    Cykl 31 dni.
    Zazwyczaj temperatura bez owulacji w pierwszej fazie to 36,00
    Ale wykres w tym miesiącu jest tak dziwny, że nie wiem czy mogę być w ciąży.
    Dodam, że od 19 dc do 22dc silnego skurcze jajnika. Do teraz już tak nie bolą ale czuję go co jakiś czas. Ten sam. Pojawiła się też tkliwosc piersi. Znów nie wiem czy to obaj pms czy ciąży. Okres za 4 dni.


    Link do wykresu :

    https://zapodaj.net/plik-kosPEtT9JV

    https://ibb.co/xHCBJ40

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 08:02

  • Butterfly23 Autorytet
    Postów: 6915 6873

    Wysłany: 27 sierpnia 2023, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Ja nie widzę Twojego wykresu
    Hmm, kurczę a jest udostępniony

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 16:11

    Starania od 2017r.

    03.2023 💔 8tc

    👩🏼
    Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, PAI-1 4G homo

    🤵‍♂️
    Wszystko ok ✔️
  • enpe Przyjaciółka
    Postów: 89 31

    Wysłany: 30 sierpnia 2023, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-4122.jpg

    Jak oceniacie szanse, że z tym cyklem mi się uda zajść w ciążę? Cykle około 30-32 dni, ostatnio bez odchyleń typu wydłużenie lub skrócenie cyklu. Dodatni test owulacyjny 18 dc, tego dnia zauważyłam też wydzielinę z pochwy o wyglądzie białka jaja kurzego , wydaje mi się że był to śluz płodny. Serduszkowanie: 9, 11, 13, 16, 17, 19, 21 dc. Martwi mnie dziwaczna temperatura, często niska. Chociaż teraz z 2 dni po owu mam wysoką dość jak na mnie. Mam PCOS z insulinoopornością, leczone merforminą. Biorę dodatkowo cały cykl inozytol (2 saszetki inofemu dziennie). Kończę też ostatni miesiąc z castagnusem. 3-7 dc brałam NAC. Od miesiączki do owulacji brałam olej z wiesiołka, po owu zmieniłam na olej lniany. W dzień przed owu, w dniu owu i dzień po owu wypiłam też gujazyl. Używałam też żelu ferfilily. Już wszystkiego się chwytam. 8 września przewidywany termin miesiączki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 16:19

    ONA:
    PCOS, insulinooporność, drożne jajowody
    💊 metformina + inozytol (Fertistim)
    💊 3-7 dc NAC
    💊 oleje: do owulacji z wiesiołka, po owulacji lniany

    ON:
    teratozoospermia, fragmentacja: 14%, USG ok
    💊 Profertil
    💊 Fertistim
    💊 NAC + L-karnityna + wit. D 4000 j. + koenzym Q10 + wit. A + E

    11.12.2023 ⏸️
    20.12.2023 potwierdzona ciąża w USG, czekamy na czynność ❤️
    03.01.2024 pracujące serduszko ❤️
    USG prenatalne, NIFTY, test podwójny bez ryzyka, czekamy na córeczkę 🩷👧🏻
    03.04.2024 badania prenatalne II trymestru 🆗

    preg.png
  • Butterfly23 Autorytet
    Postów: 6915 6873

    Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    enpe wrote:
    IMG-4122.jpg

    Jak oceniacie szanse, że z tym cyklem mi się uda zajść w ciążę? Cykle około 30-32 dni, ostatnio bez odchyleń typu wydłużenie lub skrócenie cyklu. Dodatni test owulacyjny 18 dc, tego dnia zauważyłam też wydzielinę z pochwy o wyglądzie białka jaja kurzego , wydaje mi się że był to śluz płodny. Serduszkowanie: 9, 11, 13, 16, 17, 19, 21 dc. Martwi mnie dziwaczna temperatura, często niska. Chociaż teraz z 2 dni po owu mam wysoką dość jak na mnie. Mam PCOS z insulinoopornością, leczone merforminą. Biorę dodatkowo cały cykl inozytol (2 saszetki inofemu dziennie). Kończę też ostatni miesiąc z castagnusem. 3-7 dc brałam NAC. Od miesiączki do owulacji brałam olej z wiesiołka, po owu zmieniłam na olej lniany. W dzień przed owu, w dniu owu i dzień po owu wypiłam też gujazyl. Używałam też żelu ferfilily. Już wszystkiego się chwytam. 8 września przewidywany termin miesiączki.
    To zdecydowanie za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić 🙈 zresztą po wykresie nikt Ci nie powie czy udało się zajść w ciąże. Są przypadki gdzie tempka wysoko w górze i w dniu miesiączki spada. Szanse zawsze są. Uzbrój się w cierpliwość. Powodzenia 🙂

    Starania od 2017r.

    03.2023 💔 8tc

    👩🏼
    Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, PAI-1 4G homo

    🤵‍♂️
    Wszystko ok ✔️
  • M0210 Koleżanka
    Postów: 35 2

    Wysłany: 18 września 2023, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Pomożecie z interpretacja cyklu? Jest na tablicy wykresów:)

  • Rica Autorytet
    Postów: 618 466

    Wysłany: 18 września 2023, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na mój wykres

    Staranie od 08.2022

    TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

    ✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Natalia28 Koleżanka
    Postów: 39 7

    Wysłany: 19 września 2023, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Dziewczyny zerknijcie na mój wykres
    Jak dla mnie to 15 miałaś owulację, ładny spadek i wzrost. Kiedy planowo powinnaś dostać miesiączki?

  • WS Debiutantka
    Postów: 13 0

    Wysłany: 20 września 2023, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy pomożecie mi w odczytaniu mojego wykresu pomiaru temperatury czy dobrze została wyznaczona? przesyłam zdjęcie mojego wykresu jestem w połowie cyklu. ☺️

    https://postimg.cc/jWrtFHnZ

    Przesyłam również testy owulacyjne które robiłam, 4 dni były pozytywne i już ostatniego dnia nie.

    https://postimg.cc/Mv5zFMmS

  • natalia1719 Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 20 września 2023, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    jak myślicie czy w tym cyklu wystąpiła owulacja, są jeszcze jakieś szanse na ciążę? Początkowo aplikacja wyznaczyła ją na 14dc i w sumie zgadzałoby się to z moimk obserwacjami, ale kilka dni temu w ogóle już jej nie wykrywa. Dodam, że od zawsze miałam nieregularne cykle, w grudniu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne. Od tamtej pory cykle trwały 29, 31, 36, 34, 28, 44, 29. Ten również miał trwać 29 dni. W poprzednim cyklu owulacja potwierdzona na USG w 14dc.vl
    Dodatkowo choruje na niedoczynność tarczycy ale wyniki od kilku miesięcy mam ok. 1,2. To mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i nie wiem, co sądzić. Dzięki za pomoc😊

    https://ovufriend.com/graph/98bdc288e9e5947a9cf6114003f1d054

    Erdene lubi tę wiadomość

  • Erdene Ekspertka
    Postów: 152 135

    Wysłany: 20 września 2023, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1719 wrote:
    Hej,
    jak myślicie czy w tym cyklu wystąpiła owulacja, są jeszcze jakieś szanse na ciążę? Początkowo aplikacja wyznaczyła ją na 14dc i w sumie zgadzałoby się to z moimk obserwacjami, ale kilka dni temu w ogóle już jej nie wykrywa. Dodam, że od zawsze miałam nieregularne cykle, w grudniu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne. Od tamtej pory cykle trwały 29, 31, 36, 34, 28, 44, 29. Ten również miał trwać 29 dni. W poprzednim cyklu owulacja potwierdzona na USG w 14dc.vl
    Dodatkowo choruje na niedoczynność tarczycy ale wyniki od kilku miesięcy mam ok. 1,2. To mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i nie wiem, co sądzić. Dzięki za pomoc😊

    https://ovufriend.com/graph/98bdc288e9e5947a9cf6114003f1d054

    Przypadkiem polubiłam.

    Hm, z samego wykresu to nie wygląda, jakby owulacja była 14 dc. Już prędzej ok. 23 dc, choć zastanawia ten pozytywny test owulacyjny 31 dc. Robisz je codziennie? Masz jakieś porównanie nasycenia kreski w zależności od dnia?

  • Magdaleon Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 20 września 2023, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również bardzo proszę w interpretacji wykresu, 2 dni temu powinna być miesiączka , test negatywny, ale moje cykle są różne 28-32dni więc możliwe że test zrobiony za szybko, to mój 1miesiac prowadzenia w tej aplikacji. Jak myślicie?
    5915af0aca537b812163622dd1e43552.png

  • natalia1719 Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 20 września 2023, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Przypadkiem polubiłam.

    Hm, z samego wykresu to nie wygląda, jakby owulacja była 14 dc. Już prędzej ok. 23 dc, choć zastanawia ten pozytywny test owulacyjny 31 dc. Robisz je codziennie? Masz jakieś porównanie nasycenia kreski w zależności od dnia?

    Też wydaje mi się właśnie że jeśli już mogła być to 23dc. Test owulacyjny robiłam chyba w 12 DC i druga kreska była wyraźnie ciemniejsza, wczoraj zrobiłam tak z ciekawości i obie kreski w tym samym kolorze🤔 w tym cyklu akurat nie robiłam codziennie bo moja pani doktor powiedziała, żeby im do końca nie ufać...

  • Jul24 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 21 września 2023, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie czy wg Was możliwa jest ciaza przy takich wyższych temperaturach jakie mam w obecnym cyklu? Dzięki

  • Olciao101 Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 21 września 2023, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytano bo na każdym wykresie widzę czerwona linie wyznaczająca temperatury niższe i wyższe , czemu u mnie tego nie ma ???

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ