TEMPERATURA A CIAZA?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikonka wrote:Cześć dziewczyny mam nadzieje że ten mój wykres idzie w dobrym kierunku ???? Bo już trochę się poddajemy z tymi starania mi a to mój pierwszy miesiąc z ovuf co myślicie o moim wykresie ?
Nikonka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję M4DZI4 pierwsza ciążę miałam pozamaciczna ( ciążę wypuszczali i dzięki temu jajowud cały) druga to już monitoring u gin. Ciąża do noszona ale zagrożona ale mam 3 letniego kochanego synka i jak skończył roczek zaczęliśmy się starać o drugie i w październiku tamtego roku zaszlam w ciążę ale poronilam 12 tyg ( puste jajo płodowe) i lekarz kazał tylko odczekać jeden okres i dalej ssię starać i jak do tej pory nici z tych starań.A teraz mieszkam w UK i nie bardzo mam możliwość monitoringu u gin bo jak na razie polskiego dobrego gin tu nie znakazlam:-( a przez tel to mój gin w Polsce nie może mi pomóc
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
M4DZI4 widzę, że wielką ufność pokładasz w programie, ale byłabym ostrożniejsza co do jego wiarygodności. Lepiej nie kierować się jego wyznaczeniami, traktować je z lekką rezerwą. Niestety współżyjąc "do owu wyznaczonej przez OF" można niechcący ominąć okres płodny i wydłużyć starania.
Nikonka zdecydowanie polecam zapoznać się z konkretną metodą i według niej oceniać wykres. Ja osobiście zgłębiam metodę Rotzera.
Ja zasugerowałabym jeszcze przez 2-3 dni kontynuować starania, zwłaszcza, bo na moje oko to wygląda, jakbyś dziś miała pierwszą wyższą temperaturę.Nikonka, agnieszka1804 lubią tę wiadomość
-
Asta ja właśnie bardzo na luzie traktuje co wyznacza OF.Jakbym się nim tylko sygerowała to bym w ciąży nie była,dla mnie podstawa to były wizyty u gina,leki,zastrzyk na pęknięcie a wykres na OF jedynie takim dodatkiem Masz rację że należy jeszcze współżyc po wyznaczonej owulce,jak widac np na moim wykresie tyle że ja co do dnia wiedziałam kiedy ją mam :)Wszystkim dziewczynom zawsze doradzałam żeby nie brały tego programu jako pewnika bo tylko lekarz może stwierdzic owulację z pewnością
Nikonka szkoda że nie masz mozliwości minitiringu itp więc dlatego polecam testy owulacyjne,też nie są 100% pewne ale zawsze to jakaś pomoc:)Myślę że skoro już byłaś w ciąży to na pewno znów Ci się uda!!!To na pewno tylko kwestia czasu i trzeba trochę wrzucic na luz(chociaż wiem że to nie takie łatwe)!! Nie poddawaj się!!!Ja 3 lata czekałam na swoje szczęście,Ty na pewno też się doczekaszNikonka, agunineczka lubią tę wiadomość
-
Nikonka wrote:Dziękuję M4DZI4 pierwsza ciążę miałam pozamaciczna ( ciążę wypuszczali i dzięki temu jajowud cały) druga to już monitoring u gin. Ciąża do noszona ale zagrożona ale mam 3 letniego kochanego synka i jak skończył roczek zaczęliśmy się starać o drugie i w październiku tamtego roku zaszlam w ciążę ale poronilam 12 tyg ( puste jajo płodowe) i lekarz kazał tylko odczekać jeden okres i dalej ssię starać i jak do tej pory nici z tych starań.A teraz mieszkam w UK i nie bardzo mam możliwość monitoringu u gin bo jak na razie polskiego dobrego gin tu nie znakazlam:-( a przez tel to mój gin w Polsce nie może mi pomóc
PowodzeniaNikonka lubi tę wiadomość
Aprilka -
Dam sobie jeszcze jeden miesiąc i wybiorę się albo do GP albo do polski w Londynie byłam już u dwóch pl lekarzy każdy mówił mi coś innego a ze dokładnie wiem jak wygląda sprawa z moimi jajnika mi i jajowodami to po wizycie u nich to nie wiedziałam czy mam się im roześmiac w twarz czy co jeden stwierdził że prawie nie mam jednego jajnika drugi ze jest i to bardzo ładny tylko macice mam bardzo malutką i jak tu im wierzyć robią usg a nie potrafią go interpretować . Pracowałam na bloku operowali mnie moi lekarze wszystko opisali mi co do joty . A jeden to nawet wpisał mi skierowanie na badanie markerów nowotworowych oczywiście to prywatne badanie a uzasadnienie było takie ze warto je czasami zrobić od i tyle a poza tym wszystko jest w porządku.
-
Natu93 wrote:hej.co.myslicie o moim.wykresie?
To.jest normalne takie skoki?M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
agaguga wrote:witam serdecznie
Czy znajdzie się ktoś kto zerknie na mój wykres i powie czy mam szansę na dzidzię?
Z góry dziękuję... -
nick nieaktualny
-
Kochane, a ja mam taki dziwny wykres, możecie zobaczyć go poniżej.
Temperaturę mierzę w ustach i przed owulacją wahała się bardzo, po już mniej.
Okres powinnam dostać wczoraj, ale póki co brak. Zrobiłam dziś test i zobaczyłam drugą kreseczkę, na razie bladą. Jeśli to faktycznie ciąża to zastanawiam się czy tej spadającej temp nie należałoby skonsultować z lekarzem, co sądzicie?
-
Justwol przyznam, że zadziwiają mnie Twoje temperatury, zwłaszcza w pierwszej fazie cyklu. Fakt w ustach może być nieco obniżona w stosunku do innych pomiarów, ale czy możesz uszczegółowić jak dokładnie mierzysz temperaturę (w którym miejscu, jak długo itp).
Jeżeli się bardzo stresujesz możesz na spokojnie zbadać betę (min dwa razy w odstępie 48h) i progesteron - wówczas będziesz wiedziała czy jest powód do konsultacji z lekarzem,czy ta spadająca temperatura to wynik błędu pomiaru. -
nick nieaktualny