Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów TEMPERATURA A CIAZA?
Odpowiedz

TEMPERATURA A CIAZA?

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Mam problem z wykresem :P Miewam 37, temp utrzymuje mi się wysoko. Czy któraś tak miała po antybiotyku? Antybiotyk biorę ze względu na usunięcie ósemek, nie jestem chora :)
    Ale wydaje mi się, że może to być powód podwyższonej temperaturki. Czy mogę prosić o interpretację? :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Gagarek Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem?
    Spadek implatacyjny? Dalej wzrost? :>
    Zapowiada się niezły koniec cyklu + + + +

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagarek wrote:
    Czy ja wiem?
    Spadek implatacyjny? Dalej wzrost? :>
    Zapowiada się niezły koniec cyklu + + + +
    Dzieki Gagarus :* ale przy tej ilosci lekow jakie pochlonelam w tym cyklu.. :D to nie wiem czy tak sie zapowiada :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Aika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Wątek jest o temperaturze wiec pytam: jak myślicie, czy z tego mojego wykresu i temperatur może coś wyjść? Wiem ze nie jesteście lekarzami ani nic, ale wole się spytac osób które maja większą wiedzę niz ja :)

m85awv1.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne że może coś wyjść choć oczywiście wcale nie musi, tak jak w każdym cyklu szanse są podobno ok. 20%... Szkoda że tylko tyle... ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane babeczki, co myślicie o moim wykresie... Mam jeszcze nadzieje, ale tak boli mnie podbrzusze, że zaraz pewnie dostane okresu... W zasadzie latam do toalety będąc pewna, że zaczął się okres...

agaaaa lubi tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wcześniej nie mierzyłam temperatury, ale odstanie kilka dni sprawdzałastopnie m (niestety wieczorem). Zaobserwowałam, że zazwyczaj miałam ok 17-18 tylko 36,2 - 36,3 (pod pachą) , teraz od kilku dni mam 36,8. Myślicie, że jest jakaś szansa? Jutro chciałabym szczęśliwie zatestować, ale strach mnie wręćz obezwładnia...

mjvyi09k1yghelay.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Hej! Wcześniej nie mierzyłam temperatury, ale odstanie kilka dni sprawdzałastopnie m (niestety wieczorem). Zaobserwowałam, że zazwyczaj miałam ok 17-18 tylko 36,2 - 36,3 (pod pachą) , teraz od kilku dni mam 36,8. Myślicie, że jest jakaś szansa? Jutro chciałabym szczęśliwie zatestować, ale strach mnie wręćz obezwładnia...
    temperaturę powinno się mierzyć w miejscach gdzie jest śluzówka - pochwa, odbyt albo pod językiem. Mierzenie temp. pod pachą nijak ma się do określenia owulacji , płodności ogólnie słabo się ma do kontrolowania cyklu.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • C@rolin@ Nowa

Wysłany: 1 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę ...
    mogły byście sprawdzić , czy dobrze interpretuje swój wykres ,? Sądzę że nie doszło do owulacji ?:(
    Temperaturę mierze pod językiem , mam już jedno dziecko , teraz staramy się o drugie... Ale nie wychodzi , od kilku ładnych dni mam mocny ból brzucha sądziłam że owulacyjny , ale temperatura temu przeczy ...

• C@rolin@ Nowa

Wysłany: 1 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę ...
    mogły byście sprawdzić , czy dobrze interpretuje swój wykres ,? Sądzę że nie doszło do owulacji ?:(
    Temperaturę mierze pod językiem , mam już jedno dziecko , teraz staramy się o drugie... Ale nie wychodzi , od kilku ładnych dni mam mocny ból brzucha sądziłam że owulacyjny , ale temperatura temu przeczy ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z kolei zupełnie inny wykres niż w tamtym miesiącu.No ale z drugiej strony w tym cyklu mam nogę w gipsie i wziełam ovitrelle

• milkaa6 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii - nie prawda ze pod pacha lepiej nie mierzyc. Ja tylko w tym miejscu mierzylam i zawsze wiedzialam kiedy mam owulacje, teraz szczesliwie jestem w 14tc :) powodzenia dziewczyny!

• Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki co sądzicie o moim wykresiku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 22:13

agaaaa lubi tę wiadomość

• agaaaa Nowa

Wysłany: 9 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8dde8c0b179dd02393d0b5027911869a.png
    to mój wykres zakończony @ niestety a tak się fajnie zzaczynalo

agaaaa
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca92 wrote:
    Hej babeczki co sądzicie o moim wykresiku?

Wyższe temperatury się utrzymują, jednodniowy spadek też korzystnie prognozuje. Wszystko się może zdarzyć, ale dobrze to wygląda.

• mia4444 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a jak mój. Wykres :-)

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Powiedzcie mi jak powinna się utrzymywać temperatura świadcząca o ciąży. Moja to 36.9. jestem tydzień przed okresem

ona32
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tydzień przed @ zawsze jest raczej wysoka kluczowe są dni kiedy jest termin @ jak wysoka to teścik a jak spada to będzie @, mi zwykle leci dzień przed @

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ancyś Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Hej dziewczyny
    Powiedzcie mi jak powinna się utrzymywać temperatura świadcząca o ciąży. Moja to 36.9. jestem tydzień przed okresem
    To, że masz tydzień przed okresem podwyższoną temperaturę, to oznaka tylko tego, że owulacja u Ciebie wystąpiła. Jeśli doszło do zapłodnienia to podwyższona temp. powinna utrzymywać się około 18 dni po owulacji. Wtedy można podejrzewać ciążę. W przeciwnym wypadku w wielu sytuacjach 2-3 dni lub dzień przed planowaną miesiączką temperatura spada do linii podstawowej z pierwszej fazy cyklu.

f2w3ugpjvmeythue.png
  • stokrtka Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyś wrote:
    To, że masz tydzień przed okresem podwyższoną temperaturę, to oznaka tylko tego, że owulacja u Ciebie wystąpiła. Jeśli doszło do zapłodnienia to podwyższona temp. powinna utrzymywać się około 18 dni po owulacji. Wtedy można podejrzewać ciążę. W przeciwnym wypadku w wielu sytuacjach 2-3 dni lub dzień przed planowaną miesiączką temperatura spada do linii podstawowej z pierwszej fazy cyklu.

a jeśli po domniemanej owulacji jest na takim poziomie jak u mnie ?

039c2dcf54b0b5da1f2db3b372cb420e.png

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ