test?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To jest mój wykres
https://ovufriend.pl/graph/435bcba31f6c69590b8177e97f24d689 a @ powinna być w przeciągu 3 dni, mam ja dość nieregularnie bo czasami 30dzien cyklu, czasami 34, a nawet 39, także juz sama nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:39
Marta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziu,kurczei zastanawiam sie czy moglam miec dzisowulacje a nie 3 dni temu? wtedy szyjka byla tylko troche otwarta i na sredniej wysokosci a dzisiaj baaardzo i jest bardzo wysoko.czy owulacja moze byc 3 po skoku?Madziu a Ty masz juz dziecko?:)czy starasz sieo 1?
-
Wiem tylko tyle, ze owu moze byc przed lub po skoku ale ile dni to nie wiem. Nigdy nie badalam tez szyjki i sluzu - zielona jestem w tym temacie ALE! Mam dziecko, ma 11 miesiecy. Kiedy sie staralam temperatura szalala i zadnego skoku nie bylo. Testy owulacyjne robione codziennie tez owulacji nie pokazaly. Test ciazowy- jedna kreska. A dziecko z tego cyklu wyszlo. Od czerwca bede starac sie o rodzenstwo dla Matiego ale stawiam na czeste "serduszkowanie". Reszta sie nie sugeruje. Wszystko zawsze jest mozliwe. Nasze ciala to nie matematyka do wyliczenia. Agika... kurcze, trzymam mocno kciuki za Ciebie!Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
agika - tu chyba nie ma reguły . Co organizm to inne cuda wianki mogą wychodzić . Szyjka wysoko , otwarta i miękka to niby okres płodności , do tego jak dochodzi śluz płodny - to jeszcze lepiej , ale wcale nie powiedziane , że to wszystko razem musi być na najlepszym poziome
Pewne objawy czasem mozna źle zinterpretować , temperatura ( jej wzrost ) może potwierdzić nasze przypuszczenia co do owulacji , a ciąża to już na 100%
-
nick nieaktualny
-
Agika trochę nie rozumiem. Szczyt śluzu to nie dzień kiedy jest go więcej/mniej tylko właśnie rodzaj bierze się pod uwagę.
Vanessa dobrze to u siebie w pamiętniku opisała:
"Szczyt śluzu występuje w ostatnim dniu kiedy śluz ma chociaż jeden objaw płodności:
> rozciągliwy (wystarczy na 2-3 cm)
> przezroczysty
> szklisty,
> daje uczucie mokrości lub naoliwienia przedsionka pochwy
> może w tym śluzie pojawiać się domieszka krwi (jest to objaw prawidłowy).
Śluz bardzo dobrej jakości jest podobny do białka jaja kurzego, ale to nie znaczy, że jeżeli daleko mu do białka jaja to jest zły. Wystarczy że np. jest szklisty, przezroczysty, ale mało rozciągliwy wtedy w taki dzień można śmiało wyznaczyć szczyt śluzu albo jest np. białawy i rozciągliwy.
Wystarczy, że ma chociaż jeden objaw płodności np. jest tylko szklisty albo tylko rozciągliwy (ale nie przezroczysty). Taki śluz jest dobrej jakości .
Jeżeli jest taka sytuacja, że śluz tak samo dobrej jakości występuje przez kilka dni to dzień szczytu przypada na ostatni dzień z tych dni kiedy jest tak samo dobrej jakości.
Dodam jeszcze tyle że np. w jeden dzień jest sluz jak białko jaja a w następnym jest białawy ale rozciągliwy to szczyt śluzu będzie tego kolejnego dnia bo ten białawy miał objaw płodności.
Krótko mówiąc szczyt śluzu to ostatni dzień śluzu który ma przynajmniej jeden objaw płodności."
(więcej o dniach płodnych/niepłodnych i obserwacjach: https://ovufriend.pl/pamietnik/quot-pozegnanie-quot,446,1.html (niebieskie tło, 1 strona) -
agika88 wrote:kurde,a z tymsluzem to ja mamprzeboje...poniewaz janiemam czegos takiego jak szczyt..ciagle tyle samo tylkorodzajsluzu sie zmienia
kochana "szczyt śluzu" to OSTATNI dzień śluzu płodnego;) Ja tez myslałam tak jak ty ;P a szczyt śluzu to tak jak mowie ostatni dzien z okresu płodnego śluzu, który ma co najmniej jeden objaw płodności
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziu,Kochana dziekuje za wsparcie, nie spodziewalam sie,ze takpoznomoze wystapic owulacja:) mam nadzieje ze to ona i ze bromek podzialal,zobaczymy jutro:)Kiedy sie budze rano to wrecz rzucam sie na termometr z ciekawoscia,jakamam temperature.A u Ciebie,jak tam Madziu?