Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Zioła przy staraniach
Odpowiedz

Zioła przy staraniach

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luksierre0131 wrote:
    No chciałabym by juz przyszła by rozpocząć nowy cykl. Też zamierzam mierzyc temperature w tym cyklu. 22 cykl starań..
    To może spróbuj domowych sposobów na wylowanie. Ja mierzylam już wcześniej ale teraz zrobiłam sobie dwa cykle luzu ale i tak nic z tego :/ to też długo się starasz

• luksierre0131 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cie bardzo dobrze. Mozna zwariować :/ Ja mam PCOS i niski progesteron ale nic mi na to nie chca dac zadnych tabletek ani nic. No i bede miala 16.07 jesli miesiaczka pojawi sie na dniach jakos laparoskopie i histeroskopie robiona sprawdzic czy jajowody sa drozne. Ja bralam CLO i tez nie pomoglo a pecherzyki ladnie rosly i owulacja byla za kazdym razem.

24 cs...
    PCO.
    16.07.19 - laparoskopia z histeroskopią. -jajowody drożne,wszystko OK.

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczesniej mierzylam i tez zrobilam sobie kilka miesiecy odpoczynku od tego tylko ten cykl przed laparo probowalam jeszcze z ziolami i ovarinem...

A jakie sa domowe sposoby ? Znasz jakies sprawdzone ? Chyba goraca kapiel ?

No dlugo... juz czasem mysle ze to może przez to że tak bardzo się chce i co cykl czeka na to gdzieś nas blokuje ale nie myslec nie da się niestety

24 cs...
    PCO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luksierre0131 wrote:
    Rozumiem cie bardzo dobrze. Mozna zwariować :/ Ja mam PCOS i niski progesteron ale nic mi na to nie chca dac zadnych tabletek ani nic. No i bede miala 16.07 jesli miesiaczka pojawi sie na dniach jakos laparoskopie i histeroskopie robiona sprawdzic czy jajowody sa drozne. Ja bralam CLO i tez nie pomoglo a pecherzyki ladnie rosly i owulacja byla za kazdym razem.
    To dobrze że będziesz mieć takie badanie może znajdzie się przyczyna. A twój mąż /partner się badał?

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u niego wszystko ok. Pije ze mna ziola nawet.

24 cs...
    PCO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luksierre0131 wrote:
    Ja tez wczesniej mierzylam i tez zrobilam sobie kilka miesiecy odpoczynku od tego tylko ten cykl przed laparo probowalam jeszcze z ziolami i ovarinem...

A jakie sa domowe sposoby ? Znasz jakies sprawdzone ? Chyba goraca kapiel ?

No dlugo... juz czasem mysle ze to może przez to że tak bardzo się chce i co cykl czeka na to gdzieś nas blokuje ale nie myslec nie da się niestety
    Też już próbowałam z Ovarinem, castagnusem, witaminami, odpoczynek i dalej nic.
    Goraca kapiel, wysiłek fizyczny i czerwone wino. U mnie to się sprawdza 😊

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A castagnus nie psuje nic w cyklu? Bo czytalam duzo negatywnych opinii a wlasnie tez go zakupilam.

Sprobóje 👍choć w tym i poprzednim tygodniu mam duzo wysilku, ale to moze i tak za mało..

24 cs...
    PCO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luksierre0131 wrote:
    A castagnus nie psuje nic w cyklu? Bo czytalam duzo negatywnych opinii a wlasnie tez go zakupilam.

Sprobóje 👍choć w tym i poprzednim tygodniu mam duzo wysilku, ale to moze i tak za mało..
    Nie zauważyłam żadnej różnicy po nim. A sprawdzasz szyjke i śluz?

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szyjki nie umiem sprawdzac. A sluz tyle ile wydostanie się go na zewnątrz. I w tym cyklu mialam plodny , jeszcze pije siemie lniane wlasnie na polepszenie sluzu .

24 cs...
    PCO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luksierre0131 wrote:
    Nie szyjki nie umiem sprawdzac. A sluz tyle ile wydostanie się go na zewnątrz. I w tym cyklu mialam plodny , jeszcze pije siemie lniane wlasnie na polepszenie sluzu .
    Ja brałam olej z wiesiołka ale coś na mnie za bardzo nie działa, miałam tylko troszkę płodnego. A po tych ziołach miałaś większą ilość? U mnie jest go dużo i nie wiem czy to ich zasługa.

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mialam zwiekszona ilosc i mokro ciagle. Przez to tez ze duzo plodnego sluzu moglam uznac ze mam owulacje :) przede wzzystkim po ziolkach to bylam pelna energii codziennie dobry humor i przypisalam zaslugi wlasnie im. A ty pijesz ziolka od 1dc ?

24 cs...
    PCO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie. Pije od 8dc. Za późno je zamówiłam ale trudno może się uda bo owu dopiero 22dc. A jak z twoim libido po ziołkach?

Wysłany: 3 lipca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałaś z internetu ? No z tym też miałam problem i polepszyło się :) a jak je pijesz ? Zalewasz czekasz 30 min i przed spaniem pijesz ? Czy już wcześniej sobie szykujesz ?

24 cs...
    PCO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z internetu. Mieszkam w bardzo małym miasteczku i nie ma tu sklepu zielarskiego. Przed spaniem je pije :) łyżeczkę ziół na pół szklanki wrzątku i czekam 30 min. Dziś mierzylam temperaturę i coś bardzo niska 😐

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. A gdzie zamawiasz ? A ja zalewam je na cala szklanke ... to nie szkodzi ?
    Hmm moze dzien spadku to o niczym nie swiadczy a moze zbliza ci sie owulacja 😊

24 cs...
    PCO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luksierre0131 wrote:
    Rozumiem. A gdzie zamawiasz ? A ja zalewam je na cala szklanke ... to nie szkodzi ?
    Hmm moze dzien spadku to o niczym nie swiadczy a moze zbliza ci sie owulacja 😊
    Na allegro zamówiłam je. Właśnie nie wiem może to ma jakieś znaczenie bo u mnie na opakowaniu pisze żeby pół szklanki zalać. Ale tak szybko by był spadek?

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ja tez zamawiam z allegro, ale u mnie nie jest napisane albo nie zwrociłam na to jakiejś szczególnej uwagi. Podobno czasem tak jest ze przed skokiem temperatury jest spadek i w tym czasie moze byc owulacja.

24 cs...
    PCO.

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory to jest twoj dc ?

24 cs...
    PCO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luksierre0131 wrote:
    O kurcze ja tez zamawiam z allegro, ale u mnie nie jest napisane albo nie zwrociłam na to jakiejś szczególnej uwagi. Podobno czasem tak jest ze przed skokiem temperatury jest spadek i w tym czasie moze byc owulacja.
    U mnie dopiero 15dc więc do owu jeszcze trochę

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze przesunela ci sie owulacja i bedzie szybciej. Jaka jest twoja dlugosc srednia cyklu ?

24 cs...
    PCO.
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ