X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Zioło zioło zioło
Odpowiedz

Zioło zioło zioło

Oceń ten wątek:
  • Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijąc ziółka na I fazę to w sumie nie czułam jakiejś dużej różnicy w samopoczuciu. Przyspieszyły mi owulację i to by było na tyle. W smaku jak dla mnie to bardzo dobre ale tylko cieplutkie/gorące bo zimne to takie niezbyt w smaku :)

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Oeparol i 1 cykl brałam. Owulacja mi się przyspieszyła o 2-3 dni. Nie wiem czy to może być ten powód, ale raczej cykle miałam do tej pory regularne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesiołek raczej owu nie przyspiesza;)

Manieczka86 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    wiesiołek raczej owu nie przyspiesza;)
    Tak myślałam, ale szukałam przyczyny przesunięcia się owulacji.

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem zdecydowana popróbowac z ziołami, bo wyszło na to, że moja córcia odstawiła się od piersi. Ogólnie to kocham wszelkie ziółka, a karmienie mnie powstrzymywało. Chciałabym coś na przyśpieszenie owulacji, wydłużenie FL, a zarazem na obniżenie prolaktyny. Wychodzi, że powinnam pić o.Sroki i zioła na I fazę cyklu.
    Ale żeby nie było zbyt prosto, to znalazłam na allegro różne składy ziółek o.Sorki:
    http://allegro.pl/ziola-ojca-grzegorza-kobiece-ciaza-owulacja-200g-i3968775919.html
    Quote:
    Regulują układ hormonalny, zaburzenia cyklu miesięcznego oraz
    nadmierne krwawienie miesięczne, niepłodność związaną z niedoczynnością
    ciałka żółtego, zwiększony poziom prolaktyny, zaburzenia emocjonalne w okresie
    przedmiesiączkowym i menopauzy

Skład jakościowy:
    Ziele krwawnika (Millefolii Herba)
    Liść melisy (Melissae Folium)
    Szyszki chmielu (Lupuli Strobulus)
    Owoc niepokalanka (Agni casti Fructus)
    Ziele nawłoci (Solidaginis Herba)
    Liść mięty pieprzowej (Menthae piperitae Folium)

http://allegro.pl/owulacja-ciaza-ziola-nr-3-ks-sroki-300-wys-0-i3977098274.html
    Quote:
    skład
    lebiodka (oregano) { Origani Herba}
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae}
    macierzanka {Serpylli Herba}
    pokrzywa {Urticae Folium}
    dziurawiec {Herba Hyperici}
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis}
    ruta {Herba Rutae}
    nagietek {Calendulae flos}
    nostrzyk {Herba meliloti}

Które to są to właściwe? Doradźcie :)

Druga sprawa, czy któraś z Was stosuje taki full zestaw http://allegro.pl/show_item.php?item=3977099216

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 11:10

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, tak to jest jak się za dużo szuka - znalazłam jeszcze trzeci,inny skład ziółek o.Sroki ;)
    http://www.bonimed.pl/artykuly/zdrowie-kobiety/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki/
    Quote:
    Liść melisy 100

Ziele lebiodki 50

Kwiat rumianku 50

Ziele macierzanki 50

Liść pokrzywy 50

Ziele dziurawca 50

Ziele rdestu ptasiego 50

Owoc niepokalanka 50

Pomocy!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 11:20

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • kacha 123 Nowa

Wysłany: 22 lutego 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja pije 2cykl w tym w pierwszym pilam tylko do owulacji a teraz mam 21dzien cyklu i pije dalej a jesli chodzi o skład to ten z ruta ren 2przepis z twojej strony mam nadzieje ze sie uda znajoma zaszla ale jadła też naturalne mleczko pszczele ja tez biorę i mam nadzieje ze sie uda

cykl 8 pazdziernika,trzymam kciuki
  • OvuFriend

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• kajulka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys pilam ale bardzo nieregolarnie, dzis zaczynam kuracje z ziolami nr 3 z allegro . 2 dzien @ i przegladajac forum napotkalam sie na ten temat i przypomnialam sobie ze mam takie ziola w szafce :) zaczynamy. opowiem pozniej o efektach jesli beda :)

hchy3e3kuak68fwg.png
  • LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,nie orientujecie sie czy ziola o.Sroki mozna łaczyć z Duphastonem?

Od przyszlego cyklu chciałam zacząć pić ziółka. Wczoraj na wizycie lekarz przepisał mi Duphaston od 16-25 dc ze wzgledu na niski progesteron.

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. Ja zioła o. Sroki nr 3 piję już 3 tydzień - regularnie, codziennie wieczorem. Z obserwacji moich wynika, że:

- ilość śluzu bez zmian - w sumie wystąpił dużo później
    - owulacji nadal chyba brak (niby pozytywny test, ale temp. nie skoczyła)
    - czuję pracę jajników! (to chyba dobry znak ;)).

Brak owulacji tłumaczę sobie być może braniem Metronidazolu dopochwowo - w końcu to antybiotyk, więc może coś przyhamował.

Jeśli chodzi o łączenie z innymi lekami - rozmawiałam o tym z moją gin - powiedziała, że mogę pić, ale np. castagnus kazała odstawić. Kolejny cykl zaczynam dodatkowo z Clostilbegyt'em.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję zioła Płodność faza 1 i 2 od babyandmamamed i biorę duphaston. Mój lekarz dał na to przyzwolenie :)
    Nawet te zioła są smaczne! Chętnie piłabym je częściej niż 300 ml dziennie, no ale jak piszą tak robię! :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Nikiejei82 Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 24 kwietnia 2018, 09:08

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ