X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wyniki bety. Dziś po obchodzie zabrali mnie na usg znowu. I zdziwienie- obraz usg prawidłowy, płynu w zatoce brak i wszystko w porządku, lekarka podrukowała zdjęcia i poszła do ordynatora. Ale powiedziała że i tak wcześnie by coś zobaczyć a skoro ani nie krwawie ani nic nie boli- to tak nie bardzo brać mnie na laparo jej osobistym zdaniem.

• Anais Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 648

• Anais Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzja ordynatora jest czekanie do poniedziałku i pobranie krwi w poniedziałek rano na betę. Powinna osiągnąć taka wartość by już być pewnym i uzyskać obraz sytuacji w usg. Nie wiem dlaczego ale cieszę się, że sami z siebie zdecydowali się poczekać. Nie musiałam nawet o to prosić, choć od wczoraj wieczora jestem na czczo bo dziś miałam mieć ewentualną laparo

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Decyzja ordynatora jest czekanie do poniedziałku i pobranie krwi w poniedziałek rano na betę. Powinna osiągnąć taka wartość by już być pewnym i uzyskać obraz sytuacji w usg. Nie wiem dlaczego ale cieszę się, że sami z siebie zdecydowali się poczekać. Nie musiałam nawet o to prosić, choć od wczoraj wieczora jestem na czczo bo dziś miałam mieć ewentualną laparo

Decyzja jest bardziej niż rozsądna. W poniedziałek beta będzie ok. 1000 i jest szansa, że będzie widoczny pęcherz, w macicy oczywiście! Aczkolwiek może nadal nie być go widać - ciężko powiedzieć. Ważne, że nie robią Ci na pałę laparoskopii :)

Ja tam wierzę, że ciąża jest zdrowa, a Ty zrobiłaś za wcześnie betę, która w tak wczesnym stadium mogła być różna i nakręciła się reakcja łańcuchowa - a krwawienia w ciąży się zdarzają, pff :P

Czekam na dobre wieści :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira zapomniałaś o lyzeczkowaniu. I to właśnie ono psuje mi pozytywne myśli. Lekarka mówi że w poniedziałek beta na pewno będzie koło 1500 bo jeśli przerasta tak książkowo to już w niedzielę powinnam mieć 1200, coś koło 1300. Dodając kolejną dobę na pewno jeszcze wzrośnie. Także mam 72h oczekiwania na rozstrzygnięcie sprawy.

• Anais Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aczkolwiek pobolewa/kłuje mnie raz lewą strona, raz prawa a raz środek. Różnie. Jestem mimo wszystko dobrej myśli..

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiemy jak wyglądała sprawa z łyżeczkowaniem: łyżeczkowanie może być mniej lub bardziej inwazyjne, czyli usuną mniej lub więcej endometrium - biorąc pod uwagę, że u Ciebie nie widzieli pęcherza w macicy to wątpię, żeby dużo usunęli.

Tak czy inaczej łyżeczkowanie na tą chwilę nie ma już znaczenia i możesz to potraktować jako przeszłość - ciąża MUSI być już zagnieżdżona bo beta jest dość wysoka i rośnie dalej. Gdzieś to jajo się przykleiło. Teraz to już tylko kwestia tego: GDZIE TO JAJO? :P

Ja tam wierzę, że w macicy, tylko zbyt malutkie, żeby je na USG zobaczyć :)

EDIT: Kłucia w jajnikach i podbrzuszu to norma - też to miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:36

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim myślicie ze beta 2015 jak na 4-5 tydzień jest dobra ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:47

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais, witaj w klubie, ja też już w szpitalu... Dziś w nocy zaczęłam krwawic i mam ból jak menstruacyjny, pojechałam na IP, zrobili usg i mam nisko w macicy pecherzyk 8mm, czyli 5t4d. Na usg nic w pecherzyku nie widać, czekam na wyniki badania krwi, ale ze względu na poprzednie niskie przyrosty BetaHCG wstępnie zostałam poinformowana, że nie będę już przyjmować Duphastonu i prawdopodobnie w poniedziałek będzie wykonana indukcja poronienia... : (

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Cześć wszystkim myślicie ze beta 2015 jak na 4-5 tydzień jest dobra ?

A nie masz normy z laboratorium, w którym robiłaś badanie, żeby ocenić czy Twój wynik mieści się w przedziale dla danego tygodnia ciąży?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Anais, witaj w klubie, ja też już w szpitalu... Dziś w nocy zaczęłam krwawic i mam ból jak menstruacyjny, pojechałam na IP, zrobili usg i mam nisko w macicy pecherzyk 8mm, czyli 5t4d. Na usg nic w pecherzyku nie widać, czekam na wyniki badania krwi, ale ze względu na poprzednie niskie przyrosty BetaHCG wstępnie zostałam poinformowana, że nie będę już przyjmować Duphastonu i prawdopodobnie w poniedziałek będzie wykonana indukcja poronienia... : (

WTF?
    Z jakiej racji?! To dopiero 5t4d !!! Pęcherzyk może być jeszcze pusty. Nie zgadzaj się na żadne indukcje poronienia ani łyżeczkowania do czasu skończonego 7 tygodnia !!! Jeśli poronisz do tego czasu sama - trudno - to i tak lepiej niż jakakolwiek ingerencja z zewnątrz. I nie odstawiaj duphastonu - masz krwiaka więc jest wskazanie.

EDIT: Jak ma być poronienie to duphaston Ci nie przyklei ciąży do macicy. Nie musisz się o to martwić, ale jeśli to tylko wina krwiaka to uratuje ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:55

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira mam :

3tydzien - 5.8-71.2
    4tydzien - 9.5-750
    5tydzien - 217-7138

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Leira mam :

3tydzien - 5.8-71.2
    4tydzien - 9.5-750
    5tydzien - 217-7138

No to chyba sama widzisz, że beta 2000+ mlU/ml jest w granicach 5 tygodnia ciąży (skończony 4 tydzień + X dni)? ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak masz racje, trochę panikuje i chyba chciałam po prostu usłyszeć od kogoś innego ze beta jest Ok ☺️

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    No tak masz racje, trochę panikuje i chyba chciałam po prostu usłyszeć od kogoś innego ze beta jest Ok ☺️

Nie panikuj - żeby nie zaszkodzić małemu! ;)
    Nie badaj już bety - jeśli nic się nie dzieje, nie ma krwawień, plamień, ostrych bóli to zapisz się na USG w skończonym szóstym tygodniu czyli za 8 dni, wcześniej nic nie będzie widać.

Gdyby były ostre bóle, krwawienia, plamienia - szybko na IP.

A jeśli będzie OK to ciesz się ciążą! :)
    Gratulacje.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem umówiona na wizytę 13.03 wiem ze trochę szybko ale miałam do wyboru 13.03 albo 27.03 wiec wybrałam ta wcześniejsza datę, już nie mogę się doczekać

Tosia2323 lubi tę wiadomość

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    WTF?
    Z jakiej racji?! To dopiero 5t4d !!! Pęcherzyk może być jeszcze pusty. Nie zgadzaj się na żadne indukcje poronienia ani łyżeczkowania do czasu skończonego 7 tygodnia !!! Jeśli poronisz do tego czasu sama - trudno - to i tak lepiej niż jakakolwiek ingerencja z zewnątrz. I nie odstawiaj duphastonu - masz krwiaka więc jest wskazanie.

EDIT: Jak ma być poronienie to duphaston Ci nie przyklei ciąży do macicy. Nie musisz się o to martwić, ale jeśli to tylko wina krwiaka to uratuje ciążę.

Teoretycznie to 7t1d, wg OM. Mam przy sobie Duphaston, rano brałam, nie wiem czy w takiej sytuacji wystarczy 2*1, ale tutaj mi nie powiedzą, bo wg nich powinnam odstawić. Napisałam SMS do glinki, czy jest szansa, że zarodek się jeszcze pojawi, ale nie uzyskałam odpowiedzi...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Już jestem umówiona na wizytę 13.03 wiem ze trochę szybko ale miałam do wyboru 13.03 albo 27.03 wiec wybrałam ta wcześniejsza datę, już nie mogę się doczekać

Obawiam się, że lepiej było postawić na 27.03, bo za 4 dni to może być widoczne nic, albo pusty pęcherzyk - żeby Ci to więcej stresu nie przyniosło niż pożytku :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinko, trzymam kciuki za to by się utrzymało. Dzisiaj powinni fax sobie spokój z indukcjami i innymi bzdetami bo idzie weekend i mało kto chce przed weekendem cokolwiek robić. Oby Cię wstrzymali chociaż do poniedzialku- tak jak mnie. Biedna Ty Moja, nie martw się na zapas. U mnie pęcherzyk był w ciąży właśnie w 5tyg. Ale dopiero na przełomie 6/7 był zarodek z serduszkiem. A teraz nie wiem jak sprawy się ułożą- mam przynajmniej komfort psychiczny, że nikt niczego nie będzie ode mnie chciał przez te 2 dni i nie będę się stresować. Tzn będę Ale dopiero w poniedziałek;/

• Anais Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinko nie sugeruj się też za bardzo OM bo to różnie bywa... organizm nie maszyna i wszystko może się poprzesuwac... teraz tylko cierpliwość nas uratuje i oczekiwanie na obraz usg

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ