X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standard niestety :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co to znaczy : widoczny pęcherzyk ciążowy z echem zarodka bez widocznej akcji serca ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    dziewczyny a co to znaczy : widoczny pęcherzyk ciążowy z echem zarodka bez widocznej akcji serca ?
    Że jeszcze nie ma serduszka, tak mi się wydaje :) ale spokojnie, na nie jeszcze ciut za wcześnie :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Pani doktora na 1 badaniu powiedziała że już chyba widać akcje serca i w karcie ciąży mam wpisane tętno-obecne

oszaleje kiedyś...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    a Pani doktora na 1 badaniu powiedziała że już chyba widać akcje serca i w karcie ciąży mam wpisane tętno-obecne

oszaleje kiedyś...
    A kiedy miałaś 1 badanie? Bo serduszko to 6 tydzień, a Ty widzę wcześniej :) może Twoja dr ma lepszy sprzęt niż na izbie przyjęć, to w sumie bardzo prawdopodobne ;) nie szalej nie szalej, oszalejesz jak się bąbel urodzi ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja pierwsza ciąża stad te wszystkie obawy... zostaje mi czekać do wizyty 20 u mojej Pani doktor...

6 czerwca było 5+0 wg OM a 6+0 wg USG - wizyta u mojej Pani doktor
    9 czerwca na izbie przyjęć był 5+3 wg OM a wg USG nie powiedział

inka1985 lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, jest za wcześnie i dlatego mogli nie słyszeć serduszka :) Trzeba cierpliwie czekać :)

ruda90 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    to moja pierwsza ciąża stad te wszystkie obawy... zostaje mi czekać do wizyty 20 u mojej Pani doktor...

Moja też pierwsza i też mam wizytę 20, więc czekamy razem ;) aaa i też jestem ruda :P chill

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

To są tygodnie ciąży, tak? Nie znam się bo jeszcze nie miałam usg ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to są tygodnie ciąży :)

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ruda lacze sie z toba, tez wczoraj bylam w szpitalu bo jak pisalam plamienie wrocily dokladnie tak jak u Ciebie, lekko brazowe.

Szpitalu öd 18-23 tyle czekania.
    Beta 38004

Z moich 2 babli widac bylo tylko jednego. Ale jest na wlasciwym miejscu.
    Nie byl pusty cos tam w srodku bylo ale sprzet byl tak stary ze ciezko bylo doktorce okreslic czy to serduszko czy jeszcze nie.
    Ale jutro mam Termin w mojej klinice wiec wszystko bedziesz jasne.

Te plamienia to stara krew nie wiedzialam lekarka skad. Ale jutro sie dowiem.

Jesten szczesliwa
    Mam sie oszczedzac i nic nie nosic.
    Ruda ty tez!

Nie przejmuj sie bedzie dobrze :)

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa87 trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)

Aleksa87 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak się czujecie ? mi zaczęły dokuczać poranne mdłości i jestem wrażliwsza na różnego rodzaju zapachy...

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Wydaje mi sie ze widoczne echo zarodka świadczy o tym, że obraz USG pokazywał, że cos sie zaczyna kształtować w tym pęcherzyku (nie jest pusty), ale jeszcze nie ma widocznych struktur zarodka, którego można na przykład zmierzyć. :) ma czas jeszcze pokazać sie w pełnej okazałości. Obecnie jestem w 12 tc, ale jeszcze nie słyszałam bicia serca mojego dzieciątka, lekarka mi je tylko pokazała, ładnie pulsowało. :) moze na początku sprawdza sie tylko czy jest tętno? Wie moze cos na ten temat ktoras z Was? :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko92 ja jestem w tych tematach zielona więc nie pomogę...

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Slonko92 ja jestem w tych tematach zielona więc nie pomogę...
    Jesli chodzi o plamienia, ktore nie nasilają sie bardzo szybko (chociaz i te nie zawsze świadczą o najgorszym), to byłabym spokojna. Miałam plamienia dwa razy, w 6tyg0d i 9tyg4d, pierwsze trwało dwa dni, drugie było jednorazowe, moja lekarka powiedziała, ze wszystko musi sie dobrze „zaczepić” ścian macicy i ten proces moze wywoływać niewielkie plamienia. Wczesniej poroniłam dwa razy, przy obydwu razach plamienie nasilało sie szybko (za pierwszym razem cały proces trwał dłużej, bo zażywałam Duphaston, ale i tak było widoczne ze to nie jest tylko zwykle plamienie).
    Musisz byc teraz spokojna, na niektóre sytuacje po prostu nie mamy wpływu, a pozytywne myślenie naprawde moze pomoc i Tobie i Twojemu maleństwu! :)

• agniesja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    dziewczyny a jak się czujecie ? mi zaczęły dokuczać poranne mdłości i jestem wrażliwsza na różnego rodzaju zapachy...
    Weź mi nawet nic nie mów o zapachach :( Mnie mdłości męczą całymi dniami :( Najgorzej jest rano, kiedy jestem na czczo.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Weź mi nawet nic nie mów o zapachach :( Mnie mdłości męczą całymi dniami :( Najgorzej jest rano, kiedy jestem na czczo.
    Podobno dobrze jest cos zjesc jeszcze przed wstaniem z łóżka, na mdłości dobra jest tez herbata imbirowa (ja mam z dodatkiem limonki - pyszna). :)

• MamaHani Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja was nie pocieszę na te ciążowe mdłości w 1 ciąży do dnia porodu wymiotowałam, mdliło mnie ciągle a funkcjonować dopiero mogłam po godzinie 10:00 jak zwróciłam wszystko co jest możliwe zbawieniem była cola wiem, że w ciąży takie paskudztwo ale nie piłam całej butelki tylko pół szklanki czy łyczek.
    2 godziny przed porodem również

21.06.2016 Córeczka
    14.05.2018 Aniołek (6tc)
    8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża)
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie mdlosci tez dopadly, lekkie ale SA na poczatku myslalam ze cos zlego zjadlam a teraz czje sie po prostu do niczego prawie caly dzien dzis.

Mam cos takiego, ze jesten glodna, ale jak patrze w lodowke to nic z tego nie chce co mamy.
    jest malo rzecz na ktore mam ochote.. A czasem jak zaczne jesc to mnie odrzuca.. Mimi ze glodnq jestem, eh oby to przeszlo.

Na zapachy tez jestem uczulona i na odglosy Matko najgorzej jest w metrze lub na ulicy...

Teraz mi tak niedobrze... :(

Cola, mowisz ze Cola na mdlosci pomaga?

Teraz tak mysle ze jak po narkozie bylo mi niedobrze to pani anesezjolog powiedzial a ze cukier jest najlepszym rozwiazaniem... Ale ile slodyczy mozna jesc. Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 19:29

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ