beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, mi też pomaga cola i piłam ją całą pierwszą ciążę. Starałam się nie pić więcej niż 1 szklanki dziennie.
Aleksa, ja mam podobnie, też jest naprawdę mało rzeczy, na które mam ochotę, ale wiem że jak coś zjem to mdłości może nie tyle ustają, co są znośniejsze, bo już nie zbiera na wymioty. Najgorsze są poranki, bo żołądek podchodzi mi do gardła a że biorę na czczo euthyrox, muszę te pół godziny się przemęczyć i dlatego Słonko nie mogę nic jeść zanim wstanę z łóżkaW tamtym tygodniu 2xdziennie piłam wodę z cytryną i imbirem, ale nie pomagała mi a teraz to i od imbiru mnie odrzuciło
W lodówce jedzenie mi się psuje, bo nie mogę na nie patrzećWczoraj szłam przez Stare Miasto i widząc jak ludzie jedzą lody, naszła mnie ochota, ale później żałowałam, bo nie smakowały mi w ogóle i było mi po nich jeszcze bardziej niedobrze
Tak w ogóle to wczoraj byłam u gin, wszystko z dzidzią w porządku, serduszko bije. Ciążę mam młodszą o 3 dni, niż to wynika z OM, co mnie nie dziwi, bo zawsze miałam długie cykle i późną owulację. Za tydzień mam iść, jak będzie skończone 8 tygodni dopiero założy mi kartę ciąży.
-
To chyba jestem szczęściara, bo zaczynało sie ostrymi mdlosciami, ktore trwały moze tydzien, a pozniej jakos wszystko sie uspokoiło. Nawet zaczynałam sie martwic, ze moze zaczyna dziać sie cos złego skoro mdłości były, a pozniej juz nie. Ale na szczescie uspokoiłam sie po kolejnej wizycie i czytając Wasze wpisy zaczynam doceniać to, ze czuje sie naprawde dobrze.
-
Ja mam lekkie mdłości ale jakoś daje rade, jejku... Ja już nie mogę doczekać się ginekologa , 27 czerwca mam ... a normalnie już odchodzę od zmysłów. Dobrze, ze nie ma żadnych plamień ani krwawień to jestem spokojna ...
-
Ruda a Ty już miałaś jakieś wizyty prawda ?
. Ja byłam na urlopie i dopiero wróciłam tutaj na forum
. Wiec opowiadaj bo ja dopiero na pierwszą wizytę idę tego 27.06 a miesiączka była 02.05 tak jak u Ciebie
-
nick nieaktualny
-
Inka widzę , że idziesz 20 czerwca na wizytę, ja to Wogole się zastanawiam , czemu w takim razie mi tak późno doktor kazał przyjść jestem w 6 tyg ciąży (02.05@), a wizytę mam dopiero 27.06
.
-
nick nieaktualnyKarola94c wrote:Inka widzę , że idziesz 20 czerwca na wizytę, ja to Wogole się zastanawiam , czemu w takim razie mi tak późno doktor kazał przyjść jestem w 6 tyg ciąży (02.05@), a wizytę mam dopiero 27.06
.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Karola, a chodzisz prywatnie do gina czy na NFZ? Ja byłam w poniedziałek (na NFZ), ale kazała mi przyjść za tydzień, jak będzie skończone 8 tygodni, bo mają takie wytyczne że dopiero wtedy zakładają kartę ciąży i dają skierowanie na badania. W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i założył mi ją jakoś wcześnie, na pewno nie było jeszcze tych 8 tygodni.
-
No niestety internet nie jest sprzymierzeńcem ciężarnej
Miałam podobnie w pierwszej ciąży, teraz na szczęście już tak nie mam
Trochę się przestraszyłam na początku, że beta nie wzrosła mi o tyle ile powinna w ciągu 24h i czytałam na ten temat, ale dziewczyny na forum mnie uspokoiły i dałam sobie spokój z zamartwianiem
Dziewczyny, nie wiecie czy jest jakiś skuteczny lek na mdłości? Z takich domowych sposobów niestety nic nie zdaje u mnie egzaminu