beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Leira wrote:Kasia GRATULACJE !!!
Widzisz, tak to jest z tą betą - o kant dupy potłuc bo każda ciąża jest inna i nie ma się co zagłębiać w temat. Od czasu uwidocznienia serduszka bety się już w ogóle nie robi - teraz kluczowe będą tylko badania USG. 3 dni odchylenia to nic - zwykle do 2 tygodni odchylenia przyjmuje się normę (na wypadek przesuniętej owulacji), a 3 dni to tyle co nic. U mnie na początku było odchylenie 1 tydzień
No nic, spokojnej i szczęśliwej ciąży!
Hej, niestety mialam niespodziewane zle wiesci tydzien temu. Zaczelam plamic, pojechalam do szpitala a tam dowiedzialam sie, ze serduszko mojej dzidzi nie bije od dwoch tygodni... Dzidzia musiala zasnac dzien/dwa zaraz po usg, bo na kolejnym usg miala nadal 13mm.
Mialam spotkanie z ginekologiem, od razu powiedziala mi, ze spadajaca beta, a pozniej maly przyrost byl znakiem, ze bedzie poronienie. Zastanawia mnie tylko dlaczego w 8tygodniu ciazy, dzidzia miala wlasciwe rozmiary, serduszko bilo tak jak powinno i to wszystko przy niskiej becie i malym przyroscie...?Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
ruda90 wrote:Kasia_Tre bardzo mi przykro
nawet za bardzo nie wiem co więcej napisać....
Ja juz od 6tc wiedzialam ze cos jest nie tak. Beta nie na takim poziomie jak powinna, dwa dni pozniej spadek o 20 jednostek, tydzien pozniej przyrost o 30% Niestety mieszkam w Kanadzie, tutaj lekarz rodzinny prowadzi ciaze do 20t, chyba ze cos sie dzieje. Wyslali mnie na usg i bylo wszystko ok. Mam tylko zal o to, ze jak mowilam mu o becie, to mowil, ze jest pewny ze wszystko jest ok, ze beta czasami stopuje, pozniej wystrzela. A ginekolog po poronieniu powiedziala cos zupelnie innego.
Chociaz plus z tego wszystkiego, ze dosyc lekko krwawilam i nie mialam zadnych wiekszych bolow. Poronienie samoistne calkowite w 10tc.
Teraz zbieram energie na kolejne starania. Swoje wyplakalam, czas na regeneracje.
Pozdrawiam dziewczyny i wszystkim zycze zdrowych ciaz bez stresow !
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Dziewczyny, mój przyrost bety:
34dc 1449
38dc 4943
43dc 11101
Czy wszystko jest ok? Boje się że przyrost za mały09.2017r TSH 1.68, Progesteron 8.9, Prolaktyna 283.6
4 miesiące Duphaston w II fazie cyklu
02.2018r Progesteron 1.3
03.2018r Pierwszy cykl z Clo, progesteron 18.58
04.2018 clo, progesteron 28.10
06.2018 upragniona ciąża -
Anulaa92 wrote:Dziewczyny, mój przyrost bety:
34dc 1449
38dc 4943
43dc 11101
Czy wszystko jest ok? Boje się że przyrost za mały
Nie mam zielonego pojęcia jeśli chodzi o Twój przyrost, nie znam się zupełnie, a w kalkulatorze jak wychodzi? -
nick nieaktualnyKarola94c wrote:Kasia, wiem co to znaczy poronić
. Tak mi przykro, ale wiem, że jesteś silną kobietą i dasz sobie radę. Ruda i Inka jeszcze 5 dni i na usg co ?
w piątek nie wytrzymałam i zrobiłam kolejną betę, żeby sprawdzić czy wszystko dobrze i dalej wzrosty szalone o 100%
robilam 22 dpt, czyli 40dc i było 24538
a jak tam Twoja beta Karola, sprawdzasz jeszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 06:49
-
No właśnie nie wiem Inka czy sprawdzać
już 4 razy robiłam, ostatnio ponad tydzień temu, a do ginekologa jeszcze 10 dni zostało, tak się stresuje, żeby tylko było wszystko dobrze ! / skąd pochodzisz Inka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 11:26
inka1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasia, strasznie mi przykro
Wierzę, że następnym razem się uda i będzie wszystko w porządku.
Ruda, nadal nie masz mdłości, czy po prostu miałaś dzień odpoczynku?Mnie te mdłości wykończą, słowo daję
Dzisiaj rano miałam spotkanie z porcelaną ;(
Inka, jesteś z mojego rocznikaZ jakiego miesiąca? Ja jestem z Lublina, więc też nie daleko
-
Tak, już dzisiaj 8 tygodni według OM
W piątek idę na wizytę i już założy mi kartę ciąży. Lekarka wspominała też o cytologi, ale robiłam ją w cyklu przed zajściem, więc mam nadzieję, że da się tego uniknąć.
Mam zamiar powiedzieć dzisiaj szefowi (jeżeli nie będzie miał takiego nerwa jak w piątek), więc trzymajcie proszę kciuki.inka1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagniesja wrote:Kasia, strasznie mi przykro
Wierzę, że następnym razem się uda i będzie wszystko w porządku.
Ruda, nadal nie masz mdłości, czy po prostu miałaś dzień odpoczynku?Mnie te mdłości wykończą, słowo daję
Dzisiaj rano miałam spotkanie z porcelaną ;(
Inka, jesteś z mojego rocznikaZ jakiego miesiąca? Ja jestem z Lublina, więc też nie daleko
a Ty?