beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, mam pytanie jestem w 6 tygodniu ciąży i zrobiłam pierwszym raz badanie progesteronu. I norma w pierwszym trymestrze jest od 11 do 44.3.
Mój wynik wyszedł 11.9. Nie mam żadnych plamien, brzuch boli raz na jakiś czas, beta przyrasta prawidłowo ostatnie dwie były robione 17 marca i w tedy było 6453, a robiona wczoraj już miała 38345. Ale najbardziej mnie martwi progesteron. 11.9 w 6 tygodniu to chyba zdecydowanie za mało? -
Angelika23.06 wrote:Hej, chciałabym zapytać może któraś też tak miała, szczególne pytanie do mam bliźniaków. Jak wyglądały wasze bety i progesteron w ciąży bliźniaczej?
W środę mój wynik beta hcg wynosił 27,09 próg był 19,69 a dziś czyli po 48h wynik wynosi 114,01 a progesteron aż 30,53 czy może to oznaczać ciążę bliźniacza?mam już jedno dziecko, 2 biochemy i jedna stratę i nigdy progesteron i przyrosty aż tak wysokie nie były. Z progesteronem miałam zawsze problem ..
Mialam progesteron w ciąży 52,60.
Moje pierwsze bety były 26-176-531 więc tez duże skoki. Ciaza pojedyncza 🙂Angelika23.06 lubi tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Mialam progesteron w ciąży 52,60.
Moje pierwsze bety były 26-176-531 więc tez duże skoki. Ciaza pojedyncza 🙂
Rozumiemdziękuję za twoja odpowiedź
ja się nad tym zastanawiam ponieważ wiem że u mnie zawsze był problem z progesteronem, gdyby nie dodatkowy progesteron to pewnie teraz nie miałabym dziecka przy sobie,poprzednio przy stracie tez miałam tego proga bardzo niskiego i niestety nie udało się uratować a teraz taki wysoki co mnie mega zdziwiło właśnie przez moją historie nawet przy 3 cb takiego nie było, także na 5 przypadków ani razu takich wartości nie miałam, a przyrosty bety były nie więcej niż 160 ,tylko dlatego mnie to zastanawia
-
Florka2415 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie jestem w 6 tygodniu ciąży i zrobiłam pierwszym raz badanie progesteronu. I norma w pierwszym trymestrze jest od 11 do 44.3.
Mój wynik wyszedł 11.9. Nie mam żadnych plamien, brzuch boli raz na jakiś czas, beta przyrasta prawidłowo ostatnie dwie były robione 17 marca i w tedy było 6453, a robiona wczoraj już miała 38345. Ale najbardziej mnie martwi progesteron. 11.9 w 6 tygodniu to chyba zdecydowanie za mało?
Ja bym skontaktowała się ze swoim lekarzem prowadzącym:) ja taki miałam zawsze niski i musiałam brać duphaston i luteinę ale to też ze względu na moje wszystkie problemy jakie mam -
MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
E-mail: [email protected]
Dziękuję Ci -
Witam, muszę się poradzić odnośnie HCG
18 dpo - 1163.22
20 dpo - 2584,03
Tutaj jest przyrost 122% czyli ok obliczone w kalkulatorze.
30 dpo- 38655,90
32dpo- 51479,16
I tutaj mnie martwi wynik bo przyrost tylko 33% i w kalkulatorze pokazuje wynik poniżej normy.
Pózniej chyba już tak szybko się nie podwaja beta , martwię się trochę , żę znowu będzie żle. Co o tym sądzicie?. -
Cześć Dziewczyny. Postanowiłam napisać bo zwariuje sama ze sobą. Mam skończone 35 lat. To moja pierwsza ciąża. Po 3 miesiącach starań. Ostatnia miesiączka 13.03.2023. 6 kwietnia zrobiłam test. Pozytywny. 7 kwietnia beta hcg - 75.
11 kwietnia 264. 14 kwietnia - 489 - lekarz napisał, że nie ma się czym martwić. Ale zanim mi to napisał, a ja oczywiście sie naczytałam doktora Google - z rana zrobiłam znowu betę - 633. Chyba nie muszę Wam pisać, jaka jestem sparaliżowana? W środę mam badanie USG. Boję się. Piersi nadal nabrzmiałe. Nie mam mdłości. Częściej chodzę do toalety. Mam wahania nastroju. Chociaż od wczoraj dominuje strach. Czy któraś może miała taki przyrost i było Ok? Nic mnie nie boli. Nie mam plamien. Ale strasznie sie martwię. -
Przyrosty niestety coraz mniejsze. Między wartością 489 a 633 minęły 3 dni. Beta zatem nawet nie podwoiła się w ciągu tych 72h. Takie przyrosty towarzyszą czasem pozamacicznej, dlatego koniecznie trzeba zrobić usg.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Skonsultowałam na szybko betę z innym ginekologiem - bo u swojego mam jutro dopiero wizytę i napisał - nie widzę na razie powodu do niepokoju. Także dziewczyny - bo to chcę Wam napisać - każda ciąża jest inna i jasne, że może coś złego się dziać, ale pisanie w googlach - a tego właśnie jest najwiecej, że prawidłowy przyrost bety jest co 48-72h od 66% nie zawsze musi być jedyną prawdą. Zobaczymy co jutro usg pokaże.