beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z ta beta za 2 tygodnie Wam wyjasnie... bo ja mialam przyrost z 85 na 126 przez 4 dni!!
a na usg bylo widac pecherzyk 2,7mm i lekarz kazal sie nie stresowac nie mam zleconych zadnych kolejnych badan. Powiedział ze jest dobrze ale jak w kazdej ciazy (4tydz) na tym etapie wszystko moze sie wydarzyc. Przepisał leki i kazał odpoczywać.
Czekam zatem.
Jak sie okaze ze wszystko jest ok, to te badanie bety i denerwowanie siebie i wlasnego organizmu jest o kant d*py Tyle Wam powiem.
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja chciałam zapytać o moje wyniki wzeszły tydz a dokłanie w czwartek beta wynosiła 1,20 czyli ujemna a wczoraj była 49,46 czyli jest ciąza ? początki ? Dopiero
miałam tam cał diagram ale teraz nie chce mi się otworzyć ale pisało coś ze od 25 to potwierdzona ciąza wzwyż tylko zastanawiam sie czy tyg czy może 2 tyg. w którym tyg na Usg juz lekarka zobaczy? -
najwczesniej 1 tydzien po terminie @ moze byc widoczny pecherzyk, ale nie musi..
a ktos kiedys pisał ze widoczny jest pecherzyk przy becie ok 1000Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 09:01
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualnywalleriana wrote:najwczesniej 1 tydzien po terminie @ moze byc widoczny pecherzyk, ale nie musi..
a ktos kiedys pisał ze widoczny jest pecherzyk przy becie ok 1000
no u mnie ciężko było by ustalić bo ja mam 200 któryś cykl bo ja zaraz zaszłam po odstawieniu lek na endometrioze i nie zdożyłam jeszcze dostać okresu :p
CZekałam na okres a doczekałam się ciąży -
nick nieaktualnyna endometrioze I stopnia nie mogłam zajsc miałam laparoskopie no później leczenie 6 miesięcy Vissane i po odstawieniu 2 miesiące czekania na okres no i w ciąży jestem u mnie sie nie da ustalić tak łatwo który to tydz jedynie na podstawie bety no i moich zapisów z wykresu :
ale z wykresu no to tak wskazuje ja wiem hmmm 2-3 tydzien od 2 tyg mam objawy które mi dokuczają ból podbrzusza krzyża jajników zmęczenie źle sypiam w nocy wszystko by się zgadzało ale chciałam poradzić się was bo do lekarki dopiero się wybieram bo ona nie wie ze jestem w ciąży nawet mówiła że szkoda żebym się starała ze w nowym cyklu to bardziej to się zdziwi ;p -
nick nieaktualnyWitajcie jestem tu nowa. Pomóżcie bo zwariuje.
Zacznę od początku.
Miesiączka : 27.02.2015-03.03.2015 (cykl 27 dni)
Zrobiłam test ciążowy negatywny.
Plamienie od 05.03.2015 do DZIŚ!!! kolor: brązowy mało go ale ze skrzepami ciemnej krwi.
Ból prawego jajnika promieniuje na udo i kolano. Sutki bolą są wrażliwe więcej objawów nie mam .....chyba więcej jem.
Mniemane zapłodnienie wychodzi 14.02.2015 (i tak na pewno było).
Robiłam bete
09.03. -139,20
Zrobiłam test ciążowy pozytywny: druga kreska słaba widoczna
11.03 -242,70 i progesteron 15,8
Wizytę u gin miałam 10.03 po zbadaniu stwierdził,że nie ma ciąży poza macicznej i pęcherzyk 2,28 cm pusty!!!Może pozostał z owulacji po przedniej. NIC NIE WIDAĆ!
Może poroniłam samoistnie i się czyszczę.
Dał 4x1 Duphaston oraz no-spe i leżeć.
Wczoraj zrobiłam test ciążowy bo wariuje również pozytywny słaba druga kreska.
Jutro kolejna beta i wizyta u gin. Aż się boje. Tak chcemy tego dzidziusia.
Lekarz mnie straszy że jutro będzie już po wszystkim ale cuda się zdarzają bo w jego karierze takowe były.
Pierwszą ciąże przeszłam bez problemowo i była planowana a tu takie coś????
Może któraś z was miała taką sytuację lub podobną proszę o wypowiedź.
Gdzieś jest nadzieja.......Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 08:43
-
Trochę nie zrozumiałam... miałaś miesiączkę 27 lutego ? a zapłodnienie 14 lutego ? Próbuję porównać do siebie bo ja betę 09.03 miałam 466 więc różnica mała czyli podobny etap, ale ja miałam ostatnią miesiączkę 7 lutego i 7 marca wypadała następna ale nie było. 10tego również byłam u gina i pęcherzyka ciążowego nie było, ale jajniki czyste więc stwierdził że ryzyko pozamacicznej jest małe, ale jest płyn w zatoce. Poszłam potem 13stego i był pęcherzyk w macicy 5mm ! Jeszcze pusty oczywiście, bo za wcześnie. I powiększony jajnik prawy 2,3 cm chyba.
Mam nadzieje, że pomogłam i że jutro zobaczysz pęcherzyk. Daj znać !!Ewelape1504 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje olcia88 za odzew.
Cieszę się że mamy podobne etapy ciąży.
Jeszcze raz:
miesiączka 31.01.2015-04.02.2014; 27.02.2015-03.03.2015
04.03.2015 - przerwa (czysto)
od 05.03.2015 -plamienia kolor brązowy ze skrzepami krwi
Martwią mnie bardzo te plamienia i skrzepy niby organizm mógł się czyścić,że beta powoli rosnąć itp.ale lekarz mi tak nagadał że to poronienie. Natura pokarze.
zapłodnienie tak mi się wydaje że 14.02.2015 bo mam zapisane (13.02 i 14.02) staramy się o dzidzie już 3 m-ce. Potem? nie wiem nie przypominam sobie ani nie zapisane ale wątpię.
Zaraz ide na bete a po południu na wizyte do gin. Do potem.Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, beta przyrasta różnie. Na tym etapie jak MW26 to już się lepiej skupić czy jest pęcherzyk, potem czy zarodek, potem czy serduszko. Ja bety już nie robiłam tydzień i byłam dziwnie spokojna, mimo, że mam ogromne bolesne skurcze jelit średnio 10 razy w ciągu dnia i załatwiam się prawie samą krwią. Ogólnie powinnam leżeć w szpitalu z takim zaostrzeniem zapalenia jelit, ale tylko sterydy by we mnie ładowali. Wolę poleżeć w domu jak wracam z pracy. Dziś byłam u ginki, żeby zapytać o te skurcze bo ewidentnie je czuje też w macicy. Pani mnie uspokoiła, że jak się ładnie zagnieździło to będzie ok. Po czym zrobiła mi usg a tam..... DWA PĘCHERZYKI
walleriana, MW26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny