beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa i zwracam się z prosba o zerkniecie na moje wyniki bety dwa dni temu 193,5, a dzisiaj 530,10. myślicie ze przyrost ok?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Aga_karakanik to ja chyba powinnam od 2 tyg siedziec i plakac
mialam przyrost 85 -> 126 w ciagu 4 dni
a moja ginekolog nawet nie zawaracala sobie tym sprawy - usg i rozwoj ciazy jest dla niej bardziej miarodajny. Skoro widac pecherzyk to jest szansa.
Co ma byc to bedzie.
Kazda z nas by chciala zeby od zobaczenia II kresek ciaza przebiegała bezstresowo i bezproblemowo - Ale tak sie nie da.. I najgorsze jest to ze i tak nie mamy wiekszego wplywu na to co moze nastapic.
Jedynie to o siebie teraz dbać!
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualny
-
walleriana wrote:Aga_karakanik to ja chyba powinnam od 2 tyg siedziec i plakac
mialam przyrost 85 -> 126 w ciagu 4 dni
a moja ginekolog nawet nie zawaracala sobie tym sprawy - usg i rozwoj ciazy jest dla niej bardziej miarodajny. Skoro widac pecherzyk to jest szansa.
Co ma byc to bedzie.
Kazda z nas by chciala zeby od zobaczenia II kresek ciaza przebiegała bezstresowo i bezproblemowo - Ale tak sie nie da.. I najgorsze jest to ze i tak nie mamy wiekszego wplywu na to co moze nastapic.
Jedynie to o siebie teraz dbać!
Dzięki:-) zobaczymy w poniedziałek ...
-
Witam Was.
O ciąży dowiedzieliśmy sie w ubiegłym tygodniu. Okres mialam 17 lutego wiec teraz to teoretycznie koniec 5tyg. Wczoraj wieczorem dostalam upławów blado bezowych. Dzisiaj zdecydowaliśmy sie jechac na SOR. przyjal mnie lekarz zrobil badanie wziernikowe stwierdził ze jakiś czop sluzowy i ze to normalne ale da luteine. Potem USG dopochwowe przy badaniu stwierdził zmoenione ciazowo jajniki oraz pęcherzyk 2 mm. Kazał sie ubrac. Wypisując opis wizyty powiedzial ze moj organizm chyba sobie cos uroil albo ciąża szykuje sie do poronienia bo pęcherzyk maly. Poprosiłam o zrobienie bety zrobili bez problemu. Wynik dostalam po dwóch godz czekania 1162,76 . Receptę na luteine 2x1 i nospa forte 3x1 bo mam czasem bole brzucha. Lekarz nir pojawił sie później wyniki dala mi jakas pielegniarka oburzona ze nie wiem jak stosować luteine bo lekarz mi nic wiecej nie powiedzial. Widelek bety tez nie fostalam
jak wróciłam do domu zadzownilam do laboratorium w którym bylo robione pni zdziwiona ze nie mam dodrukowanych widelek ani ze lekarz nic nie powiedzial powiedziala ze to 5-6 tydz. Co o tym sądzicie i o tym ze pęcherzyk taki maly.. W piatrk mam wizytę we wtorek ide na betę czy przyrosla.. -
nick nieaktualnyWitam jestem troche zawiedziona wynikiem bety w piątek miałam 1243,000
a dziś jest 1767.35 jak patrze u innych dziewczyn to przyrost jest większy
czy mam się martwic tydzień temu 16 miałam wynik 284
jak byłam w zeszłym tyg u Gin to na USG było widać kropkę i było raczej wszystko ok -
nick nieaktualnybasia7777 wrote:Z beta nie ma reguły niektóre mają mały przyrost niektóre sporo większy. Podobno na chłopaka jest duży przyrost bety. Trzymam kciuki oby w waszych pecherzykach pojawiło się serduszko
Czyli jak nie spada to nie mam się czym martwić? Nie plamie w ogóle -
nick nieaktualny
-
Dopochwowo luteine? Ja miałam pod język.
Nie ma się co martwić jedynie jak spada to oznacza ciążę biochemiczna tak było niestety u mnie... Beta jak zaczęła spadać to po kilku dniach zaczęły mijac objawy ciąży jakie miałam..https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymikado wrote:Ja mam luteine pod język. Ide niedługo na betę tylko do innego laboratorium nir wiem czy to ma jakies znaczenie zapytam babki w rejestracji wezme poprzednie wyniki
Idź do tego samego ja tez poszłam do innego i teraz załamanie nerwowe mam bo wynik błędny beta ma maly przyrost nie rob tego samego bledu co ja proszę!!! -
nick nieaktualnymikado wrote:Ja mam luteine pod język. Ide niedługo na betę tylko do innego laboratorium nir wiem czy to ma jakies znaczenie zapytam babki w rejestracji wezme poprzednie wyniki