beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny widziałyście materiał o Panu Doktorze Kowaliku z Legnicy?Uratował chłopczyka z tak maleńką urodzeniową masą ciała i z wielonarządową niewydolnością. Cos wspaniałego!!!!mieszkałam całe życie w Legnicy i właśnie moja siostra tez miała taki bardzo niebezpieczny wypadek - mój chrześniak zachłysnął się mlekiem podczas karmienia i właśnie dr Kowalik i jego oddział uratował mu życie. Ponoć bardzo bardzo wspaniały skromny człowiek. Na stronie DDTVN jest reportaż- zapraszam do oglądnięcia. Rycze do tej pory
dorbie lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny! Bardzo Was proszę pomóżcie co może oznaczac moja beta...dzisiejsza to 1862,00, a 4 dni temu 1467,00. nie mam zadnych krwawień, czy przy takim przyroście ciaza może być prawidlowa?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nie nie bylam jeszcze, bo slyszalam ze przy becie poniżej 2000 nic nie widać na USG wiec czekałam az podrośnie... wiem wlasnie ze zwalnia, bo na początku podwaja się co 2 dni a później co 4 dni, ale ja wlasnie po 4 dniach zrobiłam ponowny test i taki kiepski przyrost... slyszalyscie może o podobnych przypadkach?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
nick nieaktualnyWiesz co APS, naczytalam sie o tej becie i jestem glupsza niz madrzejsza.. jednym dziewczynym beta ciagle szaleje i maja super przyrosty, innym zwalnia.. chyba najlepiej czekac i isc do lekarza na usg bo kazdy jest inny, kazda ciaza sie inaczej rozwija, i nie mozemy sie mierzyc ta sama miara.. z reszta teraz nie masz za duzego wplywu na to ? bierzesz luteine albo dupka?
-
nie nic nie biore, ale badałam progesteron i mam 22,3 wiec tom chyba ok? bo luteinę się bierze na przyrost progesteronu a nie bety prawda?
wiem ze jest jeszcze szansa ale to już moja 4 beta i caly czas zwalnia, wiec dzisiaj się kompletnie zalamalam, ze moja radość była przedwczesna. z tego co szukałam na necie to tak niskie przyrosty nic dobrego nie wroza, w dodatku na innym watku dziewczyna miała podobny problem i wlasnie poroniła, co mnie nie podnosi na duchu (( jeszcze gdyby było tej bety więcej , chociaż pare tysięcy, to bym się tak nie zamartwila, ale u mnie do tych upragnionych 2000 nie może dobic ((Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
na razie nawet nie miałam do kogo zadzwonić bo nie mam zadnego lekarza prowadzącego, ale już kolezanka polecila mi dobrego ginekologa i wybieram się dziś wieczorem licząc, ze poswieci mi więcej niż 5 min i cos wymyśli. musze teraz jeszcze jakos przetrwać do wieczora. dam znac co mi powie.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
nick nieaktualnyGogola wrote:U mnke niestety ciąza zatrzymala sie na etapie 5 tygodnia maleństwo nie rozwija sie ...nawet juz teraz nke wiem co z hcg. Nie wiem co dalej..mam odstawic leki na podtrzymanie i chyba modliç sie o poronienie bo jak nie to zabieg w szpitalu
-
u mnie beta rosnie kilkanaście % co 48 godz. biore 3x2 duphaston, acard i clexane. liczyłam na jakiś cud ze po tych lekach przyspieszy, ale nic z tego. mam isc na kolejna wizyte we wtorek, ale mam wrazenie ze lekarz nie wie za bardzo o co chodzi. na ostatnim usg było widać zarodek ale bez serduszka. najgorsza jest ta beta, slyszalyscie o kims kto przy tak niskich wzrostach urodzil zdrowe dziecko? na necie na próżno szukam takich przypadkowGabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
nick nieaktualny
-
nic mi nie wiadomo o problemach z krzepliwoscia, ale może przy tak dużej dawce duphastonu te leki sa wskazaniem?
d-dimery badałam po pierwszej dawce i miałam 178, a 2 dni później 294 wiec chyba ok?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
nick nieaktualnyHmm to dziwne.. bo acardu nie bierze sie jezeli z krzepliwoscia jest ok.. tym bardziej ze to moze byc szkodlwie dla dzidziusia.. a clexane tez sie bierze na rozrzedzenie krwi z tego co mi wiadomo.. ja mam za wysokie ddimery, juz przekroczyly 600, ale lekarka kazala sie wstrzymac z lekami poki co..
ale wiesz lekarz napewno wie co robi -
Na krzepliwosc znajoma brała bo poronila w 5 tygodniu i dwa razy i teraz przez te leki donosila ciążę. Wykryli jej z tą krwią i teraz w końcu się udało. Więc.może u ciebie dał zapobiegawczo w razie w. Nie zaszkodzi a może pomóchttps://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
to mnie zaskoczylyscie bo myslalam ze acard jest profilaktycznie do dużej dawki duphastonu. ja raczej przy takich wynikach nie mam problemu z krzepliwoscia.
mysle ze mój lekarz nie zna przyczyny mojego problemu i przepisal mi wszystko co mu przyszlo do glowy żeby wyeliminować wszystkie ewentualne przyczyny.
no bo na usg jest prawidłowy zarodek, nie miałam dotad najmniejszej plamki krwi, ladny sluz, nie mam boli brzucha, ale beta nie rosnie... ciężko znaleźć na to wytłumaczenie.
szkoda tylko ze ten stos lekow który może ewentualnie zaszkodzić dzidziusiowi nie przyniosl zadnych efektow, wręcz wzrost bety jest jeszcze mizerniejszy. tylko tsh przy okazji spadlo, ale i tak nie było tragiczne.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Gogolusiu moja kochana, weszlam zobaczyc co u ciebie, bo juz sie nie pojawiasz na naszym watku i az zamarlam... dlaczego swiat jest taki niesprawiedliwy? Chuchasz, dmuchasz i same lzy. Moze jeszcze cos sie zmieni, moze jeszcze nie wszystko stracone... bede trzymala kciuki i modlila sie, zeby historia zakonczyla sie happy end-em. Trzymaj sie dzielnie!