X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia! Super :) Bardzo sie ciesze :)
    U mnie tez były na usg dwa pecherzyki
    za 10 dni sprawdzimy czy ciaza rozwija sie prawidłowo :)

I masz racje.. kiedys bety wogole nie mierzono. Czlowiek spokojniejszy.
    Ja nie mysle o mojej niskiej becie. Co ma byc to bedzie ufam doktor.

Skoro napisane mam w wynikach pecherzyk z widocznym zarokiem (nie widze tego zarodka ale ok...) to moze tak faktycznie jest mimo tej cholernej bety.
    Teraz czekam jak sie rozwinie. Luteinke caly czas biore. Wysoka tempka, ciagle bym spała i ciagle pobolewa podbrzusze. Modle sie w duchu o sile zeby przetrwac ten ciezki okres bez wzgledu na wszystko. Stres nie pomaga a bawienie sie w lekarza tym bardziej.

Cały czas sobie powtarzam ze wiara czyni cuda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 22:24

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chciałam zapytać o Bete
    w piatek robiłam wynik : 46,49

dziś 283,800 czy to by był 3-4 tydz?
    czy u mnie wszystko wporządku ??

normy podam
    3 tydz: 5,8-71
    4 tydz: 9,5-750
    5 tydz: 217-7138

pokręcone te normy
    pozdrawiam :

• walleriana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w czwartek 85
    a w poniedziałek 126

byłam u ginekologa i bylo widac pecherzyk i powiedziała ze wszystko jest ok.
    Wiec Hicyntka ja bym marzyła o takim wyniku jak Ty masz i napewno bym była o wiele spokojniejsza :*

Nie martw się - jest dobrze!!

respondeca lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dziękuję. Po dzisiejszej becie sama żałuję ze ją zrobiłam.jutro mam wizytę u lekarza i usg . Wszystko musi być dobrze.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 bedzie dobrze! Trzymam kciuki :)
    Napisz poźniej jak po wizycie :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana, ostatnio moja intuicja coś dobrze działa. Nawet na usg był jeden pęcherzyk a ja sobie wymyśliłam, że na kolejnym zobaczę 2 i proszę. Myślałam też kilka razy o Tobie :) Chyba przez zdjęcie profilowe bo takie ładne :)) I jak tak sobie myślałam o Tobie to za każdym razem, że wszystko jest w porządku i w labie był błąd. Widziałaś zresztą wpis innej dziewczyny co miała przyrost 10 przez 4 dni chyba, a dzś wszystko już ok.

Młode i silne z nas baby !!

walleriana lubi tę wiadomość

• walleriana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonamy się- oby sie Twoja intuicja sprawdziła - bede raczki i nozki całowac :P

A tak na powaznie, Maz takze wierzy ze bedzie dobrze, rodzice takze.
    Okres miałam 2 lutego i juz tak duzo czasu mineło ze ta mysl o ciazy ze mna jest..nie chciałabym się rozczarowac. Ale tego nigdy nie wiadomo.
    Najwazniejszy jest spokoj. Nerwy i latanie co 5 minut na badanie nic nie da.

Ile jest takich ciaz co na poacztku nie zwiastuja nic dobrego a jednak jest dobrze.
    A ile takich co maja swietne wyniki od poczatku a poronienia zdarzaja się w 10 czy 12 tygodniu (jak nie poźniej)

Trzeba byc przy nadzieji. Nie bez powodu ktos tak nazwał kobiete w ciazy :)

Mi, mama powiedziala ze w ciazy czlowiek martwi sie caly czas.
    Wiecie ze trafila na takiego ginekologa ktory w 4 miesiacu powiedział jej (jak byla w ciazy z moja siostra) ze ciaza zagraza jej i trzeba ja usunac. Przeplakała caly dzien po czym nastepnego dnia tata zabral ja do innej doktor.
    Moja siostra ma dziś 19 lat :)

Aha i wtedy nie bylo latania i badania bety z krwi..Wydaje mi sie ze stres niestety jest najgorszym wrogiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 23:44

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na badaniu i według lekarza wszystko jest w porządku. Zabronił robić betę i kazał pozytywnie myśleć. Za tydzień powtórne usg i powinno być już widać serduszko. Tylko po przeżyciu poronienia strach towarzyszy na cały czas. U mnie w 7 tygodniu serduszko biło a w 11 tygodniu dowiedziałam się że to koniec, malenstwo przestało się rozwijać w 8 tyg. A wszystkie objawy ciazowe miałam do samego końca

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,że dopiero odpisuje ale byłam w szpitalu.
    Basia7777 miałaś racje.Ciąża poroniona samoistnie.
    Beta spadająca i plamienia źle rokują.
    Olcia88 gdzieś miałam nadzieje,że jednak będzie dobrze....
    Nie ma co się łamać.....
    Dziękuję za odp.
    Zdrówka wam życzę dziewczyny. Pozdrawiam

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka głowa do góry wiem, że to dziwne uczucie, ale nie myślę o tym. Pamiętaj, że organizm może nie chciał przytrzymać ponieważ miał jakieś wady. Wiesz różnie bywa. To trzymam kciuki za kolejny cykl ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobre słowa.
    Tak sobie tez tłumacze.
    Następnym razem się uda.:):)

• Aga_karakanik Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie :-)
    Proszę podpowiedzcie mi bo trochę zgłupiałam.
    Ogólnie mam nieregularne @ .
    Ostatnia @ miałam 11 luty ... w związku z tym ze od dawna się staramy z mężem co miesiąc próbowałam trafić na owulacje i udało się na podstawie testów owulacyjnych :-) dokładnie 2 marca aż ściągnęłam męża z delegacji :-D
    no i chyba się udało bo 17.03 zrobiłam test i zobaczyłam II :) zrobiłam też betę i wyszło 86,76 mIU/ml z tym że ma podstawie tygodni ciąży to niby bardzo mało z tym ze realnie to 14 dni po owulacji.
    Co o tym sądzicie ? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_karakanik wrote:
    Ostatnia @ miałam 11 luty ... w związku z tym ze od dawna się staramy z mężem co miesiąc próbowałam trafić na owulacje i udało się na podstawie testów owulacyjnych :-) dokładnie 2 marca aż ściągnęłam męża z delegacji :-D
    no i chyba się udało bo 17.03 zrobiłam test i zobaczyłam II :) zrobiłam też betę i wyszło 86,76 mIU/ml z tym że ma podstawie tygodni ciąży to niby bardzo mało z tym ze realnie to 14 dni po owulacji.
    Powtorz bete po 48 h od pierwszego badania i sprawdz przyrost :) zalezy kiedy byla tez impementacja :) wiec spokojnie :)

• Molcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_karakanik wrote:
    ja miałam 79 za pierwszym razem, badana we wtorek a owulację miałam mniej więcej tak jak ty - powtórz betę i sprawdź przyrost

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ponownie zastanawiam się nad moją betą
    byłam wczorja u lek ustaliła ze jestem w 3-4 ty. a dzis odebrałam wyniki bety
    3 tydz 5,8-71
    4 tydz 9,5-750
    5 tydz 217-7138
    6 tydz 158-31795

a moj wynik to 1243,00

Wysłany: 20 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba u mnie ok bo po 2 dniach beta z 86 skoczyła mi na 206 mIU/ml czyli przyrost ponad 100% :-)
    teraz tylko dalej żeby poszło dobrze :) bo już raz nie wyszło :/

Molcia lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    Powiem wam ze jestem przerażona ponieważ byłam dziś u gina i powiedział mi ze mam za niskie beta hcg i ciąża tez jest za mała w stosunku do ostatniej @ . I mimo ze mówiłam mu o teście ovulacyjnym i o nieregularnych @ to nic nie powiedział . Na USG było widać pęcherzyk ale mały i z usg wynika ze to 4 tc 4d . I powiedział ze nie da mi na razie żadnych leków ani dużą ani litery bo to dla niego wbrew etyce... no masakra jakaś ....:/ mało tego mam mdłości przez ostatnie 2 dni przez większość dnia i zapytałam o L 4 na kilka dni i tez odmówił , a pracuje w banku i ciężko mi się skupić nie mówiąc o mdlosciach.

• walleriana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zmień lekarza!! dziewczyno ja miałam 4 dni po spodziewanych terminie bete zaledwie 86. Pecherzyk było widac także okazało się ze 4 tydzień ciazy ale mozliwe ze sie poźniej zagnieżdziło i mam młodszą ciąze.
    Od prawie 2 tygodni biore 2 razy dziennie luteine i lekarz kazała mi się nie przemeczac i uwazać na siebie.

Koniecznie do innego lekarza, nawet prywatnie do innej przychodni/kliniki nie patrzac na koszty wizyty bo moze sie okazac ze bedzie wszystko dobrze :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmieniłabym lekarza!!! Ja byłam w 5t0d ciąży według BBF i lekarz tez mi powiedział ze jest to mała ciąża, przyrost bety miałam ok przepisał mi luteine 2x1 we czwartek byłam na wizycie wielkość zarodka 14.44 mm i pięknie bijące serduszko ❤ i juz nie było że to mała ciąża. Także inny lekarz a i ze zwolnieniem nie miałam żadnego problemu czuje się dobrze ale szkodliwe warunki pracy i od razu wypisal zwolnienie

Wysłany: 21 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w poniedziałek musze iść do kogoś innego bo ten jest bardzo dziwny :/
    Ale zastanawia mnie czy rzeczywiście na ten tydzień to mały przyrost 86 na 206...tym bardziej ze w tych normach nawet jest ze to 4-5 tydzień i pokrywa się z USG ... co za baran ...tak mnie nastraszył...

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ