X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie bo mam juz jedno poronienie za soba:( Natomiast mam duza wiare w to ze tym razem bedzie inaczej:):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ja bym powtórzyła betę 2 dni przed wizyta u lekarza . Ja muszę zrobić betę 12.12 a wizytę u gin mam 14.12.

Emma1985 lubi tę wiadomość

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah i Patutka dzieki dziewczyny :) skupie sie na odpoczynku i bede trzymac kciuki:)

• Pati89 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
    Od 4 miesięcy staraliśmy się z ukochanym o dzidziusia i wreszcie... wczoraj 11 dpo zrobiłam test ciążowy (zawsze czekałam do terminu @, ale jakoś mnie rano korciło i zaryzykowałam) wyszły dwie kreski, druga słabsza, ale widoczna w 100%, oczywiście nie mogłam uwierzyć i dziś zrobiłam jeszcze jeden innej firmy i dziś jeszcze mocniejsza.
    Piszę do Was, ponieważ poszłam dziś na betę (12 dpo) jutro mam odebrać wyniki, by mieć pewność w 100%, że spodziewam się dziecka. Czy nie uważacie, że 12 dpo to za wcześnie? termin @ mam za dwa dni. Czy beta już wyjdzie jak wyszedł sikany test? stresuje się ;)
    z góry dziękuję za odp.

Mynah lubi tę wiadomość

• bergamotka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sikany i betę w 11 dpo i wyszła bledziutka kreska i 26 wynik bety. A do terminu @ miałam trzy dni. Więc oczekuj dobrego wyniku, gratulacje :)

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Pati89 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za dobrą wiadomość, bo już się bałam, że się pospieszyłam lecąc na betę :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 wrote:
    Od 4 miesięcy staraliśmy się z ukochanym o dzidziusia i wreszcie... wczoraj 11 dpo zrobiłam test ciążowy (zawsze czekałam do terminu @, ale jakoś mnie rano korciło i zaryzykowałam) wyszły dwie kreski, druga słabsza, ale widoczna w 100%, oczywiście nie mogłam uwierzyć i dziś zrobiłam jeszcze jeden innej firmy i dziś jeszcze mocniejsza.
    Piszę do Was, ponieważ poszłam dziś na betę (12 dpo) jutro mam odebrać wyniki, by mieć pewność w 100%, że spodziewam się dziecka. Czy nie uważacie, że 12 dpo to za wcześnie? termin @ mam za dwa dni. Czy beta już wyjdzie jak wyszedł sikany test? stresuje się ;)
    z góry dziękuję za odp.
    Najlepiej czekać do terminu @ bo niestety do tego czasu wszystko sie może zdarzyć. Nie pisze tego złośliwie Ale niestety tak jest.
    Ale testy sikane wykrywaja hcg wiec w krwi tymbardziej Ci wyjdzie. :)

Trzymam kciuki, Zeby @ nie przyszla. ;)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Eliza Pyza Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 wrote:
    z góry dziękuję za odp.

Ja mialam podobnie ledwo widoczna druga kreseczka w 10dpo i juz wiedzialam ze sie udalo. Z kazdym dniem byla ciemniejsza. Bete mialam robiona 2 dni przed @ i potwierdzila ze jestem w ciazy.
    Mysle ze kazdy organizm jest inny i nie trzeba czekac do @ aby miec pewnosc...to bzura. Trzeba myslec pozytywnie i cieszyc sie.

Gratuluje z calego serducha!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:31

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza Pyza wrote:
    Ja mialam podobnie ledwo widoczna druga kreseczka w 10dpo i juz wiedzialam ze sie udalo. Z kazdym dniem byla ciemniejsza. Bete mialam robiona 2 dni przed @ i potwierdzila ze jestem w ciazy.
    Mysle ze kazdy organizm jest inny i nie trzeba czekac do @ aby miec pewnosc...to bzura. Trzeba myslec pozytywnie i cieszyc sie.

Gratuluje z calego serducha!!

Nawet lekarze mowia Zeby czekac do terminu @ nie kazda ciaza sie przyjmnie. Wiec bzdura to nie jest. Nie jedna i nie dwie robila test dwa dni przed @ A w dzien @ ona przyszla.

2016 🩷

2020 🩵

• Eliza Pyza Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej podchodzie pozytywnie do kazdej sytuacji... swojej wlasnej i tym bardziej cudziej. I nie wyobrazam sobie dawac rade dziewczynie w dwuznaczny sposob a juz tym bardziej pocieszajac ja ale przy okazji odbierajac nadzieje.

Tyle mam do powiedziania.

Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:44

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to niczym zlym ani strasznym, niestety wszystko sie moze zdarzyc i nie mamy na to wplywu. Oczywiscie, ze pozytywne podejscie trzeba miec, Ale jedyne co jest teraz wazne to czas. Ualyszalam to od nie jednej dziewczyny na forum i od dwoch lekarzy. Nie wymyslilam tego
    Przeciez nie napisalam jej, ze cos sie stanie, tylko ze trzeba miec na uwadze to, ze test jest zrobiony przed @!
    Chyba wszędzie jest tak napisane i każdy lekarz Ci to powie.

2016 🩷

2020 🩵

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - beta z pewnością wyjdzie Ci pozytywna skoro na teście sikanym pokazała się kreska :) Gratulacje :)

Patutka - też spotkałam się z taką opinią co do robienia testów, są ciąże tzw. biochemiczne, dochodzi do zagnieżdżenia, ale ciąża się nie utrzymuje ( niski progesteron, słabe endometrium lub inne powody) i @ przychodzi w terminie lub z minimalnym poślizgiem. Jeśli jednak para stara się o dziecko i zdarzyłoby się nie raz tak, że test pozytywny, a za pare dni @ - to wolałabym o tym wiedzieć jeśli mnie by to dotyczyło, bo znaczy, że jest gdzieś problem i należy dociec gdzie, co i jak i starać się go rozwiązać :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że te biochemiczne często są bez powodu, możliwe, że komórka zle się podzielila i tyle. Z jednej strony nie chcialabym wiedzieć, że takie coś nastąpiło a z drugiej chcialabym znać przyczynę i temu zapobiec w przyszłości. Ogolnie, kto chce i jak uważa, jeśli chce ktos zrobic przed terminem miesiączki to niech przecież zrobi. Czasem ten test może wyjść falszywie negatywny, dlatego poleca się czekać do dnia terminu @. Testy domowe łapią rożnie, raz są bardziej czule raz mniej więc jednej osobie wyjdzie wczesniej pozytywny a innej pozniej. Ale przecież jak ktoś chce zrobić wczesniej to niech sika xD najwyzej jak wyjdzie negatywny to powtorzy jeszcze raz za kilka dni.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati - powód jakiś zawsze jest, czy to słaba komórka, czy jakieś dolegliwości o których możemy nie mieć pojęcia :/ Też wolałabym nie wiedzieć o stracie tak wczesnej ciąży chyba, ale gdybym starała się miesiącami i nic, a w tym czasie miałabym więcej niż jedną taką sytuację, to chyba jednak wolałabym wiedzieć o tym i jakoś przeciwdziałać :) Mam jedno dziecko tu, na ziemi, a drugie w niebie :/ Nie chce mieć więcej dzieci tam u góry :/

W obecnej chwili jestem trochę sfrustrowana bo co cykl po poronieniu to inaczej i nie wiem czego i kiedy się spodziewać, tak bardzo chciałabym ujrzeć znów II, ale też trochę się tego boje i staram się przygotować psychicznie :)

Cóż, obecnie jestem na początku 5 cyklu po zabiegu a 3 kiedy postanowiliśmy, że znów chcemy spróbować ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Pati89 Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :-) wiem, zdaje sobie sprawę, że różnie może być. Zdecydowałam się na badanie krwi żeby potwierdzić... I gdyby się coś wydarzyło chciałabym wiedzieć wcześniej żeby zrobić dodatkowe badania. Narazie jest wszystko ok, a beta wynosi z wczoraj 80. Jutro zrobię jeszcze jedną by zobaczyć czy rośnie :-)

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zrobilam bete i mozna sie chyba cieszyc

11dpo 50
    13 dpo 170
    17 dpo 1200

:):):):):)

Mynah, bobo_frut lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma gratki!!!!!!!!!!!!!! :))

Emma1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati rowniez gratulacje!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z ciezarnych miala uczucie goraca w podbrzuszu ? Takie palenie jakby termofor sobie przylozyla! Jestem w 6 tyg i mam takie uczucie goraca ale nie bolu. Myslicie ze to jest cos normalnego?

• Dorisss Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah...ja na poczatku ciąży cały czas odczuwalam takie ciepło w podbrzuszu, potem to minęło i teraz odczuwam od czasu do czasu ciągnięcia tylko

Mynah lubi tę wiadomość

Mój Wielki Cud!!!
    Oliś, 06/2016 - 3710g, 56 cm - CC 38+4 tc
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ