X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie bo mam juz jedno poronienie za soba:( Natomiast mam duza wiare w to ze tym razem bedzie inaczej:):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ja bym powtórzyła betę 2 dni przed wizyta u lekarza . Ja muszę zrobić betę 12.12 a wizytę u gin mam 14.12.

Emma1985 lubi tę wiadomość

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah i Patutka dzieki dziewczyny :) skupie sie na odpoczynku i bede trzymac kciuki:)

• Pati89 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
    Od 4 miesięcy staraliśmy się z ukochanym o dzidziusia i wreszcie... wczoraj 11 dpo zrobiłam test ciążowy (zawsze czekałam do terminu @, ale jakoś mnie rano korciło i zaryzykowałam) wyszły dwie kreski, druga słabsza, ale widoczna w 100%, oczywiście nie mogłam uwierzyć i dziś zrobiłam jeszcze jeden innej firmy i dziś jeszcze mocniejsza.
    Piszę do Was, ponieważ poszłam dziś na betę (12 dpo) jutro mam odebrać wyniki, by mieć pewność w 100%, że spodziewam się dziecka. Czy nie uważacie, że 12 dpo to za wcześnie? termin @ mam za dwa dni. Czy beta już wyjdzie jak wyszedł sikany test? stresuje się ;)
    z góry dziękuję za odp.

Mynah lubi tę wiadomość

• bergamotka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sikany i betę w 11 dpo i wyszła bledziutka kreska i 26 wynik bety. A do terminu @ miałam trzy dni. Więc oczekuj dobrego wyniku, gratulacje :)

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Pati89 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za dobrą wiadomość, bo już się bałam, że się pospieszyłam lecąc na betę :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 wrote:
    Od 4 miesięcy staraliśmy się z ukochanym o dzidziusia i wreszcie... wczoraj 11 dpo zrobiłam test ciążowy (zawsze czekałam do terminu @, ale jakoś mnie rano korciło i zaryzykowałam) wyszły dwie kreski, druga słabsza, ale widoczna w 100%, oczywiście nie mogłam uwierzyć i dziś zrobiłam jeszcze jeden innej firmy i dziś jeszcze mocniejsza.
    Piszę do Was, ponieważ poszłam dziś na betę (12 dpo) jutro mam odebrać wyniki, by mieć pewność w 100%, że spodziewam się dziecka. Czy nie uważacie, że 12 dpo to za wcześnie? termin @ mam za dwa dni. Czy beta już wyjdzie jak wyszedł sikany test? stresuje się ;)
    z góry dziękuję za odp.
    Najlepiej czekać do terminu @ bo niestety do tego czasu wszystko sie może zdarzyć. Nie pisze tego złośliwie Ale niestety tak jest.
    Ale testy sikane wykrywaja hcg wiec w krwi tymbardziej Ci wyjdzie. :)

Trzymam kciuki, Zeby @ nie przyszla. ;)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Eliza Pyza Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 wrote:
    z góry dziękuję za odp.

Ja mialam podobnie ledwo widoczna druga kreseczka w 10dpo i juz wiedzialam ze sie udalo. Z kazdym dniem byla ciemniejsza. Bete mialam robiona 2 dni przed @ i potwierdzila ze jestem w ciazy.
    Mysle ze kazdy organizm jest inny i nie trzeba czekac do @ aby miec pewnosc...to bzura. Trzeba myslec pozytywnie i cieszyc sie.

Gratuluje z calego serducha!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:31

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza Pyza wrote:
    Ja mialam podobnie ledwo widoczna druga kreseczka w 10dpo i juz wiedzialam ze sie udalo. Z kazdym dniem byla ciemniejsza. Bete mialam robiona 2 dni przed @ i potwierdzila ze jestem w ciazy.
    Mysle ze kazdy organizm jest inny i nie trzeba czekac do @ aby miec pewnosc...to bzura. Trzeba myslec pozytywnie i cieszyc sie.

Gratuluje z calego serducha!!

Nawet lekarze mowia Zeby czekac do terminu @ nie kazda ciaza sie przyjmnie. Wiec bzdura to nie jest. Nie jedna i nie dwie robila test dwa dni przed @ A w dzien @ ona przyszla.

2016 🩷

2020 🩵

• Eliza Pyza Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej podchodzie pozytywnie do kazdej sytuacji... swojej wlasnej i tym bardziej cudziej. I nie wyobrazam sobie dawac rade dziewczynie w dwuznaczny sposob a juz tym bardziej pocieszajac ja ale przy okazji odbierajac nadzieje.

Tyle mam do powiedziania.

Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:44

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to niczym zlym ani strasznym, niestety wszystko sie moze zdarzyc i nie mamy na to wplywu. Oczywiscie, ze pozytywne podejscie trzeba miec, Ale jedyne co jest teraz wazne to czas. Ualyszalam to od nie jednej dziewczyny na forum i od dwoch lekarzy. Nie wymyslilam tego
    Przeciez nie napisalam jej, ze cos sie stanie, tylko ze trzeba miec na uwadze to, ze test jest zrobiony przed @!
    Chyba wszędzie jest tak napisane i każdy lekarz Ci to powie.

2016 🩷

2020 🩵

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - beta z pewnością wyjdzie Ci pozytywna skoro na teście sikanym pokazała się kreska :) Gratulacje :)

Patutka - też spotkałam się z taką opinią co do robienia testów, są ciąże tzw. biochemiczne, dochodzi do zagnieżdżenia, ale ciąża się nie utrzymuje ( niski progesteron, słabe endometrium lub inne powody) i @ przychodzi w terminie lub z minimalnym poślizgiem. Jeśli jednak para stara się o dziecko i zdarzyłoby się nie raz tak, że test pozytywny, a za pare dni @ - to wolałabym o tym wiedzieć jeśli mnie by to dotyczyło, bo znaczy, że jest gdzieś problem i należy dociec gdzie, co i jak i starać się go rozwiązać :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że te biochemiczne często są bez powodu, możliwe, że komórka zle się podzielila i tyle. Z jednej strony nie chcialabym wiedzieć, że takie coś nastąpiło a z drugiej chcialabym znać przyczynę i temu zapobiec w przyszłości. Ogolnie, kto chce i jak uważa, jeśli chce ktos zrobic przed terminem miesiączki to niech przecież zrobi. Czasem ten test może wyjść falszywie negatywny, dlatego poleca się czekać do dnia terminu @. Testy domowe łapią rożnie, raz są bardziej czule raz mniej więc jednej osobie wyjdzie wczesniej pozytywny a innej pozniej. Ale przecież jak ktoś chce zrobić wczesniej to niech sika xD najwyzej jak wyjdzie negatywny to powtorzy jeszcze raz za kilka dni.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati - powód jakiś zawsze jest, czy to słaba komórka, czy jakieś dolegliwości o których możemy nie mieć pojęcia :/ Też wolałabym nie wiedzieć o stracie tak wczesnej ciąży chyba, ale gdybym starała się miesiącami i nic, a w tym czasie miałabym więcej niż jedną taką sytuację, to chyba jednak wolałabym wiedzieć o tym i jakoś przeciwdziałać :) Mam jedno dziecko tu, na ziemi, a drugie w niebie :/ Nie chce mieć więcej dzieci tam u góry :/

W obecnej chwili jestem trochę sfrustrowana bo co cykl po poronieniu to inaczej i nie wiem czego i kiedy się spodziewać, tak bardzo chciałabym ujrzeć znów II, ale też trochę się tego boje i staram się przygotować psychicznie :)

Cóż, obecnie jestem na początku 5 cyklu po zabiegu a 3 kiedy postanowiliśmy, że znów chcemy spróbować ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Pati89 Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :-) wiem, zdaje sobie sprawę, że różnie może być. Zdecydowałam się na badanie krwi żeby potwierdzić... I gdyby się coś wydarzyło chciałabym wiedzieć wcześniej żeby zrobić dodatkowe badania. Narazie jest wszystko ok, a beta wynosi z wczoraj 80. Jutro zrobię jeszcze jedną by zobaczyć czy rośnie :-)

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zrobilam bete i mozna sie chyba cieszyc

11dpo 50
    13 dpo 170
    17 dpo 1200

:):):):):)

Mynah, bobo_frut lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma gratki!!!!!!!!!!!!!! :))

Emma1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati rowniez gratulacje!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z ciezarnych miala uczucie goraca w podbrzuszu ? Takie palenie jakby termofor sobie przylozyla! Jestem w 6 tyg i mam takie uczucie goraca ale nie bolu. Myslicie ze to jest cos normalnego?

• Dorisss Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah...ja na poczatku ciąży cały czas odczuwalam takie ciepło w podbrzuszu, potem to minęło i teraz odczuwam od czasu do czasu ciągnięcia tylko

Mynah lubi tę wiadomość

Mój Wielki Cud!!!
    Oliś, 06/2016 - 3710g, 56 cm - CC 38+4 tc
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ