beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Od 4 miesięcy staraliśmy się z ukochanym o dzidziusia i wreszcie... wczoraj 11 dpo zrobiłam test ciążowy (zawsze czekałam do terminu @, ale jakoś mnie rano korciło i zaryzykowałam) wyszły dwie kreski, druga słabsza, ale widoczna w 100%, oczywiście nie mogłam uwierzyć i dziś zrobiłam jeszcze jeden innej firmy i dziś jeszcze mocniejsza.
Piszę do Was, ponieważ poszłam dziś na betę (12 dpo) jutro mam odebrać wyniki, by mieć pewność w 100%, że spodziewam się dziecka. Czy nie uważacie, że 12 dpo to za wcześnie? termin @ mam za dwa dni. Czy beta już wyjdzie jak wyszedł sikany test? stresuje się
z góry dziękuję za odp.Mynah lubi tę wiadomość
-
Pati89 wrote:Witam wszystkie przyszłe mamusie
Od 4 miesięcy staraliśmy się z ukochanym o dzidziusia i wreszcie... wczoraj 11 dpo zrobiłam test ciążowy (zawsze czekałam do terminu @, ale jakoś mnie rano korciło i zaryzykowałam) wyszły dwie kreski, druga słabsza, ale widoczna w 100%, oczywiście nie mogłam uwierzyć i dziś zrobiłam jeszcze jeden innej firmy i dziś jeszcze mocniejsza.
Piszę do Was, ponieważ poszłam dziś na betę (12 dpo) jutro mam odebrać wyniki, by mieć pewność w 100%, że spodziewam się dziecka. Czy nie uważacie, że 12 dpo to za wcześnie? termin @ mam za dwa dni. Czy beta już wyjdzie jak wyszedł sikany test? stresuje się
z góry dziękuję za odp.
Ale testy sikane wykrywaja hcg wiec w krwi tymbardziej Ci wyjdzie.
Trzymam kciuki, Zeby @ nie przyszla.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Pati89 wrote:Witam wszystkie przyszłe mamusie
z góry dziękuję za odp.
Ja mialam podobnie ledwo widoczna druga kreseczka w 10dpo i juz wiedzialam ze sie udalo. Z kazdym dniem byla ciemniejsza. Bete mialam robiona 2 dni przed @ i potwierdzila ze jestem w ciazy.
Mysle ze kazdy organizm jest inny i nie trzeba czekac do @ aby miec pewnosc...to bzura. Trzeba myslec pozytywnie i cieszyc sie.
Gratuluje z calego serducha!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:31
-
Eliza Pyza wrote:Ja mialam podobnie ledwo widoczna druga kreseczka w 10dpo i juz wiedzialam ze sie udalo. Z kazdym dniem byla ciemniejsza. Bete mialam robiona 2 dni przed @ i potwierdzila ze jestem w ciazy.
Mysle ze kazdy organizm jest inny i nie trzeba czekac do @ aby miec pewnosc...to bzura. Trzeba myslec pozytywnie i cieszyc sie.
Gratuluje z calego serducha!!
Nawet lekarze mowia Zeby czekac do terminu @ nie kazda ciaza sie przyjmnie. Wiec bzdura to nie jest. Nie jedna i nie dwie robila test dwa dni przed @ A w dzien @ ona przyszla.
2016 🩷
2020 🩵
Ja raczej podchodzie pozytywnie do kazdej sytuacji... swojej wlasnej i tym bardziej cudziej. I nie wyobrazam sobie dawac rade dziewczynie w dwuznaczny sposob a juz tym bardziej pocieszajac ja ale przy okazji odbierajac nadzieje.
Tyle mam do powiedziania.
Pozdrawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:44
-
Nie jest to niczym zlym ani strasznym, niestety wszystko sie moze zdarzyc i nie mamy na to wplywu. Oczywiscie, ze pozytywne podejscie trzeba miec, Ale jedyne co jest teraz wazne to czas. Ualyszalam to od nie jednej dziewczyny na forum i od dwoch lekarzy. Nie wymyslilam tego
Przeciez nie napisalam jej, ze cos sie stanie, tylko ze trzeba miec na uwadze to, ze test jest zrobiony przed @!
Chyba wszędzie jest tak napisane i każdy lekarz Ci to powie.2016 🩷
2020 🩵
Pati - beta z pewnością wyjdzie Ci pozytywna skoro na teście sikanym pokazała się kreska Gratulacje
Patutka - też spotkałam się z taką opinią co do robienia testów, są ciąże tzw. biochemiczne, dochodzi do zagnieżdżenia, ale ciąża się nie utrzymuje ( niski progesteron, słabe endometrium lub inne powody) i @ przychodzi w terminie lub z minimalnym poślizgiem. Jeśli jednak para stara się o dziecko i zdarzyłoby się nie raz tak, że test pozytywny, a za pare dni @ - to wolałabym o tym wiedzieć jeśli mnie by to dotyczyło, bo znaczy, że jest gdzieś problem i należy dociec gdzie, co i jak i starać się go rozwiązać12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Problem w tym, że te biochemiczne często są bez powodu, możliwe, że komórka zle się podzielila i tyle. Z jednej strony nie chcialabym wiedzieć, że takie coś nastąpiło a z drugiej chcialabym znać przyczynę i temu zapobiec w przyszłości. Ogolnie, kto chce i jak uważa, jeśli chce ktos zrobic przed terminem miesiączki to niech przecież zrobi. Czasem ten test może wyjść falszywie negatywny, dlatego poleca się czekać do dnia terminu @. Testy domowe łapią rożnie, raz są bardziej czule raz mniej więc jednej osobie wyjdzie wczesniej pozytywny a innej pozniej. Ale przecież jak ktoś chce zrobić wczesniej to niech sika xD najwyzej jak wyjdzie negatywny to powtorzy jeszcze raz za kilka dni.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Nati - powód jakiś zawsze jest, czy to słaba komórka, czy jakieś dolegliwości o których możemy nie mieć pojęcia Też wolałabym nie wiedzieć o stracie tak wczesnej ciąży chyba, ale gdybym starała się miesiącami i nic, a w tym czasie miałabym więcej niż jedną taką sytuację, to chyba jednak wolałabym wiedzieć o tym i jakoś przeciwdziałać Mam jedno dziecko tu, na ziemi, a drugie w niebie Nie chce mieć więcej dzieci tam u góry
W obecnej chwili jestem trochę sfrustrowana bo co cykl po poronieniu to inaczej i nie wiem czego i kiedy się spodziewać, tak bardzo chciałabym ujrzeć znów II, ale też trochę się tego boje i staram się przygotować psychicznie
Cóż, obecnie jestem na początku 5 cyklu po zabiegu a 3 kiedy postanowiliśmy, że znów chcemy spróbować12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi wiem, zdaje sobie sprawę, że różnie może być. Zdecydowałam się na badanie krwi żeby potwierdzić... I gdyby się coś wydarzyło chciałabym wiedzieć wcześniej żeby zrobić dodatkowe badania. Narazie jest wszystko ok, a beta wynosi z wczoraj 80. Jutro zrobię jeszcze jedną by zobaczyć czy rośnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny