X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Yoasiunia Nowa

Wysłany: 20 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Mnie też bolał lewy jajnik dość mocno, prawie cały czas, aż się bałam, że może coś złego. A na wizycie u lekarza ginekolog przy badaniu mi mówi że dziecko powstało z lewego jajnika. Możliwe że dlatego tak mnie bolał:)Przestał mnie boleć w 7tygodniu :)

Yoasiunia
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    jestem na początku 2 tygodnia ciąży i niepokoi mnie fakt że dokładnie czułam mocny ból pośrodku podbrzusza przez tydzień, zanim sie dowiedziałam ze jestem w ciąży. To bylo dokładnie po środku, wizytę mam za 2tyg i nie wiem czy wszystko sie popranie zagnieździło bo teraz co dzień boli mnie brzuch :/
    wiem ze u niektórych kobiet jest to normalne, niektóre maja plamienie implantacyjne, ja nie, natomiast miałam ten ból.
    Ciekawa jestem czy miała tak któraś z Was?
    Pozdrawiam zafasolkowane!!!

• lilirose Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, ja miałam wczoraj przez chwilę ból po środku w podbrzuszu. Czytałam, że to normalne, o ile nie są to bardzo silne bóle.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose,
    ja mam bole co dzien, najmocniejsze rano przed praca, nie jest to az tak silne, ale wygląda jak skurcze bo powtarza sie co chwile ale potem przechodzi. Zauważyłam tez ze jak sie denerwuje w pracy to tak mam.
    Staram sie powoli wszystko robić w pracy żeby nic sie dzialo, ale mam tez ciągnięcie i klocie tam na dole :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w 5 tyg. ciąży, boli mnie jak pierwszego dnia miesiączki już od początku ciąży (nawet jeszcze zanim się dowiedziałam o niej), wizytę mam dopiero w środę, trochę się martwię...

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enzunio,
    ja tez się martwię, ale byłam dziś u lekarza, oczywiście za wcześnie bo powinno być coś widać dopiero za 2 tyg ale lekarz powiedział ze to może być normalne wiec pewnie tak masz. Ja mam dziwne, w samym środku, kłocie, szczypanie, jakbym miała jakąś niestrawność i dla mnie to jest dziwne:/ ale nie da sie tak wcześnie rozwikłać mej zagadki, denerwowałam sie przed wizyta jak nigdy :) ale nie przejmuj się, dobrze będzie, tak po prostu masz i tyle.
    Ja muszę jeszcze zaczekać na wizytę z serduszkiem, a u Ciebie już będzie to możliwe:D

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja tez jestem swiezo po tescie.
    Beta we wtorek 30 wczoraj po 48h 102.5
    Czuje ciagle cos w brzuszku. Nie jest to jakia wielki ból ale taki przeszkadzający... dziś w nocy ciągneło mnie tak w pachwinie- tak pulsująco...
    Chyba pójde dziś do mojego gina....

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten bol az tak nie martwi. bo jest delikatny a to podobno norma. Bierzecie kwas foliowy?

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore inofolik:)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:58

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

MArteczka91 JA mam jutro termin @ ale temp mam 37 dzis mnie podbrzusze tak cmi nieze bardzooo boli tylko przeszadza mi wyszłomi ze to 4 tydien jest i z rana miałam dzis pierwszy raz mdłosci i nie fajnysmak w ustach;;/ zwolniłam sie zprac do domu bo bym niewytrzymała;/biore kwas fowiowy i luteine.Czuje jakbym duzo zjadła i była pełan na dole na brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 18:02

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • mikimiki25 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane! Ja też mam dość odczuwalne bóle podbrzusza, dokładnie jak bym miała zaraz dostać @, dodatkowo kłucie prawego jajnika. Wybrałam się wczoraj do gin w tej sprawie i dziewczyny nie ma co się niepokoić. Bóle w tym czasie czyli od 4 tyg. są normalne, ponieważ macica przygotowuje się do ciąży i rozciągają się więzadła. Ból w pachwinach też jest "normalny". Niestety na USG nic nie było widać, ale też spodziewałam się tego. Gin zrobiła badanie aby potwierdzić, że w kłującym jajniku nic się nie dzieje, było czyściutko :)Skierowała na badania i zaleciła Femibion. Na następną wizytę wybieram się 10.11 mam nadzieję że już coś zobaczę, będzie wtedy 6t6d:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:00

hchyugpj0xgdpz0f.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zauważyłam , że miewam lekkie kłucia w podbrzuszu z prawej strony. Jak myślicie jest to coś niepokojącego ?

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam klucia normalnie z każdej strony :/ teraz martwi mnie klucie po prawej stronie czy to nie wyrostek :( ale... byłam u lekarza i dostałam Luteine, po tym od razu zauważyłam zmianę!!! Nie boli mnie brzuch jak wcześniej i mam nadzieje ze ładnie sie wszystko rozwinie:D

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja też mam bóle podbrzusza oczywiście nie non stop , ale raz dziennie nospe biorę u mnie to 7 tydzien przez ostatnie dwa tygodnie miałam lekkie plamienie brałam duphaston 3x1 , teraz zmniejszyli mi dawkę 2x1, plamienie , jak na razie nie powróciło , widziałam już pęcherzyk z echo zarodka serducho biję 115 na min:)
    tez się martwię by było ok, mam córkę 10 lat a 3 mieś. temu miałam pusty pęcherzyk = poronienie chybione, wiec ciągle myśle , czy wszystko ok
    do tego strasznie się czuję przeszkadza mi zapach nawet mojej własnej skóry coś strasznego.. nie mówiąc już o innych zapachach, a do tego ciągle bym spała nie daję rady już wykorzystałam tydień urlopu bo nie jestem w stanie pracować a to przecież nie choroba, czekam na zastrzyk energii, może wiecie co na to da się zrobić
    pozdrawiam was nie dajmy się wariować

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agnieszka1804 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie tak brzuch pobolewa, aż sie zaniepokoiłam troche... Ale z tego co piszecie, to mam sie nie martwić? :-) I wszystkie zapachy czuje dużo mocniej, na szczęście nie wszystko mi przeszkadza, i nie mam jeszcze mdłości - odpukać... :-)

Na razie biore tylko kwas foliowy, a potem sie zobaczy po wizycie u gina.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. :-)

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina obawiam sie,ze zastrzyk energii odczujesz dopiero w II trymestrze :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem u schyłku 11 tygodnia i wczoraj dżwignęłam sobie około 4kg siatkę z zakupami. Od tego momentu jak tylko ruszę się z łóżka czuję kłucie, czasem taki tępy ból, ale kiedy leżę nic nie boli. Wizytę u lekarza mam za tydzień. Myślicie że powinnam wcześniej pojechać do niego czy samo leżenie wystarczy?
    Dodam że na początku miałam problem z odklejającą się kosmówką, ale po 2 tygodniach leżenia nie było po nim śladu.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ciężko na podstawie opisu powiedzieć co masz robić. Dużo leż i odpoczywaj jeśli tych bóli nie masz cały czas nie krwawisz nie plamisz to ja bym poczekała do wizyty. Ja w granicach 8 tygodnia chciałam podnieść przód psa do góry aby wszedł do bagażnika (70 kg psa :) ) i też dostałam bóli ale również przedźwignęłam kręgosłup bóle z brzucha i pleców ustąpiły po prawie dwóch tygodniach.

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani myślę narazie ruszać się z łóżka i trochę przeczekam i zobaczę czy ból się nie rozwija.
    Zastanawiam się czy mogłoby coś złego się dziać całkowicie bezobjawowo.
    Parę miesięcy temu poroniłam z powodu odklejonej kosmówka w 8 tygodniu, odbyło się to bez żadnych bóli a dopiero po dwóch tygodniach zaczęłam plamić i trafiłam do lekarza.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ