X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda jest inna :) nie ma co nastawiac sie ze odrazu bedzie zle. Bo zle podjescie juz sciagamy na siebie to co zle. Ja skyrczy nie mam. Klucia i ciagniecia owszem ale okresowe bole tez miewam ale rzadko. Moje znajome ktore sa matkami mialy te "okresowe" bole i maja po dwojce dzieci :) ale zgadzam sie ze stwiedzeniem, ze jesli czujesz, ze cos jest nie tak to lekarza masza na kazde zawolanie ;) moj akurat kazal mi natychmiast sie pojawic przy wystapieniu plamienia lub krwawienia :) i ja mu ufam ze skoro jest doswiadczonym i wyksztalconym lekarzem to wie co robi i mowi :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam takie jak by zaraz okres miał mi przyjść.Jednego dnia kłujące co ileś tam godzin drugiego lekkie skurcze jak miała bym już w majtach okres :P ale nic się nie dzieje po za tym :) żadnych plamek krwi tylko od czasu do czasu biały śluz,ale to podobno na początku ciąży normalne :) Jeśli masz plamienia lepiej skonsultuj się ze swoim ginkiem :)

• Magic Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja wiem ;) nie panikuje bo lekarz wie ze mam te bole choc nawet tego bolem nie mozna nazwac ;) bol to ja mialam po oprecaji wyciecia torbielki, mam blizne jak po cesarce na brzuchu :)
    Pewnie dlatego przepisal miluteine dopochwowo :) choc sporo mam dookola dostaje profilaktycznie, moje znajome takze mialy te bole i maja dzieci takze to zalezy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam takie bóle podbrzusza jak na okres ( szczególnie w nocy). Czasem pobolewają mnie jajniki.
    To dopiero 5 tydzień. 5 maja mam usg. Czy mam się denerwować czy to raczej normalne?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem juz w 9 tygodniu i wciąż mam takie bóle. Ale z dzidzią jest ok.

Ag... lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 5 tydzien i tez bole czasem sie zdarzaja jakbym miala okresu dostac. Mieszkam w DE i dopiero dzis zrobilam bete a wyniki mam jutro. Co do pierwszej wizyty to mam nadzieje, ze jutro mi juz powiedza kiedy mniej wiecej moglabym przyjsc na USG :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:32

wff22n0ab6iac00e.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny ja też mam takie bóle podbrzusza jak na okres ( szczególnie w nocy). Czasem pobolewają mnie jajniki.
    To dopiero 5 tydzień. 5 maja mam usg. Czy mam się denerwować czy to raczej normalne?

WITAM U MNIE TEŻ 5 TYDZIEŃ NA usg ide 10 maja też mam bóle w podbrzuszu i delikatne plamienia ale biore duphastan bedzie ok nie martwmy sie na zapas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:40

Ag... lubi tę wiadomość

kasienka236
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńska, te zbiore duphaston. Plamień nie mam a usg 5 maja. dam znać co i jak. trzymam kciuki za Ciebie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rownież stres jest cały czas wiadomo jak tu nie myslec jak tlko to w glowie siedzi

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze do was bo naprawde zaczynam się martwić od ponad tyg mam takie bóle brzucha i czasami naprawde trudne do wytrzymania tak boli jak opisujecie takie skurcze nawet bardziej niż @ zwłaszcza po prawej lub lewej stronie podbrzusza moja gin mówila zeby brac nospe i leżec nie przemęczać się bo to normalne mam przepisany duphaston 3x1 i biore nospe i to nic nie pomaga chyba,że na pare godz a potem ból znów wraca.

• polinka Koleżanka

Wysłany: 28 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Mnie tak boli,pobolewa od samego początku, na samym początku w 3-4 tyg było najgorzej, kłucie niemiłosierne...biorę od tego czasu 3 razy dziennie nospe forte i luteine dopochwowo 6 tabletek 100 na dobę!!.Jestem przewrażliwiona i mimo tego, ze lekarze mówią że macica się rozciąga -więzadła itp to i tak latam do szpitala na usg raz w tygodniu bo każdy ból jest inny, a ja nie rozpaznaję który jest prawidłowy, a który nie. Tak więc wydaje mi się że trzeba nam odpoczynku i bez stresu dotrwać do końca ciąży:)

Evell lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polinka wrote:
    hej. Mnie tak boli,pobolewa od samego początku, na samym początku w 3-4 tyg było najgorzej, kłucie niemiłosierne...biorę od tego czasu 3 razy dziennie nospe forte i luteine dopochwowo 6 tabletek 100 na dobę!!.Jestem przewrażliwiona i mimo tego, ze lekarze mówią że macica się rozciąga -więzadła itp to i tak latam do szpitala na usg raz w tygodniu bo każdy ból jest inny, a ja nie rozpaznaję który jest prawidłowy, a który nie. Tak więc wydaje mi się że trzeba nam odpoczynku i bez stresu dotrwać do końca ciąży:)

A jaki masz ten ból czy boli Cie mocno ja mam takie skurcze i jak nadejdzie to na całe podbrzusze mnie boli niemilosiernie jak na @,ja biore duphaston i nospe ale nie cały czas tylko jak mocno boli.Przeraza mnie to :(

• polinka Koleżanka

Wysłany: 30 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból można przyrównać do wbijania szpilki w brzuch i wyciagania w odstepach co kilkanascie sekund. Poźniej mówiłam, że jak by ktoś młotkiem mi stukał w brzuch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda przechodzi inaczej ciąże mnie brzuch wogóle nie boli ,czuje tylko takie delikatne rozciąganie a nawet teraz zdarzyło się takie uczucie jak by dzidzia lupła mnie raz aż mało nie podskoczylam z wrażenia:)

• Aleksandria87 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powinnam dostać okres, ale bóle które dokuczały mi przez parę dni już nie ma, czy to normalne?
    Mam nadzieje ze @ nie przyjdzie...

• yulya Debiutantka

Wysłany: 2 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 10tc - to moja pierwsza ciąża i też co jakiś czas miewam bóle podbrzusza. Raz przypominają te miesiączkowe, a czasami czuję po prostu kłucie w podbrzuszu. Konsultowałam to z moim ginem i wszystko u mnie jest ok. W razie czego kazał mi zażywać nospę. Mi jednak pomaga kiedy położę się na plecach z wyprostowanymi nogami i na 15 min zresetuje- bóle mijają. Niemniej jednak każdy niepokojący i nieustający ból podbrzusza warto skonsultować z lekarzem, bo może on zagrażać ciąży. Tym bardziej jeśli jest on połączony z plamieniem. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki, oby brzuchy bolały jak najrzadziej! :)

hchy9jcgigu9c5gy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ja jestem w 4/5 tyg ciąży i od wczoraj kłuje mnie w lewym jajniku , raz lżej raz mocniej ale martwie się a do ginekologa dopiero w poniedziałek 20 stego jade :( nie chce sie denerwowac i stresować bo wiem, ze to nic dobrego ale jednak ta obawa jest

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna pęcherzyk rośnie, macica się poszerza stąd te bóle. Wszystko jest ok :-) Pozdrawiam

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka razy dziennie bóle jak na @. Takie rozciąganie i uciskanie. Do lekarza idę pod koniec października, bo jeszcze za wcześnie.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje , że macie racje i to nic złego ... bo podbrzusze czasami tak zaboli , że aż łzy się zbierają i za chwile puszcza ... jajnik lewy ciągle boli prawie , przestaje i znow za chwile raz lzej raz mocniej ale na szczescie nie mam krwawienia żadnego ! Dobrze , że jutro ten lekarz .;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ