Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Kazda jest inna nie ma co nastawiac sie ze odrazu bedzie zle. Bo zle podjescie juz sciagamy na siebie to co zle. Ja skyrczy nie mam. Klucia i ciagniecia owszem ale okresowe bole tez miewam ale rzadko. Moje znajome ktore sa matkami mialy te "okresowe" bole i maja po dwojce dzieci ale zgadzam sie ze stwiedzeniem, ze jesli czujesz, ze cos jest nie tak to lekarza masza na kazde zawolanie moj akurat kazal mi natychmiast sie pojawic przy wystapieniu plamienia lub krwawienia i ja mu ufam ze skoro jest doswiadczonym i wyksztalconym lekarzem to wie co robi i mowi
Kajaoli lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyJa teraz mam takie jak by zaraz okres miał mi przyjść.Jednego dnia kłujące co ileś tam godzin drugiego lekkie skurcze jak miała bym już w majtach okres ale nic się nie dzieje po za tym żadnych plamek krwi tylko od czasu do czasu biały śluz,ale to podobno na początku ciąży normalne Jeśli masz plamienia lepiej skonsultuj się ze swoim ginkiem
-
Tak tak ja wiem nie panikuje bo lekarz wie ze mam te bole choc nawet tego bolem nie mozna nazwac bol to ja mialam po oprecaji wyciecia torbielki, mam blizne jak po cesarce na brzuchu
Pewnie dlatego przepisal miluteine dopochwowo choc sporo mam dookola dostaje profilaktycznie, moje znajome takze mialy te bole i maja dzieci takze to zalezyLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja tez 5 tydzien i tez bole czasem sie zdarzaja jakbym miala okresu dostac. Mieszkam w DE i dopiero dzis zrobilam bete a wyniki mam jutro. Co do pierwszej wizyty to mam nadzieje, ze jutro mi juz powiedza kiedy mniej wiecej moglabym przyjsc na USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:32
-
Ag... wrote:Dziewczyny ja też mam takie bóle podbrzusza jak na okres ( szczególnie w nocy). Czasem pobolewają mnie jajniki.
To dopiero 5 tydzień. 5 maja mam usg. Czy mam się denerwować czy to raczej normalne?
WITAM U MNIE TEŻ 5 TYDZIEŃ NA usg ide 10 maja też mam bóle w podbrzuszu i delikatne plamienia ale biore duphastan bedzie ok nie martwmy sie na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:40
Ag... lubi tę wiadomość
kasienka236 -
nick nieaktualnyDziewczyny pisze do was bo naprawde zaczynam się martwić od ponad tyg mam takie bóle brzucha i czasami naprawde trudne do wytrzymania tak boli jak opisujecie takie skurcze nawet bardziej niż @ zwłaszcza po prawej lub lewej stronie podbrzusza moja gin mówila zeby brac nospe i leżec nie przemęczać się bo to normalne mam przepisany duphaston 3x1 i biore nospe i to nic nie pomaga chyba,że na pare godz a potem ból znów wraca.
-
hej. Mnie tak boli,pobolewa od samego początku, na samym początku w 3-4 tyg było najgorzej, kłucie niemiłosierne...biorę od tego czasu 3 razy dziennie nospe forte i luteine dopochwowo 6 tabletek 100 na dobę!!.Jestem przewrażliwiona i mimo tego, ze lekarze mówią że macica się rozciąga -więzadła itp to i tak latam do szpitala na usg raz w tygodniu bo każdy ból jest inny, a ja nie rozpaznaję który jest prawidłowy, a który nie. Tak więc wydaje mi się że trzeba nam odpoczynku i bez stresu dotrwać do końca ciąży:)
Evell lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolinka wrote:hej. Mnie tak boli,pobolewa od samego początku, na samym początku w 3-4 tyg było najgorzej, kłucie niemiłosierne...biorę od tego czasu 3 razy dziennie nospe forte i luteine dopochwowo 6 tabletek 100 na dobę!!.Jestem przewrażliwiona i mimo tego, ze lekarze mówią że macica się rozciąga -więzadła itp to i tak latam do szpitala na usg raz w tygodniu bo każdy ból jest inny, a ja nie rozpaznaję który jest prawidłowy, a który nie. Tak więc wydaje mi się że trzeba nam odpoczynku i bez stresu dotrwać do końca ciąży:)
A jaki masz ten ból czy boli Cie mocno ja mam takie skurcze i jak nadejdzie to na całe podbrzusze mnie boli niemilosiernie jak na @,ja biore duphaston i nospe ale nie cały czas tylko jak mocno boli.Przeraza mnie to -
nick nieaktualny
-
Ja jestem w 10tc - to moja pierwsza ciąża i też co jakiś czas miewam bóle podbrzusza. Raz przypominają te miesiączkowe, a czasami czuję po prostu kłucie w podbrzuszu. Konsultowałam to z moim ginem i wszystko u mnie jest ok. W razie czego kazał mi zażywać nospę. Mi jednak pomaga kiedy położę się na plecach z wyprostowanymi nogami i na 15 min zresetuje- bóle mijają. Niemniej jednak każdy niepokojący i nieustający ból podbrzusza warto skonsultować z lekarzem, bo może on zagrażać ciąży. Tym bardziej jeśli jest on połączony z plamieniem. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki, oby brzuchy bolały jak najrzadziej!
-
Dziewczyny Ja jestem w 4/5 tyg ciąży i od wczoraj kłuje mnie w lewym jajniku , raz lżej raz mocniej ale martwie się a do ginekologa dopiero w poniedziałek 20 stego jade nie chce sie denerwowac i stresować bo wiem, ze to nic dobrego ale jednak ta obawa jest
-
Mam nadzieje , że macie racje i to nic złego ... bo podbrzusze czasami tak zaboli , że aż łzy się zbierają i za chwile puszcza ... jajnik lewy ciągle boli prawie , przestaje i znow za chwile raz lzej raz mocniej ale na szczescie nie mam krwawienia żadnego ! Dobrze , że jutro ten lekarz .