X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda jest inna :) nie ma co nastawiac sie ze odrazu bedzie zle. Bo zle podjescie juz sciagamy na siebie to co zle. Ja skyrczy nie mam. Klucia i ciagniecia owszem ale okresowe bole tez miewam ale rzadko. Moje znajome ktore sa matkami mialy te "okresowe" bole i maja po dwojce dzieci :) ale zgadzam sie ze stwiedzeniem, ze jesli czujesz, ze cos jest nie tak to lekarza masza na kazde zawolanie ;) moj akurat kazal mi natychmiast sie pojawic przy wystapieniu plamienia lub krwawienia :) i ja mu ufam ze skoro jest doswiadczonym i wyksztalconym lekarzem to wie co robi i mowi :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam takie jak by zaraz okres miał mi przyjść.Jednego dnia kłujące co ileś tam godzin drugiego lekkie skurcze jak miała bym już w majtach okres :P ale nic się nie dzieje po za tym :) żadnych plamek krwi tylko od czasu do czasu biały śluz,ale to podobno na początku ciąży normalne :) Jeśli masz plamienia lepiej skonsultuj się ze swoim ginkiem :)

• Magic Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja wiem ;) nie panikuje bo lekarz wie ze mam te bole choc nawet tego bolem nie mozna nazwac ;) bol to ja mialam po oprecaji wyciecia torbielki, mam blizne jak po cesarce na brzuchu :)
    Pewnie dlatego przepisal miluteine dopochwowo :) choc sporo mam dookola dostaje profilaktycznie, moje znajome takze mialy te bole i maja dzieci takze to zalezy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam takie bóle podbrzusza jak na okres ( szczególnie w nocy). Czasem pobolewają mnie jajniki.
    To dopiero 5 tydzień. 5 maja mam usg. Czy mam się denerwować czy to raczej normalne?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem juz w 9 tygodniu i wciąż mam takie bóle. Ale z dzidzią jest ok.

Ag... lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 5 tydzien i tez bole czasem sie zdarzaja jakbym miala okresu dostac. Mieszkam w DE i dopiero dzis zrobilam bete a wyniki mam jutro. Co do pierwszej wizyty to mam nadzieje, ze jutro mi juz powiedza kiedy mniej wiecej moglabym przyjsc na USG :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:32

wff22n0ab6iac00e.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny ja też mam takie bóle podbrzusza jak na okres ( szczególnie w nocy). Czasem pobolewają mnie jajniki.
    To dopiero 5 tydzień. 5 maja mam usg. Czy mam się denerwować czy to raczej normalne?

WITAM U MNIE TEŻ 5 TYDZIEŃ NA usg ide 10 maja też mam bóle w podbrzuszu i delikatne plamienia ale biore duphastan bedzie ok nie martwmy sie na zapas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:40

Ag... lubi tę wiadomość

kasienka236
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńska, te zbiore duphaston. Plamień nie mam a usg 5 maja. dam znać co i jak. trzymam kciuki za Ciebie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rownież stres jest cały czas wiadomo jak tu nie myslec jak tlko to w glowie siedzi

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze do was bo naprawde zaczynam się martwić od ponad tyg mam takie bóle brzucha i czasami naprawde trudne do wytrzymania tak boli jak opisujecie takie skurcze nawet bardziej niż @ zwłaszcza po prawej lub lewej stronie podbrzusza moja gin mówila zeby brac nospe i leżec nie przemęczać się bo to normalne mam przepisany duphaston 3x1 i biore nospe i to nic nie pomaga chyba,że na pare godz a potem ból znów wraca.

• polinka Koleżanka

Wysłany: 28 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Mnie tak boli,pobolewa od samego początku, na samym początku w 3-4 tyg było najgorzej, kłucie niemiłosierne...biorę od tego czasu 3 razy dziennie nospe forte i luteine dopochwowo 6 tabletek 100 na dobę!!.Jestem przewrażliwiona i mimo tego, ze lekarze mówią że macica się rozciąga -więzadła itp to i tak latam do szpitala na usg raz w tygodniu bo każdy ból jest inny, a ja nie rozpaznaję który jest prawidłowy, a który nie. Tak więc wydaje mi się że trzeba nam odpoczynku i bez stresu dotrwać do końca ciąży:)

Evell lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polinka wrote:
    hej. Mnie tak boli,pobolewa od samego początku, na samym początku w 3-4 tyg było najgorzej, kłucie niemiłosierne...biorę od tego czasu 3 razy dziennie nospe forte i luteine dopochwowo 6 tabletek 100 na dobę!!.Jestem przewrażliwiona i mimo tego, ze lekarze mówią że macica się rozciąga -więzadła itp to i tak latam do szpitala na usg raz w tygodniu bo każdy ból jest inny, a ja nie rozpaznaję który jest prawidłowy, a który nie. Tak więc wydaje mi się że trzeba nam odpoczynku i bez stresu dotrwać do końca ciąży:)

A jaki masz ten ból czy boli Cie mocno ja mam takie skurcze i jak nadejdzie to na całe podbrzusze mnie boli niemilosiernie jak na @,ja biore duphaston i nospe ale nie cały czas tylko jak mocno boli.Przeraza mnie to :(

• polinka Koleżanka

Wysłany: 30 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból można przyrównać do wbijania szpilki w brzuch i wyciagania w odstepach co kilkanascie sekund. Poźniej mówiłam, że jak by ktoś młotkiem mi stukał w brzuch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda przechodzi inaczej ciąże mnie brzuch wogóle nie boli ,czuje tylko takie delikatne rozciąganie a nawet teraz zdarzyło się takie uczucie jak by dzidzia lupła mnie raz aż mało nie podskoczylam z wrażenia:)

• Aleksandria87 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powinnam dostać okres, ale bóle które dokuczały mi przez parę dni już nie ma, czy to normalne?
    Mam nadzieje ze @ nie przyjdzie...

• yulya Debiutantka

Wysłany: 2 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 10tc - to moja pierwsza ciąża i też co jakiś czas miewam bóle podbrzusza. Raz przypominają te miesiączkowe, a czasami czuję po prostu kłucie w podbrzuszu. Konsultowałam to z moim ginem i wszystko u mnie jest ok. W razie czego kazał mi zażywać nospę. Mi jednak pomaga kiedy położę się na plecach z wyprostowanymi nogami i na 15 min zresetuje- bóle mijają. Niemniej jednak każdy niepokojący i nieustający ból podbrzusza warto skonsultować z lekarzem, bo może on zagrażać ciąży. Tym bardziej jeśli jest on połączony z plamieniem. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki, oby brzuchy bolały jak najrzadziej! :)

hchy9jcgigu9c5gy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ja jestem w 4/5 tyg ciąży i od wczoraj kłuje mnie w lewym jajniku , raz lżej raz mocniej ale martwie się a do ginekologa dopiero w poniedziałek 20 stego jade :( nie chce sie denerwowac i stresować bo wiem, ze to nic dobrego ale jednak ta obawa jest

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna pęcherzyk rośnie, macica się poszerza stąd te bóle. Wszystko jest ok :-) Pozdrawiam

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka razy dziennie bóle jak na @. Takie rozciąganie i uciskanie. Do lekarza idę pod koniec października, bo jeszcze za wcześnie.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje , że macie racje i to nic złego ... bo podbrzusze czasami tak zaboli , że aż łzy się zbierają i za chwile puszcza ... jajnik lewy ciągle boli prawie , przestaje i znow za chwile raz lzej raz mocniej ale na szczescie nie mam krwawienia żadnego ! Dobrze , że jutro ten lekarz .;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ