X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • karmar Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przez parę dni miałam lekkie bóle,ale nie niepokoiły mnie,więc odpuściłam. Nie były silne i nie były skurczowe, tylko takie "ćmienie". Podobno macica się rozciąga :)

age.png

age.png

age.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam lekkie bóle ale naprawdę leciutkie. Jednak mam przepisany dupek 2 razy dziennie. Ciąża jest zagrożona z powodów moich zdrowotnych ale mam nadzieję że będzie ok :d

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję że te bóle i to dżwignięcie w jednym czasie to po prostu zbieg okoliczności. I tak już nic nie zmienię, a póki co leżę i się nie ruszam i czekam do poniedziałku na wizytę. Ja na początku brałam luteine 3x2, teraz już 2x2.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te lekkie bóle i skurcze to normalne ja tez tak miałam:) też dźwigałam chociaż wiedziałam że jestem w ciąży ale w pracy byłam i nikt nie wiedział musiałam i tez mnie brzuch później wieczorem bolał:/

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miejwięcej od wtorku odczuwam takie dziwne bóle podbrzusza...najpierw czułam takie jakby "ćmienie" podbrzusza... później jakby jajniki, a wczoraj doszedł tak jakby ból - "ćmienie" w okolicy lewej nerki (może ciut niżej niż nerka), ból ewidentnie promieniuje na pośladek, i pachwinę i do tego odczuwam go jakby w lewym jajniku. Ból nasila się gdy dłuzej siedzę, leżę - gdy chodze nie jest on aż tak odczuwalny. Nie są to także bóle skurczowe. Prawy nie boli w ogole, tylo ta lewa strona. Oczywiście oczytałam się głupot o ciąży pozamacicznej...o zgrozo
    Przyrost bety po 48h 330% wiec chyba ok, progesteron też łądny. Czy to tak powinno być? Bardzo się boję...
    Jutro o 16.00 wizyta u ginekolog;(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mangusia Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciąży dowiedziałam sie 2 dni temu i bylam w sumie zaskoczona ponieważ od piatku czułam bóle jak na @. Wczoraj byłam u ginekologa, ale niestety nic nie widział na usg i kazal mi przyjść za 2tyg. W sumie na temat bólu brzucha nic nie powiedział. W sumie badania w 3tc 6d wyszły dobrze - beta Hcg 573,4; progesteron 29,53

A powiedzcie mi czy też macie, że przy wysiłku Was bardziej boli? Bo u mnie to jest tak, że jak sobie leżę to tak od czasu do czasu czuje leciutki ból, natomiast jak szybko wstanę, czy jak długo chodzę to odczuwam mocniejszy ból niż jak leżę, ale nadal nie jest on bardzo silny.

Martwię sie trochę i przez to jakoś nie umiem w pełni cieszyć sie ciąża:( Chcialabym już mieć zapewnienie lekarza, że wszystko jest ok, ale na to niestety musze poczekać.

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia ja miewam takie pobolewania jak na @ ale trwają parę sekund i zdarzają się 2-3 razy dziennie i to zawsze właśnie jak sobie leżę, zwykle wieczorem lub czasem w nocy.

zem3wn15az3szllg.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zaczelo sie jakiej kłucie :/ w miejscu gdzie zarodek jak leżę i np się podniose to coś zakuje i pociągnie i nie wiem czy tak ma być czy jak :(
    Biorę luteine 400mg dopochwowo. Mam nadzieje że utrzyma ciążę.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • aneta89 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie początki u reż mam delikatne bóle takie ciągnienie w brzuszku, biorę duphaston :-)

f2w33e3kc4d16lxe.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam takie bóle 1-2 dni po zrobieniu testu ciążowego, potem tylko w nocy, jak się ułożyłam za bardzo na brzuchu, teraz jak leżę na plecach, to od kilku dni spokój :) prawie
    najgorzej mam jadąc, samochodem, byle jaka dziura, próg zwalniający, to boli potwornie, chyba przestanę jeździć samochodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:03

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czekade Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 6tyd+1dzień i zdarza mi się lekkie kłucie kiedy gwałtowniej podniosę się z krzesła itp. tak to raczej nie... wydaje mi się, że jeśli jazda autem sprawia dyskomfort to jednak nie jest to zupełnie normalne;/

beti34 lubi tę wiadomość

gann9n73n87n4w4o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was u mnie tak samo ból występuje od 4 dpo i jest do dziś ale mniejszy bo biorę luteinę dopochwowo 2x dziennie staram się oszczędzać , ale trochę się martwię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle podbrzusza jak na @.
    14.01 wizyta u gin zobaczymy co powie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:22

• Goździnka Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam takie bóle jak na @ ale zdarzają się może max 2x dziennie. To trwa może kilka sekund i przestaje... Wczoraj byłam u gin i powiedziała, że jest wszystko ok..

dev255pr___.png
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomocy 2 dni temu 3 różne testy dały wynik pozytywny, dziś mam termin spodziewanej @ a ją ciągle od tygodnia mam jakieś bóle , w dole brzucha aż promieniuje na boli ,pachwin. Dziś czułam też takie ciagniecie w pochwie, nie zwijąm się z bolu ale ciągle czuje. Czy to możliwe ze testy się mylą i zaraz będzie @ pomocy.!?

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• nóżka Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 - ja obecnie mam 37 dzien liczac od miesiaczki, tez zrobilam kilka testow , wszystkie pozytywne, bete robilam 2 razy i tez rosnie.
    A brzuch mnie momentami tak pobolewa jak na okres, do tego mam jakies skurcze czasem , i jeszcze mecze sie z rozwolnieniem :((
    Jutro dopiero ide do swojego lekarza, wiec zobaczymy co mi powie.
    Podobno takie bole nie sa niczym zlym, poki nie pojawia sie plamienie badź krwawienie. Musimy byc dobrej mysli :)

nóżka
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana . U mnie trochę ustały l

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• kellle Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle podbrzusza na początku ciąży to normalna sprawa:-), ja też takie mam kilka razy dziennie:)

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ok, u mnie teraz bardziej bóle takie od jelit :)

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli bo dziecko rośnie ;)
    ja dzisiaj odczuwam od rana ból a przy tym towarzyszy dziwne uczucie wymiotne jak przy chorobie lokomocyjnej

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ