X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli z przerwami, sa godziny ze nie boli wcale, gdyby bolalo mocno i ciagle poszlabym od razu do gine.I nospe biore jak boli i magnez.

1usa8u69die0y60t.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak np chodzę albo usiądę w innej pozycji to też tak ni odczuwam najgorzej jak siedzę przy biurku.. Niestety taką mam pracę... Raczej nie jest to taki ból żebym musiała brać nospę... Boję się w ogóle cokolwiek brać bez konsultacji z lekarzem

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz to taki dyskomfort to ja mam prawie caly czas.W poprzednich ciazach tez tak mialam.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa nie zaszkodzi.No a pozycja przy biurku faktycznie malo komfortowa? powoduje jeszcze wiekszy ucisk na brzuszek.

1usa8u69die0y60t.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam traktować to jako normalny objaw i się niestresowac... To jest moja pierwsza ciąża i do tego bardzo wyczekana i trochę mnie dziwi to że w 5 tygodniu może tak coś cisnąć na pęcherz

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moze moze, wlasnie na poczatku.Mnie nawet sciegna w udach tuz przy....bolaly jak sie ruszalam.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze by bylo zebys wiecej lezala i sie relaksowala, to naprawde pomaga.Unikaj gwaltownych ruchow.

1usa8u69die0y60t.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się ale póki nie mam jeszcze zwolnienia to nie ma za bardzo jak

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzielam zwolnienie od rodzinnego na kilka dni, powiedzialam szczerze co i jak i nie bylo problemu.

1usa8u69die0y60t.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta przyrosła z 94 do 257 boje się cieszyć jutro idę do ginka z rana ciekawe czy będzie sie dalej upierał przy CP.
    Chyba zrobię sobie suwak a co!przez chwile poczuję sie mamą podwójną:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:35

Magnolia3, paula1 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziekuje!!!! Wiedzialam Battinko, wiedzialam!!!Bedzie dobrze.Nadal jednak uwazam ze za wczesnie aby zobaczyc cos na usg.Dziewczyny w 6 tygodniu widzialy dopiero puste pecherzyki, a to 4 tyg. przeciez.Takze sie jutro nie denerwuj, Przeciez moglas zajsc w ciaze pod koniec cyklu.

BATTINKA lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia mogę wiedzieć ile masz lat? I na kiedy ci wyliczyło termin porodu?mi na 04.10. :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa musiałaś nieźle kciuki trzymać...dziewczyny na styczniowkach tez nieźle piąstki zaciskaly...:)
    Milo! :D

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinko mi wychodzi na 2 pazdziernika, ale napewno urodze wczesniej.Pierwsze dziecko urodzilam w 37 tyg a cala ciaza byla zagrozona, drugiego synka w 38 tyg ale podczas ciazy pekla mi troszke macica bo jestem bardzo szczupla, wiec teraz napewno tez nie donosze.Lekarz po ostatnim porodzie powiedzial ze w razie nastepnej ciazy trzrba bedzie zakonczyc ja gdzies w 35 tygodniu, ale mam nadzieje ze do tego nie dojdzie.Wlasnie skonczylam 31 lat.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciaza to istny prezent niespodzianka na urodziny:-)))

1usa8u69die0y60t.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie forumowiczki.Jestem nowa na forum.Jestem w 5TC i dziś lekko czasami pobolewa mnie brzuch i po wysikaniu na papierze mam brązowy śluz.Potwornie boje się.Byłam u lekarza ale zbagatelizował i powiedział że czasem tak bywa.Nie załozył karty ciązy.Lekarz nie zlecił mi betahcg.Mam zażywać Folik i nospe.W poniedziałek mam pierwsze USG. Wizyta wydała i się co najmiej dziwna.Nie wiem co mam o tym wszystkim myślec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 18:29

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Aaa musiałaś nieźle kciuki trzymać...dziewczyny na styczniowkach tez nieźle piąstki zaciskaly...:)
    Milo! :D
    BATTINKA kibicuje ci z całego serca.od poczatku czytam forum i wiedziałąm że bedzie dobrze

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianka dziekuje za kibicowanie...milo:)

Kochana nie możesz iść wcześniej do lekarza? Albo co 2 dni robic betę czy przyrasta dobrze?
    A na usg bylo widać fasolkę?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy krwawienia nie miałam kochana to ci za bardzo nie pomogę:(
    Ale będzie dobrze trzeba w to wierzyć nawet ja niedowiarek mam cichą nadzieję ze będzie ok!!!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Stelianka dziekuje za kibicowanie...milo:)

Kochana nie możesz iść wcześniej do lekarza? Albo co 2 dni robic betę czy przyrasta dobrze?
    A na usg bylo widać fasolkę?
    u mnie w Płońsku nie ma wielu lekarzy do wyboru a i kolejki nawet prywatnie.W poniedziałek wszystko okaże się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:36

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ