X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Stelianka dziekuje za kibicowanie...milo:)

Kochana nie możesz iść wcześniej do lekarza? Albo co 2 dni robic betę czy przyrasta dobrze?
    A na usg bylo widać fasolkę?
    Pan doktornie wykonał Usgbo stwierdził ze za wcześnie i cyt.może w poniedziałek zobaczę coś

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest conajmniej dziwne, u nas lekarze z krwawieniem klada od razu na oddzial nawet w najwczesniejszej ciazy, daja dufaston, luteine i kaza lezec.A plamienia owszem zdarzaja sie podczas zagniezdzania zarodka albo w czasie gdy powinna wystapic @.Lecz o tym czy cos zlego sie dzieje musi zdecydowac lekarz.Dziwi mnie ze nie zrobil usg, aby np.wyeliminowac krwiaka.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam bardzo niewielkie plamienie przez dwa dni, skojarzylam to z zagniezdzaniem zarodka.

1usa8u69die0y60t.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lal lal lal...jak mnie ciągnie ten jajnik.obawiam sie ze dr miał ravje przeciez to niemożliwe żeby bolał 23 na dobę:((
    Juz 3 nospy wzięłam:(( buuuu

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no rzeczywiscie cos nie halo, jutro lekarz, Boze Moj, zeby wszystko bylo dobrze

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze w CP beta nie przyrasta tak szybko.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinko wyczytalam ze klocie w jajniku jest zwiazane z powiekszajacym sie cialkiem zoltym, ktore nie zanika w przypadku ciazy.Gdy nie ma ciazy cialko w jajniku zanika, a gdy jest ciaza cialko rosnie tym samym powodujac powiekszenie i bolesnosc jajnika.Doswiadczylam tego w pierwszej ciazy i to klocie towarzyszylo mi bardzo dlugo.

1usa8u69die0y60t.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano o 4:00 obudziałam się z silnym bólem podbrzusza i szybko z mężem pojechałam do pobliskiego szpitala.Dyżurny bardzo młody lekarz poprosił o podpaskie do wglądu, której nie miałam ,bo nie mam krwawienia na szczęście, po czym stwierdził że nie ma podstaw przyjęcia mnie do szpitala bo po 1-nie mam karty ciązy,2-badania potwierdzającego ciązę po3-brakjakichkolwiek wycieków z dróg rodnych.Gdy poprosiłąm o wykonanie USG-powiedział,że on nie obsługuje aparatu i żeby przyjechać na 13:00 bo wtedy zaczyna pracę pani która wykona USG.Ręce mi opadły.Poprosiłam go o dokument w kótym odmowia przyjęcia do szpitala i na jakiej podstawie ale usłyszalam że takowych nie wypisuje się i nie wydaje.Doktor dodał aby niepanikowac i czekać cierpliwe na wizytę u lekarza prowadzącego.Z płaczem wrociłam dodomu.W domu ból minął i czuje takie ciepło i jakby mielenie w podbrzuszu.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia kochana dziękuję ze mnie tak wspierasz naprawde jest mi milo.
    Dzis bylam i ginka po usg stwierdził na jajniku ,,torbiel z białym czymś w środku,,prawdopodobnie z zarodkiem.
    Nie ma co się oszukiwać juz się pogodziłam z tym ze tak ma widocznie byc nic na to nie poradzę.poza tym endometrium cienkie jak nie na ciążę i biala krechą w poprzek (ktora świadczy ze implantacji nie bylo).
    Dal mi czas do pon.w pon.ponownie beta i do niego na usg,wtedy się okaże da mi skierowanie do szpitala i tyle tak się zakończy historia.
    Powiedzial gdyby się cos dzialo na weekend to mam do niego dzwonić o każde porze.
    Mówi ze przy becie 750 powinno cos juz widsc w macicy eiec czekamy do poń.o ile się wczesniej nie zesram z bólu tego pieprzonego jajnika.
    Taa dr zobaczył na usg w macicy jakaś kropeńkę malusią ale to go zastanawialo co to może być i czemu jest jajnik z czymś w środku. Wiem jedno dr zle dla mnie niechce widzę jak podchodzi ostrożnie a mnie tak napieprza ten zasrany jajnik ze Glowa mala :((
    O taka historia. :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:21

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka wrote:
    Rano o 4:00 obudziałam się z silnym bólem podbrzusza i szybko z mężem pojechałam do pobliskiego szpitala.Dyżurny bardzo młody lekarz poprosił o podpaskie do wglądu, której nie miałam ,bo nie mam krwawienia na szczęście, po czym stwierdził że nie ma podstaw przyjęcia mnie do szpitala bo po 1-nie mam karty ciązy,2-badania potwierdzającego ciązę po3-brakjakichkolwiek wycieków z dróg rodnych.Gdy poprosiłąm o wykonanie USG-powiedział,że on nie obsługuje aparatu i żeby przyjechać na 13:00 bo wtedy zaczyna pracę pani która wykona USG.Ręce mi opadły.Poprosiłam go o dokument w kótym odmowia przyjęcia do szpitala i na jakiej podstawie ale usłyszalam że takowych nie wypisuje się i nie wydaje.Doktor dodał aby niepanikowac i czekać cierpliwe na wizytę u lekarza prowadzącego.Z płaczem wrociłam dodomu.W domu ból minął i czuje takie ciepło i jakby mielenie w podbrzuszu.

Stelianka jak ci niechcial dupek wydac takiego dokumentu to trzeba bylo poprosić o jego dane osobowe inpowiedziec ze napiszesz na niego skargę.
    Szmatławcom dupska sie nie chce ruszyć pewnie go ze snu wyrwałaś...ach scyzorek sie otwiera jak takie cuda sie slucha!!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jak czytam Wasze posty to jeszcze bardziej się denerwuję mnie jeden dzień boli jakby lewy jajnik a np drugi dzień prawy dziś nadal mam dyskomfort w okolicach pęcherza jakby coś nA niego uciskało i plecy mnie bolą teraz to już w ogóle nie wiem czy to normalne :(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro ciałko żółte jest w jednym jajniku to dlaczego mnie bolą obydwa... I te dziwne uczucie na pęcherzu...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ci radzę pojechać i potwierdzić u innego gine CP!! Nigdy w życiu nie zaufałabym jednemu lekarzowi jedynie w takiej diagnozie. To, że masz daleko do innego, absolutnie nie znaczy, że masz tam nie pojechać i zdać się na jednego lekarza.
    spinnka wrote:
    Hrynia, może to kwestia kiepskiego sprzętu usg? Ja bym się przeszla na wszelki wypadek do innego lekarza. U mnie w 6 tygodniu 1 dniu, na usg lekarka widziala tylko sam PUSTY pecherzyk ciążowy i prawie wydala wyrok, tego samego dnia na innym usg zobaczylam 5 mm kruszynke i bijące serduszko. Idz do innego lekarza, albo do szpitala jedz, żeby sie nie denerwowac.
    I to jest właśnie powód, dla którego NIGDY nie zaufam jednemu lekarzowi, jeśli chodzi o złą diagnozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:30

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    matko jak czytam Wasze posty to jeszcze bardziej się denerwuję mnie jeden dzień boli jakby lewy jajnik a np drugi dzień prawy dziś nadal mam dyskomfort w okolicach pęcherza jakby coś nA niego uciskało i plecy mnie bolą teraz to już w ogóle nie wiem czy to normalne :(
    przestań kurde panikować! Ból pleców uważasz za nienormalny w ciąży? No ja cię proszę..
    Ja sikam co godzinę, bo to jest OBJAW CIĄŻY i ciśnie mnie w pęcherzu również.

Uspokój się i skup na tym, żeby być zrelaksowaną, a jak nie możesz, to idź na betę i do gine.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnięcie w pęcherzu a ciągły nacisk to różnica... Mi się siku nie chce a cały czas czuć nacisk :/

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czytałam że ból pleców może świadczyc o zbliżającym się poronieniu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przestań czytać google bez sensu, bo nic dobrego z tego nie wyniknie, i przestań stresować siebie i dziecko.
    Albo rób to dalej i wymyślaj sobie powody do przejmowania się niczym poważnym, w końcu to nie moja ciąża ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka jest w 2 ciąży i nigdy żadnych bólów jajników ani bólu pęcherza nie miała.. Dlatego ja się tymi moimi bólami stresuję...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciebie też pobolewa i kuje w okolicy raz jednego jajnika raz drugiego?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy koleżanka jest w twojej ciąży? NIE! więc przestań widzieć NORMALNE objawy, jako coś złego :/

poczytaj sobie temat z objawami i zobacz, jak różne dziewczyny mają.

edit:
    wypisuję się z tego tematu, bo mnie czytanie wymyślania ronienia od bólu pleców tylko wkurza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ