Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
BATTINKA wrote:Stelianka dziekuje za kibicowanie...milo:)
Kochana nie możesz iść wcześniej do lekarza? Albo co 2 dni robic betę czy przyrasta dobrze?
A na usg bylo widać fasolkę?Czekamy na ciebie CÓRECZKO -
Dla mnie to jest conajmniej dziwne, u nas lekarze z krwawieniem klada od razu na oddzial nawet w najwczesniejszej ciazy, daja dufaston, luteine i kaza lezec.A plamienia owszem zdarzaja sie podczas zagniezdzania zarodka albo w czasie gdy powinna wystapic @.Lecz o tym czy cos zlego sie dzieje musi zdecydowac lekarz.Dziwi mnie ze nie zrobil usg, aby np.wyeliminowac krwiaka.
-
Battinko wyczytalam ze klocie w jajniku jest zwiazane z powiekszajacym sie cialkiem zoltym, ktore nie zanika w przypadku ciazy.Gdy nie ma ciazy cialko w jajniku zanika, a gdy jest ciaza cialko rosnie tym samym powodujac powiekszenie i bolesnosc jajnika.Doswiadczylam tego w pierwszej ciazy i to klocie towarzyszylo mi bardzo dlugo.
-
Rano o 4:00 obudziałam się z silnym bólem podbrzusza i szybko z mężem pojechałam do pobliskiego szpitala.Dyżurny bardzo młody lekarz poprosił o podpaskie do wglądu, której nie miałam ,bo nie mam krwawienia na szczęście, po czym stwierdził że nie ma podstaw przyjęcia mnie do szpitala bo po 1-nie mam karty ciązy,2-badania potwierdzającego ciązę po3-brakjakichkolwiek wycieków z dróg rodnych.Gdy poprosiłąm o wykonanie USG-powiedział,że on nie obsługuje aparatu i żeby przyjechać na 13:00 bo wtedy zaczyna pracę pani która wykona USG.Ręce mi opadły.Poprosiłam go o dokument w kótym odmowia przyjęcia do szpitala i na jakiej podstawie ale usłyszalam że takowych nie wypisuje się i nie wydaje.Doktor dodał aby niepanikowac i czekać cierpliwe na wizytę u lekarza prowadzącego.Z płaczem wrociłam dodomu.W domu ból minął i czuje takie ciepło i jakby mielenie w podbrzuszu.Czekamy na ciebie CÓRECZKO
-
Magnolia kochana dziękuję ze mnie tak wspierasz naprawde jest mi milo.
Dzis bylam i ginka po usg stwierdził na jajniku ,,torbiel z białym czymś w środku,,prawdopodobnie z zarodkiem.
Nie ma co się oszukiwać juz się pogodziłam z tym ze tak ma widocznie byc nic na to nie poradzę.poza tym endometrium cienkie jak nie na ciążę i biala krechą w poprzek (ktora świadczy ze implantacji nie bylo).
Dal mi czas do pon.w pon.ponownie beta i do niego na usg,wtedy się okaże da mi skierowanie do szpitala i tyle tak się zakończy historia.
Powiedzial gdyby się cos dzialo na weekend to mam do niego dzwonić o każde porze.
Mówi ze przy becie 750 powinno cos juz widsc w macicy eiec czekamy do poń.o ile się wczesniej nie zesram z bólu tego pieprzonego jajnika.
Taa dr zobaczył na usg w macicy jakaś kropeńkę malusią ale to go zastanawialo co to może być i czemu jest jajnik z czymś w środku. Wiem jedno dr zle dla mnie niechce widzę jak podchodzi ostrożnie a mnie tak napieprza ten zasrany jajnik ze Glowa mala (
O taka historia. (Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:21
-
stelianka wrote:Rano o 4:00 obudziałam się z silnym bólem podbrzusza i szybko z mężem pojechałam do pobliskiego szpitala.Dyżurny bardzo młody lekarz poprosił o podpaskie do wglądu, której nie miałam ,bo nie mam krwawienia na szczęście, po czym stwierdził że nie ma podstaw przyjęcia mnie do szpitala bo po 1-nie mam karty ciązy,2-badania potwierdzającego ciązę po3-brakjakichkolwiek wycieków z dróg rodnych.Gdy poprosiłąm o wykonanie USG-powiedział,że on nie obsługuje aparatu i żeby przyjechać na 13:00 bo wtedy zaczyna pracę pani która wykona USG.Ręce mi opadły.Poprosiłam go o dokument w kótym odmowia przyjęcia do szpitala i na jakiej podstawie ale usłyszalam że takowych nie wypisuje się i nie wydaje.Doktor dodał aby niepanikowac i czekać cierpliwe na wizytę u lekarza prowadzącego.Z płaczem wrociłam dodomu.W domu ból minął i czuje takie ciepło i jakby mielenie w podbrzuszu.
Stelianka jak ci niechcial dupek wydac takiego dokumentu to trzeba bylo poprosić o jego dane osobowe inpowiedziec ze napiszesz na niego skargę.
Szmatławcom dupska sie nie chce ruszyć pewnie go ze snu wyrwałaś...ach scyzorek sie otwiera jak takie cuda sie slucha!! -
matko jak czytam Wasze posty to jeszcze bardziej się denerwuję mnie jeden dzień boli jakby lewy jajnik a np drugi dzień prawy dziś nadal mam dyskomfort w okolicach pęcherza jakby coś nA niego uciskało i plecy mnie bolą teraz to już w ogóle nie wiem czy to normalne
-
A ja ci radzę pojechać i potwierdzić u innego gine CP!! Nigdy w życiu nie zaufałabym jednemu lekarzowi jedynie w takiej diagnozie. To, że masz daleko do innego, absolutnie nie znaczy, że masz tam nie pojechać i zdać się na jednego lekarza.spinnka wrote:Hrynia, może to kwestia kiepskiego sprzętu usg? Ja bym się przeszla na wszelki wypadek do innego lekarza. U mnie w 6 tygodniu 1 dniu, na usg lekarka widziala tylko sam PUSTY pecherzyk ciążowy i prawie wydala wyrok, tego samego dnia na innym usg zobaczylam 5 mm kruszynke i bijące serduszko. Idz do innego lekarza, albo do szpitala jedz, żeby sie nie denerwowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:30
-
Aguś26 wrote:matko jak czytam Wasze posty to jeszcze bardziej się denerwuję mnie jeden dzień boli jakby lewy jajnik a np drugi dzień prawy dziś nadal mam dyskomfort w okolicach pęcherza jakby coś nA niego uciskało i plecy mnie bolą teraz to już w ogóle nie wiem czy to normalne
Ja sikam co godzinę, bo to jest OBJAW CIĄŻY i ciśnie mnie w pęcherzu również.
Uspokój się i skup na tym, żeby być zrelaksowaną, a jak nie możesz, to idź na betę i do gine. -
a czy koleżanka jest w twojej ciąży? NIE! więc przestań widzieć NORMALNE objawy, jako coś złego
poczytaj sobie temat z objawami i zobacz, jak różne dziewczyny mają.
edit:
wypisuję się z tego tematu, bo mnie czytanie wymyślania ronienia od bólu pleców tylko wkurzaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:57