X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Stelianka dziekuje za kibicowanie...milo:)

Kochana nie możesz iść wcześniej do lekarza? Albo co 2 dni robic betę czy przyrasta dobrze?
    A na usg bylo widać fasolkę?
    Pan doktornie wykonał Usgbo stwierdził ze za wcześnie i cyt.może w poniedziałek zobaczę coś

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest conajmniej dziwne, u nas lekarze z krwawieniem klada od razu na oddzial nawet w najwczesniejszej ciazy, daja dufaston, luteine i kaza lezec.A plamienia owszem zdarzaja sie podczas zagniezdzania zarodka albo w czasie gdy powinna wystapic @.Lecz o tym czy cos zlego sie dzieje musi zdecydowac lekarz.Dziwi mnie ze nie zrobil usg, aby np.wyeliminowac krwiaka.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam bardzo niewielkie plamienie przez dwa dni, skojarzylam to z zagniezdzaniem zarodka.

1usa8u69die0y60t.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lal lal lal...jak mnie ciągnie ten jajnik.obawiam sie ze dr miał ravje przeciez to niemożliwe żeby bolał 23 na dobę:((
    Juz 3 nospy wzięłam:(( buuuu

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no rzeczywiscie cos nie halo, jutro lekarz, Boze Moj, zeby wszystko bylo dobrze

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze w CP beta nie przyrasta tak szybko.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinko wyczytalam ze klocie w jajniku jest zwiazane z powiekszajacym sie cialkiem zoltym, ktore nie zanika w przypadku ciazy.Gdy nie ma ciazy cialko w jajniku zanika, a gdy jest ciaza cialko rosnie tym samym powodujac powiekszenie i bolesnosc jajnika.Doswiadczylam tego w pierwszej ciazy i to klocie towarzyszylo mi bardzo dlugo.

1usa8u69die0y60t.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano o 4:00 obudziałam się z silnym bólem podbrzusza i szybko z mężem pojechałam do pobliskiego szpitala.Dyżurny bardzo młody lekarz poprosił o podpaskie do wglądu, której nie miałam ,bo nie mam krwawienia na szczęście, po czym stwierdził że nie ma podstaw przyjęcia mnie do szpitala bo po 1-nie mam karty ciązy,2-badania potwierdzającego ciązę po3-brakjakichkolwiek wycieków z dróg rodnych.Gdy poprosiłąm o wykonanie USG-powiedział,że on nie obsługuje aparatu i żeby przyjechać na 13:00 bo wtedy zaczyna pracę pani która wykona USG.Ręce mi opadły.Poprosiłam go o dokument w kótym odmowia przyjęcia do szpitala i na jakiej podstawie ale usłyszalam że takowych nie wypisuje się i nie wydaje.Doktor dodał aby niepanikowac i czekać cierpliwe na wizytę u lekarza prowadzącego.Z płaczem wrociłam dodomu.W domu ból minął i czuje takie ciepło i jakby mielenie w podbrzuszu.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia kochana dziękuję ze mnie tak wspierasz naprawde jest mi milo.
    Dzis bylam i ginka po usg stwierdził na jajniku ,,torbiel z białym czymś w środku,,prawdopodobnie z zarodkiem.
    Nie ma co się oszukiwać juz się pogodziłam z tym ze tak ma widocznie byc nic na to nie poradzę.poza tym endometrium cienkie jak nie na ciążę i biala krechą w poprzek (ktora świadczy ze implantacji nie bylo).
    Dal mi czas do pon.w pon.ponownie beta i do niego na usg,wtedy się okaże da mi skierowanie do szpitala i tyle tak się zakończy historia.
    Powiedzial gdyby się cos dzialo na weekend to mam do niego dzwonić o każde porze.
    Mówi ze przy becie 750 powinno cos juz widsc w macicy eiec czekamy do poń.o ile się wczesniej nie zesram z bólu tego pieprzonego jajnika.
    Taa dr zobaczył na usg w macicy jakaś kropeńkę malusią ale to go zastanawialo co to może być i czemu jest jajnik z czymś w środku. Wiem jedno dr zle dla mnie niechce widzę jak podchodzi ostrożnie a mnie tak napieprza ten zasrany jajnik ze Glowa mala :((
    O taka historia. :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:21

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka wrote:
    Rano o 4:00 obudziałam się z silnym bólem podbrzusza i szybko z mężem pojechałam do pobliskiego szpitala.Dyżurny bardzo młody lekarz poprosił o podpaskie do wglądu, której nie miałam ,bo nie mam krwawienia na szczęście, po czym stwierdził że nie ma podstaw przyjęcia mnie do szpitala bo po 1-nie mam karty ciązy,2-badania potwierdzającego ciązę po3-brakjakichkolwiek wycieków z dróg rodnych.Gdy poprosiłąm o wykonanie USG-powiedział,że on nie obsługuje aparatu i żeby przyjechać na 13:00 bo wtedy zaczyna pracę pani która wykona USG.Ręce mi opadły.Poprosiłam go o dokument w kótym odmowia przyjęcia do szpitala i na jakiej podstawie ale usłyszalam że takowych nie wypisuje się i nie wydaje.Doktor dodał aby niepanikowac i czekać cierpliwe na wizytę u lekarza prowadzącego.Z płaczem wrociłam dodomu.W domu ból minął i czuje takie ciepło i jakby mielenie w podbrzuszu.

Stelianka jak ci niechcial dupek wydac takiego dokumentu to trzeba bylo poprosić o jego dane osobowe inpowiedziec ze napiszesz na niego skargę.
    Szmatławcom dupska sie nie chce ruszyć pewnie go ze snu wyrwałaś...ach scyzorek sie otwiera jak takie cuda sie slucha!!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jak czytam Wasze posty to jeszcze bardziej się denerwuję mnie jeden dzień boli jakby lewy jajnik a np drugi dzień prawy dziś nadal mam dyskomfort w okolicach pęcherza jakby coś nA niego uciskało i plecy mnie bolą teraz to już w ogóle nie wiem czy to normalne :(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro ciałko żółte jest w jednym jajniku to dlaczego mnie bolą obydwa... I te dziwne uczucie na pęcherzu...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ci radzę pojechać i potwierdzić u innego gine CP!! Nigdy w życiu nie zaufałabym jednemu lekarzowi jedynie w takiej diagnozie. To, że masz daleko do innego, absolutnie nie znaczy, że masz tam nie pojechać i zdać się na jednego lekarza.
    spinnka wrote:
    Hrynia, może to kwestia kiepskiego sprzętu usg? Ja bym się przeszla na wszelki wypadek do innego lekarza. U mnie w 6 tygodniu 1 dniu, na usg lekarka widziala tylko sam PUSTY pecherzyk ciążowy i prawie wydala wyrok, tego samego dnia na innym usg zobaczylam 5 mm kruszynke i bijące serduszko. Idz do innego lekarza, albo do szpitala jedz, żeby sie nie denerwowac.
    I to jest właśnie powód, dla którego NIGDY nie zaufam jednemu lekarzowi, jeśli chodzi o złą diagnozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:30

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    matko jak czytam Wasze posty to jeszcze bardziej się denerwuję mnie jeden dzień boli jakby lewy jajnik a np drugi dzień prawy dziś nadal mam dyskomfort w okolicach pęcherza jakby coś nA niego uciskało i plecy mnie bolą teraz to już w ogóle nie wiem czy to normalne :(
    przestań kurde panikować! Ból pleców uważasz za nienormalny w ciąży? No ja cię proszę..
    Ja sikam co godzinę, bo to jest OBJAW CIĄŻY i ciśnie mnie w pęcherzu również.

Uspokój się i skup na tym, żeby być zrelaksowaną, a jak nie możesz, to idź na betę i do gine.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnięcie w pęcherzu a ciągły nacisk to różnica... Mi się siku nie chce a cały czas czuć nacisk :/

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czytałam że ból pleców może świadczyc o zbliżającym się poronieniu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przestań czytać google bez sensu, bo nic dobrego z tego nie wyniknie, i przestań stresować siebie i dziecko.
    Albo rób to dalej i wymyślaj sobie powody do przejmowania się niczym poważnym, w końcu to nie moja ciąża ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka jest w 2 ciąży i nigdy żadnych bólów jajników ani bólu pęcherza nie miała.. Dlatego ja się tymi moimi bólami stresuję...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciebie też pobolewa i kuje w okolicy raz jednego jajnika raz drugiego?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy koleżanka jest w twojej ciąży? NIE! więc przestań widzieć NORMALNE objawy, jako coś złego :/

poczytaj sobie temat z objawami i zobacz, jak różne dziewczyny mają.

edit:
    wypisuję się z tego tematu, bo mnie czytanie wymyślania ronienia od bólu pleców tylko wkurza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ