X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża z adenomiozą
Odpowiedz

Ciąża z adenomiozą

Oceń ten wątek:
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Dokładnie 13+3...

Ponoć od 14 tygodnia tętno dziecka zwalnia, więc nie ma czym się martwić, tym bardziej, że moja lekarka powiedziała, że takie tętno występuje bardzo często. Twój lekarz nawet nic nie powiedział, bo pewnie stwierdził, że wszystko jest ok 😊

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 prenatalne, niskie ryzyka, dziewczynka🩷
    ⏳️26.03.25 połówkowe

preg.png
  • remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Ponoć od 14 tygodnia tętno dziecka zwalnia, więc nie ma czym się martwić, tym bardziej, że moja lekarka powiedziała, że takie tętno występuje bardzo często. Twój lekarz nawet nic nie powiedział, bo pewnie stwierdził, że wszystko jest ok 😊
    No ja też wyszłam z takiego założenia, że jak nic nie mówił, że jest coś nie tak to jest dobrze🙂

Luna_ lubi tę wiadomość

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas jest 15 tc+3, byłam dziś na kontroli i też serduszko zwolniło do 157 fhr 😊 jak wszystko jest w normie to nie ma co się martwić na zapas

remilo1989, Luna_ lubią tę wiadomość

II kreski 19.11 (10/11 dpo)

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

10.12 pierwsze USG i mamy ❤️
‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ