X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża z adenomiozą
Odpowiedz

Ciąża z adenomiozą

Oceń ten wątek:
  • remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co tam u Was słychać? Ja dziś miałam pierwsze prenatalne... Na USG wszystko na swoim miejscu , mała ( na 70 % bo straszna wiercipięta) zdrowo rośnie 🙂 jedynie wyszło mi wysokie ryzyko tej całej preeklampsji no ale mam 35 lat więc ogólnie wszystkiego ryzyko nie jest najmniejsze...

DomkaPomka lubi tę wiadomość

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @remilo1989 fantastyczne wieści! Gratulacje Córeczki 🩷

Ja też właśnie dziś wróciłam z I prenatalnych, aczkolwiek u nas była to formalność z uwagi na to, że NIFTY wyszło super. Mały zdrowy i wszystko w porządku, ale czekamy na wyniki Pappa jak właśnie z ryzykiem preeklampsji. 😊 okazuje się też, że ciąża starsza niż mi się wydawało, więc jesteśmy w połowie 14 tygodnia☺️

II kreski 19.11 (10/11 dpo)

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

10.12 pierwsze USG i mamy ❤️
  • remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:
    @remilo1989 fantastyczne wieści! Gratulacje Córeczki 🩷

Ja też właśnie dziś wróciłam z I prenatalnych, aczkolwiek u nas była to formalność z uwagi na to, że NIFTY wyszło super. Mały zdrowy i wszystko w porządku, ale czekamy na wyniki Pappa jak właśnie z ryzykiem preeklampsji. 😊 okazuje się też, że ciąża starsza niż mi się wydawało, więc jesteśmy w połowie 14 tygodnia☺️
    Ja też jeszcze nie mam pappa , ale wiem, że to tylko statystyka, więc będę się opierać wyłącznie na USG🙂 u nas wychodzi 12+3🙂

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ