X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża z adenomiozą
Odpowiedz

Ciąża z adenomiozą

Oceń ten wątek:
  • remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:
    Gratulacje!!! Musimy w końcu trochę wyluzować z tym stresem o każde ukłucie w jelicie 😀

Mamy prenatalne tego samego dnia 21.01 😁
    Zdecydowałaś się może na NIFTY?
    Ja właśnie 7 stycznia miałam pobranie i czekam niecierpliwie na wyniki
    Nie zdecydowałam się. Najchętniej nie robiłabym zwykłych prenatalnych, ale wiem, że są choroby które można za wczasy leczyć...

palyna lubi tę wiadomość

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak Wasze zdrówko?
    Ja jestem załamana. Od wczoraj gorączka 38,5 ciężko ją zbić paracetamolem a nawet jak się uda to na 3h…wczoraj zrobiłam sama test na grypę i ujemny. A dziś rano byłam na izbie… test na grypę typu A dodatni…dobrze że to dopiero początek, ale przez wymioty, odwodnienie, zwiększone moje ciśnienie krwi i gorączkę maluszkowi bardzo bardzo szybko biło serce aż 199/200 fhr.

Staram się myśleć pozytywnie ale tak się boję.. lekarz z jednej strony mówił że to już 12 tydzień więc organogeneza zakoczona.. ale że to serduszko jest martwiące i trzeba to kontrolować i szybko zbić gorączkę..
    Znacie może jakieś pokrzepiające historie kobiet z grypą w I trymestrze?

II kreski 19.11 (10/11 dpo)

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

10.12 pierwsze USG i mamy ❤️

Wysłany: 13 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:
    Ja jestem załamana. Od wczoraj gorączka 38,5 ciężko ją zbić paracetamolem a nawet jak się uda to na 3h…wczoraj zrobiłam sama test na grypę i ujemny. A dziś rano byłam na izbie… test na grypę typu A dodatni…dobrze że to dopiero początek, ale przez wymioty, odwodnienie, zwiększone moje ciśnienie krwi i gorączkę maluszkowi bardzo bardzo szybko biło serce aż 199/200 fhr.

Staram się myśleć pozytywnie ale tak się boję.. lekarz z jednej strony mówił że to już 12 tydzień więc organogeneza zakoczona.. ale że to serduszko jest martwiące i trzeba to kontrolować i szybko zbić gorączkę..
    Grypy nie mam, ale jak cię odrobinę pociesze to ja od nich z soboty na niedzielę trafiłam na IP i mnie zostawili w szpitalu... Lekkie krwawienie, dla lekarzy plamienie ale żywą krwią, nic mi nie dają ale nie chcą wypuścić... Na USG wszystko w porządku ale dalej lekko plamie🥺 za wczas się cieszyłam

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, myśl pozytywnie, skoro na USG wszystko jest w porządku!!! Absolutnie nie dopuszczaj myśli, że za wczas się cieszyłaś.

Najważniejsze, że jesteś stale pod opieką lekarzy

A miałaś zbadany progesteron?
    Słyszałam też że krwawienia mogą być od aplikatora jeśli stosujesz przy utrogestanie. Szyjka potrafi być bardzo ukrwiona

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

Wysłany: 13 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:
    Kochana, myśl pozytywnie, skoro na USG wszystko jest w porządku!!! Absolutnie nie dopuszczaj myśli, że za wczas się cieszyłaś.

Najważniejsze, że jesteś stale pod opieką lekarzy

A miałaś zbadany progesteron?
    Słyszałam też że krwawienia mogą być od aplikatora jeśli stosujesz przy utrogestanie. Szyjka potrafi być bardzo ukrwiona
    Już nie stosowałam nic dopochwowego w sobotę... A tu mi nawet morfologi nie zrobili a co dopiero progesteron... Cieszę się że wszystko w porządku ale dzisiaj miałam takie USG że jeszcze mnie brzuch boli bardziej... Tak to ja stąd nigdy nie wyjdę😳

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:

Moja mama mi opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to dostała strasznej grypy, miała wysoką gorączkę, brak siły, bardzo się martwiła, wszystko dobrze się skończyło. Moja koleżanka na samym początku miała covid, też ponad 38 stopni gorączki i urodziła zdrową córeczkę. Trzymam kciuki! Ale myślę, że wszystko będzie dobrze! Odpoczywaj tyle ile się da i przyjmuj dużą ilość płynów, trzymam kciuki 🫶

DomkaPomka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Grypy nie mam, ale jak cię odrobinę pociesze to ja od nich z soboty na niedzielę trafiłam na IP i mnie zostawili w szpitalu... Lekkie krwawienie, dla lekarzy plamienie ale żywą krwią, nic mi nie dają ale nie chcą wypuścić... Na USG wszystko w porządku ale dalej lekko plamie🥺 za wczas się cieszyłam

Skoro nic Ci nie dają to pewnie nie ma takiej potrzeby, a nie wypuszczają bo chcą mieć Ciebie w razie czego pod kontrolą. Wszystko będzie dobrze, zaufaj lekarzom. Krwawienia w ciąży są baaardzo częste, znam mnóstwo takich opowieści. Na pewno niedługo wyjdziesz, kciuki 🍀😊

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png

Wysłany: 14 stycznia, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Skoro nic Ci nie dają to pewnie nie ma takiej potrzeby, a nie wypuszczają bo chcą mieć Ciebie w razie czego pod kontrolą. Wszystko będzie dobrze, zaufaj lekarzom. Krwawienia w ciąży są baaardzo częste, znam mnóstwo takich opowieści. Na pewno niedługo wyjdziesz, kciuki 🍀😊
    Dziękuję za słowa otuchy🙂 mam nadzieję że się to uspokoi🙂

Luna_ lubi tę wiadomość

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Moja mama mi opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to dostała strasznej grypy, miała wysoką gorączkę, brak siły, bardzo się martwiła, wszystko dobrze się skończyło. Moja koleżanka na samym początku miała covid, też ponad 38 stopni gorączki i urodziła zdrową córeczkę. Trzymam kciuki! Ale myślę, że wszystko będzie dobrze! Odpoczywaj tyle ile się da i przyjmuj dużą ilość płynów, trzymam kciuki 🫶

Bardzo dziękuję❤️❤️ to pokrzepiające🥹

Luna_ lubi tę wiadomość

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie, mamy 3,5 cm szczęście i wszystko wygląda super 🥰

DomkaPomka, Izi lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png

Wysłany: 14 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Cudnie🙂

Luna_ lubi tę wiadomość

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:

Gratulacje 😍😍!

Luna_ lubi tę wiadomość

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tam u Was?

DomkaPomka, jak się czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej 😊

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png

Wysłany: 17 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Hej dziewczyny, co tam u Was?

DomkaPomka, jak się czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej 😊
    Hej😉 ja już jestem w domu, czuje się dobrze , jeszcze jakiś taki beżowy ten utrogestan wypływa, ale dziś mam wizytę u swojego lekarza to będę wiedzieć więcej...

A co u Ciebie?

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Hej😉 ja już jestem w domu, czuje się dobrze , jeszcze jakiś taki beżowy ten utrogestan wypływa, ale dziś mam wizytę u swojego lekarza to będę wiedzieć więcej...

A co u Ciebie?

Czytałam o Tobie w wątku sierpniowym, tam śledzę uważnie Twoje posty 😊 cieszę się że wyszłaś ze szpitala i daj znać koniecznie co tam po wizycie, ale na pewno wszystko będzie dobrze!
    U mnie póki co ok, mdłości dalej męczą, ale mam wrażenie, że nie trwają już cały dzień. Mam ochotę tylko na słodkie, więc na śniadanie jem domowe musli, a na obiad naleśniki 😅 czasami zmuszam się do jakiś warzyw, bo nie mogę tylko owoców jeść 🙈 buraki i pomidory dobrze wchodzą, a na ogórki i paprykę nie mogę patrzeć.

A jak tam u Was z zachciankami?

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png

Wysłany: 17 stycznia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Czytałam o Tobie w wątku sierpniowym, tam śledzę uważnie Twoje posty 😊 cieszę się że wyszłaś ze szpitala i daj znać koniecznie co tam po wizycie, ale na pewno wszystko będzie dobrze!
    U mnie póki co ok, mdłości dalej męczą, ale mam wrażenie, że nie trwają już cały dzień. Mam ochotę tylko na słodkie, więc na śniadanie jem domowe musli, a na obiad naleśniki 😅 czasami zmuszam się do jakiś warzyw, bo nie mogę tylko owoców jeść 🙈 buraki i pomidory dobrze wchodzą, a na ogórki i paprykę nie mogę patrzeć.

A jak tam u Was z zachciankami?
    We mnie tylko nabiał nie wchodzi...na szczęście ser żółty toleruje...Tak to nie mam problemów z jedzeniem ... Oczywiście raz mi się kremówki a raz burgera, czasem śledzia albo ogórka 😂 mąż nie nadąża za mną, a szybko biega 😂😂

Luna_ lubi tę wiadomość

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku☺️
    @remilo1989 Super, że już w domu 😍

U mnie grypa szybko poskromiona. Faktycznej gorączki było łącznie może 1,5 dnia i nie przekraczała 38,5-38,8 bo odrazu pakowałam paracetamol i dostałam lek przeciwwirusowy tamiflu. Do tej pory czuję się ok, jedyne co to męczy mnie okropny kaszel, ale na to już nie ma co zaradzić- tylko siedzieć w domu i przeczekać 🥴 uważajcie na siebie Dziewczyny, bo na izbie lekarze mówili, że na 10 kobiet w ciąży co są przeziębione, 9 ma grypę jak wynika z testów.
    Dziś byłam w szpitalu na kontroli u swojego lekarza prowadzącego, żeby ocenić czy serduszko wróciło do normy.
    I wróciło, tętno całkowicie w normie, a Młody ruchliwy bardzo ☺️
    Między czasie odebrałam też wyniki NIFTY- czekamy na zdrowego chłopca 🩵😀

Pani Doktor mówiła, że jak nie było gorączki powyżej 40 st to grypa nie powinna mieć wpływu na dalszy rozwój dziecka, szczególnie na tym etapie gdzie zakończona została organogeneza. Więc staram się już nie stresować, ale wiecie jak to jest 😀

A jeszcze co do wymiotów- to u mnie nadal dramat, rzygam jak kot od paru tygodni, xonvea średnio działa 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 20:04

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

Wysłany: 18 stycznia, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:

U mnie grypa szybko poskromiona. Faktycznej gorączki było łącznie może 1,5 dnia i nie przekraczała 38,5-38,8 bo odrazu pakowałam paracetamol i dostałam lek przeciwwirusowy tamiflu. Do tej pory czuję się ok, jedyne co to męczy mnie okropny kaszel, ale na to już nie ma co zaradzić- tylko siedzieć w domu i przeczekać 🥴 uważajcie na siebie Dziewczyny, bo na izbie lekarze mówili, że na 10 kobiet w ciąży co są przeziębione, 9 ma grypę jak wynika z testów.
    Dziś byłam w szpitalu na kontroli u swojego lekarza prowadzącego, żeby ocenić czy serduszko wróciło do normy.

Pani Doktor mówiła, że jak nie było gorączki powyżej 40 st to grypa nie powinna mieć wpływu na dalszy rozwój dziecka, szczególnie na tym etapie gdzie zakończona została organogeneza. Więc staram się już nie stresować, ale wiecie jak to jest 😀

A jeszcze co do wymiotów- to u mnie nadal dramat, rzygam jak kot od paru tygodni, xonvea średnio działa 🥴
    Cieszę się, że tak szybko wygrałaś z chorobą 🙂 a nie chcesz spróbować bonjesty? Słyszałam, że droższa, ale lepiej działa

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Cieszę się, że tak szybko wygrałaś z chorobą 🙂 a nie chcesz spróbować bonjesty? Słyszałam, że droższa, ale lepiej działa

Nie słyszałam o tym, a Pani Doktor nic mi nie wspominała. Też już nie chce tak kombinować, bo może się okazać że będzie jeszcze gorzej 😂 ale dziękuję za wskazówkę ❤️

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:

To są naprawdę świetne wiadomości 😍 i gratuluję zdrowego chłopca 🩵
    Ja robię nifty i pierwsze prenatalne za półtora tygodnia, strasznie mnie to jakoś stresuje, ale muszę być dobrej myśli 🙈

DomkaPomka, remilo1989 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png
‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ