Diagnoza: puste jajo płodowe (brak zarodka) 7t3d i skierowanie na zabieg
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi25, w 5 tygodniu jest widoczny tylko pęcherzyk U mnie 4t5d była milimetrowa kropeczka, a mam pod serduszkiem 6 centymetrowe maleństwo Wszystko będzie dobrze, w 9 tygodniu będzie już serduszkoAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Mnie niestety lekarz powiedział że pęcherzyk jest zbyt mały ale z wrażenia zapomniałam się dopytać ile ma... Ciałko zółte w środku, zarodka brak. Byłam wg. ovu 5 tydz 2 dzień u lekarza. Czekam na wyrok do 30.01. bo tak mam następną wizytę.
-
Jovi właśnie pytałam Ciebie jak po wizycie w temacie o bólu podbrzusza... Nic się nie przejmuj, przecież to początek dopiero, jaki wyrok??? Ja też byłam i jest pęcherzyk malutki a wiesz ze my na tym samym etapie także glowa do góry
jovi81 lubi tę wiadomość
-
Anda wrote:jovi a co bierzesz? Mój lekarz nie przypisał mi żadnych witamin, jedyne co biorę to luteina 2x2 i euthyrox na tarczycę, a jesteśmy na podobnym etapie.
Utrogestan 3xdz
Luteina 6xdz
Clexane 1xdz zastrzyk w brzuch
Acard 1xdz
i reszta mniej istotnych pierdół... -
ja też biorę euthyrox 75, lekarz ginekolog powiedział żebym się wybrała do endokrynologa żeby mi dawke zwiększył bo ta napewno będzie za mała.
Biorę jeszcze raz dziennie wieczorem po kolacji metforminę 500 no i obowiązkowo kwas foliowy.
A takie pytanie? po co to luteina w tak wcześniej ciąży? -
Ewi 25 w końcu Cie znalazłam czekałam aż napiszesz wieści po wizycie w wątku o pierwszym usg u mnie tez serduszka oczywiscie nie było, zarodka nie widziałam ale gin powiedział ze jest.. Następna wizytę mam 31 stycznia bo powiedziałam ze sie uspokoje dopiero jak zobaczę serduszko bijace ktore mam nadzieje bedzie
-
Tusinka wrote:Ewi 25 w końcu Cie znalazłam czekałam aż napiszesz wieści po wizycie w wątku o pierwszym usg u mnie tez serduszka oczywiscie nie było, zarodka nie widziałam ale gin powiedział ze jest.. Następna wizytę mam 31 stycznia bo powiedziałam ze sie uspokoje dopiero jak zobaczę serduszko bijace ktore mam nadzieje bedzie
przepraszam że nie napisałam ale zapomnialam gdzie wpis robiłam w jakim wątku, teraz jak gdzieś piszę to mam włączone powiadomienie
U mnie na wizycie 5 lutego już wszystko bedzie wiadomo
-
moja wizyta u gina przesunęła się z 5 lutego na 13 lutego, w sumie to nic strasznego, zdąże spokojnie badania porobić. Ale zastanawia mnie czemu nie mam na skierowaniu na badania progesteronu? hm... prawie każda kobieta w ciąży je robi przecież.