X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Diagnoza: puste jajo płodowe (brak zarodka) 7t3d i skierowanie na zabieg
Odpowiedz

Diagnoza: puste jajo płodowe (brak zarodka) 7t3d i skierowanie na zabieg

Oceń ten wątek:
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 tydzień 4 dzień zarodek 8 mm brak bijącego serduszka, wg USG 6 tydzień 4 dzień,do tego plamienia czekam na drugie USG dla potwierdzenia diagnozy :(

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie GS 7 mm pisze.
    5 tydzień
    Za 2 tyg kolejna wizyta ale jak tak czytam to mi słabo...
    Muszę sie wymiksowac z tych forów....

Kate

np55zzc.png
  • paulinaw Znajoma

Wysłany: 3 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też miało nic nie być. Ginekolog po obejrzeniu USG stwierdziła że na co ja liczę? Ale nie poddawałam się. Według kalendarza to 8 tydz. a według usg to 6w5d tyg. W 5w4d pojawił się zarodek, a równo w 6w byłam w szpitalu na badaniach (miałam skurcze i bałam się że poroniłam). Zrobili mi USG bardzo nowoczesnym urządzeniem i miałam okazję zobaczyć zarodek, a oczywiście po wydrukowaniu zdjęć i ich opisie że: pęcherzyk ciążowy śr. 1,9cm, FHR[+], 113/min. Czyli serduszko pięknie bije i ma prawidłowe tętno. Więc nieraz warto poczekać bo ciąża może być młodsza, wystarczy przesunięta owulka. A tamtą babę mam ochotę iść i opierniczyć, ale szkoda moich nerwów.

• paulinaw Znajoma

Wysłany: 3 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać że zarodek miał wtedy trochę więcej jak 3 mm co jest na tyle małe że w złej jakości sprzęt tego nie wyłapie.

• kittykate Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinaw wrote:
    Zapomniałam dodać że zarodek miał wtedy trochę więcej jak 3 mm co jest na tyle małe że w złej jakości sprzęt tego nie wyłapie.
    To super!!!!
    Mój zarodek miał 2,2 mm (wg USG 5w6d) teraz 13 maja liczę już na pięknie bijące serduszko!
    A ta baba która postawiła Ci taka diagnozę powinna się zastanowić czy aby na pewno jest ginekologiem... :/ osłabiają mnie tacy lekarze jeśli można ich tak nazwać...

paulinaw lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • paulinaw Znajoma

Wysłany: 5 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może sama nie może i dobija innych, bo niestety, my kobiety jesteśmy bardziej złośliwe i więcej zazdrościmy. Ale tamta sytuacja poszła w zapomnienie i teraz tylko czekać na kolejne etapy :)

Trzymam mocno kciuki za serduszko <3

kittykate lubi tę wiadomość

• Klif Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na USG w środę i boję się, że lekarz powie że w pęcherzyku nie ma zarodka. Jeszcze 2 dni i się okaże.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak poszło?
    w tym samym terminie (6+1) bede miala pierwsze usg

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif jak poszło? wszystko w porządku ??
    daj znaka!! !

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na usg. Lekarz powiedział, że ciąża jest bardzo młoda. Widoczny pęcherzyk ciążowy 15-16 mm i żółtkowy o średnicy 3 mm. Nie jest jeszcze dobrze widoczne echo zarodka. O serduszku póki co nie ma mowy. :-( Mam powtórzyć badanie za około 14 dni. :-( Zapytałam, czy to możliwe i usłyszałam, że jak najbardziej i że jak przyjdę następnym razem to powinien być już widoczny zarodek ale po tym co czytam to i tak się bardzo denerwuję.
    To mój 6 tc +2 dni i zarodka brak... :-( :-(

• kittykate Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z USG wychodzi 4 dni młodsza ciąża:) a serduszko bije i maluszek rośnie
    Owulacje miałam w 18 dniu co by się zgadzało z obserwacjami więc nie stresujcie się dziewczyny! Moja siostra też z USG ma młodszą ciąże o 5 dni :) a już w 6 miesiącu jest

paulinaw lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Karri Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Licząc od daty ostatniej miesiączki jestem już w 8 tygodniu ciąży, byłam tydzień temu na usg, lekarz stwierdził, ze to wczesna ciąża bliźniacza i skierował na kolejne już dokładniejsze badanie usg - wczoraj okazało się, ze ciąża nie rozwija się prawidłowo - lekarz nie chciał nic więcej powiedziec... Napisał tylko, że widoczne są dwie przestrzenie hypoechogeniczne o nieregularnych kształtach. zlecił ponowne badanie usg za 7 dni i HCG - wczorajszy wynik to 36 600,00. Nie wiem co mam o tym myśleć. Czy to może oznaczać puste jaja płodowe?

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ