SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dziewczyny na pomoc!! czy to puste jajo?
Odpowiedz

Dziewczyny na pomoc!! czy to puste jajo?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony chciałabym naturalnie poronić, z drugiej chciałabym mieć to już za sobą i znowu móc się starać... wydaje mi się że psychicznie gorzej zareagowałabym jeśli będę musiała czekać na to z dnia na dzień i nic się nie będzie działo i w efekcie i tak będzie zabieg. A myślę, że tak będzie bo nie mam ani plamień, ani brzuch mnie nie boli... beta rośnie, a pewnie do tego dochodzi dopiero jak zacznie spadać.

Pocieszające jest to, że wygląda to podobnie jak okres

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ!
    Natalia ja mialam puste jajo. Miałam wszelkie objawy ciazy ładną bete. Nie było tylko zarodka. USG mialam robione na 3 aparatach przez 2 roznych lekarzy. Po prostu nic nie bylo. Puste jajo stwierdza sie przy pecherzyku ciazowym powyzej 20mm. U mnie nie chcialo sie samo poronic. Zdecydowalam sie na zabieg. Nie zaluje. Fizycznie dolegliwosci praktycznie żadne. Psychicznie i tak i tak bylo by ciezko. Wolalam szybko m iec to za soba i starac si eponownie. Nie czekac jeszcze kolejne 2-3 tyg ze moze sie rozkreci samo..moze w pracy..moze na miescie...
    Lekow po zabiegu nie bralam wcale nawet paracetamolu.
    Wszystko bedze ok. Tylko psychicznie aby to zniesc.
    Na sali lezalam z kobietami do operacji ginekologicznych.
    Na oddziale z maluchami niestety.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia9012 wrote:
    Z jednej strony chciałabym naturalnie poronić, z drugiej chciałabym mieć to już za sobą i znowu móc się starać... wydaje mi się że psychicznie gorzej zareagowałabym jeśli będę musiała czekać na to z dnia na dzień i nic się nie będzie działo i w efekcie i tak będzie zabieg. A myślę, że tak będzie bo nie mam ani plamień, ani brzuch mnie nie boli... beta rośnie, a pewnie do tego dochodzi dopiero jak zacznie spadać.

Pocieszające jest to, że wygląda to podobnie jak okres
    Ja poroniłam 2 razy z powodu pustego jaja w 10tc. Samoistnie. Ale za każdym razem miałam zabieg. Ostatni zabieg miałam 29 stycznia. Dostałam w lutym jedną @, a dziś jestem w 6 tc i pęcherzyk nie jest wcale pusty:)
    A więc głowa do góry. Jaką decyzję podejmiesz to będzie dobrze. A zabieg jest bezbolesny, nie ma się czego bać jak napisała wcześniej laila_25. Jedynie musisz wytrzymać psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:41

• Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia9012 napisz co sie okazalo bo śledze Twoj wątek i trzymam kciuki..

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę w poczekalni ale nastawiam się na najgorsze... A wokół tyyyyle kobiet w ciazy...

• Dominika93 Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze o swoich przezyciach.
    Otóż byłam na wizycie u ginekologa 31.03, który stwierdził u mnie pęcherzyk ciązowy z widocznym ciałkiem żółtym (czy jak sie na to mówi) i wymiary pęcherzyka ciązowego to 11,7mm, czy wg lekarza to 4w2d. Czy wymiary nie są za duże w stosunku do wieku ciązy?
    Proszę o pomoc jestem tu nowa i to jest moje pierwsze dzidzi.

• Dominika93 Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze od zawsze mam nieregularne cykle wiec to moze tez utrudniac wiek ciązy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy pecherzyku 6,3mm stwierdził że to 4 tydzień i 4 dni więc już nie wiem jak oni to liczą. Co ginekolog to inaczej

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz od ostatniej miesiączki??

• Dominika93 Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to strasznie nieregularne cykle mam. Ostatnią miałam 05.02 i powiedziała ze nie bedzie liczyc od miesiączki bo takto byłabym juz mniej wiecej w 7-8 tyg ciazy a pecherzyka na to nie wskazuje. I nie wiem co teraz mam myslec... boje sie ze jest za duzy bo jakies komplikacje są...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj do wizyty. Tak na prawdę może być tak samo dobrze jak i źle. Wiem z autopsji. To moja pierwsza ciąża i myślałam ze bedzie to wyglądać kolorowo. A jednak cały czas stresu i nie mogę się nią cieszyć

• Dominika93 Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciężko będzie mi czekać do 14.03. to wtedy mam wizyte umówioną. Ale i tak sie boje. Z tego co czytałam na internecie i ogladałam zdjecia USG to na tydzien 4 mój pęcherzyk jest o wiele za duzy.

Ale jak zawsze trzeba miec pozytywne myslenie. Nie wolno myslami przywoływac złych rzeczy bo sie takto staną. :)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika93 -> skoro masz wątpliwości, to wybierz się po prostu do innego lekarza i dopytaj się dokładnie. Nie czytaj wszystkich for na internecie, bo tylko się niepotrzebnie stresujesz, a to na pewno nie służy dzidziusiowi...

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Jest dzidziuś!! Podrosl i już się zgadza z miesiączka! 1 cm trochę ponad. Serduszko pięknie bije. Taki mały robaczek. 7 tydzień 1 dzień i mam się nie przejmować beta bo jest dobry przyrost

MajaRyt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień wyhety z życia....

• Leticia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogło być inaczej! :) gratulacje, wreszcie możesz odetchnąć :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • demi_01 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia9012 wrote:
    Dziewczyny!! Jest dzidziuś!! Podrosl i już się zgadza z miesiączka! 1 cm trochę ponad. Serduszko pięknie bije. Taki mały robaczek. 7 tydzień 1 dzień i mam się nie przejmować beta bo jest dobry przyrost

O matko, ale numer wykręcił!!! Dbaj o siebie!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Jestem taka szczęśliwa, że jeszcze sama w to nie wierzę. A już je właściwie przekreśliłam... ale ze mnę mama będzie ;/;/

I wygląda na to, że sądząc po jego rozmiarze - 1cm to już kawał dziecka :D Już był gdzieś na tamtym usg tylko lekarz miał kiepski sprzęt...

Niestety nie słyszałam serduszka, tylko widziałam jak bije i widziałam przepływ krwi, który jest prawidłowy. Bo lekarz stwierdził, że nie powinno się dopplera włączać na takim etapie.

Dziewczyny trzeba wierzyć do końca!

• demi_01 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia9012 wrote:
    Tydzień wyhety z życia....

Wiem coś o tym, ale u mnie happy endu nie było.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, po prostu niezły hultaj Ci się szykuje ;) Żeby matkę tak od zarania denerwować...;)

demi_01 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ