Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja leciałam samolotem ponad 3 h, pytałam lekarza i pozwolił .. wszystko zależy od tego jak ciąża przebiega jeśli jest wszystko ok to można leciec . Wiem że dużo kobiet bierze zaświadczenie od lekarza ze jest w ciąży ale tylko po to żeby przez bramki nie przechodzić
Ja podróż zniosłam bardzo dobrze .. a samochodem chyba bym się nie zdecydowała bo za duża męczarnia .. jeszcze zależy dokąd chcemy jechaćTysia -
Idę jutro, ale do internisty. Może coś powie mądrego i da jakieś skierowanie na badania.
Shantelle, heh łańcuszek chorobowy. A to dopiero początek, bo co Ty złapiesz, to złapie on, a potem jak się urodzi Dzidzia to i ona będzie zagrożona do czasu aż pójdzie do przedszkola, wtedy to Już dziecko będzie przynosiło wszystko do domu i oczyeiscie Was zarazalo a potem jak dwójka dzieci to uhuhu jedno od drugiego o na koniec kumulacja bakterii i wirusów i wszyscy leżą i kwiczą ach te uroki rodzicielstwa.
Fakt podróż do Chorwacji długa. Ja bym chyba się nie zdecydowała. A o samolot pytaj lekarza swojego, czy nie ma dla Ciebie Przeciwwskazań. Ale na pewno im wcześniej teraz, tym lepiej. Mi nie zabronił, ale jednak zrezygnowałamAgnOss lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Shantelle to jakiś wirus pewnie, ja wtedy jak pisałam o skurczach żołądka to dopadła mnie biegunka na maksa, wymioty mąż potem to samo chodź żołądek ma że mógłby jeść kamienie, podobno panuje jelitowka jak ktoś z Krk..30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Hej
Moja koleżanka jest w 6 msc ciąży i właśnie wypoczywa w Hiszpania, inna znajoma tez w 6 msc leciała do USA. Także kochane, jak nie ma pciw wskazane, to śmiało. Ja bym chętnie poleciała na wakacje, ale panicznie boję się latać.kJak tylko samolot się zatrzesie zawsze pytamy o się dzieje i panikę sieje że spadamy i nikt naienie mówi hahaha kiedyś się światła odbijały w chmurach i zaczęłam płakać że się silnik pali haha ja się nie nadaje do latania. Ale myślimy teraz o Grecji, ale się okaże
Wianna, to fakt łańcuszek poszedł. Ale mój raczej się przeziębił bo na siłowni mają awarię wody i bierze prysznic pod lodowata wodą a w aucie klima. I tak właśnie.
Ja się czuję o niebo lepiej,mam katar, gardło mnie drapie delikatnie już, ale oddychammnosem i jestem taka, ogarnęta )
-
My planujemy do Chorwacji na koniec Sierpnia jechac wiec bede jakby nie patrzec w 25tyg ciazy Ale wole jechac teraz bo pozniej z malenstwem bedzie trudniej niz z brzuchem Hihi
-
Dziewczyny, jutro zapytam swojego gin o te bóle i skurcze.
A myślałyście już o połówkowym usg? to za jakieś 4-5 tygodni
ja zamierzam jutro się zapisać żeby mieć dobry termin po południu u lekarza u którego chce zrobić
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Hej Kochane pytanko mam czy wy też pozwalać sobie na jakieś jedzonko typu kurak w panierce z knajpki czy kebaby....Jak do tej pory zupki teściowej były ukojeniem.. Tak teraz kebab, kurczak, frytki.... A potem mam spokój z mdlosciami na cały dzień30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Proste! Wczoraj jadłam chińczyka czasami zjem pizzę, chipsy. Dziś mecz więc wiecie generalnie nie jem mięsa ale jem np kebab wegetariański, czyli buła, warzywa i sosy chemiki zapewne hehe. Ale jem czasami przecież wszystko jest dla ludzi, tym bardziej teraz jest drugi trymestr więc luzik
Przyszły mi rzeczy które zamówiłam dla dzidzi. Aspirator do nosa to sama chyba użyje na mój katar haha
-
Ja sobie pozwalam na pizzę jak jest okazja, jakieś wyjście. Na czipsy mam straszną ochotę, ale mój mąż mi nie pozwala ale mąż w delegacji, dzisiaj mecz więc chyba poszaleję.
Na normalnego kebaba i mc Donalda chyba bym się nie zdecydowała:))
MyŚlę już o USG połówkowym. Tym bardziej, że urlop wypada mi akurat na 21 i 22 tydzień, ale lekarz na spokojnie kazał mi iŚć w 23 tygodniu. W ogóle czytałam, że lepiej iŚć później niż wcześniej bo wszystko lepiej i wyraźniej widać. -
ja też sporadycznie sobie pozwalam bo ogólnie nie lubie ale jak mnie najdzie ochota na frytki czy kurczaka w panierce to jak najbardziej jem
Ja kebaba raz jadłam ale później mnie męczyło całą noc wiec teraz omijam szerokim łukiem
a myślicie ze w 19 tyg już można robić połówkowe ? czy lepiej czekac do tego 20 tygodnia ?Tysia -
Tak, są badania na przeciwciała ospy, ale trzeba czekać min. 5 dni roboczych na wynik. I są drogie, bo oczywiście u lekarza internisty nierefundowane. Zaraz podjadę do pracy i sie jeszcze upewnię, czy ta moja dziewczynka miała kontakt z tym chorym dzieckiem przed moimi zajęciami czy po moich, bo jak po moich, to luzik po prostu niech już do mnie nie przychodzi
Ale za to przy okazji wzięłam skierowanie na morfologie, mocz i takie tam, więc nie muszę prywatnie
Ja podejrzewam, że polowkowe będę miała po prostu jako kolejna wizytę, bo teraz będę miała w 16 tc i akurat następna wizyta pp 4 tyg, bo tak jak prenatalne pewnie u swojego lekarza będę mieć
Ja wczoraj wypiłam 3 szklanki zimnej coli na wieczor i o dziwo poszłam spać szybciutko na wadze nadal nie przybieram. A Wy jak tam?? Bo ja ani nie wymiotowalam ani nic, jem normalnie, waga stoi, brzuch rośnie.
Aaaa i te spodnie z hm są cudowne! Czuję się w końcu jak nie w ciazy, nic nie ciśnie, nic nie uwiera, superIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
A mnie moja waga trochę martwi .. schudłam 6 kg i póki co stoję w miejscu a nic nie tyje, może w końcu coś ruszy z ta waga .
Wianna ja to cole bym codziennie piła ale nie można wiec staram się o tym nie myśleć haha jeszcze taka z lodówki mm uwielbiamTysia -
Hej dziewczyny:)
Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień- fryzjer od 12 do 15 z minutami na na 16:30 umówiłam się z koleżanką na pójście do szkoły rodzenia. Fajna sprawa na tych zajęciach- ćwiczyłyśmy oddychanie itp, za tydzień mamy opiekę nad noworodkiem głównie kąpiel.
Dzisiaj kosmetyczka od 9- brwi, rzęski, pazurki.
Kupiłam nawet 2 paczki pampersów
Mam już 1 butelkę ze smoczkiem z Avent i Sudocrem:)
Zaczęło się u mnie konkretne wicie gniazdka:D
Jutro jadę do szpitala w Zamościu na wizytę u nowego ginekologa- całkowicie nie wiem czego mam się spodziewać. Mam nadzieje usłyszeć że wszystko w porządku i dowiedzieć się czy synek czy córeczka
Potem jedziemy do Lublina załatwić min obiegówka z uczelni i do kliniki odebrać wyniki testu Pappa i od razu umówić się na kolejne badanie po 20 tc tak jak nam powiedział lekarz. I ruszamy do Dęblina
W sobotę ślub!
I wiecie co? Trochę to żenujące, ale nigdzie się nie uderzyłam ani nic a kość guziczna boli jak ch...ra, ani usiąść ani leżeć ani spać ani nic! -
Schudłam 4 kg i też mi waga stoi w miejscu, a brzuch rośnie.
Ja tylko mogę pomarzyć o tych nie zdrowych przekąskach, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę dziewczyny.
O USG połówkowym jeszcze nie myślałam, dopiero ochłonęłam po pappa, ale na pewno będzie.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.