SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam samolotem ponad 3 h, pytałam lekarza i pozwolił .. wszystko zależy od tego jak ciąża przebiega jeśli jest wszystko ok to można leciec . Wiem że dużo kobiet bierze zaświadczenie od lekarza ze jest w ciąży ale tylko po to żeby przez bramki nie przechodzić :)
    Ja podróż zniosłam bardzo dobrze .. a samochodem chyba bym się nie zdecydowała bo za duża męczarnia .. jeszcze zależy dokąd chcemy jechać :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro, ale do internisty. Może coś powie mądrego i da jakieś skierowanie na badania.
    Shantelle, heh łańcuszek chorobowy. A to dopiero początek, bo co Ty złapiesz, to złapie on, a potem jak się urodzi Dzidzia to i ona będzie zagrożona :) do czasu aż pójdzie do przedszkola, wtedy to Już dziecko będzie przynosiło wszystko do domu i oczyeiscie Was zarazalo :D a potem jak dwójka dzieci to uhuhu jedno od drugiego o na koniec kumulacja bakterii i wirusów i wszyscy leżą i kwiczą ;) ach te uroki rodzicielstwa.

Fakt podróż do Chorwacji długa. Ja bym chyba się nie zdecydowała. A o samolot pytaj lekarza swojego, czy nie ma dla Ciebie Przeciwwskazań. Ale na pewno im wcześniej teraz, tym lepiej. Mi nie zabronił, ale jednak zrezygnowałam :)

AgnOss lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle to jakiś wirus pewnie, ja wtedy jak pisałam o skurczach żołądka to dopadła mnie biegunka na maksa, wymioty mąż potem to samo chodź żołądek ma że mógłby jeść kamienie, podobno panuje jelitowka jak ktoś z Krk..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Moja koleżanka jest w 6 msc ciąży i właśnie wypoczywa w Hiszpania, inna znajoma tez w 6 msc leciała do USA. Także kochane, jak nie ma pciw wskazane, to śmiało. Ja bym chętnie poleciała na wakacje, ale panicznie boję się latać.kJak tylko samolot się zatrzesie zawsze pytamy o się dzieje i panikę sieje że spadamy i nikt naienie mówi hahaha kiedyś się światła odbijały w chmurach i zaczęłam płakać że się silnik pali haha ja się nie nadaje do latania. Ale myślimy teraz o Grecji, ale się okaże :)

Wianna, to fakt łańcuszek poszedł. Ale mój raczej się przeziębił bo na siłowni mają awarię wody i bierze prysznic pod lodowata wodą a w aucie klima. I tak właśnie.

Ja się czuję o niebo lepiej,mam katar, gardło mnie drapie delikatnie już, ale oddychammnosem i jestem taka, ogarnęta :))

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pewnie jakiś paskudny wirus, lekarka mówiła że jest bardzo dużo przeziębień.

Kochane czym się kieruje bardziej wieku dziecka, wg om czy usg. Bo wg usg mój ma 14tc i 5 D a wg om 14tc i 1d.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej wg om, bo usg może się zmieniać, ale zasadniczo i tak pewnie urodzę wcześniej :)

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy do Chorwacji na koniec Sierpnia jechac wiec bede jakby nie patrzec w 25tyg ciazy :D Ale wole jechac teraz bo pozniej z malenstwem bedzie trudniej niz z brzuchem Hihi :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro zapytam swojego gin o te bóle i skurcze.

A myślałyście już o połówkowym usg? to za jakieś 4-5 tygodni :)
    ja zamierzam jutro się zapisać żeby mieć dobry termin po południu u lekarza u którego chce zrobić ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, ciekawe co z tą ospa. Wydaje mi się że powinno być takie badanie na poziom pciw ciał. Daj znać co Ci powie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane pytanko mam czy wy też pozwalać sobie na jakieś jedzonko typu kurak w panierce z knajpki czy kebaby....Jak do tej pory zupki teściowej były ukojeniem.. Tak teraz kebab, kurczak, frytki.... A potem mam spokój z mdlosciami na cały dzień ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proste! Wczoraj jadłam chińczyka :) czasami zjem pizzę, chipsy. Dziś mecz więc wiecie :D generalnie nie jem mięsa ale jem np kebab wegetariański, czyli buła, warzywa i sosy chemiki zapewne hehe. Ale jem czasami przecież wszystko jest dla ludzi, tym bardziej teraz jest drugi trymestr więc luzik :)
    Przyszły mi rzeczy które zamówiłam dla dzidzi. Aspirator do nosa to sama chyba użyje na mój katar haha :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pozwalam na pizzę jak jest okazja, jakieś wyjście. Na czipsy mam straszną ochotę, ale mój mąż mi nie pozwala :) ale mąż w delegacji, dzisiaj mecz więc chyba poszaleję.
    Na normalnego kebaba i mc Donalda chyba bym się nie zdecydowała:))

MyŚlę już o USG połówkowym. Tym bardziej, że urlop wypada mi akurat na 21 i 22 tydzień, ale lekarz na spokojnie kazał mi iŚć w 23 tygodniu. W ogóle czytałam, że lepiej iŚć później niż wcześniej bo wszystko lepiej i wyraźniej widać.

eikt43r804tnuk7g.png

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sporadycznie sobie pozwalam bo ogólnie nie lubie ale jak mnie najdzie ochota na frytki czy kurczaka w panierce to jak najbardziej jem :D
    Ja kebaba raz jadłam ale później mnie męczyło całą noc wiec teraz omijam szerokim łukiem :)

a myślicie ze w 19 tyg już można robić połówkowe ? czy lepiej czekac do tego 20 tygodnia ?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadła McDonald'sa!!! Frytki i Fish o Fish, uwielbiam! :D
    O połowce nie myślę, najpierw zapytam Doktorka mego :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, są badania na przeciwciała ospy, ale trzeba czekać min. 5 dni roboczych na wynik. I są drogie, bo oczywiście u lekarza internisty nierefundowane. Zaraz podjadę do pracy i sie jeszcze upewnię, czy ta moja dziewczynka miała kontakt z tym chorym dzieckiem przed moimi zajęciami czy po moich, bo jak po moich, to luzik :) po prostu niech już do mnie nie przychodzi :P

Ale za to przy okazji wzięłam skierowanie na morfologie, mocz i takie tam, więc nie muszę prywatnie ;)

Ja podejrzewam, że polowkowe będę miała po prostu jako kolejna wizytę, bo teraz będę miała w 16 tc i akurat następna wizyta pp 4 tyg, bo tak jak prenatalne pewnie u swojego lekarza będę mieć :)

Ja wczoraj wypiłam 3 szklanki zimnej coli na wieczor :D i o dziwo poszłam spać szybciutko :D na wadze nadal nie przybieram. A Wy jak tam?? Bo ja ani nie wymiotowalam ani nic, jem normalnie, waga stoi, brzuch rośnie.

Aaaa i te spodnie z hm są cudowne! Czuję się w końcu jak nie w ciazy, nic nie ciśnie, nic nie uwiera, super ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moja waga trochę martwi .. schudłam 6 kg i póki co stoję w miejscu a nic nie tyje, może w końcu coś ruszy z ta waga .

Wianna ja to cole bym codziennie piła ale nie można :/ wiec staram się o tym nie myśleć haha jeszcze taka z lodówki mm uwielbiam :)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień- fryzjer od 12 do 15 z minutami na na 16:30 umówiłam się z koleżanką na pójście do szkoły rodzenia. Fajna sprawa na tych zajęciach- ćwiczyłyśmy oddychanie itp, za tydzień mamy opiekę nad noworodkiem głównie kąpiel.

Dzisiaj kosmetyczka od 9- brwi, rzęski, pazurki.
    Kupiłam nawet 2 paczki pampersów :D
    Mam już 1 butelkę ze smoczkiem z Avent i Sudocrem:)
    Zaczęło się u mnie konkretne wicie gniazdka:D

Jutro jadę do szpitala w Zamościu na wizytę u nowego ginekologa- całkowicie nie wiem czego mam się spodziewać. Mam nadzieje usłyszeć że wszystko w porządku i dowiedzieć się czy synek czy córeczka :D

Potem jedziemy do Lublina załatwić min obiegówka z uczelni i do kliniki odebrać wyniki testu Pappa i od razu umówić się na kolejne badanie po 20 tc tak jak nam powiedział lekarz. I ruszamy do Dęblina :D

W sobotę ślub!

I wiecie co? Trochę to żenujące, ale nigdzie się nie uderzyłam ani nic a kość guziczna boli jak ch...ra, ani usiąść ani leżeć ani spać ani nic!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA jak schudłam na początku 5 kg takk też nei mogę przybrać a nie miałam wymiotów, jem prawie normalnie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schudłam 4 kg i też mi waga stoi w miejscu, a brzuch rośnie.
    Ja tylko mogę pomarzyć o tych nie zdrowych przekąskach, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę dziewczyny.
    O USG połówkowym jeszcze nie myślałam, dopiero ochłonęłam po pappa, ale na pewno będzie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAaA co do wakacji, my na początku lipca jedziemy Bieszczady + Słowacja, autem, jutro też będę pytać bo z tego co wiem lepiej dłuższą drogę autem i co 2 h zalecana przerwa niż lot samolotem. Ale ile w tym prawdy ?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ