Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj już po prenatalnych i pot z czoła otarty przeziernosc 1,5 wszystkie narządy w porządku, serduszko zdrowe i wg pani dr 'duża szansa na chłopaka' oddałam krew na pappa i za około dwa tygodnie będę miała wizytę u genetyka który dokładnie powie już czy wszystko gra.
Jednym słowem RADOCHA:)Izieth, Kolia, Edziuuuuuuuunia, diana0501, Irmelin lubią tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Gratulacje Agusza!
Dziewczyny, też tak może miałyście, taki ostry ból, trochę jak na skurcz, ale króciutki, przy siadaniu, przeciąganiu się, itp. w dolnej części podbrzusza? Zastanawiam się na ile to coś normalnego, jak z tym bólem ze względu na rozciąganie się, a na ile powinnam jakoś zareagować... Wizyta dopiero za 2 tygsy.
Trudno mi nawet go dokładnie umiejscowić, chwilami mam wrażenie, że to jednak przewód pokarmowy -
Mnie tez bolalo i pod brzuchem i zoladek i wczoraj po zjedzeniu obiadu bolal mnie caly brzuch az promieniowalo do kregoslupa przelezalam i przeszlo i juz pozniej nic nie jadlam nie wiem od czego ale pamietam , ze w pierwszej ciazy tak mialam po zjedzeniu marchewki- caly brzuch napiety i obolaly , ale strasznie mocno ...nie do opisania
-
Super wieści Agusza!
Dziewczyny, wracam właśnie od okulisty.
Babeczka powiedziała mi, że na razie jest za wcześnie na jakiekolwiek decyzje. Zbadała mi tylko wzrok na tych wszystkich urządzeniach i jest ok. Chociaż prawdopodobne, że trochę pogłębiła mi się wada. Mam -3 i -3,5 + astygmatyzm na jednym oku.
W 30tym tygodniu mam przyjść na badanie dna oka po zakropieniu itp. Wtedy okaże się w jakim stanie jest siatkówka i czy ewentualnie mam przeciwskazania do porodu naturalnego.
-
Nasca i Agnoss ja wczoraj z rana miała taki atak pierwszy raz . Chciałam sie obrócić na drugi bok i nie dałam rady. Jakby wielki skurcz brzuch nagle bardzo napiety . Pisałam tu na forum dziewczyny mnie uspokoiły Ze tez tak maja. Mi ten ból aż pod żebrem i z tylu kręgosłupa promieniował. Wzięłam nospa i dodatkowa dawkę magnezu poki co spokój. Wizytę mam za 2 tygodnie tez dopytam o przyczynę. Prawdopodobnie macica ma skurcze i te bóle dlatego . Ale trzeba sie upewnić , ze to nic zagrażającego. Poki co wyczyta, aby uzupełniać magnez i brać nospa i nie masować brzucha bo to nasila napięcie. Agusza gratulacje i podobnie czekamy na wyniki testy pappa;)
-
U mnie ten bol przyszedl po obiedzie , ale nie zjadlam jakos duzo wiec nie wiem dlaczego akurat wtedy ... w poprzedniej ciazy nie moglam jesc marchewek swiezych bo za kazdym razem tak mnie skrecalo z bolu. Wiec u mnie raczej to cos z jedzeniem bylo...zobqaczymy dalej
-
Dzięki laseczki już trochę ciśnienie z nas zeszło. Jeszcze tylko dwa tygodnie doczekać do wizyty u genetyka i będzie po nerwach chociaż pani dr powiedziała że z racji cukrzycy będę musiała odwiedzić ją jeszcze na to samo usg w około 20 tygodniu i w 30 też. No i tak ciągle jakiś lekarz, jutro mamy jeszcze wizytę u swojego prowadzącego lekarza to może on potwierdzi chłopa na 100 procent
No i zaczynamy remont w domu w piątek więc na tydzień wyprowadze się do mamy żeby w tym kurzu nie siedzieć. I kupiliśmy już farby do pokoiku dla maluszka fajne są takie spokojne przygotowaniaCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
cześć Rybusia!
cieszymy się że u Ciebie wszystko dobrze
Shantelle a jak się czujesz? mi przeszło i z gardłem i kataru nie mam
ufff....
w piątek mam lekarza, mogę jeszcze podpytać o te bóle, skurcze itd jak chcecie być spokojneijsze?
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
A ja mam załamkę. Do męża zadzwonił kolega z pracy, że ich kierownik wygadał mu się, że mojego męża chce zwolnic i przyjąć na jego miejsce dziewczynę która wcześniej pracowała z nimi i wraca po macierzyńskim (nie jest wcale zatrudniona w tej firmie). Chamstwo i świństwo. Już teraz wiadomo, dlaczego jako jedyny nie pogratulował mężowi, gdy powiedział o ciązy, zaskoczyła widocznie go ta wiadomość, ale jak widać nie na tyle by zmienić swoją decyzję,bo o ciąży już kilka tygodni wie. No i pięknie. Zostajemy na lodzie... smutam się dziewczyny i płaczeIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm
-
A ja zgłaszam że bejbik zdrowy jak ryba chodź to 13,2 dc ciąża wskazujemy 13,6...
Bardzo się cieszę,...!!!!Edziuuuuuuuunia, Siwa1001, Irmelin lubią tę wiadomość
30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Wianna, przykro mi bardzo bo to naprawdę nie czas na takie wiadomości niech już zacznie szukać czegoś innego. Olać frajera, podnieść uszy do góry i ogarnąć sytuację powodzenia i nie płacz, bo maleństwo to czuje :*
Riri, gratuluję mój maluch też wczoraj z om miał 13t2d a wg usg 13t5dRiri, katek88 lubią tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości