X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj już po prenatalnych i pot z czoła otarty :) przeziernosc 1,5 wszystkie narządy w porządku, serduszko zdrowe i wg pani dr 'duża szansa na chłopaka' :) oddałam krew na pappa i za około dwa tygodnie będę miała wizytę u genetyka który dokładnie powie już czy wszystko gra.
    Jednym słowem RADOCHA:):):)

Izieth, Kolia, Edziuuuuuuuunia, diana0501, Irmelin lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • wianna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuper, brawo dla tej Pani i prawdopodobnie jej synusia-potencjalnego łamacza damskich serc!! ;)

agusza lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje agusza, możesz odetchnąć :)

agusza lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Agusza, super wiadomości. Ja po pobraniu krwi czekalam niecaly tydzien na wynik, takze moze tez szybciej bedziesz miala (a niby po 10 dniach mial byc dopiero).

agusza lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agusza!

Dziewczyny, też tak może miałyście, taki ostry ból, trochę jak na skurcz, ale króciutki, przy siadaniu, przeciąganiu się, itp. w dolnej części podbrzusza? Zastanawiam się na ile to coś normalnego, jak z tym bólem ze względu na rozciąganie się, a na ile powinnam jakoś zareagować... Wizyta dopiero za 2 tygsy.

Trudno mi nawet go dokładnie umiejscowić, chwilami mam wrażenie, że to jednak przewód pokarmowy ;)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bolalo i pod brzuchem i zoladek i wczoraj po zjedzeniu obiadu bolal mnie caly brzuch az promieniowalo do kregoslupa :( przelezalam i przeszlo i juz pozniej nic nie jadlam :/ nie wiem od czego ale pamietam , ze w pierwszej ciazy tak mialam po zjedzeniu marchewki- caly brzuch napiety i obolaly , ale strasznie mocno ...nie do opisania :(

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Agusza!

Dziewczyny, wracam właśnie od okulisty.
    Babeczka powiedziała mi, że na razie jest za wcześnie na jakiekolwiek decyzje. Zbadała mi tylko wzrok na tych wszystkich urządzeniach i jest ok. Chociaż prawdopodobne, że trochę pogłębiła mi się wada. Mam -3 i -3,5 + astygmatyzm na jednym oku.
    W 30tym tygodniu mam przyjść na badanie dna oka po zakropieniu itp. Wtedy okaże się w jakim stanie jest siatkówka i czy ewentualnie mam przeciwskazania do porodu naturalnego.

eikt43r804tnuk7g.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agusza :)
    czytam Was tak dziewczyny i tak Wam zazdroszczę ze jesteście w Polsce ze chyba się popłacze :) Irlandia już mi bokiem wychodzi normalnie :/
    te wszystkie badania na które chodzicie, wizyty co miesiąc fajnie Wam :*

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj
    Agusza super, bardzo się cieszę.

Wracam do lekarza, dostałam antybiotyk ale mam go wziąć jeżeli mi nie będzie lepiej po tych lekach co mam nowe. Tej lekarce ufam na 100000%. Trzeba się dalej kurować, ma tych lekach zbankrutuje :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna ma kochana, może obydwie dowiemy się co tam u nas siedzi :) bodziaki w domu obejrzę bo teraz na komórce siedzę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca i Agnoss ja wczoraj z rana miała taki atak pierwszy raz . Chciałam sie obrócić na drugi bok i nie dałam rady. Jakby wielki skurcz brzuch nagle bardzo napiety . Pisałam tu na forum dziewczyny mnie uspokoiły Ze tez tak maja. Mi ten ból aż pod żebrem i z tylu kręgosłupa promieniował. Wzięłam nospa i dodatkowa dawkę magnezu poki co spokój. Wizytę mam za 2 tygodnie tez dopytam o przyczynę. Prawdopodobnie macica ma skurcze i te bóle dlatego . Ale trzeba sie upewnić , ze to nic zagrażającego. Poki co wyczyta, aby uzupełniać magnez i brać nospa i nie masować brzucha bo to nasila napięcie. Agusza gratulacje i podobnie czekamy na wyniki testy pappa;)

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten bol przyszedl po obiedzie , ale nie zjadlam jakos duzo wiec nie wiem dlaczego akurat wtedy ... w poprzedniej ciazy nie moglam jesc marchewek swiezych bo za kazdym razem tak mnie skrecalo z bolu. Wiec u mnie raczej to cos z jedzeniem bylo...zobqaczymy dalej

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Podczytuje Was od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam dołączyć. Termin mam na 21.12.
    Badania prenatalne w porządku, czekam również na wyniku testu pappa.
    Pozdrawiam.

Edziuuuuuuuunia, Siwa1001 lubią tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)

Wianna super te body, czad total :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laseczki :) już trochę ciśnienie z nas zeszło. Jeszcze tylko dwa tygodnie doczekać do wizyty u genetyka i będzie po nerwach :) chociaż pani dr powiedziała że z racji cukrzycy będę musiała odwiedzić ją jeszcze na to samo usg w około 20 tygodniu i w 30 też. No i tak ciągle jakiś lekarz, jutro mamy jeszcze wizytę u swojego prowadzącego lekarza to może on potwierdzi chłopa na 100 procent :)

No i zaczynamy remont w domu w piątek więc na tydzień wyprowadze się do mamy żeby w tym kurzu nie siedzieć. I kupiliśmy już farby do pokoiku dla maluszka ;) fajne są takie spokojne przygotowania :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Rybusia!
    cieszymy się że u Ciebie wszystko dobrze ;)

Shantelle a jak się czujesz? mi przeszło i z gardłem i kataru nie mam ;)
    ufff....

w piątek mam lekarza, mogę jeszcze podpytać o te bóle, skurcze itd jak chcecie być spokojneijsze?

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez zmian, dostałam leki które na mnie nie działają. Niestety ale chyba czeka mnie antybiotyk, mam poczekać do wieczora.
    Dupa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam załamkę. Do męża zadzwonił kolega z pracy, że ich kierownik wygadał mu się, że mojego męża chce zwolnic i przyjąć na jego miejsce dziewczynę która wcześniej pracowała z nimi i wraca po macierzyńskim (nie jest wcale zatrudniona w tej firmie). Chamstwo i świństwo. Już teraz wiadomo, dlaczego jako jedyny nie pogratulował mężowi, gdy powiedział o ciązy, zaskoczyła widocznie go ta wiadomość, ale jak widać nie na tyle by zmienić swoją decyzję,bo o ciąży już kilka tygodni wie. No i pięknie. Zostajemy na lodzie... :( smutam się dziewczyny i płacze :(

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zgłaszam że bejbik zdrowy jak ryba ;) chodź to 13,2 dc ciąża wskazujemy 13,6...
    Bardzo się cieszę,...!!!!

Edziuuuuuuuunia, Siwa1001, Irmelin lubią tę wiadomość

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • agusza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, przykro mi bardzo bo to naprawdę nie czas na takie wiadomości :( niech już zacznie szukać czegoś innego. Olać frajera, podnieść uszy do góry i ogarnąć sytuację :) powodzenia i nie płacz, bo maleństwo to czuje :*

Riri, gratuluję :) mój maluch też wczoraj z om miał 13t2d a wg usg 13t5d :)

Riri, katek88 lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ