X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia, zdrowia, mam nadzieję że szybko się ogarniesz. Ja jadłam teraz czosnek dosłownie ząbkami, ponieważ nie czuję smaków, czułam tylko pieczenie w gardle.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny, te które nie wiedzą jeszcze jaka płeć, słyszałyście o teście na płeć? oprócz przesądów czy innych taki typu zabieranie urody to dziewczynka itp?
    ja słyszałam o teście z sodą :P nigdy nie byłam ani przesądna ani nie wierzyłam w takie rzeczy ale zaczęłam czytać o tym :) specjalnie mi nie zależy na konkretnej płci, najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy ale ostatnio jakoś tak mnei naszło :P :P :P

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle i przechodzi Ci?

dziękuje :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę kompletować wszystko dla maleństwa jak poznam płeć:)
    Akurat za miesiac sie zaczna wyprzedaże rożnych ubranek w sieciówkach.:)
    A Wy dziewczyny jak wychaczycie jakies perełki wsród sprzętów to oczywiście wystawiajcie linki:)
    Pewnie ze lepiej rozłożyć koszta w czasie. I kupować wczesniej poki sie dobrze czujemy:))

Mnie tez wczoraj pobolewal pęcherz ale zjadłam przed snem paczke zurawina.
    Popilam litrem wody i dzis duzo lepiej:)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem czosnek ząbkami hahahha musi, katar nadal, do dupy dała mi leki ;/

Jaki to test z sodą?:D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do odrobiny porannego moczu wsypać łyżeczkę sody, jak się pieni i przypomina napój gazowany to chlopiec a jak się nie pieni to dziewczynka :P :P :P

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha coś Ty, niezłe :D i co, sprawdza się ??:P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Moi znajomi wszyscy ten aspirator używają, ja muszę koniecznie na odkurzacz, bo jak słyszę że ktoś używa tych co się zasysa to mi słabo.
    Diana, skąd te próbki darmowe brałaś?
    Mam czosnek, zaraz go zjem chyba samego.
    Shantelle gdzieś na fb wyskoczyła info o darmowych próbkach bodajże z Johnsona? I tak od jednej strony dla noworodków przeleciałam kilka godzin i pozamawiałm co się dało. Np wejdź na stronę pampers.pl , bobovita, nivea, bobofrut, bebiko, itp. wszystkei marki jakie przyjdą Ci do głowy to wpisuj w wyszukiwarkę , zapisz się na newslettery i odbierz darmowe próbki. Jedne przychodzą w ciągu 30 dni inne dopiero w okolicy przewidywanej daty porody jak np pampersy( ich jest 4 rodzaje i wszystkie możesz zamówić), mleko w proszku też mi przyjdzie w grudniu

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D pierwszy raz z tą sodą słyszę :D ciekawa jestem czy u kogoś to się sprawdziło :) ja dopiero może za 3 tygodnie się dowiem co będzie .. O ile będzie cokolwiek widać :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Hej dziewczynki ;)

a ja wczoraj wieczorem miałam chrypę i gardło zaczęło boleć :( miód i cytryna robią robotę od wczoraj, gorący rosołek również ale w pracy jestem. Obiecałam że do sierpnia będe przychodzić jeśli dobrze będe się czuć. eh... katar lekki juz jest, dziś inhalacje!

Diana, ja rozumiem wychodzenie z pieskiem bardzo dobrze, mam yorka który chodzi bez smyczy ale trzeba go pilnować i jak jest dużo psów to do nich biegnie więc jak widze psa na horyzoncie to mojego przypinam, bo mała mordka drze się i zaraz by poleciał a każdy pies jest inny i już raz go pogryzł wiec wole iść dalej a psiaka ze sobą zabrać tam gdzie nie ma innych psów.
    Ja wymyśliłam, że kupie wózek z dużym koszem na dole i Tofik bedzie siedział w koszyku na dole a jak wyjdziemy z osiedla to wtedy będzie sobie biegał :) ale nie wiem czy mu się ten pomysł spodoba :) mimo że jest mały to jak założe mu smycz to ciągnie jak głupek ;) tak jej nie lubi!
    Moja sunia to spaniel i laleczka- na smyczy jest na skazaniu tak tego nie lubi ale tak jak Twój Tofi( pies mojej siostry też York i też Tofi :)) zobaczy innego psa czy dziecko jej już nie ma, i choćbym ją wołała za nic nie przyjdzie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozki-dzieciece-retro-duze-kola-4w1-fotelik-sam-i5816783813.html

My kupujemy ten, miała być koniecznie barletta ale babeczka komu inenmu sprzedała i trzeba szukać innego. Nowa barletta jest droga i szkoda mi naciągać rodziców na 1500-1700 zł na wózek...

No i z racji tego że rodzeństwo mam dużo starsze, dzieci mają po 17 lat a narzeczony jest pierwszy i też nie ma od kogo co wziąć więc musimy sami kompletować. Póki co tylko moja rodzina się reflektuje do zakupu czegokolwiek, siostra mojego też chce coś kupić ale nie wie co. Ciekawi mnie czy teście będą chcieli coś nam zafundować? Na razie cisza a my też nic od nikogo nie wymuszamy tylko jak ktoś sam zaproponuje czy zapyta co chcemy od tej osoby dostać to mówimy wprost. Za to mój brat powiedział że jak Młody (Młody!) się urodzi to da kasę i będę wiedziała najlepiej co kupić i czego będzie maluch potrzeboiwał. Za to siostra z moimi koleżankami urządzają mi w październiki BabyShower :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jedynie narazie pampers i bobovita reaszta jakas nie wiem, nie widzę nic.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka też mi obiecuje BabyShower :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bezplatnie24.com.pl/darmowe-probki-dla-dzieci-2016/

Tu masz podpowiedź skąd coś można dostać

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lowca-okazji.blogspot.com/2016/01/darmowe-probki-dla-dzieci-2016-pakiety.html

http://rodzice-testuja.pl/

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzebałam, grzebałam i już mi się nie cgce :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę żmudna robota to fakt...

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie ma już nicciekawego, może newslettery jakieś fajne będą przychozić:)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi już kilka przyszło min kąpiel, karmienie, przewijanie, higiena pępka,

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze będzie kilka akcji zanim urodzimy :)i coś nam sypną :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ