X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy !!! Dzisiaj z rana leżąc na prawym boku chciałam sie obrócić i nagle złapał mnie ogromny jakby skurcz pod żebrem promieniujący do dołu pleców z tylu po prawej stronie. Trochę przypominał kolkę. Wstałam na chwilkę ale strasznie poczułam ze zbladłam. Położyłam sie i a chwilkę ból ustał. Nie chce panikować a wizyta pod kobiec czerwca. Jak na razie pierwszy raz coś takiego oby sie umie powtórzyło ;(

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana u mnie wozki stoja na klatce na parterze i nikt nie robi problemu. Tez mieszkam na 3pietrze i sasiadka z naprzeciwka ma male dzieci i nie nosi wozka. Schodzi tylko z dzieckiem na rekach,albo w chuscie,mysle ze Twoi sasiedzi tez zrozumieja jak zostawisz wozek na parterze.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia tez mam takie klucia po zebrami, lekarz powiedzial ze to nic groznego, a na bole kręgosłupa ze "spokojnie zebym sie nie martwila bo z czasem beda wieksze" (szczery co?).

Kolia, katek88 lubią tę wiadomość

• Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 właśnie szukam wątków na ten temat ale chyba lepiej tego nie czytać bo sa rożne opinie heh. Troszkę mnie uspokoiłas a Twój lekarz to rozumiem taki optymista ;) no nic jak tak ma być to trudno jakoś przeżyjemy.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi to samo, że będzie gorzej bo Bąbel rośnie i czuję jak zaczyna ciągnąc mi brzuch, ale w końcu zaczynamy 16. tydzień:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 08:53

Siwa1001 lubi tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja miałam tak jak wstawałam, to mnie łapał jakby ból, ucisk pod brzuchem ale tak może być, efekt "za szybko wstałam"... :)
    zła jestem bo dostałam leki które w ogóle nie działają, ech. Pójdę do sklepu, kupię czosnek i tyle.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On po prostu zawsze mnie uspokaja jak o coś pytam to wyjaśnia albo mówi, że tak jest w ciąży i żeby nie panikować, bo spokój jest najważniejszy dla przyszłej mamy i dzieci. Jest stonowany i uśmiechnięty.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Diana u mnie wozki stoja na klatce na parterze i nikt nie robi problemu. Tez mieszkam na 3pietrze i sasiadka z naprzeciwka ma male dzieci i nie nosi wozka. Schodzi tylko z dzieckiem na rekach,albo w chuscie,mysle ze Twoi sasiedzi tez zrozumieja jak zostawisz wozek na parterze.

Siwa u mnie na parterze już jest kilka miesięcy wystawa wózków i nie ma gdzie postawić trzeciego a kto pierwszy ten lepszy.... Klatka mała i wąska...

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle dobry pomysł z tym czosnkiem, w końcu to naturalny antybiotyk.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny,w piątek mam wizytę, idę do szpitala na NFZ do lekarza poleconego kiedy byłam w klinice w Lublinie na Pappa.... Nie wiem czego mam się spodziewać po NFZ..... Chciałabym już znać płeć i czy Mały się rozwija prawidłowo....

Dziewczyny zauważyłam u siebie od ok 2 tygodni każdego ranka twardy dół brzucha, nawet lekko bolący. Tez tak macie?

A i kupujemy też ten sam sterylizator/podgrzewacz co Shantelle, tylko poczekamy aż Tobie przyjdzie to dasz swoja opinię :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana do grudnia może jakiś zniknie z tej wystawy, bo dziecko podrośnie komuś i miejsce się zrobi. Jeszcze słyszałam o patencie, że mamy zostawiają wózek w bagażniku w samochodzie i wychodzą z nosidełkiem, nosidełko myk do bagażnika, a dziecko do wózka. Oczywiście jak mąż nie jedzie autem do pracy...

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysł ale co z psem? Izzy muszę wyprowadzić kilka razy dziennie....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Siwa dobre z wózkiem!!! Ja będę mogła go do garażu wrzucić :)!!

Idę zaraz do sklepu, chcecie coś :D?

Kupiłam wczoraj też jeszcze aspirator do nosa taki na odkurzacz :) obiecuję że jak przyjdzie, to na sobie użyje haha

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a nosidełko? Akurat może na taki krótszy spacer?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze że tak się skupiłam na problemie wyprowadzania psa zimą na spacer że nie pomyślałam o nosidełku :D

Też patrzyłam te aspiratory na odkurzacz, ale tez czekam aż koleżanka urodzi( termin ma na początek sierpnia) i zobaczymy jak u niej się sprawdzi

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Fajny pomysł ale co z psem? Izzy muszę wyprowadzić kilka razy dziennie....
    Może jakaś córka/syn sąsiadki chciałby dorobić, tzw, wyprowadzanie psa za kasę/kieszonkowe np: rano przed szkołą i po szkole.

• Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Kurczaki Wy już kupujecie całą wyprawkę? WOW!
    Ja dalej czekam na 23 czerwca, bo wtedy mam USG genetyczne i wszystko już wtedy powinno być jasne czy jest dobrze (a musi, prawda?)
    JA mam o tyle dobrze, że siostra ma 1,5 rocznego synka a przyjaciółka 8 miesięcznego, więc już mi obiecały masę rzeczy, z których nie będą już korzystać. Zamierzamy pozbierać z mężem co się da, i wtedy zobaczyć, co dokupić. Jedyny dylemat to mam z wózkiem bo obie nie miały moim zdaniem " funkcjonalnych", poza tym nie podobają mi się. Ale z drugiej strony są w dobrym stanie... sama nie wiem co mam zrobić. Ja bym kupiła taki, jaki mi się podoba (Barletta Adamexa u mnie numer 1) ale jest strasznie drogi i szkoda mi kasy. Za to mąż mówi, że jak mi się podoba to brać. On jest taki kochany, że ostatni grosz by na mnie przeznaczył :)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi wszyscy ten aspirator używają, ja muszę koniecznie na odkurzacz, bo jak słyszę że ktoś używa tych co się zasysa to mi słabo.
    Diana, skąd te próbki darmowe brałaś?
    Mam czosnek, zaraz go zjem chyba samego.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)

a ja wczoraj wieczorem miałam chrypę i gardło zaczęło boleć :( miód i cytryna robią robotę od wczoraj, gorący rosołek również ale w pracy jestem. Obiecałam że do sierpnia będe przychodzić jeśli dobrze będe się czuć. eh... katar lekki juz jest, dziś inhalacje!

Diana, ja rozumiem wychodzenie z pieskiem bardzo dobrze, mam yorka który chodzi bez smyczy ale trzeba go pilnować i jak jest dużo psów to do nich biegnie więc jak widze psa na horyzoncie to mojego przypinam, bo mała mordka drze się i zaraz by poleciał a każdy pies jest inny i już raz go pogryzł wiec wole iść dalej a psiaka ze sobą zabrać tam gdzie nie ma innych psów.
    Ja wymyśliłam, że kupie wózek z dużym koszem na dole i Tofik bedzie siedział w koszyku na dole a jak wyjdziemy z osiedla to wtedy będzie sobie biegał :) ale nie wiem czy mu się ten pomysł spodoba :) mimo że jest mały to jak założe mu smycz to ciągnie jak głupek ;) tak jej nie lubi!

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia, ja też tak mam często, teraz od kilku dni jakoś ustąpilo, ale był czas że codziennie mnie ciągnął brzuch, coś mnie kuło, a najgorzej jak wstawałam wlaśnie, albo skurcz albo ból niesamowity, czasami wtedy brałam nospe i piłam rozpuszczany magnez i soki pomidorowe (potas) i pomagało, lekarz mi mówil żeby lepiej wziąć nospę żeby nei doszło do skurczu.

Ja też póki co nic nie kupuje, raz ze teraz wykańczamy mieszkanie i kasy nie mamy a dwa że nie mam gdzie tego trzymac bo siedzimy na kartonach :) wszystko już spakowane, tylko czekamy aż fachowcy skończą :) no i nie wiem jaka płeć a już bym kupiła śpioszki czy sukieneczki :P o tych sprzętach to nie myślałam bo od kogoś dostaniemy raczej, mam blisko siebie i w rodzinie i wśród znajomych osoby które juz nam obiecały jakieś rzeczy typu podgrzewacze, wanienki, termosiki, ubranka, łóżeczko i nawet wózek więc jesli mi się spodoba to wezmę a jak nie to kupimy nowy, ale najpierw pooglądam te wszystkie rzeczy ;)

Irmelin, musi być dobrze i tak jest ;)
    co do wózka, to ma być wygodny dla Ciebie więc zastanów się, pochodź sobie z nim, ja tez tak zrobie i jak nie będzie mi pasował to kupimy.

Irmelin, Kolia lubią tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ