X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie!
    Jestem nad morzem i oczywiście złapałam infekcje pęcherza, bo jak siusiam to piecze. Pojechałam dziś do przychodni i przepisali mi Duomox.
    Nie chcę go brać bez konsultacji z moim lekarzem.
    Mój kochany mąż kupił mi sok 100%z żurawiny i piję to świństwo, wydaje mi się, że jest lepiej.
    Jak myślicie brac duomox?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten antybiotyk można brać w ciąży. Nie wiem czy na nim nie skończę jutro, bo zatoki i głowa daje mi w kość.
    Ja bym wzięła.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pojawiają się takie bóle w podbrzuszu więc to raczej norma :)
    Cieszę się Dziewczyny, że z Waszymi maluszkami wszystko ok.
    Tym chorowitym życzę zdrowia!

u mnie będzie ten tydzień zjazd psychiczny bo mąż w delegacji, ale mam w planie wielkie dbanie o siebie czyli farbowanie włosów, spa paznokciowe itp. :) a w weekend zakupy i wreszcie muszę kupić nowy stanik bo te obecne już przyciskają. No właśnie kupowalyŚcie już może nowe staniki? JeŚli tak to od razu z opcją do karmienia czy na razie zwykłe?

katek88, paolcia88 lubią tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Meg ja kupiłam owszem, nowe większe ale zwykłe.
    Jadę zaraz do lekarza bo czuję się generalnie bez zmian, jedynie mnie może głowa boli mniej. Nienawidzę być chora, człowiek taki ograniczony.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie bylo, bo mialam lekko przymusowy urlop od pracy :D
    Powiedzcie mi , czy wy tez macie taki problem ze snami?? Ja mam co noc koszmar ...strasznie to meczace :( I tak juz od okolo 2 tyg :(

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja źle sypiam również.
    Jadę do lekarza.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pobudka o 4.. Mdłości niewiarygodne, potem wymioty i meczenie się do 7 rano.. Łeb mi pęka jestem polprzytomna...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie albo dramaty senne, albo erotyki albo tak totalne głupoty, że jak się budzę to się Śmieję sama z siebie :)

eikt43r804tnuk7g.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dziewczyny, witam Was po weekendzie :)

dużo się działo jak mnie nie było ;)

Shantelle i co u lekarza? antybiotyk?

ja idę w piatek do gin, jakbyście chciały żebym go o cos zapytała to moge zapytać zanim wy się dostaniecie do swoich lekarzy na swoje terminy :)

wiem, że z tym spaniem na prawym boku i plecach to prawda, ale od około 20 tygodnia, jak juz brzuszek większy, wtedy uciska się jakaś żyłe i dzidzia może nie mieć tlenu bo ta żyła transportuje tlen do dziecka, chodzi o obciążenie, im bardziej zaawansowana ciąża tym większe ryzyko, więc póki co możemy się przyzwyczajać do tej pozycji na lewym boczku ;)
    ja się staram ale nie zawsze mi to wychodzi :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się śnią bez przerwy jakieś głupoty i ciągle boli mnie głowa :(

teraz od kilku dni cisza i z głową i ze snami :)

zazwyczaj jednak budze się co chwile, bo albo koszmar albo erotyk albo totalna bzdura ;););)
    a na głowe nic mi nie pomaga :( wychodze na spacer albo zakładam zimną szmatkę i wiąże nią głowe (wtedy troszke lepiej) raz wzięlam pół paracetamolu i nic nie pomogło :(
    to chyba taka nasza przypadłość teraz dziewczyny :(

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    U mnie też pojawiają się takie bóle w podbrzuszu więc to raczej norma :)
    Cieszę się Dziewczyny, że z Waszymi maluszkami wszystko ok.
    Tym chorowitym życzę zdrowia!

u mnie będzie ten tydzień zjazd psychiczny bo mąż w delegacji, ale mam w planie wielkie dbanie o siebie czyli farbowanie włosów, spa paznokciowe itp. :) a w weekend zakupy i wreszcie muszę kupić nowy stanik bo te obecne już przyciskają. No właśnie kupowalyŚcie już może nowe staniki? JeŚli tak to od razu z opcją do karmienia czy na razie zwykłe?
    Ja już z 1-1,5 mc temu musiałam kupić większy ale kupiłam zwykły na szerszych szelkach nie do karmienia.

Ja za w środę lecę do fryzjera, w czwartek przyjaciółka-kosmetyczka robi mi rzęski, brwi, pazurki tak żebym wyglądała boosko na ślubie :d

I muszę pochwalić mojego narzeczonego :D Wczoraj spędzilismy cały dzień w Zwierzyńcu razem z naszą sunią. Byłam taka dumna z siebie że dałam radę na 3 razy wejść na Bukową Gorę w Roztoczańskim Parku Narodowym że na koniec trasy mój narzeczony uklęknął, wziął moją dłoń i pyta:" Czy zostaniesz moją żoną w przyszłą sobotę?" :D i dał mi skillsa w postaci pięknego złotego pierścionka :D A zaręczaliśmy się w ubiegłym roku to teraz też postanowił mnie poprosić o rękę :D Jest taki kochany :)

Edziuuuuuuuunia, Nasca, jagooo90 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewwczyny zamówiłam dzisaj detektor serduszka. Sprawdza się dopiero po 20 tyg ale była opcja razem z laktatorem ręcznym i to za 125 zł już z kurierem i aż żal nie skorzystać. Poza tym my juz zaczynamy kupować rzeczy oprócz ubranek-te planujemy zacząć kupować od września. W tym m-cu wózek , w lipcu łóżeczko razem z ekwipunkiem do niego a w międzyczasie kosmetyki, pieluszki, butelki, wyparzacz do butelek, pampersy itp tak żeby było na kilka pierwszych tygodni

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Ancyk Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobota, niedziela i dziś - praca. Potem idę jeszcze czwartek i piątek i od 20 czerwca idę na L4.
    U mnie na szczęście nie ma problemow ze spaniem, przesypiam cala noc i nic mi się nie śni. Teraz staram się nie spać na brzuchu, choć to uwielbiam, tylko raz lewy a raz prawy bok. Generalnie ja czuję się naprawdę dobrze, w ogole nie meczyly mnie ani mdłości ani wymioty :-) jaiegos farta mam :-)
    A w ciuchy się nadal mieszcze choć mam ochotę sobie coś pokupic, w końcu lato idzie. A w sobotę idziemy na wesele, mam nadzieję że wytrzymam chociaż do oczepin, bo ja generalnie po godz. 22 to jestem do spania :-)

km5szbmh2jx2g578.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie złapał mnie taki ostry ból żołądka że szok.. Jakbym miała skręt żołądka.. Skurczowy.. Tylko żołądka... Co jeść jak się ratować... Bo boli mocno...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri antybiotyku nie dała, bo nie ma gorączki, dostałam tantum verde w sprayu i jakiś sprej do nosa i ziołowe tabletki, wszystko za 70 zł. Padłam. Nie wzięłam ziołowych tabletek bo coś nie byłam przekonana do tego. Sprej to o kant dupy rozbić niestety. Nic, no oby przeszło.

Diana, gdzie kupiłaś ten detektor?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri herbata miętowa :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri a może do lekarza spróbuj się dostać? My Ci raczej nie pomożemy :( a jak będzie naprawdę źle to na IP leć

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle udało mi się odkupić od jakiejś mamy z Zielonej góry, patrzyłam nowy to najbiedniej 160 zł a babeczka chciała 75, i tak się nam zgrało że laktator też chciałam kupić i razem w komplecie wyszło 125. Jak macie fb to jest takie forum ciąża-pytania i odpowiedzi i na tym forum znalazłam babeczkę.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, myślałam że gdzieś na necie :) dzięki :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na olx też trafiaja się perełki

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ