X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy tak chudniecie :)?
    Jutro rano się zważę na czczo aby było wszystko miarodajne :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała przytyć chociaż kg :) a tu nic .. teraz tez jem normalnie bo mdlosci już dawno ustąpiły a jak są to niewielkie ale niestety waga ani drgnie .. za to jak wkoncu ruszy to się pewnie załamie haha :D w pierwszej ciąży dużo przytyłam i to pod sam koniec dopiero wiec mam nadzieje ze w tej będzie inaczej :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, to dobrze, że nie tylko ja tak mam, że nie tyję :)

Właśnie co ze szkola rodzenia? Kiedyś iść? Jak to wygląda jest cykl ilus zajęć czy jak?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam z niedowagą i nadal ją mam, mimo przybrania ok 2kg (w zależności od pory dnia, czasem jest 1,5 a czasem 2,5). Za to brzuch wywalilo mi jak w szóstym miesiącu w poprzedniej ciąży, a to przeciez dopiero początek czwartego. Słyszałam że w drugiej ciąży brzuch wyskakuje szybciej, ale jakos nie rozumiem tego fenomenu. Niby dlaczego w drugiej szybciej? Zresztą zobaczcie same https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58dcbf0432c6.jpg jutro wstawie dla porównani brzuch z tego samego okresu poprzedniej ciąży. Tylko muszę się do komputera dostac.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny brzusio :). Tez to slyszalam ze w drugiej ciazy szybciej widac brzuszek.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem dlaczego szybciej chociaż gdzieś chyba czytałam kiedyś ze coś tam już jest porozciagane po pierwszej ciąży .. nie wiem czy mięśnie czy wiązdla bo nie pamiętam :D i dlatego szybciej brzuszek rośnie ale czy to prawda to nie wiem :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się chyba nie zgodzę że to dlatego że to jest druga ciąża :) ja mam brzuszek rosnący od 8 tygodnia już i teraz mam ciut chyba nawet większy niż ten ze zdjęcia :) no a ciąża pierwsza :) chyba wszystko zależy od kobietki. Na przed ciążą ważyłam 52-53 a teraz ważę 55-56 i wszystko poszło w brzuszek bo nigdzie indziej nie przytyłam:)
    Spokojnej nocki życzymy ja i moje maleństwo ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jak Agusza, waga stoi a brzuszek już zaczął się robić od 8 tygodnia. Było widać bo byłam płaską jak deska.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 16 tydzien i 2.5kg na plusie. W pierwszej ciazy przytylam 17kg ale bylam 9 lat mlodsza Hihi wiec bylo lepiej i latwiej :P Mam nadzieje , ze teraz nie bedzie jakos gorzej .. wczoraj w lidlu niemieckim mielismy ciazowe ciuszki - wzielam bokserke i leginsy bo poki co mam co zalozyc jeszcze na tylek :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja od wczoraj w szpitalu :( miałam krwawienie :(
    Robili usg i albo krwiak albo torbiel :(
    O 9:00 obchód to może coś więcej się dowiem.

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza a to Twoje drugie dziecko? Bo mam wrażenie, że chyba nie do końca zrozumiałaś. Chodzi o to, że brzuch tej samej kobiecie w drugiej ciąży rośnie szybciej w porównaniu do jej pierwszej ciąży.
    Mi też rośnie szybko brzuszek, ale to moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania, ale po znajomych wiem, że mieli dokładnie tak samo jak Milmarta.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia, ale z dzieckiem wszystko dobrze? Jak już będziesz wiedziała coś więcej to pisz.

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 dokladnie tak jest z kolejnymi ciazami. Kolezanka ma termin na koniec grudnia ja na poczatek a nawet koniec listopada wedlug usg , a ma ona juz wielki brzuch jak na 6 miesiac bo to 4 ciaza i od samego poczatku miala brzuszek... jakby nie patrzec miesnie nie te same i nie trzyma sie to tak w kupie jak u pierworodki :)Zaznaczam , ze to tez moja druga ale po 9 latach wiec jakby pierwsza Hihi

Siwa1001 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Mam do Was pytanie, jedna kwestia bardzo mnie nurtuje.
    Czy któraś z Was wie może ile wasze dziecko miało wagi mając początek 13 tygodnia ciąży (12 + 2)? Okazuje się, że noszę w brzuszku kruszynkę. Ma 7 cm, i waży 7,5 g. Zastanawiam się, czy to jest spowodowane tym, że oboje z partnerem jesteśmy szczupli, mamy niedowagę? Trochę martwi mnie gramatura mojej cudownej istotki... Lekarz nic nie mówi, ale mnie to jakoś martwi... Wczoraj na USG pokazywało, że jestem w 13 tc i 1 dniu. Dodam, że jestem po badaniach prenatalnych i wyniki mam bardzo dobre, test papp-a również wyszedł dobrze. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko ok! dawaj znać.

Do szkoły rodzenia koleżanka poradziła mi wybrać się trochę później bo podobno mniej się później zapomni :))
    Poczytałam o dwóch we Wrocławiu i w jednej sugerują od 26-28 tygodnia, w tej drugiej od 20.

eikt43r804tnuk7g.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula moje maluchy w 13t0d miały 78mm i 70mm, wagi nie mogę zaleźć, czyli podobnie. Według mnie jest ok, gdyby nie było lekarz by Ci to powiedział-nie panikuj. Nawet na swoim suwaczku masz, że dziecko w 12 tygodniu waży 7 gramów :)
    AgnOss a jak starsze dziecko na wiadomość o rodzeństwie?
    Ja w ogóle nie myślałam o szkole rodzenia jeszcze, ale chyba powinnam, bo ja taka zielona.

• Riri Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula mój ma 13,6 według usg waży 12 g... I nic lekarz nie mówił.. Ma prawie 8 cm spokojnie urośnie, to dopiero 2 trymestr początek jeszcze jak miałaś wymioty.. To bejbik się dopiero ogarnia...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 tak Ci powiem , ze syn dwojako. Cieszyl sie i rzucil tekst , ze juz stracil nadzieje na rodzenstwo, ale teraz np mowi, ze mna sie nie bedzie dzielic i moge byc dla fasolki ciocia, bo mama tylko dla niego jestem, ale na szczescnie nie jest rozpieszczonym bachorkiem wiec przetworzy :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Edziunia, trzymam kciuki, daj koniecznie znać jak u Was, trzymam kciuki mocno :*

Mi teraz wywaliło tak brzucha, już zaczyna być widać.
    A co do szkoły rodzenia to muszę mojego zapytać czy by chodził :)
    Też jakoś o niej nie myślałam.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • joa65121 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Dawno mnie tu nie było ... byłam tydzien temu ginekologa, zagrożenie juz mineło, krwiak sie wchłonął, leżałam 5 tygodni biorąc duphaston, więc całe szczęscie już jest lepiej, chociaż mam się ciągle oszczedzać, maż lata z mopem , a ja dla relaksu obiadki gotuje :D dokucza mi żołądek i to bardzo, mam takie dziwne skurcze, zbytnio nie mam ochoty jeść, ale jem ... pije siemie lniane od 3 dni 2/3 razy dziennie,oczywiście sam kisiel bez nasion :) jest troszkę róznicy , żołądek zawsze miałam wrażliwy, pewnie jakies podrażnienie, lub zapalenie błony żołądka mam. Co do przytycia, wczoraj wieczorem miałam nadzieje że przytyłam bo ważyłam 54 kg, ale dziś nadczczo 53,2 kg, więc waga stoii, brzuch rośnie , może jeszcze nie czas na tycie :)
    Mam pytanie czym się smarujecie aby zapobiec roztępom ??
    Ja raz dziennie oliwka , raz dziennie masło shea, słyszałam że masło shea jest lepsze niż nie jeden krem na roztępy

Pozdrawiam kobitki !

6sutpc0zansui1cp.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ