Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No i patrzcie, czwarty miesiąc ciąży 4 lata temu i teraz - jest spora rozbieżność. Znaczy to pierwsze z lewej to zdjęcie z teraz, a do po prawej to zdjęcie sprzed 4 lat. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aaaa4fb8c5a.jpg
framtid, jeżeli ta wydzielina nie "pachnie" jakoś niepokojąco to raczej nic się nie dzieje, ale może warto zrobić badanie moczu np.? Albo zacznij jeść żurawinę, nie zaszkodzi, a może pomóc.
Edziuuuuuunia daj znaka.Izieth lubi tę wiadomość
-
Edziuuuunia dokładnie daj znac co u Ciebie bo sie martwimy. Jeśli chodzi o tycie ja tez nie należę do najszczuplejszych i wagowo powinnam sie pilnować. Poki co przytyłam 3 kg a wskazania mam do max 12. A tu przed nami najbardziej obfitujący w tycie okres 2 trymestru. Pocieszam sie faktem obfitego sezonu na warzywa i owoce którymi trzeba sie po prostu zajadać. Apetyt od samego początku sprzyjał wiec kg leciały do przodu a do tego te zaparcia. Mam wizytę za 2 tygodnie dopytam o aktywność typu basen i jogę , bo do tej pory miałam zakaz może jakiś ruch pomoże. Poki co dużo spaceruje.
-
Mi też brzuszek strasznie szybko urósł, już od kilku tygodni chodzę w spodniach ciążowych... To nie jest druga ciąża, ale myślę, że to kwestia naturalnej skłonności do tycia
Dzisiaj obczaiłam H&M, faktycznie fajne rzeczy mają, no i uzbroiłam się w obowiązkowe legginsy
Co do witamin, mi ginka w pierwszym trymestrze nakazała tylko kwas foliowy, a teraz "zestaw witamin dla kobiet w ciąży". Wybrałam na razie (bardziej na zasadzie przypadku pewnie) PrenaFolin z kwasami DHA, bo niestety rybek za dużo w diecie nie mam. Słyszałyście coś? Ktoś coś polecał?
Co do wakacji - słyszałam, że na ciąże wybitnie źle działa wysokość (odklejanie łożyska... moja ginka mówiła, że nawet w Zakopanem dużo jest poronień, a że ja z Pomorza, to chyba sobie góry na razie darujemy) więc wymarzoną podróż do Kirgistanu musimy sobie w tym roku darować. Do ukochanej Azji nie pojedziemy ze względu na choroby żołądkowe, które zawsze nas tam dopadają... Na razie myślimy o wyprawie po krajach nadbałtyckich, bo chcę w sierpniu wziąć długi urlop na ostatnią na jakiś czas dłuższą wyprawę we dwoje -
Ja lekarza mam we wtorek to wypytaj apropo tych podróży.
W sumie ostatnie wakacje we dwoje wiec trzebaby to wykorzystać.
Niestety nie lubimy spędza. Wakacji w Polsce ze względu na nieobliczalna pogodę.
Samochodem gdzies jechac sie boje. Zreszta nie lubie długich podróży autem.
Wiec zostaje mi dopytać tylko o samolot. Obi dopuszczalna długość lotu.
-
A co do brzuszka to mi tez juz spory wyskoczył.
I szczerze jestem zdziwiona ze rak szybko:)
Ale na szczescie w niedawnym czasie zaopatrzyłem suw w wiele luźnych bluzek i sukienek.
Takze nie jest złe.
Najbardziej mnie martwi kurtka np na zimę zeby schować taki wielki brzusio.. -
Cześć dziewczyny, mam takie złe nastroje, że nie mam siły tu zaglądać
Leżymy w szpitalu, wczoraj jeszcze robili badanie o krwiak siedzi
Jutro znowu powtórzą usg i wtedy pewnie się okaże czy coś się zmieniło. Nadal krwawie choć już mniej. Dziecko się rusza i serduszko bije, machnął mi siusiakiem
Lekarze mówią, że już nic nie są w stanie zrobić. musze brać leki i odpoczywać o czekać aż krwiak się wchłonie...
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit