X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i patrzcie, czwarty miesiąc ciąży 4 lata temu i teraz - jest spora rozbieżność. Znaczy to pierwsze z lewej to zdjęcie z teraz, a do po prawej to zdjęcie sprzed 4 lat. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aaaa4fb8c5a.jpg
    framtid, jeżeli ta wydzielina nie "pachnie" jakoś niepokojąco to raczej nic się nie dzieje, ale może warto zrobić badanie moczu np.? Albo zacznij jeść żurawinę, nie zaszkodzi, a może pomóc.
    Edziuuuuuunia daj znaka.

Izieth lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ten brzuszek jest większy w drugiej ciąży :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy jeszcze nosiłam normalne spodnie, a teraz od drugiego miesiąca mnie cisną i musiałam przerzucić się na sukienki. Ale dzięki temu kupiłam kilka nowych :D

• wianna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia właśnie co u Ciebie? Odezwij się.

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta brzuch rosnie. Przynajmniej widac ze w ciazy jestes :) Duza roznica.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuunia dokładnie daj znac co u Ciebie bo sie martwimy. Jeśli chodzi o tycie ja tez nie należę do najszczuplejszych i wagowo powinnam sie pilnować. Poki co przytyłam 3 kg a wskazania mam do max 12. A tu przed nami najbardziej obfitujący w tycie okres 2 trymestru. Pocieszam sie faktem obfitego sezonu na warzywa i owoce którymi trzeba sie po prostu zajadać. Apetyt od samego początku sprzyjał wiec kg leciały do przodu a do tego te zaparcia. Mam wizytę za 2 tygodnie dopytam o aktywność typu basen i jogę , bo do tej pory miałam zakaz może jakiś ruch pomoże. Poki co dużo spaceruje.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miałam zły sen, obudziłam się wystraszona.
    Mi się też przybrało kilka kg ale może ćwiczę to jakoś ogarnę i do tego święta racja. Będzie lato, warzywa i owoce za grosze, moja ukochana cukinia!!!! Trzeba korzystać :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia my się martwimy, daj znać że wszystko jest ok!! :*

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie jakies witaminy czy jeszcze nie ? :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia biorę femibion natal plus :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminy biorę od samego poczatku:) poki co femion natan1 a za tydzien zaczynam natan2

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem Prenatal Duo :)

Riri lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, cudny brzuszek :) Ja przytyłam ok. 1,5kg i już niektóre spodnie mnie uciskają, ale nadal chodzę w swoich starych ciuchach.

Ja od początku codzienie biorę całą garść suplementów, ale to przez MTHFR ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem bób :D kosztował 10 zł :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuszek strasznie szybko urósł, już od kilku tygodni chodzę w spodniach ciążowych... To nie jest druga ciąża, ale myślę, że to kwestia naturalnej skłonności do tycia :D
    Dzisiaj obczaiłam H&M, faktycznie fajne rzeczy mają, no i uzbroiłam się w obowiązkowe legginsy :)

Co do witamin, mi ginka w pierwszym trymestrze nakazała tylko kwas foliowy, a teraz "zestaw witamin dla kobiet w ciąży". Wybrałam na razie (bardziej na zasadzie przypadku pewnie) PrenaFolin z kwasami DHA, bo niestety rybek za dużo w diecie nie mam. Słyszałyście coś? Ktoś coś polecał?

Co do wakacji - słyszałam, że na ciąże wybitnie źle działa wysokość (odklejanie łożyska... moja ginka mówiła, że nawet w Zakopanem dużo jest poronień, a że ja z Pomorza, to chyba sobie góry na razie darujemy) więc wymarzoną podróż do Kirgistanu musimy sobie w tym roku darować. Do ukochanej Azji nie pojedziemy ze względu na choroby żołądkowe, które zawsze nas tam dopadają... Na razie myślimy o wyprawie po krajach nadbałtyckich, bo chcę w sierpniu wziąć długi urlop na ostatnią na jakiś czas dłuższą wyprawę we dwoje :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekarza mam we wtorek to wypytaj apropo tych podróży.
    W sumie ostatnie wakacje we dwoje wiec trzebaby to wykorzystać.
    Niestety nie lubimy spędza. Wakacji w Polsce ze względu na nieobliczalna pogodę.
    Samochodem gdzies jechac sie boje. Zreszta nie lubie długich podróży autem.
    Wiec zostaje mi dopytać tylko o samolot. Obi dopuszczalna długość lotu.

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszka to mi tez juz spory wyskoczył.
    I szczerze jestem zdziwiona ze rak szybko:)
    Ale na szczescie w niedawnym czasie zaopatrzyłem suw w wiele luźnych bluzek i sukienek.
    Takze nie jest złe.
    Najbardziej mnie martwi kurtka np na zimę zeby schować taki wielki brzusio..

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też już zaczynam brać :) tylko ja kupiłam jakieś vita min plus mama :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam takie złe nastroje, że nie mam siły tu zaglądać :(
    Leżymy w szpitalu, wczoraj jeszcze robili badanie o krwiak siedzi :(
    Jutro znowu powtórzą usg i wtedy pewnie się okaże czy coś się zmieniło. Nadal krwawie choć już mniej. Dziecko się rusza i serduszko bije, machnął mi siusiakiem :)
    Lekarze mówią, że już nic nie są w stanie zrobić. musze brać leki i odpoczywać o czekać aż krwiak się wchłonie...

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siusiak w rodzinie!!! :)
    Cudnie :) będzie dobrze, wszystko się zagoi iebędzie elegancko. Wszystko pójdzie w dobrym kierunku, odpoczywaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 17:41

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ