X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co stosujecie na ból głowy nie licząc leków.
    Bo zaraz mi głowa pęknie..

• framtid Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka ja raz miałam bardzo dokuczliwy ból głowy i wzięłam wtedy pol tabletki paracetamolu bo tylko leki przeciwbólowe na bazie paracetamolu są bezpiecznie w ciąży

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Apap to paracetamol, a inne leki dozwolone to Panadol i Paracetamol :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę panadol chociaż mi średnio na ból głowy pomaga niestety :(

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, dziękuję za ciepłe słowa otuchy! :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Cześć dziewczyny, mam takie złe nastroje, że nie mam siły tu zaglądać :(
    Leżymy w szpitalu, wczoraj jeszcze robili badanie o krwiak siedzi :(
    Jutro znowu powtórzą usg i wtedy pewnie się okaże czy coś się zmieniło. Nadal krwawie choć już mniej. Dziecko się rusza i serduszko bije, machnął mi siusiakiem :)
    Lekarze mówią, że już nic nie są w stanie zrobić. musze brać leki i odpoczywać o czekać aż krwiak się wchłonie...

Trzymaj się, na pewno wszystko dobrze się ułoży, ważne że dziecko się rusza i bije mu serduszko. Jesteś pod dobrą opieką, trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość. Trzymam kciuki.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję Siwa! Postaram się być bardzo dzielna :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy wszyscy kciuki, Edziunia.
    Najważniejsze, że krwiak nie zrobił na Twoim chłopaku wrażenia :)

Odpoczywaj i bądź dobrej myśli.

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia Edziunia! obyście szybko wracali do domu.

Ja na razie nie biorę żadnych dodatkowych witamin. Suplementuję magnez, kwas foliowy, witaminę D i endo przepisała mi jod.
    Muszę się zapytać gina na następnej wizycie czy mogę kupić jakiś Prenatal itp. żeby znowu za dużo wszystkiego nie było bo przesadzać też nie można.

Smaruję się Palmersem i tak jak Shantelle na razie jestem bardzo zadowolona chociaż brzuch wywala mi głównie wieczorami. Rano jeszcze mało co widać.

eikt43r804tnuk7g.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mi dziś głowa pęka. DOSŁOWNIE! Nie mogę wstać z łóżka bo odbijam się od ścian. To chyba przez pogodę - leje już od wczoraj.
    Ja dopiero jestem w 13tc ale brzuszek mam już spory i nawet nie wtajemniczona osoba już wie co jest na rzeczy. Nie ma szans o zapięciu się w spodnie sprzed ciąży. Ale to wszystko zaczęło się nagle- budzę się i mam większy brzuszek:) Tak jest od 4 dni, co pobudka, to brzuszek większy. Kilogramy też skoczyły- jestem +3kg do przodu. No i to wieczne uczucie ciagnięcia skóry w podbrzuszu.
    Przed ciążą byłam szczypiorem - rozm.34 to może dlatego tak widać, bo Maluszek nie ma się gdzie zmieścić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:37

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg - uważaj, żeby faktycznie nie przesadzić. Na tych moich tabletkach jest napisane, żeby nie brać nic więcej.

8p3ovfxmoyxbwe9c.png

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nasca i Meg, dziś krwiak jestnieduży o centymetr, ma teraz 2,5 cm. Ale nadal plamie :(

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia leż, odpoczywaj i bądź dobrej myśli. Gdzie jest umiejscowiony ten krwiak?

Ja smaruję się olejem kokosowym, póki co nie mam żadnych rozstępów ale w żadnej ciąży nie miałam. Może to geny?

Witaminy biorę od samego początku, Prenatal Duo, takie zalecenie lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:04

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia nic się nie denerwuj, dziad się wchłonie i będzie dobrze :)

Ja na początku brałam kwas foliowy, bo lekarz powiedział że to jest bardzo ważne, a od 13tc mam witaminy i to jest jedna tabletka z witaminami i dwie z olejami :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palmersa kocham i nie zamienię na nic innego, tłuściutki i pięknie pachnie, tzn na początku mi śmierdział ale już luz.
    Mi koleżanka powiedziała że jakiś czas temu, ok 2 tyg nie miałam takiego brzucha, szybki tak wyskoczył hehe.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • joa65121 Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! ja dziś cały dzień śpie, głowa mi pęka, chyba taka pogoda :( mam nadzieje że jutro bedzie juz lepiej . Edziuniaa krwiaka też miałam, oszczedzaj się tak jak ja a wszystko bedzie dobrze , głowa do góry , ja wstawałam tylko do łazienki, a tak to w łóżku , teraz juz z górki :)

6sutpc0zansui1cp.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktora z was pierwsza leci w jakas samolotową podróż wakacyjną i co na to wasi lekarze? Moja powiedziała cos w stylu "moze pani lecieć, ale zaświadczenia nie dam, bo nie wiadomo co się może zdarzyć w samolocie z ciążą". Startujemy 13 lipca. Moze któraś z was bedzie juz po i opisze wrażenia?

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam w 8 tc i 12 tc .. nic mi nie było :) czułam się super .. ale mój lekarz mi pozwolił lecieć :) nie widział żadnych przeciwskazań :) dostałam tylko większą dawke progesteronu ze względu na to ze plamiłam wcześniej ale to ze względu na moją wade macicy :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam w 8tc w dwie strony po dwie godziny. Nic sie nie stało, wszystkie jak najlepszym porządku mimo ze miałam lekkie obawy bo to był początek ciąży. Po wyladowaniu w Polsce byłam u ginekologa i mówiłam ze mieszkam w Anglii. Nie wspominała nic o jakimkolwiek zagrożeniu, nie zabraniała, wróciliśmy spokojnie do domu :) we wrześniu kolejny lot, tym razem juz tylko w jedna stronę :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś z Was mnie bardziej oświeci, bo po piątkowej wizycie zgłupiałam całkowicie.... Mianowicie chodzi o przewidywaną datę porodu i od której daty liczy się te 10 dni jak nie wyjdzie Dzidzia w terminie. Tak więc:
    1 lekarz prowadzący moją ciążę( prywatnie) wyliczył mi termin na 2 grudnia
    2 lekarz podczas badań prenatalnych powiedział że ten 1 źle datę mi wyliczył, bo nie uwzględnił, że w tym roku luty miał 29 a nie 28 dni tak więc termin na 1 grudnia
    3 lekarz, u którego byłam w ten piątek( NFZ, on teraz ma prowadzić moją ciążę) powiedział że jest błąd bo wg jego wyliczeń termin mam na 7 grudnia!Pytam go w takim razie kiedy mam się zgłosić na ewentualne wywoływanie, od jakiego terminu leci te 10 dni? On na to że od tego 7 i tego 7 grudnia mam się zgłosić do szpitala.
    I teraz tak, kalendarze w sieci wskazują mi datę 1 grudnia.
    Wg USG na prenatalnym w 12t5d to wyszło że 29 listopad....
    Na ten termin z USG nie patrzę bo wiadomo, tylko chodzi mi kiedy mam się zgłosić do szpitala jak Mały nie wyjdzie w terminie tylko w którym terminie??

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ