Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskiereczka ja raz miałam bardzo dokuczliwy ból głowy i wzięłam wtedy pol tabletki paracetamolu bo tylko leki przeciwbólowe na bazie paracetamolu są bezpiecznie w ciąży
-
Edziuuuuuuuunia wrote:Cześć dziewczyny, mam takie złe nastroje, że nie mam siły tu zaglądać
Leżymy w szpitalu, wczoraj jeszcze robili badanie o krwiak siedzi
Jutro znowu powtórzą usg i wtedy pewnie się okaże czy coś się zmieniło. Nadal krwawie choć już mniej. Dziecko się rusza i serduszko bije, machnął mi siusiakiem
Lekarze mówią, że już nic nie są w stanie zrobić. musze brać leki i odpoczywać o czekać aż krwiak się wchłonie...
Trzymaj się, na pewno wszystko dobrze się ułoży, ważne że dziecko się rusza i bije mu serduszko. Jesteś pod dobrą opieką, trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość. Trzymam kciuki.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Zdrowia Edziunia! obyście szybko wracali do domu.
Ja na razie nie biorę żadnych dodatkowych witamin. Suplementuję magnez, kwas foliowy, witaminę D i endo przepisała mi jod.
Muszę się zapytać gina na następnej wizycie czy mogę kupić jakiś Prenatal itp. żeby znowu za dużo wszystkiego nie było bo przesadzać też nie można.
Smaruję się Palmersem i tak jak Shantelle na razie jestem bardzo zadowolona chociaż brzuch wywala mi głównie wieczorami. Rano jeszcze mało co widać. -
Hej!
Mi dziś głowa pęka. DOSŁOWNIE! Nie mogę wstać z łóżka bo odbijam się od ścian. To chyba przez pogodę - leje już od wczoraj.
Ja dopiero jestem w 13tc ale brzuszek mam już spory i nawet nie wtajemniczona osoba już wie co jest na rzeczy. Nie ma szans o zapięciu się w spodnie sprzed ciąży. Ale to wszystko zaczęło się nagle- budzę się i mam większy brzuszek:) Tak jest od 4 dni, co pobudka, to brzuszek większy. Kilogramy też skoczyły- jestem +3kg do przodu. No i to wieczne uczucie ciagnięcia skóry w podbrzuszu.
Przed ciążą byłam szczypiorem - rozm.34 to może dlatego tak widać, bo Maluszek nie ma się gdzie zmieścić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:37
-
Edziunia leż, odpoczywaj i bądź dobrej myśli. Gdzie jest umiejscowiony ten krwiak?
Ja smaruję się olejem kokosowym, póki co nie mam żadnych rozstępów ale w żadnej ciąży nie miałam. Może to geny?
Witaminy biorę od samego początku, Prenatal Duo, takie zalecenie lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:04
Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
Edziunia nic się nie denerwuj, dziad się wchłonie i będzie dobrze
Ja na początku brałam kwas foliowy, bo lekarz powiedział że to jest bardzo ważne, a od 13tc mam witaminy i to jest jedna tabletka z witaminami i dwie z olejamiEdziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
Hej ! ja dziś cały dzień śpie, głowa mi pęka, chyba taka pogoda mam nadzieje że jutro bedzie juz lepiej . Edziuniaa krwiaka też miałam, oszczedzaj się tak jak ja a wszystko bedzie dobrze , głowa do góry , ja wstawałam tylko do łazienki, a tak to w łóżku , teraz juz z górki
Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ktora z was pierwsza leci w jakas samolotową podróż wakacyjną i co na to wasi lekarze? Moja powiedziała cos w stylu "moze pani lecieć, ale zaświadczenia nie dam, bo nie wiadomo co się może zdarzyć w samolocie z ciążą". Startujemy 13 lipca. Moze któraś z was bedzie juz po i opisze wrażenia?
-
Ja leciałam w 8 tc i 12 tc .. nic mi nie było czułam się super .. ale mój lekarz mi pozwolił lecieć nie widział żadnych przeciwskazań dostałam tylko większą dawke progesteronu ze względu na to ze plamiłam wcześniej ale to ze względu na moją wade macicyTysia
-
Ja leciałam w 8tc w dwie strony po dwie godziny. Nic sie nie stało, wszystkie jak najlepszym porządku mimo ze miałam lekkie obawy bo to był początek ciąży. Po wyladowaniu w Polsce byłam u ginekologa i mówiłam ze mieszkam w Anglii. Nie wspominała nic o jakimkolwiek zagrożeniu, nie zabraniała, wróciliśmy spokojnie do domu we wrześniu kolejny lot, tym razem juz tylko w jedna stronę
-
Dziewczyny może któraś z Was mnie bardziej oświeci, bo po piątkowej wizycie zgłupiałam całkowicie.... Mianowicie chodzi o przewidywaną datę porodu i od której daty liczy się te 10 dni jak nie wyjdzie Dzidzia w terminie. Tak więc:
1 lekarz prowadzący moją ciążę( prywatnie) wyliczył mi termin na 2 grudnia
2 lekarz podczas badań prenatalnych powiedział że ten 1 źle datę mi wyliczył, bo nie uwzględnił, że w tym roku luty miał 29 a nie 28 dni tak więc termin na 1 grudnia
3 lekarz, u którego byłam w ten piątek( NFZ, on teraz ma prowadzić moją ciążę) powiedział że jest błąd bo wg jego wyliczeń termin mam na 7 grudnia!Pytam go w takim razie kiedy mam się zgłosić na ewentualne wywoływanie, od jakiego terminu leci te 10 dni? On na to że od tego 7 i tego 7 grudnia mam się zgłosić do szpitala.
I teraz tak, kalendarze w sieci wskazują mi datę 1 grudnia.
Wg USG na prenatalnym w 12t5d to wyszło że 29 listopad....
Na ten termin z USG nie patrzę bo wiadomo, tylko chodzi mi kiedy mam się zgłosić do szpitala jak Mały nie wyjdzie w terminie tylko w którym terminie??