X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam w czwartek przezierności juz sie niemoge doczekac..

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj

Ooo ja bardzo lubię takie ostre ogóreczki, ale mniej już je robić haha.
    Ja ruchów jeszcze nie czuję, może za 2-3 tyg już coś poczuje :)
    Jadę na krew, jestem taka głodna... Mam nadzieję że dotrwam do przychodni. I nie wzięłam chusteczek higienicznych a gilun się ciągnie aaaaa, zwariuje :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle gdybyś miała jeszcze ochotę na paprykarz to osttanio na CZYTAJ SKŁAD pojawił się z całkiem normalnym składem :)
    http://czytajsklad.com/paprykarz-szczecinski/

też się zastanawiałam o co chodzi z tymi krokodylkami :)

co do samego porodu zawsze byłam nastawiona psychicznie na cc, ale nie posiadam raczej żadnych przypadłości/ chorób wykluczających sn. No chyba, że na wizycie u okulisty w 30tym tygodniu będzie coŚ nie tak z siatkówką.
    Tak na prawdę to czytając o obu rodzajach porodów słabo mi się robi.
    sn złe no bo nacinanie, cała akcja porodowa, ból itp.
    cc złe no bo później ruszyć się nie można, zaopiekować maluszkiem tym bardziej, a z reguły pielęgniarki i położne mają to gdzieś.

Na dzień dzisiejszy wychodzę z założenia, że co ma być to będzie. Nie raz nie dwa dziewczyny nastawione i zakwalifikowane do porodu sn były brane na cesarkę bo nie było rozwarcia, skoczyło ciśnienie itp. Zobaczymy po połówkowych i później co los przyniesie :)

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg, dzięki :) ten co kupiłam miał spoko skład :) czytam etykiety, takie zboczenie :)
    Ja chciałabym rodzić naturalnie, jakoś ból mnie nie przeraża. Słyszałam że po SN szybciej się dochodzi do siebie niż po CC, jak siatkówka będzie okej, to nie będę się upierać :P
    Ja w ogóle mam wysoki próg bólu, zęby lecze bez znieczulenia. Jakoś tak wiem, że wszystko jest do przeżycia :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy jutro nasz Doktor zobaczy płeć?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka wrote:
    Ja tez mam w czwartek przezierności juz sie niemoge doczekac..

Iskiereczka, ja jutro mam USG prenatalne :) Dobrze wiedzieć, że nie jestem ostatnia :P

Podczytuję Was trochę, chociaż jestem na innym wątku grudniówek :) A czy któraś z Was jeszcze czeka na to USG prenatalne pierwsze? :) Też jestem ciekawa czy podejrzy płeć. Z córką udało się właśnie w 12i5 zobaczyć :) Teraz też wypada mi 12i5-12i6 (wg USG).

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poród SN poszedł szybko i nie jakoś specjalnie boleśnie. Wiadomo, boli, ale zaczęło się o 11, a urodziłam o 14:35, hormony uderzyły i zaraz zapomniałam. Pękłam naturalnie mało, bo ćwiczyłam, więc polecam :) Dzięki temu też krocze mi potem mocno nie dokuczało. Jestem zdania, że pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :) Lepiej nie czytać o złych porodach i uwierzyć, że da się i wcale nie jest to takie straszne :) A rodziłam bez żadnego znieczulenia :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :)
    Wiecie że ja mam chyba ten katar który jest w ciąży?
    Bo ogólnie już jestem zdrowa, ale jest kaszel i ten katar i nie wiem czy to nie taki ciążowy :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Meg, dzięki :) ten co kupiłam miał spoko skład :) czytam etykiety, takie zboczenie :)
    Ja chciałabym rodzić naturalnie, jakoś ból mnie nie przeraża. Słyszałam że po SN szybciej się dochodzi do siebie niż po CC, jak siatkówka będzie okej, to nie będę się upierać :P
    Ja w ogóle mam wysoki próg bólu, zęby lecze bez znieczulenia. Jakoś tak wiem, że wszystko jest do przeżycia :)

Ja Ci powiem tak :) ze mną była na oddziale kobieta która rodziła baaardzo długo a to dlatego ze bóle były a rozwarcie nie :) wkoncu urodziła po kulkunastu godzinach i na następny dzień biegała po oddziale :) nic jej nie było :D wiadomo krocze bolało trochę ale czuła się dobrze a po cc to chodziłam przez pierwsze chyba 5-6 dni jak starsza babcia :D a trzeba było chodzic :D

wiec tez jestem zdania że po sn się szybciej dochodzi do siebie :)

polkosia lubi tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero będę miała usg za miesiąc bo chce jechać na to połówkowe :) a że mam daleko gina to nie będę jezdzic co chwile :) i mam wielka nadzieje ze w 20 tyg już mi powie co będę mieć :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Polkosia, popieram grunt to dobre nastawienie :) Ta śliczna niunia na suwaczku Twoja córeczka? Ja właśnie dlatego chce sn, żeby szybciej dojść do siebie, ale zobaczymy czy się da.
    Shantelle ja nawet nie wiedziałam, że taki katar ciążowy jest, dopiero teraz doczytałam. Normalnie człowiek całe życie się uczy.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Iskiereczka, ja jutro mam USG prenatalne :) Dobrze wiedzieć, że nie jestem ostatnia :P

Podczytuję Was trochę, chociaż jestem na innym wątku grudniówek :) A czy któraś z Was jeszcze czeka na to USG prenatalne pierwsze? :) Też jestem ciekawa czy podejrzy płeć. Z córką udało się właśnie w 12i5 zobaczyć :) Teraz też wypada mi 12i5-12i6 (wg USG).

Ja też mam jutro:)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, no właśnie jest. Swoją drogą byłam chora i słabo się czułam, ALE coś czuję że to ciąży sprawka z tym katarem :) no nic, już antybiotyk skończony, trzeba walczyć inaczej.
    W końcu od tygodnia poćwiczyłam aż się nos odetkał hehe :) fajnieee :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Dokładnie :)
    Wiecie że ja mam chyba ten katar który jest w ciąży?
    Bo ogólnie już jestem zdrowa, ale jest kaszel i ten katar i nie wiem czy to nie taki ciążowy :/
    Shantelle ja od początku też się męczę z katarem i non stop kicham, więc ostatnio też stwierdziłam że to raczej nie od przeziębienia jest.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ten katar i kichanie to alergia? Ja przez dwa lata w okresie jesienno-zimowym się tak męczyłam. Piłam miodek z cytryną i okazało się że na miodek alergię mam :)

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alergia nie, mam astmę i miałam badania w kierunku skąd ona jest. Żadnych uczuleń, zero, no albo zwyczajnie jeszcze końcówka choroby i tyle :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kicham od początku ciąży i zatkany nos mam bardzo często. Ale to na pewno nie przeziębienie bo od razu bym je poznała po cukrach:) także chyba możemy być spokojne - tak musi być ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • framtid Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wróciliśmy z badania, wszystko jak najbardziej ok. Dzidzia zdrowa, całe 8 cm, wyszło z usg, że starsza o jeden dzień czyli 13t5d :) NT 1.4 . Mój luby wzruszony, bo dzidzia podskakiwała i pomachała rączką :) mówi, że to do niego zrobiła 'high five tato' :D bardzo stresujący poranek przerodził się w cudowne spokojne popołudnie z czterema pięknymi zdjęciami mojego maleństwa :) niestety płeć poznamy dopiero na kolejnym badaniu, ale przeczuwamy synusia :P

Irmelin, Tysia :), Izieth lubią tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid gratuluję! Świetne wieści.
    Ja już nie mogę doczekać się jutrzejszego USG

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, tak, to moja pierworodna :) Urodziła się z burzą loków :D Teraz niektóre pasma mają już 15 cm!

Dziewczyny, to piszcie jak po :) Ja idę na 13:20.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ