Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Haj
Ooo ja bardzo lubię takie ostre ogóreczki, ale mniej już je robić haha.
Ja ruchów jeszcze nie czuję, może za 2-3 tyg już coś poczuje
Jadę na krew, jestem taka głodna... Mam nadzieję że dotrwam do przychodni. I nie wzięłam chusteczek higienicznych a gilun się ciągnie aaaaa, zwariuje
-
Shantelle gdybyś miała jeszcze ochotę na paprykarz to osttanio na CZYTAJ SKŁAD pojawił się z całkiem normalnym składem
http://czytajsklad.com/paprykarz-szczecinski/
też się zastanawiałam o co chodzi z tymi krokodylkami
co do samego porodu zawsze byłam nastawiona psychicznie na cc, ale nie posiadam raczej żadnych przypadłości/ chorób wykluczających sn. No chyba, że na wizycie u okulisty w 30tym tygodniu będzie coŚ nie tak z siatkówką.
Tak na prawdę to czytając o obu rodzajach porodów słabo mi się robi.
sn złe no bo nacinanie, cała akcja porodowa, ból itp.
cc złe no bo później ruszyć się nie można, zaopiekować maluszkiem tym bardziej, a z reguły pielęgniarki i położne mają to gdzieś.
Na dzień dzisiejszy wychodzę z założenia, że co ma być to będzie. Nie raz nie dwa dziewczyny nastawione i zakwalifikowane do porodu sn były brane na cesarkę bo nie było rozwarcia, skoczyło ciśnienie itp. Zobaczymy po połówkowych i później co los przyniesie -
Meg, dzięki ten co kupiłam miał spoko skład czytam etykiety, takie zboczenie
Ja chciałabym rodzić naturalnie, jakoś ból mnie nie przeraża. Słyszałam że po SN szybciej się dochodzi do siebie niż po CC, jak siatkówka będzie okej, to nie będę się upierać
Ja w ogóle mam wysoki próg bólu, zęby lecze bez znieczulenia. Jakoś tak wiem, że wszystko jest do przeżycia
-
Iskiereczka wrote:Ja tez mam w czwartek przezierności juz sie niemoge doczekac..
Iskiereczka, ja jutro mam USG prenatalne Dobrze wiedzieć, że nie jestem ostatnia
Podczytuję Was trochę, chociaż jestem na innym wątku grudniówek A czy któraś z Was jeszcze czeka na to USG prenatalne pierwsze? Też jestem ciekawa czy podejrzy płeć. Z córką udało się właśnie w 12i5 zobaczyć Teraz też wypada mi 12i5-12i6 (wg USG).Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mój poród SN poszedł szybko i nie jakoś specjalnie boleśnie. Wiadomo, boli, ale zaczęło się o 11, a urodziłam o 14:35, hormony uderzyły i zaraz zapomniałam. Pękłam naturalnie mało, bo ćwiczyłam, więc polecam Dzięki temu też krocze mi potem mocno nie dokuczało. Jestem zdania, że pozytywne nastawienie to połowa sukcesu Lepiej nie czytać o złych porodach i uwierzyć, że da się i wcale nie jest to takie straszne A rodziłam bez żadnego znieczuleniaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Shantelle wrote:Meg, dzięki ten co kupiłam miał spoko skład czytam etykiety, takie zboczenie
Ja chciałabym rodzić naturalnie, jakoś ból mnie nie przeraża. Słyszałam że po SN szybciej się dochodzi do siebie niż po CC, jak siatkówka będzie okej, to nie będę się upierać
Ja w ogóle mam wysoki próg bólu, zęby lecze bez znieczulenia. Jakoś tak wiem, że wszystko jest do przeżycia
Ja Ci powiem tak ze mną była na oddziale kobieta która rodziła baaardzo długo a to dlatego ze bóle były a rozwarcie nie wkoncu urodziła po kulkunastu godzinach i na następny dzień biegała po oddziale nic jej nie było wiadomo krocze bolało trochę ale czuła się dobrze a po cc to chodziłam przez pierwsze chyba 5-6 dni jak starsza babcia a trzeba było chodzic
wiec tez jestem zdania że po sn się szybciej dochodzi do siebiepolkosia lubi tę wiadomość
Tysia -
Cześć Polkosia, popieram grunt to dobre nastawienie Ta śliczna niunia na suwaczku Twoja córeczka? Ja właśnie dlatego chce sn, żeby szybciej dojść do siebie, ale zobaczymy czy się da.
Shantelle ja nawet nie wiedziałam, że taki katar ciążowy jest, dopiero teraz doczytałam. Normalnie człowiek całe życie się uczy.polkosia lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
polkosia wrote:Iskiereczka, ja jutro mam USG prenatalne Dobrze wiedzieć, że nie jestem ostatnia
Podczytuję Was trochę, chociaż jestem na innym wątku grudniówek A czy któraś z Was jeszcze czeka na to USG prenatalne pierwsze? Też jestem ciekawa czy podejrzy płeć. Z córką udało się właśnie w 12i5 zobaczyć Teraz też wypada mi 12i5-12i6 (wg USG).
Ja też mam jutro:)polkosia lubi tę wiadomość
-
Shantelle wrote:Dokładnie
Wiecie że ja mam chyba ten katar który jest w ciąży?
Bo ogólnie już jestem zdrowa, ale jest kaszel i ten katar i nie wiem czy to nie taki ciążowy -
Ja też kicham od początku ciąży i zatkany nos mam bardzo często. Ale to na pewno nie przeziębienie bo od razu bym je poznała po cukrach:) także chyba możemy być spokojne - tak musi byćCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Hej dziewczyny. Wróciliśmy z badania, wszystko jak najbardziej ok. Dzidzia zdrowa, całe 8 cm, wyszło z usg, że starsza o jeden dzień czyli 13t5d NT 1.4 . Mój luby wzruszony, bo dzidzia podskakiwała i pomachała rączką mówi, że to do niego zrobiła 'high five tato' bardzo stresujący poranek przerodził się w cudowne spokojne popołudnie z czterema pięknymi zdjęciami mojego maleństwa niestety płeć poznamy dopiero na kolejnym badaniu, ale przeczuwamy synusia
Irmelin, Tysia :), Izieth lubią tę wiadomość