X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, jak się uda to podeślę, nie ma problemu. Tam lekarz nawet mówi, że jeżeli Ci wygodnie na brzuchu to można spać, bo dziecku też jest dobrze :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Ja Ci powiem ze z pierwszym dzieckiem do około 6 miesiąca spałam na brzuchu i dziecko urodziło się zdrowe :) teraz tez sobie nie odmawiam bo jakby wierzyc we wszystko co mowią i piszą to najlepiej jakbyśmy w powietrzu spały :D zresztą ja inaczej nie zasne :)
    Tysia mi po prostu tak nie wygodnie teraz na brzuchu spać, wszystko mnei ciśnie i boli. Tak nie mogłam spać na plecach to teraz idealnie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Muszę się wyżalić na teściową. Ona jest nienormalna :D Zostawiłam u niej psa i poleciałam do sklepu bo miały być pieluchy w promocji. Był tylko teść a on jest spoko. Wracam z nieudanych zakupów( promo ma być dopiero od piątku) i spotkałam teściową, jej brata i jej ojca. Normalnie rozmawiamy itp. Pyta po co do sklepu szłam na drugi koniec miasta to mówię jej o tych pampersach a ta na mnie naskoczyła żeby być cicho bo dziadzio nic nie wie. A potem przy dziadku i wujku gada że po co teraz kupuję , że za wcześnie, że ona kupowała na 2-3 tyg przed porodem itp. No wiecie co??? Brzuch mam chować jak są dziadki! Ona jest nienormalna! I miałam tam się wprowadzać!!! NIE DOCZEKANIE MOJEGO MĘŻA ŻE PÓJDE TAM MIESZKAĆ!!! Nawet się nie zapyta jak się czuję, tylko warczy ze nie chcę u niej nic jeść. Ale jak tam mam zjeść jak wszystkie naczynia tłuste i widać że niedomyte i gada że to ja nie umiem myć tak jak ona. Aż się ciśnie żeby jej powiedzieć że po co myć jak można brudne talerze i sztućce na suszarkę włożyć.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana mi też teściowa zadziałała na nerwy.... Nie przejmuj się... Zaczęła się wtrącać i mojemu mężowi się obwrwalo za nic bo taka byłam zla.. Zresztą wydaje mi się że ona nie zdaje sobie sprawy ze każda ciaza po poronieniach jest ciaza zagrożona wymagająca ciągle opieki lekarza,a ona myśli że to taki hop siup ja mam zamiar chuchac na zimne i w dupie mam wszystko .. A ona mnie denerwuje jeszcze ehhhhhhhh

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda wogole słów wiesz.. Nie denerwuj się bo fasolka yo czuje... I tylko nerwy sobie popsujesz ja ta kłótnie odchorowalam bólem łba, podbrzusza i wymiotami... Dlatego myślę sobie w imie czego... Tak to bywa już, A ona nie jest warta żeby fasolka się denerwowala razem z toba ;);)

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha! dziewczyny skąd ja to znam :) teściowa jak to teściowa :) ja juz sie do swojej przyzwyczailam, raczej nie reaguje na wszelkie komentarze lub odpowiadam rownie zlosliwie :)

A ja własnie dostałam namiar na swietna polozna i to w dodatku z mojego szpitala, w ktorym chce rodzic :) moge nawet sie powołać na mame dziecka, od ktorej dostalam ten numer, bo do tej pory są w swietnym kontakcie :) juhuuu suuuper :) ciesze się :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie :D grunt to jednym słowem wpuszczać a drugim wypuszczać :) dziewczyny :) dopiero się zacznie jak dziecko urodzicie haha :D będzie że źle ubieracie bo albo za ciepło albo za zimno, źle karmicie itd. haha
    najlepiej nie zwracać uwagi :D przytaknąć a i tak zrobić po swojemu :)

Jiji lubi tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna super!
    A powiedzcie mi czy któraś wie coś czy w każdym szpitalu jest obowiązkowy wybór położnej? Czy jak to jest? Bo u mnie żadna z moich koleżanek nic nie wie i patrzy się jak na idiotkę że o takie rzeczy pytałam.

A co do teściowej- była nienormalna a teraz zamieniła się w smoka! Nic do niej dociera. Wszystkie jej dzieci ja olewają a mnie krew zalewa! Jak mam jej dać dziecko do opieki bo np będę chciała po połogu chodzić na siłownię jak ona jeszcze dzień w dzień pije! Wcześniej nawet słowem się nie odzywałam bo wynajmuję mieszkanie , mój do mnie szybko się wprowadził i sam przyznał się po krótkim czasie że woli być u mnie niż w rodzinnym domu a teraz przyszedł czas że nie stać nas na kupno mieszkania bo 13maja 2017 mamy kościelny i może dopiero po nim coś kupimy. A teraz , bo ciąża , bo pomoże. I nie widzę tej jej pomocy tak jakbym chciała. Kurczątko, moi rodzice wózek kupują, ubranka , pytają co u nas, czy mamy co jeść wg nich młodzi nie mają czasu na jedzenie a teściowa nic! Nie chcę nic od nikogo ale sam fakt zapytać się jak się czuję i czy wszystko w porządku to już nie łaska. I mam brzuch chować przy dziadkach!!!! To mnie najbardziej ruszyło!!!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa teściowe to teściowe. My jeszcze ślubu nie mamy, ale wiem że łatwo nie będzie. Staram się tam do niej chodzić jak najrzadziej, aby czuła dystans. A niech mi tylko powie że dziecko to, dziecko tamto....
    Męka Pańska z nimi, centralnie ech. .

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona taka nie była, dopiero po ślubie gorsza si zrobiła. I też idę tam jak muszę. A dzisiaj to tak było jakby się wstydziła że pierwszy wnuk będzie? Ma 2 rodzeństwa i tylko ona ma dzieci tak więc to też będzie pierwszy prawnuk i odnoszę wrażenie że się nie cieszy? Dla mnei to chore ukrywać rosnący brzuszek!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak to się wygadałam i jest mi lepiej :)

paolcia88 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, najważniejsze że Tobie lepiej,pisz ile trzeba :)
    Ja staram się żyć jednak w zgodzie, bo Przyjaciół trzyma się blisko a wrogów jeszcze bliżej :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana jestem tymi zapachami na świecie :/ Turcję kocham, byłam dwa razy... Chętnie bym wróciła.
    W Egipcie nigdy nie byłam, i moje marzenia aby zobaczyć piramidy pewnie się nie zrealizuje, bo zamachowcy... Dramat.. :(

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim marzeniem jest pojechać do Indii.... I Japonia....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo i Dubaj też, wszędzie bym chciała.
    Diana, niestety nie mogę skopiować linku, ale wyszukaj na fb SuperStyler i na ich stronie jest ten filmik :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i potwierdziła się dziewczynka :) Wszystko jest w porządku, mała waży 175g i miała mnóstwo różnych pomiarów, a nie wiem jak duża jest ;)
    Mogłabym ją tak podglądać codziennie <3

polkosia, diana0501, Irmelin, Nasca lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre te mity :)

Ja nie kąpię się w jeziorze czy w Bałtyku bo zaraz wysypkę łapię ale taki basen teraz fajna sprawa zwłaszcza na powietrzu .....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Miłego dnia :) Izieth, no to dobrze, że jest okej :)

jagooo90, Izieth lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Turcji trzy lata temu i powiedziałam sobie nigdy więcej :) kompletnie mi się nie podobało, na szczęście wycieczka była za bezcen i z ekipą znajomym, toteż przetrwałam jakoś ten tydzień :)

Słuchajcie ma któraś z doświadczonych już mam jakąś listę na wyprawkę, co kupić, co potrzeba? Mojej przyjaciółki mąż jest w Stanach i sam zaoferował się, że może maluchowi pokupować jakieś butelki, smoczki itp nooo, tylko muszę wiedzieć najpierw ja sama czego potrzebuję :)

Izieth, gratulacje Dziewczynki! :)

Izieth lubi tę wiadomość

• wianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mitów w ciąży, pod tym filmikiem znalazłam świetny komentarz! "powinno się takie filmiki pokazywać otoczeniu ciężarnej, a nie jej samej" dokładnie w samo sedno! :)

Ciąża i świetne samopoczucie pozwala mi na wiele i nie zamierzam rezygnować z wielu przyjemności i rozrywek :) np. w sierpniu idę na meeeega koncert z przyjaciółkami, będę tańczyć, śpiewać, cieszyć się, aaaaa :) suuuper!

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ