Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez muszę zainwestować w taka poduchę bo juz zaczyna mi sie robić niewygodnie jak idę spać nie wiem co bedzie pozniej skoro juz teraz narzekam hah
co do wielkości dzidzi, moja miała 78mm niecały tydzień temu -
Też cały czas myślę o tej poduszce, na razie jeszcze da się spać, brzuch nie jest duży, ale później może być ciężko.
Moje dzieciątko ostatnio było mierzone 31.05 i miało 63mm Dzisiaj się w końcu dowiem ile urosło
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
diana0501 wrote:Agnoss czujesz takie kopniaki że kopniaki czy takie ruchy od środka?
Czulam scisk w gardle- sekundowy , jakby mi ktos tlen odcinal. I mialam wizyte u poloznej i okazalo sie ze to baby, a od 2 dni czuje pykanie jak przyloze reke do brzucha. Tak jakby ktos w srodku kopal ale mala nozka wiec dla nas to jak pstrykniecie -
Hejka
Byłam dziś u alergologa, bardzo dobry specjalista. Powiedział że jeżeli dokucza katar, taki w ciąży można śmiało pić wapno rozpuszczane. Nie zaszkodzi a pomoże również dziecku.
Oczywiście tu miał na myśli, jeżeli katar dokucza, nie tak, aby pić codziennie
-
Wysokość macicy w poszczgólnych tygodniach ciąży:
-koniec 16 tygodnia - 1-2 palce ponad spojeniem łonowym
-koniec 20 tygodnia - 2-3 palce poniżej pępka
-koniec 24 tygodnia - na wysokości pępka
-koniec 28 tygodnia - 2-3 palce powyżej pępka
-koniec 32 tygodnia - w połowie odległości pomiędzy pępkiem a wyrostkiem mieczkowatym (dolna część mostka)
-koniec 36 tygodnia - przylega do łuków żebrowych
-koniec 40 tygodnia - 1-2 palce poniżej łuków żebrowych
Czy zgadza sie u was?? Mi powiedzialo ze moja macica postawila sie w pionie i juz ja mam do pepka a powinnam zdecydowanie nizej ... -
Byłam u dentysty i dwa zeby zaleczone bez znieczulenia :D:D jestem z siebie dumna! ha!
U mnie tydzień temu na wizycie nie mierzył długości Dzidzi
Poduszki rogala na razie nie potrzebuje, wysypiam się ale w razie co po siostrze, wiec ten wydatek mi odpadnie
ja nadal o wózkach i innych takich nie myślę, wiem tylko, że nie chcę chyba skrętnych kółek, a pompowane dobre opony kompletuje tez póki co dla siebie garderobę letnią ciążową, ale ceny są zaporowe, za spodenki krótkie z pasem (co prawda widać, ze porządne i śliczne) 119 zł, wiec na razie się wstrzymałam...Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Idę na wizytę 5 lipca i zobaczymy jak tam rozmiar mojej małej
Poduszki na razie też nie planuję kupować. Ze spaniem wszystko jest ok.
Wczoraj nabawiłam się strachu bo po południu w sklepie miałam lekki krwotok z nosa. Czułam, że coŚ mam mokro w jednej dziurce nagle, wysmarkałam się, a tak krew. Wróciłam szybko do domu i już się nie powtórzyło, czytałam, że to niby się często zdarza u ciężarówek przez rozszerzone naczynia krwionośne, może też się wczoraj trochę przemęczyłam. Ogólnie źle się czułam.
Muszę zapytać lekarza na nast. wizycie.
Zdarzyło Wam się coŚ podobnego Dziewczyny? -
Meg, ja miałam krwawienia z nosa i lekarz mówi że można brać rutinoscorbin mi pomogło, już nie mam problemu.
Shantelle - z wapnem uważaj bo mój lekarz mówi że wapno wcale tak mocno nie pomaga wg najnowszych badań a może powodować zwapnienia w łożysku. Także ja nie ryzykowalam z wapnem mimo że miałam jakiś czas temu wysypkę na brzuszku.
A moje maleństwo 14 czerwca miało 79 mm
A dzisiaj jedziemy do genetyka po wyniki testu pappa... Stres mam jak cholera ale wierzę że będzie okej. Dam znać.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Agusza będzie dobrze, nic się nie martw. A wapno tak jak napisałam, w razie dokuczania kataru, Nie tak że codziennie. Myślę że nic w małej dawce nie zaszkodzi, oczywiście jak trzeba
Wianna, spodenki są cenowo dla mnie porażka. Kupuje spodenki luźne, na gumce i mam je pod brzuchem. Na pewno nie dam talerza spodenki, mogą mnie cmoknąć
-
Jeśli nie codziennie to wapno to myślę że nie powinno zaszkodzić.
A ja spodnie ciążowe jedne kupiłam w sklepie, a rybaczki kupiłam sobie dwie pary na Vinted (nie wiem czy znacie, korzystacie) - fajna opcja bo za dwie pary zapłaciłam 37 zł z przesyłkamiCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Shantelle wrote:A rogala robię sobie z kołdry hehe.
Dziś czytałam że można spać na boku prawym, lewym, na plecach. Że to zabombony są z tym że tylko na lewym... Szczerze? Ja się codziennie budzę na prawym haha
Z tym spaniem to ciężko się zmusić przez sen żeby spać całą noc tylko na lewym. Czytałam że na brzuchu nie można no ale to logiczne. Mi mój brzuszek tak przeszkadza, że tu dopiero zaczynają mi się z tym schody bo całe życie tylko na brzuchu a teraz instynktownie brzuch omijam.
A tego rogala to już męża namawiam na zakup -
diana0501 wrote:Ja teraz też mam rulon z kołdry bo strasznie gorąco ale stópki mam zimne i muszę mieć skarpety....
Z tym spaniem to ciężko się zmusić przez sen żeby spać całą noc tylko na lewym. Czytałam że na brzuchu nie można no ale to logiczne. Mi mój brzuszek tak przeszkadza, że tu dopiero zaczynają mi się z tym schody bo całe życie tylko na brzuchu a teraz instynktownie brzuch omijam.
A tego rogala to już męża namawiam na zakup
Ja Ci powiem ze z pierwszym dzieckiem do około 6 miesiąca spałam na brzuchu i dziecko urodziło się zdrowe teraz tez sobie nie odmawiam bo jakby wierzyc we wszystko co mowią i piszą to najlepiej jakbyśmy w powietrzu spały zresztą ja inaczej nie zasneTysia