SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoss czujesz takie kopniaki że kopniaki czy takie ruchy od środka?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chyba poczułam ruch tak z boku bardziej, nie wydawało mi się aby jelito. Ale może też być jelito :) takie 50/50.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Joa65121 spróbuje z tym siemieniem choć nie wiem czy to przejdzie bo mam odruchy wymiotne na prawie wszystko a co dopiero na taki kisiel :P

Czy pominęłam jakieś wpisy od edziuni albo polkosi? Co u was dziewczyny, edziunia? Polkosia - jak wyniki?

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści od dziewczyn.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, znowu zaniedbałam forum. U moich kruszynek wszystko super. Rosną jak na drożdzach. Lekarz na wejsciu zapowiedział mi ze ze względu na jednojajowość wizyty od 17-18 tyg będę mieć co tydzień.
    Ja chyba też dziś poczułam kopniaczka. A mam pytanie ,czy leci wam siara? Mi od 1,5 tyg już tak, chociaż z jednej piersi dość mocno...

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie siary brak.
    Zapisałam się dzisiaj na połówkowe na 2 sierpnia. 22 tydzień ciąży.
    Zaraz po urlopie. Mam nadzieję, że urlop pomoże mi w niemyśleniu i niestresowaniu się.

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie leci a rozmiar piersi już(!) urósł o 3 rozmiary!
    Ja wizytuję 8.07 a połówkowe jadę do LBN 26.07 i liczę że wtedy się dowiem czy mamy Szymonka czy Natalkę :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fratmid a ja niewiem czy bym piła siemię ja wypiłam raz i mnie mama opieprzyla i siostry bo różne opinie są na necie ponoć on może wywoływać skurcze, pije się siemię np w 3 trymestrze na przyspieszenie porodu poczytaj o tym..... Na żołądek polecam melise, mnie też strasznie bolał ale to maks i musiałam przeżyć rozmawiałam z lekarzem i mówił że można pić imbir, ale tak może boleć żołądek.....

Jej

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemię lniane w ciąży może przyspieszyć poród, ale pite w bardzo dużych ilościach (co prawda nie wiem jakie to sa bardzo duże ilości). Ja piłam w pierwszej ciąży - raz dziennie nie codziennie - i nic mi od tego nie było. Teraz też popijam, bo tak w miarę pomaga mi na zaparcia. Jeszcze nie urodziłam :)

• joa65121 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie lekarz siemie lniane kazal pic , to lepsze niz mieta ktora powoduje wydzielanie soków zoladkowych,mozna jeszcze rumianek :)

6sutpc0zansui1cp.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    No właśnie :) drugi trymestr miał być lepszy a dla mnie to jest chyba gorszy :) wcześniej mnie tylko mdlilo a teraz doszły od czasu do czasu wymioty :D codziennie mnie prawie głowa boli i brzuch kluje :)

Ja od dziś zaczynam drugi trymestr ale jak przez dwa tygodnie objawy minęły jak ręką odjął , to od 3 dni znów wymiotuję i mam straszne mdłości Co jest? Wam też to tak wracało?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chwile miałam spokoj od mdłości za to teraz właśnie wróciły razem ze sporadycznymi wymiotami . Żyć nie umierać :D ja to się ogólnie zle czuje .. jakas taka przepełniona :/

a macie dziewczyny czasem tak w nocy ze brzuch się tak spina ? Ja się nie raz w nocy budze na siusiu i mam np. z prawej strony takie twardsze a jak się obróce na bok i chwile poleże to przechodzi hah :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm skoro zalecany jest rownież rumianek i meliska to wybieram te opcje zamiast siemienia :D
    Co do mdłości i złego samopoczucia, tak jak juz pisałam wcześniej, cieszyłam sie ze minęły a teraz codziennie rano wymiotuje i czasem rownież wieczorem, ostatnia sobota spędzona pod znakiem rzyganka, cały dzień cokolwiek bym nie zjadła. Do tego właśnie to uczucie przepełnienia i ból żołądka choć póki co nie jakiś bardzo silny. Wcześniej miałam tylko mdłości, całodniowe ale mdłości, a z początkiem 13 tygodnia wymioty ;/ nie wiem co gorsze. Modlę sie żebym nie była z tych co męczą sie przez cała ciąże :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid moje modlitwy są podobne do Twoich :D tez nie chce się tak czuć całą ciąże bo zwariuje :)

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskwieracwam ból kręgosłupa?
    Śpie na miękkim materacu i zamówiłam rogala premium c do spania.
    Wszystkie moje koleżanki co byłyby ciąży bardzo polecają moze cos pomoże.
    Borykam sie cały czas z wyborem wózka bardzo podoba mi sie ten adamex barketta ale opinie na tragiczne :/

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka ból kręgosłupa mam każdej nocy, czasem też w dzień. Zmieniłam pokój, a co za tym idzie łóżko do spania na twardsze i jest trochę lepiej. Na rogal patrzyłam, ale nie zamawiałam. Daj znać czy dobry, czy polecasz.
    Najgorsze jest to, że musiałam dziś zrobić sernik na zimno i jagodzianki dla męża, bo ma jutro imieniny... największa kara dla kogoś kto ma zakaz jedzenia słodyczy :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 19:34

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siary rownież brak. Ja w piątek wizytuje i nadal czekam jak na szpilkach na wyniki pappa. Połówkowe robi sie od 18-22 tygodnia wiec pewnie lekarz wyznaczy jakiś termin. Iskiereczka ja rownież funduje sobie rogala na Allegro sa w fajnej cenie ;) 53 zł z wysyłka. Mi równie sie brzuch czasami napina najlepszy na to magnez. Odkąd zwiększyłam dawkę jest lepiej.

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już od paru dni leci siara i pewnie dlatego zaczęły znowu piersi boleć a raczej sutki :/
    Jeśli chodzi o poduszkę w kształcie C to miałam ja w pierwszej ciąży i jest super !! Sprawdza się w 100 % zwłaszcza jak juz jest ciaza zaawansowana i zle się śpi :) ja bez niej to bym chyba pół nocy nie spala :) także polecam !

Ja na polowkowe jadę 23 lipca :) ale jakoś się nie przejmuje co ma być to będzie i tak nic już nie zmienię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 20:27

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz ofertę: Rogal ciążowy PREMIUM CC poduszka + kocyk + GRATIS http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6125654277 Ja zamówiłam tego rogala.

Co do siary tez nie zaobserwowałam poki co:) u mnie dzidzia juz ma 67 mm:)

A jak u was z wielkością dzidzi?

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka wrote:
    Zobacz ofertę: Rogal ciążowy PREMIUM CC poduszka + kocyk + GRATIS http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6125654277 Ja zamówiłam tego rogala.

Co do siary tez nie zaobserwowałam poki co:) u mnie dzidzia juz ma 67 mm:)

A jak u was z wielkością dzidzi?

Podoba mi się ta poduszka :) sama musze sobie jakąś zamówić bo z poprzedniej ciąży sprzedałam :/

Ja narazie nie wiem ile moja dzidzia ma, dopiero się dowiem za miesiąc .. jak byłam 10 czerwca to miała 5.4 cm a teraz nie wiem

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: