Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Też nasluchuje tych ruchów, czekam i czekam, ale póki co na razie nic
Nie wiem czy nad pepkiem to jeszcze macica teraz jest, jak miałam w czwartek usg przez brzuch, to jeździł tylko pod pepkiem,,, ja też jedyne co czuje, to przelewanie w jelitach czekamy dalejIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
milmarta nie neguje absolutnie tego co czułaś ale odpowiem tylko że tak jelita mogą tak pracować że aż to widać na zewnątrz
sama tego doświadczam i doświadczałam zanim jeszcze byłam teraz w 2 ciąży (mam tak po 1 ciąży, wcześniej nigdy te ruchy jelit nie były widoczne)
na wysokości pępka lub ciut powyżej widać jakby przesuwającą się gulkę, wygląda to i czuje się to identycznie jakby dziecko przesuwało np. rękę albo nogę
mam już porównanie z 1 ciąży, takie coś czułam i widziałam gdzieś od 25 tyg., wcześniej te ruchy dziecka raczej są niezauważalne z zewnątrz
-
strasznie mnie irytują te ruchy jelit bo jest to mega nieprzyjemne no i mylące gdybym nie doświadczyła tego bez ciąży to byłabym teraz przekona że to dziecko no ale wiem że po 1 to za wysoko a po 2 to jeszcze nie ten etap ciąży żeby maluch dźgał nas tak mocno kończynami
ja sama nie wiem czy już coś czuję, zaczynam się powoli stresować -
Ja póki co jedyne co czuje to doskwierający mi żołądek juz nie wiem co mam zrobić, staram sie nie jesc rzeczy które mogą drażnić żołądek a i tak ciagle tylko wszystko mi podchodzi do gardła i wiszę nad kibelkiem drugi trymestr miał być lepszy a w moim przypadku chyba jest gorzej niż w pierwszym yhh
-
A mnie dzisiaj caly dzień ćmi podbrzusze. Tak boli chwilę i przestaje, a zaraz znowu. Nosz denerwuje mnie to. Nie jest to mocny bol, takie właśnie ćmienie, ale utrzymuje się caaaaly dzień. Nie wiem czy to nospe wziąć na to czy zostawić jak jest? Nie przypomina to skurczów, nie jest to tez rozciąganie, to taki delikatny bol bardzo nisko, za spojeniem łonowym. Może szyjka? Szyjka moze bolec?
-
diana0501 wrote:Dziewczyny popękane mam żyłki na udach! Co robić? Iść teraz do kogoś czy czekać do 8.07 i mój lekarz coś da na naczynka ? To prawda że to początek żylaków??Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Edziunia co u Ciebie? wyszłaś ze szpitala? czy coś przegapiłam, ktróryś Twój post?
Ja przy każdej wizycie konsekwentnie tendencja spadkowa o 200 g mam tylko nadzieje, że nagle nie zacznę tyć na potęgę, tylko będzie to stopniowo.
Chociaż wróciłam z działki i myślę, że na pewno do pzodu z wagą dzisiaj jestem hehehIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wianna a jak Tatuś na body?
Edziunia się nie odzywała dawno, tak samo jak Anka i niektóre dziewczyny..
Ja tam coś przybieram, ale gin powiedział że jest dobrze, dramatu nie ma bo pytałam hahaha.
9:30 a ja już mam chatę ogarniętą, niczym Lady Rozenek cudnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:31
-
Apropo bóli wszelakich to u mnie występuje od pewnego czasu ból kości ogonowej, czasami promieniuje do pośladka. MyŚlałam, że gdzieś odgniotłam albo się uderzyłam, ale trwało to na tyle długo, że zapytałam wujka Google i faktycznie w ciąży oczywiście przez naciskającą na nerwy macicę może się to pojawić. MiałyŚcie może?
Upały jakoś udało mi się przetrwać, ale dzisiaj jest już o wiele lepiej
Wyczekuję pierwszych ruchów.
Edziunia daj nam znać co u Ciebie?