X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie Agusza. Mam taka nadzieje ze po porodzie sie zakonczy ta masakra. A co Twoj lekarz na takie cukry? Tez musisz chodzic co dwa tygodnie na wizyty? Bo ja jak mam isc do poradni to mnie krew zalewa, jedna tylko babka jest normalna, teraz jak zanioslam karte pomiarow z dwoch tygodni to mi zakreslila inna na czerwono wszystko co powyzej 120 i stwierdzila ze duzo tego i ze mam sie bardziej starac i porozmawiac z dietetykiem. Zawsze wracam zalamana z tej poradni.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie kochana poradzisz sobie z tym na pewno. Postaraj się np baaaardzo powoli jeść posiłki - to często jest dobry sposób na niższy cukier. Poza tym mało i często ale to już na pewno wiesz.
    A mój lekarz mówi że nie ma tragedii bo ten cukier jak jest taki wysoki to potem w miarę szybko spada. Co chwila tylko podwyższam przeliczniki na pompie a na wizyty co 2 tyg. też nie lubię chodzić.. Zawsze jakiś opieprz zgarniam

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne moje Myszki jesteście z tą cukrzycą :/

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jakiś kiepski wieczór chyba melisy muszę sobie zaparzyc... Jakieś obawy mam o falsolke.. Żeby wszystko było ok... Ze może za bardzo się cieszę... Ehhhh aż głową mnie rozbolala bo płacz mnie bierze....

Jej

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji, pewnie hormony :) Prześpij się i jutro na pewno będzie lepiej. Ja potrafię kilka godzin płakać jak pomyślę, że niedługo zabraknie mojego ukochanego psa :P

Jiji lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji, chyba przegapilam kiedy do nas dołączyłaś więc najpierw cześć ;)
    Ja też dzisiaj mam kiepski dzień. W domu rozpier...bo po remoncie nie możemy się ogarnąć a jeszcze malowanie. Ja nie mogę za dużo robić a mąż na imprezie firmowej dzisiaj bawi się w najlepsze.. Poza tym te upały dają popalić. Jakoś bywało lepiej

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane za porady odnośnie wirusa bostońskiego. Powiem w skrócie aby na niego jednak uważać i jeśli jest ktoś zazwyczaj dziecię zakażone nim po prostu unikać kontaktu dotyczy zwłaszcza kobiet w ciąży. Ja juz klimat zmieniłam i mam cicha nadzieje, ze do zakażenia nie doszło. Pierwsze objawy pojawiają sie po 4-5 dniach.

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kochane to ja Riri kurcze miałam tutaj dwa hasła i zapomniałam jakie i weszło mi jakieś inne.... A ja dolozylam dziś mojej fasoli bo okrutnie poknocilam się z.mezem że planuje za plecami moimi coś...A ja o niczym niewiem i byłabym się obudziła z ręką w nocniku a wszyscy dookoła wiedzieli tylko nie chcieli mnie denerwować.. Głowa mi.peka i rycze dobrej nocy ;*

Jej

• agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no dobra, tzn ze nic nie przegapiłam:)
    Riri nie denerwuj się, facet to tylko facet ;) ochłoń i odpoczywaj :)

Jiji lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri moja koleżanka zawsze mówię, że chłop to podgatunek hehe, nie przejmuj się nim. A fasoliną na bank jest wszystko ok :)

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... Myślałam że mój mąż w życiu tyle przeszedł że chociaż ma odrobinę rozsądku, ale jak widać nie.....

Jej

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Nie mam nawet siły nadrabiać, bo jestem po swoim panieńskim, hehe ;) Laseczki solidarnie ze mną nie piły, jedynie po małym piwku. Przynajmniej mi nie było głupio, że siedzę przy soku i drinkach z soków :D Za to mój se pofologował, ale miał całkowite odpuszczenie, w końcu kawalerski ma się raz w życiu.
    Czy Was też tak czasem ciągnie coś w ciągu dnia w podbrzuszu?

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze już po meczu :D oglądałyście ? :)
    ja myslalam ze zawalu dostane haha :D
    biedna ta moja dzidzia dzisiaj była :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne Tysia, że oglądałam. Stresik był, ale mamy ćwierćfinał! :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że tak, tak skakałam, tak krzyczałam że moje dzieciątko tam fruwało, ale mamy to!!! :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy mamy ! :) ja na karnych tak się denerwowałam ze aż ręce mi się telepały a później były łzy szczęścia :D

teraz musze się położyć bo cały dzień mnie tak głowa boli ze szok :))

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe też ogladalam meczyk, w końcówce dogrywki nie było sygnału tv bo była burza i ulewa i słuchalismy w samochodzie w radiu, ale za to jak wyskoczylismy z auta po wygranej na ten deszcz, to już nie przeszkadzało nic :D
    Mnie nie ciągnie nic, ale czasem mam wrażenie, że mam tak pełny brzuch, że rozsadzi mi brzuch :P
    Śniłam dziś o piwie. To chyba przez te upały :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj bolała, siedziałam chwile a słońcu i pewnie od tego..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też mnie coś teraz boli.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, zdaje się że czułam coś na kształt ruchów (wiem, wcześnie, ale jestem chuderlawa no i to druga ciąża), ale pewności nie mam, gdyż poza tym, że na dole, to po chwili czułam też nad pępkiem. Możliwe żeby macica była już tak wysoko? Że tuż nad pępkiem? Zresztą to były takie "ruchy", że nawet było je widać, i zastanawiam się czy takie 8cm maleństwo może ruszać się na tyle mocno żeby to było widoczne od zewnątrz. Jak myślicie? A z drugiej strony czy jelita mogą ruszać się na tyle mocno żeby to było widać od zewnątrz??

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ